Πρωτοχρονιάτικο αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια

Καλή χρονιά!

Πρωτοχρονιάτικο αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια

Το 2015 τελειώνει, αφήνοντας πίσω του τις ελπίδες και την αμηχανία σου για όσα θα μπορούσαν να πάνε καλά αλλά δεν πήγαν. Παραμερίζοντας όμως την απογοήτευσή σου είναι σκόπιμο να επικεντρωθείς στις δυσκολίες που έπονται, αντιμετωπίζοντάς τις πάντα με το χαμόγελο.
Και δεν αναφέρομαι τόσο στην Οικονομία, όσο στο ανθρωπιστικό δράμα που έζησες και δυστυχώς πρόκειται να ζήσεις σε ακόμη πιο έντονους ρυθμούς. Η προσφυγιά κτυπά την πόρτα σου ανασκαλεύοντας μνήμες από την δική σου Ιστορία, μνήμες ανθρωπιάς μα και άφθαστου πόνου. Κι αν το σενάριο της τραγωδίας γράφτηκε στους ουρανούς με την συναίνεση των «μεγάλων» του πλανήτη σου, εσύ μπορείς να του προσδώσεις πιο χαρούμενα χρώματα με την ανθρωπιά σου. Αυτό είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» της χρονιάς που έρχεται και για να το κερδίσεις, θα χρειαστεί σίγουρα να περάσεις από την Σκύλα των συμφερόντων και την Χάρυβδη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Ελλάδα και Μετανάστευση

Και για να πάμε στα αστρολογικά, στο θέμα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς παίζει κεντρικό ρόλο ο Χείρωνας, ο οποίος βέβαια έχει ευρύτερες και σε αρκετά διαφορετική κατεύθυνση αρμοδιότητες, από αυτές που του αποδίδουν ελαφρά τη καρδία, χωρίς δηλαδή να έχει προηγηθεί κάποια ουσιώδης έρευνα.
Όπως έχω ήδη σημειώσει σε μια σειρά άρθρων, η φύση του είναι «Καρκινική» και η «περί πολλού» σχέση του με τις θεραπείες εξαντλείται σε αυτές που μπορεί να θεωρηθούν παραδοσιακές ή στοχεύουν στην ανάσυρση ψυχικών περιεχομένων που κληρονομούνται από γενιά σε γενιά.

Στο ωροσκόπιο της Ελλάδος λοιπόν, ο Χείρωνας στην 3η μοίρα του Ταύρου και τον 12ο οίκο είναι εξαιρετικά ενεργός. Κατ’ αρχήν κάνει μια σύνοδο με τον αστρικό Ωροσκόπο της χώρας, συνδέοντάς την άρρηκτα με το παρελθόν, την παράδοση και την Ιστορία αλλά και οτιδήποτε ακόμη σχετίζεται με τον Καρκίνο (οικογένεια, πατριωτισμός, τοπικισμός, ακίνητα, μα και την μετανάστευση ή τα προσφυγικά κύματα)
Επιπλέον, σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον «ανατρεπτικό» Ουρανό στην 7η μοίρα του Υδροχόου, «φωτογραφίζοντας» τις πάμπολλες πληθυσμιακές μεταβολές που συνέβησαν στην χώρα από το 1830 και εντεύθεν.

Και παρότι η μετανάστευση των Ελλήνων προς το εξωτερικό ήταν ένα διαρκές φαινόμενο μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ‘70, είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι περίοδοι όπου το φαινόμενο γνώρισε μια ιδιαίτερη έξαρση, φέρουν την σφραγίδα του Χείρωνα.

Στις αρχές του 20ου αιώνα (1906-15), η μαζική μετανάστευση προς τις ΗΠΑ σημαδεύτηκε από το ακριβές τετράγωνο του προοδευμένου Χείρωνα προς τον γενέθλιο Ουρανό.

Το δε 1960 που υπογράφηκε η συμφωνία με την τότε Δ. Γερμανία στέλνοντας μερικές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στην ξενιτειά, ο προοδευμένος Χείρωνας σχημάτιζε ένα τετράγωνο με τον προοδευμένο Ουρανό.

Όσο για την Μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών που ακολούθησε, έχει σίγουρα «ευθύνη» η αντίθεση του προοδευμένου Χείρωνα με την προοδευμένη Δήμητρα στον Σκορπιό, αφού η τελευταία συνδέεται και με πολιτικές αποφάσεις ή συμφωνίες. Την ίδια περίοδο μάλιστα συνέπεσε και το προοδευμένο Μεσουράνημα της Ελλάδος, επάνω στην αντίθεση των δύο ουρανίων σωμάτων, ενδυναμώνοντάς την.

Ωστόσο, από το 1990 και μετά, η ροή αντιστράφηκε και είχαμε μια μαζική έλευση μεταναστών κυρίως από την Αλβανία. Για να συμβεί αυτό «μεσολάβησε» το τρίγωνο του προοδευμένου Χείρωνα με τον προοδευμένο Δία στον Αιγόκερω (ο Δίας πάντα «φέρνει» κόσμο), μια όψη που υπάρχει επίσης στο γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδος κι έγινε ακριβής πριν από 25 χρόνια.

Από εκεί και ύστερα, δεν είχαμε άλλες σημαντικές όψεις του προοδευμένου Χείρωνα και η επόμενη είναι το 2022, όταν θα «κλείσει» με ακρίβεια μια ακόμη αντίθεση με την προοδευμένη Δήμητρα της Ελλάδος. Τότε αναμένεται να έχουμε την οριστικοποίηση μιας πολιτικής συμφωνίας που θα βάλει σε μια «τάξη» την κατανομή του πληθυσμού, στέλνοντας πίσω στην χώρα καταγωγής τους έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Και... αναπόφευκτα στα επόμενα επτά χρόνια καλό θα ήταν να συνηθίσουμε στο νέο «καθεστώς» που διαμορφώνεται και ως άνθρωποι αλλά και ως κράτος να φροντίσουμε για την γόνιμη συμβίωση με όλους τους ξεριζωμένους που έρχονται εξ ανατολών. Το καλό είναι ότι υπάρχει μια εξαιρετικά θετική παράδοση και μια υπερχιλιετής πείρα σε σχέση με την ενσωμάτωση ή την αφομοίωση ξένων πληθυσμών από το Ελληνικό στοιχείο και προσωπικά δεν ανησυχώ για το ενδεχόμενο κάποιου είδους «αλλοίωσης» του πληθυσμού.

Όσο για την έξαρση του φαινομένου τα τελευταία χρόνια, η κύρια εμπλοκή του προοδευμένου Χείρωνα ήταν τα τετράγωνα του με τον προοδευμένο Ήλιο και τον προοδευμένο Ερμή το 2012 αλλά υπήρξαν και οι όψεις του διελαύνοντα με τον Δία ή τον Άρη σε διαδοχικά ετήσια ωροσκόπια της Ελλάδος.
Επιπλέον, σε σχέση με την νέα «έξοδο» των Ελλήνων (κυρίως νέων) προς το εξωτερικό φαίνεται να είχε κομβική σημασία η εμπλοκή του γενέθλιου αστρικού Χείρωνα (στην 11η μοίρα του Κριού) με το επίκαιρο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα το 2013 και 2014. Αυτό πάντως... ευτυχώς τελείωσε!

Αντίθετα δεν έχει γίνει παρελθόν το «κρυφό» τετράγωνο του τροπικού Χείρωνα με τον αστρικό Πλούτωνα (Ιχθύες-Τοξότης), μια όψη που συνέβαλε τα μέγιστα στις εκατόμβες των πνιγμένων στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου και η οποία θα επαναληφθεί μέσα στο 2016. Γι’ αυτό ας μην εφησυχάζεις.

Επιπλέον, με βάση τα δεδομένα του επόμενου ετήσιου χάρτη της Ελλάδος (εμπλοκή Άρη, Δία και Χείρωνα, σε συσχέτιση μάλιστα με την γενέθλια Σελήνη της χώρας στους Διδύμους), την νέα χρονιά αναμένεται να υπάρξει εντυπωσιακή... συνέχεια στην μεταναστευτική ροή, κάτι όμως που μπορεί να συνδυαστεί και με την λήψη μιας μέριμνας, που θα κάνει «βατή» την ζωή όσων ζουν ή φιλοξενούνται σε αυτόν τον τόπο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved