Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 28/10 έως 30/10

Ελεύθερη καρδιά

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 28/10 έως 30/10

Η Αφροδίτη και ο Άρης γράφουν ένα ακόμη ερωτικό σενάριο, γνέφοντας σου να ανέβεις κι εσύ στην σκηνή του δράματος. Ίσως βέβαια να πεις ότι «φτάνει πια βαρέθηκα με τους έρωτες», γιατί εδώ και κάποιο καιρό ζώντας στην εποχή των μνημονίων «καίγεσαι» περισσότερο για το πώς θα τα βγάλεις πέρα και για το αν η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

Με ρωτάς διαρκώς γι' αυτά, λες κι η καρδιά σου έχει πάψει πια να κτυπά, λες κι η ερωτική σου επιθυμία έχει στεγνώσει. Το καταλαβαίνω, πας όπου σε πάει η ανάγκη σου αλλά κι η ανάγκη σου πάει εκεί που την στέλνουν όλοι αυτοί που δεν θέλουν να σε βλέπουν να γελάς, να γλεντάς, να αγαπάς, να μοιράζεσαι.


Ο έρωτας είναι πάνω απ' όλα μοίρασμα, γι αυτό ας μην τους κάνεις τη χάρη...

Εξ άλλου ο έρωτας είναι συνυφασμένος με τον τρόπο ζωής σου.

Για τον χερ Σόιμπλε και τους ομοίους του ήσουν και παραμένεις ένα αίνιγμα. Μέσα στην καρδιά της κρίσης σου φτάνει ένα νεύμα, μια ελάχιστη αφορμή για «να καεί το πελεκούδι» όπως λες και «να πάνε κάτω τα φαρμάκια». Η «τρέλα» σου είναι που σε κρατάει ζωντανό, μια τρέλα που τρέφεται με τον ήλιο, τον αέρα αλλά και τον Έρωτα με μικρό αλλά και κεφαλαίο έψιλον, που ζει μόνιμα σε αυτόν τον τόπο, πριν καν τον υμνήσουν οι αρχαίοι ποιητές σου. Δικός σου θεός είναι και θα παραμείνει, όσο κι αν τον καπηλεύτηκαν, τον εξευτέλισαν και τον εκπόρνευσαν αυτοί που παριστάνουν σήμερα τους ισχυρούς.
Και γράφω «παριστάνουν» γιατί αν βρίσκονταν αυτοί στην θέση σου θα είχαν διαλυθεί, θα είχαν αποσυντεθεί από καιρό.
Αυτοί είναι «ερωτευμένοι» με το χρήμα και την εξουσία τους.

Οι πρόγονοι σου όμως σε έμαθαν να ερωτεύεσαι το κάλλος, την σοφία και την δικαιοσύνη, όλες αυτές τις αρετές που έγιναν η πολιτισμική σου παρακαταθήκη και κράτησαν ζωντανή την φλόγα μέσα σου στους δύσκολους αιώνες που ακολούθησαν.

Όχι πως κατά περιόδους δεν έπεσες κι εσύ στην παγίδα του φανατισμού, που τράφηκε από αυστηρούς κανόνες και δόγματα. Όχι πως δεν υπήρξες μισαλλόδοξος. Όχι πως δεν ένοιωσες σαν απατημένος σύζυγος που σου έκλεψαν το «τρόπαιο».
Όμως με τον αληθινό Έρωτα στο πλευρό σου κάθε απόπειρα να ευνουχιστεί το ελεύθερο πνεύμα σου είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Όπως σου έγραψα ξανά στο παρελθόν, ο Έρωτας είναι ο μεγαλύτερος επαναστάτης

Και τούτες τις μέρες είναι ο δικός σου που διδάσκει ανθρωπιά.

Η αγωνία σου για το αύριο δεν σε έκανε μίζερο και κλειστοφοβικό, αντίθετα ανοίγεις την καρδιά σου στους «ξένους», που απελπισμένοι φτάνουν στα μέρη σου στοιβαγμένοι σε βάρκες, αναζητώντας την δική τους γη της επαγγελίας. Στήνεις πρόχειρα καταλύματα, μαζεύεις ρούχα, ταΐζεις τους πεινασμένους, εσύ ο «φτωχός» Έλληνας, που όμως ξέρεις να μοιράζεσαι.

Είτε από ένστικτο, είτε από γνώση έχεις βρει τον καλύτερο τρόπο για να υπερβαίνεις τις έγνοιες σου. Προσφέρεις και θεραπεύεις. Εκείνους που έχουν την ανάγκη σου, μα πιο πολύ εσένα, γιατί είναι το μοίρασμα που σου δίνει κουράγιο και σε εμψυχώνει.

Νοιάζεσαι γι' αυτούς όπως θα νοιαζόσουν και για τον «δικό σου» άνθρωπο, κάποιες φορές μάλιστα πολύ περισσότερο.

Είναι γεγονός ότι στον τόπο σου η κρατική μέριμνα είναι υποτυπώδης, μα αυτό κρύβει πίσω του τις τεράστιες δυνατότητες που έχεις να βρίσκεις μόνος σου τις λύσεις ακόμη και στα πιο δύσκολα προβλήματα. Κι είναι ο έρωτας σου για την ζωή που βρίσκει τις απαντήσεις και τις λύσεις φέρνοντας σε πιο κοντά με τον συνάνθρωπο σου. Αντίθετα, οι κρατικές υπηρεσίες και οι γραφειοκράτες που τις στελεχώνουν έχουν εξορίσει τον έρωτα από την ζωή τους. Ξέρουν μόνον να μετρούν «κεφάλια» κι αριθμούς, κέρδη και ζημιές κι αυτό είναι που τις κάνει απάνθρωπες, όσο κι αν διακηρύσσουν το αντίθετο.

Το πάθος και η δίψα σου για ζωή εξακολουθούν και διδάσκουν πολιτισμό σε εκείνους τους βαρβάρους που υψώνουν βιαστικά τα τείχη τους για να κλείσουν τον δρόμο στους κατατρεγμένους που οι ίδιοι ξεσπίτωσαν με τις πολιτικές τους. Νοιώθουν πως απειλείται η τάξη μέσα στο μαυσωλείο τους, γιατί τι άλλο είναι ένας τόπος που αρνείται να ανοίξει τις πύλες του στην ανθρωπιά;

Μερικοί μάλιστα –εντελώς ανέραστοι- σου κουνάνε και το δάκτυλο γιατί, λέει, δεν χειρίζεσαι σωστά το θέμα.

Αλλά αρκεί μια κίνηση σου, μια «μαγική» χειρονομία για να συντρίψει την μιζέρια τους.

Άντε γεια μας!

Χορεύοντας και υψώνοντας το ποτήρι σου μπρος στα τείχη τους, τους ακυρώνεις για μια ακόμη φορά, δείχνοντας τους πως με όσες αλυσίδες κι αν σε δέσουν, η καρδιά σου θα βρίσκει πάντα τον τρόπο να λευτερώνεται.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved