Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 14/10 έως 16/10

Απόδρασε από την κόλασή σου

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 14/10 έως 16/10

Ο Άρης φλερτάρει με τον Πλούτωνα, βγάζοντας στην επιφάνεια τον άγνωστο εσωτερικό σου πλούτο, μα και σχήματα ή δαιμονικά που πίστευες ότι είχες εξορίσει για πάντα στα Τάρταρα της ψυχής σου.

Κι ακόμη, σε βάζουν να αναμετρηθείς με τα βάθη της ψυχής των άλλων αλλά και με οτιδήποτε η κοινωνία σου έχει απαρνηθεί και το έχει θάψει σε μια μάταιη προσπάθεια να ξεμπερδέψει μαζί του. Ακόμη και η κόλαση όμως... έχει τους δραπέτες της.

Η περιθωριοποίηση και η δαιμονοποίηση κάποιων «επικίνδυνων» απόψεων ή πρακτικών και των ατόμων που τις πρεσβεύουν, οδηγεί νομοτελειακά στην στιγμή που η κοινωνία σου -κι εσύ ως μέλος της- θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με αυτούς τους «δαίμονες», που ελεύθεροι και εξαγριωμένοι θα ψάχνουν για την εκδίκησή τους.

Είναι τα σκοτεινά ένστικτα και η κάθε είδους βρωμιά, που με την θέληση σου, την υπαγορευμένη από φόβο, αναπτύχθηκαν και θέριεψαν σε ένα περιβάλλον έξω και πέρα από τον έλεγχό σου. Τα φοβάσαι και σε φοβούνται θανάσιμα, μεταξύ σας δεν υπάρχει ούτε μια στάλα συνεννόησης γι' αυτό και μια σύγκρουση μαζί τους γίνεται «ζωής και θανάτου».

Ο «κάτω κόσμος» διεκδικεί την παρουσία του στον επάνω κι ας μην πάει ο νους σου μόνον στο μυθολογικό βασίλειο του Άδη, παρότι σε κάποιες περιπτώσεις τα ραντεβού του Άρη με τον Πλούτωνα επισφραγίζονται και με μια δική σου «χειραψία» με τον χάρο. Συνήθως μια απλή χειραψία κι όχι κάτι περισσότερο.

Περιεχόμενα κι οντότητες του «κάτω κόσμου», σπρωγμένες από μια άγνωστη ανάγκη ή έναν δικό τους πόλεμο, εγκαταλείπουν την ασφαλή κρύπτη τους για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον φωτεινό σου κόσμο, όπως ακριβώς ένα ηφαίστειο ξερνά την λάβα του στη γη σου.
Και φοβάσαι μήπως ήρθε η στιγμή να βιώσεις την δική σου προσωπική Πομπηία.

Το είδες να συμβαίνει πρόσφατα στους δρόμους της Άγκυρας και σίγουρα με τα μυαλά που κουβαλάς κάποια στιγμή θα το ξαναβρείς μπροστά σου και στα δικά σου μέρη.

Και τώρα που όλα αυτά τα «άπλυτα» βγαίνουν στη φόρα, το πρώτο που επιβάλλεται να χάσεις είναι η πλαστή αθωότητά σου, που τόσο ευλαβικά καλλιεργείς στον εσωτερικό σου κήπο. Γέμισες τον τόπο με Μπάρμπι και ροζ φιγούρες του Αγίου Βαλεντίνου, που φτιάχνουν παιδιά οκτώ και δέκα χρονών σε υγρές φάμπρικες του «τρίτου κόσμου». Τα ίδια παιδιά που αύριο μπορεί να σου ρίξουν τη βόμβα, με «τυφλό» κτύπημα αφού γι' αυτά δεν λογίζεσαι ως ξεχωριστή προσωπικότητα. Και πώς να σε δουν έτσι, όταν έχεις συναινέσει στην δική τους μεταμόρφωση σε «πράγμα»;
.
Καταριέσαι τη μοίρα σου ίσως και τον Θεό σου που δείχνει άσπλαχνος και άδικος, μα στην πραγματικότητα δρέπεις τους καρπούς των δικών σου σφαλμάτων.

Αλήθεια, πόσες φορές συγχώρεσες αυτούς που σε έβλαψαν για να δικαιούσαι τώρα να ζητάς κι εσύ έλεος από τους βαρβάρους σου; Πόσες φορές έβαλες τους αλλόδοξους να καθίσουν δίπλα σου στο τραπέζι της χαράς και της μοιρασιάς, υπερβαίνοντας εγωισμούς και πάθη;
Αντίθετα κοιτάς τους «ξένους» με μισό μάτι, συχνά τους λοιδορείς ή τους εκμεταλλεύεσαι αισχρά κι ύστερα απορείς γιατί σου κάνουν τη «ζημιά». Θες να τους στριμώξεις σε μια γωνιά για να μην μιαίνουν τον «καθαρό» κόσμο σου, μα είσαι εσύ που τον έχεις βρωμίσει πρώτος.

Έχεις βολευτεί να νομίζεις ότι μόνον το δικό σου «οικοσύστημα» αξιών είναι το «σωστό» κι ας υπάρχουν δίπλα σου άλλα εκατό που ζουν και αναπτύσσονται με διαφορετικούς νόμους και κώδικες. Κι αν είχες τη δύναμη θα κατέστρεφες κάθε τι το διαφορετικό από σένα. Το κάνεις βέβαια όσο περνά από το χέρι σου, συντηρώντας έναν κόσμο φανατικής εχθρότητας.

Ευτυχώς που το σύμπαν της Αγάπης παραβλέπει κάποιες από τις αδυναμίες σου και πάντα έχει φυλαγμένη για σένα μια δεύτερη, τρίτη, χιλιοστή ευκαιρία για να αποδράσεις από τον κόσμο του μίσους και των συμφερόντων που δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στο κέρδος τους.

Μια τέτοια ευκαιρία σου δίνεται και τώρα αλλά πρέπει πρώτα να εξαλείψεις το κακό που πάντα βλέπεις εύκολα στους άλλους και σχεδόν ποτέ μέσα σου. Πρέπει να περάσεις από μια διαδικασία κάθαρσης κι όση αγωνία κι αν σου δημιουργεί αυτό, ίσως να μην έχεις άλλη διέξοδο.

Ίσως να περιτριγυρίζεσαι από άτομα με σκοτεινές προθέσεις και πρόθυμα να εκδικηθούν για το κακό που έχουν υποστεί από τον πολιτισμό σου αλλά δεν είναι τώρα η ώρα για να πιάσεις την κουβεντούλα μαζί τους. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει καιρό πριν.

Τώρα που τα απωθημένα δεν βαστιούνται και ξεσπούν έναντι δικαίων και αδίκων, το πρώτο μέλημά σου είναι να παλέψεις για τη ζωή σου και τη ζωή των αγαπημένων σου. Όχι απαραίτητα σε φυσικό επίπεδο αλλά πολύ περισσότερο σε ψυχικό και ηθικό, αφού, αν ηττηθείς, θα καταδικαστείς να ζεις μέσα στον φόβο.

Κι αν νομίζεις ότι ο αγώνας σου θα είναι μάταιος, επειδή δεν έχεις ούτε τα μέσα ούτε τον τρόπο να αντιμετωπίσεις μια «καταχθόνια» απειλή, τότε μην ντραπείς να αποχωρήσεις από το πεδίο της μάχης σου, αφήνοντας τους ειδικούς να τελειώσουν το έργο σου.

Από αυτόν τον «κάτω κόσμο» όμως εκπορεύεται κι ένας πλούτος, που γιγαντώθηκε κρυφά και μακριά από την επίβλεψή σου, μα τώρα σου γνέφει για να γίνει δικός σου.
Στον εξωτερικό σου κόσμο τον ονομάζεις «ορυκτό πλούτο» και ξέρεις ότι τα απανταχού συμφέροντα «λυσσάνε» για την εκμετάλλευσή του.

Μα εσύ θα πρέπει να επικεντρωθείς στον εσωτερικό σου πλούτο, σε ταλέντα και δυνάμεις που περιμένουν την αφορμή για να βγουν στο φως. Σε όλα αυτά που ποτέ δεν πίστεψες ότι μπορείς να καταφέρεις και τα φυλάκισες μαζί με τους κακοποιούς σου. Άραγε κράτησαν την αυθεντικότητα και την αγνότητά τους σαν χρυσά νομίσματα, κλεισμένα σε μπαούλο ή μήπως αναμείχτηκαν με σκοτεινές δυνάμεις που τα αλλοίωσαν; Μένει να το μάθεις.

Αυτό το μεταφορικό σου «ταξίδι στο κέντρο της γης» έχει πολλά να σου προσφέρει. Όπως οι ήρωες της φανταστικής περιπέτειας του Ιούλιου Βερν τρύπωσαν στις ηφαιστειακές στοές της Ισλανδίας για να βρεθούν σε έναν ξεχασμένο και μαγικό κόσμο, έτσι κι εσύ καλείσαι να καταδυθείς στο Είναι σου, για να ανασύρεις τους πολύτιμους θησαυρούς σου.

Και μακάρι να γίνεις κατά τι πλουσιότερος μα και σοφότερος, συνειδητοποιώντας πως ό,τι εξορίζεις βάναυσα από την ζωή σου, με όσες αλυσίδες κι αν το δέσεις, όσο βαθιά κι αν το θάψεις, αργά ή γρήγορα θα έρθει να σε συναντήσει. Γι' αυτό, μόλις ξεμπλέξεις με την «ακαταστασία» που θα αφήσουν πίσω τους οι βάρβαροι, ο μόνος δρόμος που σου απομένει για να αποδράσεις οριστικά από την κόλασή σου είναι αυτός της Αγάπης.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved