Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 12/4 έως 15/4

Έρωτας προ των πυλών.

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 12/4 έως 15/4

Ένας έρωτας καταλύτης, που όπως πάντα έρχεται για να ανατρέψει συστήματα και σχήματα που έκτισε αγκομαχώντας η πολιορκημένη όσο και αυτάρεσκη λογική σου.

Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη θα τεστάρει για μια ακόμη φορά τα όρια σου.

Θα βουτήξεις στα λασπόνερα ή θα πετάξεις στα ουράνια; Ή μήπως και τα δύο μαζί;
Θα φανατιστείς, θα επαναστατήσεις, θα γευθείς τα άκρα του χάους και της δημιουργίας;

Σαν παιδί του Ουρανού και της Γης, έχοντας δηλαδή δύο φύσεις, είσαι πάντα ανοικτός σε αμφότερες τις επιρροές. Στην ύλη και το πνεύμα, στη δύναμη και την σοφία, στα πάθη και τα ιδανικά.

Ο Πλάτων στο «Συμπόσιο» του επισημαίνει αυτήν την διάσταση γράφοντας για την «Πάνδημο» και την «Ουράνια» Αφροδίτη. Η πρώτη είναι συνυφασμένη με το «γήινο», το αγοραίο, το ενστικτώδες και το λάγνο. Η δεύτερη αγκαλιάζει το εκστατικό, το ονειρεμένο και το θείο.
Ωστόσο, σε αυτό το φιλοσοφικό πεδίο, οι δύο φύσεις της Αφροδίτης, δηλαδή του Έρωτα, δεν είναι αντίπαλες αλλά συμπληρωματικές, καθρεφτίζοντας τελικά το διφυές του είδους μας.

Τελικά είσαι η γέφυρα ανάμεσα σε δύο κόσμους και ο έρωτας είναι η περπατησιά σου πάνω της

Για την λογική σου και τους κανόνες της ο έρωτας θα δείχνει πάντα τοξικός. Μια «ασύμμετρη» όσο και θανάσιμη απειλή, που δεν αναγνωρίζει κοινωνικά σχήματα και πεποιθήσεις, κοινωνικές συμβάσεις και πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης, μια «μάστιγα», που δεν κάνει διακρίσεις σε ράτσες και θρησκευτικά πιστεύω.

Και σε μια μάταιη άσκηση ελέγχου, κοιτώντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη λες και ξαναλές: Ποτέ δεν θα ενδώσω στην διαλυτική φύση σου. Δεν θα εγκαταλείψω τη λογική μου. Δεν θα παρασυρθώ, δεν θα γκρεμίσω σε μια στιγμή όλα όσα έκτισα με κόπο. Δεν θα απαρνηθώ τις αξίες και την ηθική μου. Δεν, δεν, δεν...

Κι ύστερα οι αρνήσεις σου υποχωρούν με πάταγο.

Ο έρωτας σου μπορεί να είναι το ίδιο μεγαλειώδης ή μίζερος, εξυψωτικός ή βορβορώδης, απελευθερωτής ή δεσμώτης, διάφανος ή εμμονικός.

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι «ασφαλής», γιατί τότε απλά δεν είναι έρωτας.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved