Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 30/9 έως 2/10

Να συνθέσεις τα αντίθετα

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 30/9 έως 2/10

Ο Ήλιος συναντά τον Ερμή στο Ζυγό αλλά δεν θα σου γράψω για το επικοινωνιακό κρεσέντο που συνήθως συνοδεύει μια τέτοια όψη, ούτε καν για την ευοίωνη εξέλιξη των πραγμάτων που «υπόσχεται» ο Δίας καθώς η σύνοδος «κουμπώνει» επάνω του στην αστρική της εκδοχή.
Εξ άλλου τα καλά του Δία δεν κτώνται με κόπους αλλά είναι προϊόντα καθαρής τύχης κι εκείνο που «μετράει» για την συνέχεια είναι η ορθή διαχείριση τους.

Μακάρι λοιπόν να σου πάνε όλα τόσο καλά όσο φαίνονται αλλά εκείνο που θέλω να σου επισημάνω περισσότερο από το κάθε τι είναι η ευκαιρία σου να εξελιχθείς μέσα από την σύνθεση των αντιθέτων.
Πρόκειται για μια καθαρά ανθρώπινη ιδιότητα, συνυφασμένη με την ανάπτυξη της συνείδησής σου, που «εδρεύει» στο ζώδιο του Ζυγού και βέβαια δεν εξαντλείται στα... παντρολογήματα με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Εξ άλλου το «αρσενικό» και το «θηλυκό» έχουν μια αρχετυπική και υπερπροσωπική διάσταση.

Τάσεις, τεχνοτροπίες, κουλτούρες και πολιτικές δανείζονται η μια στοιχεία από την άλλη, δημιουργώντας τελικά ένα νέο είδος που φέρει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά.
Αυτό το έχεις δει να συμβαίνει στον τόπο σου από αρχαιοτάτων χρόνων και είναι βέβαιο ότι μεταφέρεις αυτήν την εμπειρία μέσα σου. Η Ελλάδα είναι διαχρονικά ένα σταυροδρόμι πολιτισμών κι αυτό σε έχει προικίσει με μια ξεχωριστή ευκολία να συνθέτεις τα αντίθετα, κρατώντας πάντα την μοναδικότητα σου ή αν χρειαστεί επινοώντας μια... καινούρια!

Και για να το καταλάβεις αυτό δεν έχεις παρά να συγκρίνεις την δική σου κοινωνία με κάποιες άλλες δυτικές που ναι μεν δηλώνουν την πρόθεση να υιοθετήσουν το διαφορετικό ή το αντίθετο αλλά πάντα... καταφέρνουν να δημιουργούν μια πληθώρα από «γκέτο».

Εδώ είναι που ο Ζυγός δεν καταφέρνει να προσπελάσει και να εξελίξει την δυναμική του Καρκίνου και η σύνθεση των αντιθέτων δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια γενικευμένη σύρραξη μεταξύ των δύο πλευρών, όταν σημάνει ή ώρα και οι ουρανοί δώσουν το πρόσταγμα τους. Τα αντίθετα παραμένουν αντίθετα μέχρι την ολοκληρωτική επικράτηση του ενός.

Κάπως έτσι λειτουργούν τα πράγματα και μέσα σου. Ο ένας δρόμος είναι να συνθέσεις την διαφορετικότητα της ενέργειας κάθε ζωδίου και κάθε πλανήτη, αποδίδοντας ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα. Ο άλλος είναι να διατηρήσεις την αντιπαλότητά τους, μα είναι φανερό ότι αυτό δεν σε συμφέρει καθόλου.

Γιατί όταν έχεις να κάνεις με δίπολα αργών πλανητών, όποιον και να αφήσεις «απ' έξω» θα έχεις «θέμα».

Για παράδειγμα, σε μια «στατική» αντιπαλότητα μεταξύ Κρόνου και Ποσειδώνα, ο πρώτος θα διαψεύδει πάντα τον δεύτερο, την ίδια στιγμή που ο δεύτερος θα τον ακυρώνει. Και είτε σβήνει ένα όνειρο σου, είτε αποτυγχάνεις παρότι πήγες «by the book», η απογοήτευση είναι ίδια.

Αν όμως καταφέρεις να τους «παντρέψεις» τότε ο Κρόνος θα δομεί το όραμα κι ο Ποσειδώνας θα εμπνέει την δομή. Κι ακόμη οι δύο πλανήτες μπορούν να «τα βρουν» εύκολα στις θεραπείες και την ανθρωπιστική προσφορά. Οι «Γιατροί χωρίς σύνορα» είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα μιας τέτοιας σύνθεσης αλλά δεν είναι το μόνο.

Κι αυτή η δημιουργική όσμωση των ξεχωριστών ενεργειών είναι που σου δίνει την δυνατότητα να βρίσκεις δεκάδες «ισοδύναμα», μιας πραγματικότητας που καταγράφεται στο παθητικό των «άτυχων» ανθρώπων και απειλεί να «καταπιεί» κι εσένα. Όταν όμως τα βρεις και τα εφαρμόσεις, τότε σε απελευθερώνουν από το «μοιραίο», βάζοντας στο ωροσκόπιο σου την δική σου προσωπική σφραγίδα.

Τα ανάλογα μπορείς να πράξεις έχοντας να διαχειριστείς δύο ψυχικές λειτουργίες που ο Καρλ Γιουγκ τις όρισε ως «εξ ορισμού αντίθετες», την λογική και το συναίσθημα σου.
Αν βασίζεσαι αποκλειστικά είτε στην μια είτε στην άλλη λειτουργία, τότε αυτομάτως δημιουργείς τις προϋποθέσεις μιας σύγκρουσης, που όταν ξεσπάσει ξέρεις ότι θα έχει σοβαρές συνέπειες στην προσωπική σου ζωή και όχι μόνον.
Αντί όμως να το απεύχεσαι, περιθωριοποιώντας την μια εκ των δύο, μπορείς να ψάξεις για να βρεις την χρυσή τομή μεταξύ τους, μετατρέποντας την «προκαθορισμένη» κρίση σε έναν βατήρα προς μια ευτυχία που ορίζεις εσύ.

Όσο περισσότερο λοιπόν εξασκείς τις συνθετικές σου ικανότητες, τόσο πιο κοντά βρίσκεσαι στην ελευθερία σου.
Στον αντίποδα, εκείνος που αδυνατεί να συνθέσει τα αντίθετα, είναι και παραμένει ένας σκλάβος του πεπρωμένου του.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved