Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 9/7 έως 12/7

Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 9/7 έως 12/7

Ο Ερμής, η Αφροδίτη και η Δήμητρα πετάνε τη σκούφια τους για ξεπόρτισμα, κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά κι οτιδήποτε άλλο κινείται στα πλαίσια της «κοινωνίας της πληροφορίας».

Θα έχεις λοιπόν την ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο και να μάθεις πράγματα για τα οποία δεν είχες ιδέα.

Όμως, πώς σκοπεύεις να το διαχειριστείς όλο αυτό; Γιατί το κακό με την εφαρμοσμένη «κοινωνία της πληροφορίας», είναι ότι από τότε που πήρε τα πάνω της άρχισε να γίνεται συνώνυμη με τον «επικοινωνιακό θόρυβο». Κι από εκεί που τον παλιό... κακό καιρό, έχοντας ελάχιστες πληροφορίες, προσπαθούσες να διαβάσεις πίσω από τις γραμμές, μήπως και καταλάβεις τι «παίζει», τώρα πλέον δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις την ήρα από το σιτάρι. Να βγάλεις άκρη δηλαδή για το ποιες πληροφορίες ή ειδήσεις αξίζουν πραγματικά την προσοχή σου, ποιες είναι «στοχευμένες» ή προπαγανδιστικές και ποιες είναι καλόγουστες ή κακόγουστες φάρσες!
Για να το πράξεις βέβαια αυτό απαιτείται να έχει και τα ανάλογα κριτήρια, τα οποία, όσον αφορά στην λογική υπόσταση τους είναι ευθέως εξαρτημένα από το επίπεδο της παιδείας σου.

Εδώ όμως μπαίνει στο πλάνο η «κοινωνία της γνώσης», η οποία αναφέρεται στην παιδεία, τη δημιουργικότητα, τα οράματα και εν τέλει στην ικανότητα του ανθρώπου να προοδεύει.

Η κοινωνία της γνώσης είναι πρακτικά εξόριστη από την συντριπτική πλειοψηφία των δικτύων ενημέρωσης και φυσικά από την καθημερινότητα σου.
Η κοινωνία της γνώσης δεν «πουλάει» κι επιπλέον είναι κι επικίνδυνη.

Παλιότερα έλεγαν ότι το «σύστημα» κρατά απαίδευτους τους ανθρώπους, ώστε να περνάει εύκολα τα παραμύθια του και να εκμεταλλεύονται οι λίγοι τους πολλούς. Μάθε παιδί μου γράμματα, έλεγαν λοιπόν, μπας και ξεστραβωθούμε όλοι μαζί.

Όταν όμως πέρασαν εκείνα τα χρόνια της ολιγαρχικής γνώσης κι άρχισε να φωτίζεται ο πλανημένος νους σου, το επτάψυχο σύστημα, που εσύ συντηρείς μέσα στην βολή σου, βρήκε έναν νέο τρόπο να σε κρατά μακριά από τις «επικίνδυνες» πληροφορίες, γνώσεις, ιδέες και σκέψεις.
Εξαπέλυσε έναν άνευ προηγουμένου «επικοινωνιακό θόρυβο», με αποτέλεσμα κάθε ουσιαστική πληροφορία ή γνώση να χάνεται όπως ένα άτομο μέσα στο πλήθος, όπως μια καρφίτσα σε έναν αχυρώνα.

Και ο «αχυρώνας» είναι πάντα γεμάτος από άχρηστες πληροφορίες, που δεν οδηγούν σε κανενός είδους γνώση. Ο αχυρώνας είναι γεμάτος με άχυρα-σκουπίδια.

Η εφαρμοσμένη «κοινωνία της πληροφορίας», που αναμφίβολα δεσπόζει στην καθημερινότητα σου, βρίθει εντυπωσιασμών και εύκολων συνταγών, στοχεύοντας σε ένα κυρίως πράγμα: Να μην σκέφτεσαι, να μην προβληματίζεσαι, να μην ερευνάς, παρά να βγάζεις μόνον επιφωνήματα και να παρασύρεσαι σε χαρακτηρισμούς.

Και βέβαια να φοβάσαι... Πόσες φορές δεν διάβασες τίτλους του τύπου «σοκ» «όλεθρος», «φρίκη» «πανικός»; Ευτυχώς όμως είναι τόσες, που οι λέξεις χάνουν πια το νόημα τους και η όλη υπόθεση θυμίζει την ιστορία του βοσκού με τον λύκο.

Ατυχώς, τόσο τα ΜΜΕ, όσο και οι άνθρωποι στο σύνολο τους, προτιμάμε τον δρόμο του εύκολου εντυπωσιασμού, αφού αυτός είναι που οδηγεί είτε στα δέκα λεπτά δημοσιότητας του Γουόρχολ, είτε στην αύξηση της αναγνωσιμότητας, της τηλεθέασης, της ακροαματικότητας, των «κλικ» κι όλων αυτών που μεταφράζονται σε χρήμα και ισχύ.

Θα μου πεις, χρειάζονται κι αυτά, για να «χαλαρώνεις». Σωστά, αρκεί να μην αποτελούν την αποκλειστική ενημερωτική τροφή σου...

Τα ίδια και τα όμοια γίνονται στην Αστρολογία αλλά εδώ δεν θα αναφερθώ τόσο στην «ελαφρότητα» κάποιων προσεγγίσεων, όσο στην «βαρύτητα» κάποιων «ειδημόνων».
Εδώ το πρόβλημα σου έχει ως αφετηρία την υποτιθέμενη «επιστημοσύνη» τους κι ένα έχω να σου πω: Όποιος καταπιάνεται με την τέχνη της Αστρολογίας και δηλώνει «επιστήμων», το κάνει είτε για να δώσει άλλοθι στις «πνευματικές» αρπαχτές του, είτε για να σε πείσει να του «ακουμπήσεις» τα ωραία σου λεφτά.

«Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων»;

Όσο για την περιλάλητη «πνευματικότητα» των αστρολόγων κρύβει συνήθως πίσω της την δίψα για χρήμα κι εξουσία. Κρύβει ίντριγκες, κυκλώματα και άπειρες «κατινιές»... Τα έχω ζήσει από μέσα, γι’ αυτό δικαιούμαι να στα μεταφέρω. Και κανείς δεν μπορεί να είναι υπερήφανος για ένα τέτοιο ηθικό προφίλ.

Επιπλέον, στον χώρο θριαμβεύει η εγωπάθεια, η αμετροέπεια και ο κομπασμός εκείνων που «όλα τα έχουν προβλέψει» κι ας έχουν πέσει έξω στα περισσότερα.

Στην ζωή βέβαια υπάρχουν και οι επιτυχίες και οι αποτυχίες, κανείς δεν είναι αλάνθαστος.

Μα εσύ μεγαλόψυχα «τρίβεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη», επιμένεις δηλαδή να τους ρωτάς και να τους εμπιστεύεσαι, λες και σε έχουν μαγέψει, με συνέπεια οι εγωπαθείς «φελλοί» να εξακολουθούν να επιπλέουν κι όλοι να είναι ευχαριστημένοι, ξεκινώντας φυσικά από τους ίδιους τους φελλούς. Συχνά ισχυρίζονται μάλιστα ότι παρότι καταφανώς επιπλέουν, είναι «διωκόμενοι» από άγνωστα φαντάσματα που θέλουν το κακό τους. Δεν λέω, ο καθένας μας έχει τα θέματά του αλλά εδώ πρόκειται για «καραμπινάτη» μανία καταδίωξης, που χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Το συνολικό αποτέλεσμα καταλήγει να είναι μάλλον αποκαρδιωτικό, πολύ περισσότερο που όταν επιβεβαιωθεί πραγματικά μια πρόβλεψη κάποιου «άλλου», περνώντας από τις Συμπληγάδες των σκουπιδιών, τότε συνήθως εξευτελίζεται, απαξιώνεται ή αποσιωπάται από τους ίδιους τους «ειδήμονες» σου, που βέβαια δεν νοιάζονται για την Αστρολογία όπως διατείνονται αλλά αποκλειστικά και μόνον για το «τομάρι» τους.

Υπάρχει όμως ένας «χρυσός» κανόνας που έχει διατυπώσει πρώτη η λαϊκή σοφία και αν τον ακολουθήσεις θα γλιτώσεις από δαύτους: «Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι»!

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved