Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 6/10 έως 9/10

Η «παρακατιανή» Παρθένος και άλλα... παραμύθια

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 6/10 έως 9/10

Έχεις πήξει στα αστρολογικά υποπροϊόντα. Και μην πάει ο νους σου μόνον στα σκουπίδια που σου σερβίρουν οι απανταχού έμποροι του μέλλοντός σου και η φτήνια τους είναι ευδιάκριτη.
Αναφέρομαι περισσότερο στις «σοβαρές» προσεγγίσεις που στο όνομα μιας «επιστημονικής» Αστρολογίας, δεν αναπαράγουν παρά αντιλήψεις και δεισιδαιμονίες μιας άλλης εποχής, ποντάροντας είτε στην άγνοιά σου, είτε στην καλή προαίρεσή σου απέναντι σε οτιδήποτε «μεταφυσικό».

Ακούς λοιπόν και διαβάζεις περί «κακών» ή «αδύναμων» πλανητών, «μειονεκτικών» θέσεων κι ακόμη για «κακόμοιρα» ζώδια, που οι εκπρόσωποι τους επί της γης ταλαιπωρούν τόσο τους εαυτούς τους αλλά και τους άλλους με την παρουσία τους.

Η Παρθένος αίφνης, υποτιμάται σε τέτοιο βαθμό, που συμπαρασύρει στην ανυποληψία και όποιον πλανήτη τύχει να βρεθεί στα μέρη της.
Ο Δίας στην Παρθένο-λέει- δεν έχει να δώσει και τίποτα σπουδαίο κι ακόμα χειρότερα η Αφροδίτη ή ο Άρης, που το πολύ-πολύ να «μετατρέψουν» το υποκείμενό τους σε υποχείριο του συμφέροντος του.
Σε ανάλογο μήκος κύματος οι Ιχθύες είναι στην καλύτερη περίπτωση «ούφο» και στην χειρότερη σπιούνοι ή ραδιούργοι και φυσικά έπονται τα ανάλογα «στολίδια» για όλα τα ζώδια.

Αυτή όμως δεν είναι επιστημονική αλλά χαζή Αστρολογία.

Κι επειδή τυχαίνει αυτήν την περίοδο να φιλοξενούνται αρκετοί από τους ουράνιους φίλους σου στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων, αξίζει να δώσεις προσοχή σε αυτά που θα σου γράψω παρακάτω.

Κατ' αρχήν να διευκρινίσω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα αν δεν «πας» κάποιο από αυτά τα δύο ζώδια, αφού δεν είναι υποχρεωτικό να κάνουμε όλοι παρέα μεταξύ μας. Είναι όμως άλλο πράγμα να συναινείς στην συνολική απαξίωσή του, προάγοντας έναν ιδιότυπο αστρολογικό «κιτρινισμό» και ρατσισμό.

Το πρώτο που πρέπει να αναλογιστείς, είναι ότι υπάρχει ένας ρόλος για όλους κι εκείνο που προέχει κι αναδεικνύει τους εκάστοτε πρωταγωνιστές είναι η σωστή απόδοσή του.

Ένα από τα βασικά ζητούμενα στην «σκηνή» του άξονα Παρθένου-Ιχθύων είναι η σύνθεση του πραγματικού με το φανταστικό. Χιλιάδες για να μην πω εκατομμύρια εφαρμογές που σέβεσαι και εκτιμάς πιστοποιούν αυτήν την αλήθεια, από τον χώρο των τεχνών και των επιστημών, μέχρι την καθημερινότητα των ονείρων σου. Γιατί κάθε φορά που ψάχνεις εξήγηση για ένα όνειρό σου δεν κάνεις τίποτε άλλο από το να λειτουργείς την Παρθένο σου, έχοντας σαν αφετηρία τα συμβολικά μηνύματα που στέλνει ο Ιχθύς σου.

Κι ακόμη οι Επιστήμες σου είναι παράγωγο της Παρθένου κι όχι βέβαια όπως συνήθως σου λένε του Υδροχόου που έχει μεν πολλές ιδέες αλλά, αν δεν βρεθεί κάποιος να τις εφαρμόσει, πάνε στράφι.
Έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια για να φτάσεις στην αποκρυπτογράφηση του μικρόκοσμου και των «μαγικών» του νόμων, μα να που τα κατάφερες και σήμερα κάνεις θαύματα με την χρήση τους. Η μικροβιολογία, η κβαντική φυσική, η νανοτεχνολογία, η «επιστήμη του χάους», τα φράκταλ κι άλλα που ακόμη δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους, δεν είναι παρά μια πιστή εφαρμογή της πραγματικότητας που διέπει τον άξονα Παρθένου-Ιχθύων. Μέσα στο μικρότερο μικρό υπάρχουν τελικά πολλές από τις απαντήσεις που γυρεύεις, όχι μόνον για να εξηγήσεις τον κόσμο σου αλλά και για να επενδύσεις στην Φιλοσοφία σου.

Ένα δεύτερο ζητούμενο είναι η προσφορά, είτε πρόκειται για εκείνη που υπόκειται σε εργασιακό καθεστώς, είτε για την άλλη που δεν συνδυάζεται με υλικές παροχές αλλά με την γαλήνη της ψυχής σου. Και οι δύο είναι πολύτιμες στον αγώνα που δίνεις για να ζήσεις αλλά και να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

Το τρίτο και «φαρμακερό» είναι βέβαια η υγεία σου, η σωματική και η ψυχική. Ο άξονας Παρθένου-Ιχθύων συνδέεται άμεσα με την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σου και βέβαια με κάθε είδους θεραπεία και θεραπευτές.

Κάθισε λοιπόν και «μέτρα» το ειδικό βάρος που έχουν όλα αυτά για την ζωή σου κι ύστερα εύκολα θα καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι η παρουσία πλανητών σε αυτά τα δύο ζώδια, όχι μόνον δεν είναι «παρακατιανή» αλλά έρχεται να επιτελέσει ένα πολύ σπουδαίο έργο.

Σκέψου τον εαυτό σου χωρίς την δυνατότητα να φαντάζεται και να δραπετεύει από μια στείρα πραγματικότητα, μα και να αναλύει ή να εξειδικεύει κάθε περιεχόμενο που στην αρχική μορφή του μπορεί να είναι «ασαφές».

Σκέψου τον εαυτό σου να υποφέρει από μια στρεβλή λειτουργία, που σπέρνει στο διάβα της μια πληθώρα από ψυχοσωματικές συνέπειες

Σκέψου τον εαυτό σου ανίκανο να προσφέρει, να μοιραστεί. Τι είδους ζωή θα είναι αυτή;

Κι επιπλέον σκέψου τις πνευματικές παρενέργειες που πηγάζουν από μια ανισόρροπη χρήση είτε της Παρθένου, είτε των Ιχθύων. Η ίδια η εποχή σου με τις τεχνολογικές εμμονές από τη μια πλευρά και την πίστη σε «ότι να 'ναι» από την άλλη, είναι μια εικόνα του προβλήματος.
Ζεις ακόμη στην «Εποχή των Ιχθύων», έχοντας βρεθεί και παλαιότερα σε ανάλογα διλήμματα μα η Ιστορία σε έχει διδάξει ότι ποτέ η αλήθεια σου δεν εδρεύει στα άκρα αλλά βρίσκεται μέσα στην σύνθεση που καλείσαι να πετύχεις, δικαιώνοντας τον τίτλο του δημιουργικού ανθρώπου.

Το δισυπόστατο της φύσης σου έχει ανάγκη και από γη και από ουρανό. Χρειάζεσαι τις αισθήσεις και τον εγκέφαλο σου, όσο και την επαφή σου με την μήτρα του Ασυνείδητου. Τίποτα από τα δύο δεν μπορείς να εξορίσεις.

Αξιολόγησε λοιπόν σωστά αυτά τα δύο ζώδια και τους φιλοξενούμενούς τους. Σήμερα είναι ο Άρης, ο Δίας, ο Χείρωνας κι ο Ποσειδώνας, αύριο θα έρθει κι η Αφροδίτη κι όλοι τους έχουν κάτι σημαντικό να σου πουν.

Κλείνω με δύο ακόμη «λεπτομέρειες», στις οποίες δεν έχει σταθεί κανείς από τους αγαπητούς σου αστρολόγους.

Δεν θέλει και πολύ κόπο για να καταλάβεις ότι ο άξονας Παρθένου-Ιχθύων σε γνωστικό επίπεδο είναι το συμπλήρωμα του άξονα Διδύμων-Τοξότη. Τα γράμματα μα και οι αριθμοί είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική απεικόνιση αυτής της δυναμικής, μα το βλέπεις κι από την πληθώρα των παιδαγωγών που ανήκουν σε αυτά τα ζώδια.

Κι ακόμη φαίνεται ότι ο άξονας Παρθένου-Ιχθύων σε κοσμικό (συλλογικό) επίπεδο συνδέεται άμεσα με την Οικονομία και τις μεγάλες μεταλλαγές της. Σήμερα ζεις μια τέτοια περίοδο εξ αιτίας της συνόδου Ουρανού-Πλούτωνα που έγινε στην Παρθένο την δεκαετία του '60, ανοίγοντας έναν κύκλο που θα κλείσει το 2100 περίπου.

Βλέπεις λοιπόν σε πόσα θαυμαστά μπορεί να εμπλέκεται η Παρθένος και οι πλανήτες που φιλοξενούνται σε αυτήν. Το ίδιο και οι Ιχθύες αλλά και τα υπόλοιπα δέκα ζώδια που το καθένα τους αφήνει το δικό του αποτύπωμα στην ζωή σου.

Και την επόμενη φορά που θα ακούσεις ή θα διαβάσεις για «παρακατιανά» ζώδια και «άχρηστους» πλανήτες, απλά χαμογέλασε κι ευχήσου σε όσους τα πρεσβεύουν να βρουν κάποια στιγμή το φως τους.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved