Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 20/1, έως 22/1

Να δραπετεύσεις από το ψέμα και την άγνοια

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 20/1, έως 22/1

Ακούς και διαβάζεις: Ο ανάδρομος Ερμής σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και σε τετράγωνο με τον Ουρανό. Και με την αμέριστη «συμπαράσταση» των ειδικών εξωθείσαι να συλλογίζεσαι: Ωιμέ! Τι άλλα δεινά θα με βρουν;

Όμως, ο φτερωτός Ερμής σε ταξιδεύει στον αληθινό σου κόσμο, σ’ αυτόν για τον οποίο προορίζεσαι πραγματικά, σ’ αυτόν που φτιάχτηκε μόνον για σένα. Εκεί που ο Ουρανός κι ο Πλούτωνας δεν μοιάζουν ούτε με τους φόβους και τα τέρατα του είναι σου, ούτε με τις μισαλλόδοξες σκέψεις σου. Στον πνευματικό σου κόσμο δεν είναι παρά δύο σοφοί, που σε περιμένουν για να σου αποκαλύψουν τα μυστικά της ύπαρξης αλλά να σου δείξουν και τον τρόπο της μεταμόρφωσης σου από ένα ον βουτηγμένο στην άγνοια και την ρουτίνα, σε ένα αστέρι που το φως του λαμπυρίζει δίπλα στα άλλα αδέλφια του και διαχέεται μέχρι τα πέρατα της οικουμένης.

Εσύ είσαι αυτό, είτε το πιστεύεις, είτε όχι.

Το ραντεβού μπορεί να έχει κλειστεί οπουδήποτε παντρεύονται η έρευνα με το άγνωστο, από τις εσχατιές του σύμπαντος μέχρι τις αβύσσους της ψυχής σου.
Οπουδήποτε παράγεται ο Πολιτισμός και η Παιδεία σου, που εδώ και αιώνες σε κρατάνε ζωντανό. Όχι δεν υπάρχεις επειδή τρως και καταναλώνεις, ούτε λόγω της ισχύος σου. Αυτά έρχονται και παρέρχονται στον γήινο κόσμο σου. Όμως το πνεύμα σου είναι αθάνατο και με αυτό πορεύεσαι. Όλα τα πλούτη του κόσμου κι όλη η εξουσία δεν φτάνουν για να το νικήσουν αρκεί να το θες εσύ. Αρκεί να δραπετεύσεις από την πλάνη που σε έχουν ρίξει οι φαινομενικές αλήθειες. Στο έγραψε κι ο Πλάτωνας στο «Σπήλαιο» του.

Και καθώς θα πετάς με τον Ερμή για συντροφιά και οδηγό σου, μπορείς να δεις από ψηλά τους δυστυχείς ομοίους σου να πολεμάνε λυσσαλέα για χρήμα, δόξα κι εξουσία. Να υπονομεύει ο ένας τον άλλον, να ειρωνεύονται την αγνότητα, να κακολογούν και τελικά να σφάζονται μεταφορικά ή κυριολεκτικά, υπερασπίζοντας ο καθένας το δικό του «δίκιο».
Αυτή είναι η μοίρα του Ουρανού και του Πλούτωνα στον υλικό κόσμο, τον «ρεαλιστικό» κι ο μύθος του Σίσυφου ζωντανεύει καθημερινά σε αυτόν. Το πρότυπο που προάγει η κοινωνία σου είναι ο βράχος του, που μόλις φτάσει στην κορυφή ξανακυλάει στην αφετηρία του κι ακόμη πιο πίσω. Σε έμαθαν να αγωνίζεσαι για να γίνεις πιο άτεγκτος, πιο σκληρός, πιο αδυσώπητος, αφού μόνον έτσι θα καταφέρεις να κουμαντάρεις τον βράχο, να τον κάνεις δικό σου, για να βιώσεις την Πτώση σου.

Κωμικοτραγικό, δεν νομίζεις;.

Μα στον πνευματικό σου κόσμο, ο Ουρανός κι ο Πλούτωνας είναι οι κλειδοκράτορες της ελευθερίας σου. Αυτοί που πλέκουν τα φτερά της συνείδησης σου για να μπορείς να πετάς και μόνος σου προς το Φως.

Κατέβασε τώρα το νέο application του Astrology.gr, για iphone, ipad και ipod εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved