Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 13/2 έως 16/2

Για μια καλύτερη ζωή

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 13/2 έως 16/2

Ο Άρης ξεδιπλώνει τα ταλέντα του στους ουρανούς κι όπως συμβαίνει συνήθως το αγωνιστικό του μήνυμα μεταφέρεται και επί της γης.

Είναι μια φράση που την χρησιμοποιείς πολλές φορές: «Παλεύω για μια καλύτερη ζωή» Και συνήθως με το «καλύτερη» εννοείς πιο πλούσια, πιο άνετη.

Είναι όμως η υλική ευμάρεια που σου διασφαλίζει το «ευ ζην» ή μήπως χρειάζεσαι κάτι διαφορετικό;

Γιατί είναι πολύ φρέσκια η αίσθησή σου ότι ο πλούτος συνδέεται ευθέως με την διαφθορά των ηθών. «Έλα με μας και θα έχεις του κόσμου τα καλά» έλεγαν οι Οθωμανοί, οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Εγγλέζοι, οι Αμερικάνοι και ο κάθε επίδοξος κατακτητής σου. Κι εσύ φούσκωνες από περηφάνια μαθαίνοντας από το σχολείο για τα «όχι» σου, μα δυστυχώς υπήρξαν και μπόλικα «ναι» που κρύφτηκαν από τα μάτια σου, όχι για να μην ντραπείς αλλά για να μην συνειδητοποιήσεις ότι όλοι αυτοί που ενέδωσαν στον «εχθρό», συνέχισαν και συνεχίζουν να ζουν σε βάρος σου.

Αλήθεια τι απέγιναν οι συνεργάτες των Ναζί επί Κατοχής; Μήπως ένα μέρος τους κατέλαβε υψηλούς θώκους και σου κουνούσε το δάκτυλο;
Τι απέγιναν οι μαυραγορίτες που πλούτισαν από την δική σου πείνα;
Μήπως κατέλαβαν κι αυτοί ευυπόληπτες θέσεις στην περιβόητη «κοινωνία των αγορών»;

Και για να έρθουμε στο σήμερα, πόσοι αλήθεια πλούτισαν από την κρίση και σήμερα στο «παίζουν» αγανακτισμένοι επαναστάτες ή έχουν το θράσος να σου ζητάνε και τα ρέστα για τα όσα τράβηξες και θα τραβήξεις;

Σε λίγο θα βγει και τραγούδι «είμαι ένας φτωχός και μόνος διαπλεκόμενος», κλαψ κλαψ...

Πρόσεξε λοιπόν καλά με ποιους συγχρωτίζεσαι και ποιους «συντρόφους» χειροκροτείς γιατί κάποιος που στέκει πλάι σου και ζητά μια καλύτερη ζωή, μπορεί να μην εννοεί αυτό που εννοείς κι εσύ αλλά κυρίως την άνεση να σε εκμεταλλεύεται, χωρίς να πρέπει να δώσει λόγο για το παρελθόν και τα κρίματά του. Ή απλά να εννοεί μια Πόρσε μεγαλύτερων κυβικών.

Και ξέρεις η Πόρσε από το ψωμί έχει μια κάποια απόσταση...

Τελικά όμως εκείνο που πρέπει να σε ενδιαφέρει περισσότερο απ’ όλα είναι το ότι δεν υπάρχει καλύτερη ζωή χωρίς Παιδεία και Πολιτισμό.
Αυτά είναι τα βασικά εχέγγυα για να έχεις μια πραγματικά ελεύθερη συνείδηση και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι εξουσιαστές που... σέβονται τον εαυτό τους αυτά «πειράζουν» πρώτα.

Από τις «εθνικοπατριωτικές φιέστες» επί δικτατορίας, μέχρι τα σύγχρονα «life style» σκουπίδια των ιδιωτικών καναλιών, ο σκοπός είναι ένας και ο αυτός: Να χάσεις την επαφή σου με τις διαχρονικές αξίες που -δόξα τω Θεώ- αποτελούν την αδιαμφισβήτητη και πάντα γόνιμη κληρονομιά σου.

Αλλά και η Παιδεία σου, προϊόντος του χρόνου, έγινε ολοένα και πιο απομακρυσμένη από την ουσία της. Συνδέθηκε ευθέως με την παραγωγή κι έγινε σχεδόν κανόνας να διαμαρτύρεσαι «μα με τόσα πτυχία και να μην βρίσκω δουλειά;»

Παρασύρθηκες και άρχισες να πιστεύεις ότι τα πτυχία και οι γνώσεις μεταφράζονται μόνο σε χρήμα Και -τι οξύμωρο!- ζηλεύοντας την δόξα των «γιάπηδων», έφτασες τελικά στο σημείο να ζητάς μια ακόμη πιο απάνθρωπη Παιδεία.

Όμως, όπως έλεγαν και κάποιοι παλιότεροι που είδαν και πέρασαν πολλά, δεν κόπιασες στα θρανία για να πλουτίσεις αλλά για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος αλλά και για να μην σε «δουλεύουν» οι «ξύπνιοι» της υπόθεσης.

Ξαναβρές λοιπόν τον εαυτό σου κι ύστερα παρατήρησε με προσοχή όλους αυτούς που επιχαίρουν με τους αγώνες σου και σε ενθαρρύνουν «να τα κάψεις όλα». Είναι βέβαιο ότι ανάμεσα στους γνήσιους και ειλικρινείς αγωνιστές της διπλανής πόρτας, θα ξεχωρίσεις μονομιάς και το βλέμμα του «κανάγια».

Κατέβασε τώρα το νέο application του Astrology.gr, για iphone, ipad και ipod εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved