Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 19/9 έως 22/9

Πρώτα η υγεία

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 19/9 έως 22/9

Μπορεί να σε απασχολούν διάφορα θέματα κι ώρες-ώρες να βρίσκεσαι σε... πανικό ακόμη και για «χαζά» ζητήματα που υπάρχουν μόνον στο μυαλό σου. Όταν όμως προκύπτει κάποιο θέμα υγείας, τότε τα ξεχνάς όλα και λες «την υγειά μας να έχουμε».

Κι αυτές τις μέρες, που η Έρις κάνει κουμάντο στους ουρανούς θα έχεις την ευκαιρία να εξετάσεις μια σειρά από ζητήματα που άπτονται της υγείας σου, δηλαδή της εύρυθμης λειτουργίας του οργανισμού σου.

Με άλλα λόγια ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις την... Παρθένο που κρύβεις μέσα σου, δίνοντας βάση όμως στην πιο «οικολογική» της διάσταση. Σε εκείνη, δηλαδή, που δεν έχει τόσο να κάνει με την τεχνολογία και τις εφαρμογές της, αλλά την ανταπόκριση σε έναν φυσικό τρόπο ζωής και την αναβίωση όλων αυτών που έχεις απαρνηθεί στο όνομα μιας εντατικοποιημένης καθημερινότητας.

Γιατί ουσιαστικά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όλα τα προβλήματα υγείας είναι προϊόν των «τρελών» ρυθμών που ζεις και των διαρκών πιέσεων προς τον εαυτό σου να κάνεις πράγματα που «πρέπει» ή είναι αρεστά στους άλλους. Όλα αυτά σε απομακρύνουν από την αλήθεια σου και δημιουργούν «κενά» στο ανοσοποιητικό σου σύστημα και ψυχοσωματικές εκδηλώσεις που -κακά τα ψέματα- στην πλειοψηφία τους δεν αντιμετωπίζονται παρά μόνον επιδερμικά από την «κλασική» ιατρική. Πάρε ένα χάπι σου λένε για να σου περάσει ο πόνος κι αν σου ξανάρθει... πάρε άλλο ένα!

Θεραπεύοντας όμως το σύμπτωμα, δεν θεραπεύεις και την αιτία που το δημιουργεί, με αποτέλεσμα να μπλέκεις συχνά σε έναν φαύλο κύκλο χορήγησης φαρμάκων, που το ένα «διορθώνει» το άλλο, χωρίς ποτέ να θίγεται η βασική δυσαρμονία που παράγει το πρόβλημα.

Αν θέλεις λοιπόν να απεμπλακείς οριστικά από τις δυσάρεστες παρενέργειες στην υγεία σου δεν έχεις παρά να κάνεις μια μεγαλειώδη στάση στους εξοντωτικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς σου, στις φοβίες, τα άγχη και τους αυστηρούς κανόνες σου, γνωρίζοντας όμως ότι σε πρώτη φάση θα υποστείς όλα τα συμπτώματα μιας διαδικασίας «επανασυντονισμού» του οργανισμού σου στους φυσικούς ρυθμούς. Κι αν το έχεις παρακάνει με το άγχος, μπορεί αυτά τα συμπτώματα να είναι σχετικά σοβαρά, δεν γίνεται όμως διαφορετικά.

Απλά όταν επανέλθεις στην φυσιολογική σου κατάσταση, έχοντας πια αποκαταστήσει κάθε δυσλειτουργία, φρόντισε να μην παρασυρθείς και ξανακυλήσεις στα ίδια.
Κι εδώ δεν σου γράφω τόσο για έναν φυσικό τρόπο ζωής που είναι συνυφασμένος αποκλειστικά και μόνο με την κατανάλωση «αγνών» τροφών, την φυσική άσκηση κλπ αλλά για την έκφραση των αληθινών συναισθημάτων σου, αφού αυτό είναι τελικά το κλειδί της ευεξίας σου. Αν δεν νοιώθεις πραγματικά καλά με τον εαυτό σου, ό,τι «φυσικό» κι αν βάλεις στο σώμα σου, αργά ή γρήγορα θα μεταμορφωθεί σε τοξικό.

Η ζωή είναι χαρά και δημιουργία, δεν είναι σωστό λοιπόν να την πλαισιώνεις με αυστηρούς κανόνες που αναφέρονται στον τρόπο ζωής σου. Αυτοί απλά σε εμποδίζουν να «ανασαίνεις», ανοίγοντας τον δρόμο σε νέες ευπάθειες και δυσλειτουργίες.
Μέτρον άριστον, είπαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι κι αυτό είναι το μικρό-μεγάλο μυστικό!

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved