Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 25/7 έως 28/7

Συνθέτοντας τα αντίθετα

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 25/7 έως 28/7

Η σύνθεση των αντιθέτων είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλά και πιο μεστές προκλήσεις σου. Κι αν δεν είσαι... Ζυγός να την κάνεις από φυσικού σου, δώσε βάση σε αυτά που θα σου γράψω.

Πολλές φορές βρίσκεσαι σε ισχυρό δίλημμα, υιοθετώντας τελικά την μια ή την άλλη άποψη ή κατεύθυνση. Ωραία, θα μου πεις... Και τι πρόβλημα υπάρχει με αυτό;

Στο συμπαντικό γίγνεσθαι και στην πραγματικότητα ενός ωροσκοπίου, όταν έχεις να κάνεις με ανάλογα «ενεργειακά» διλήμματα του τύπου, «τι να επιλέξω μεταξύ των ποσοτικών στοιχείων που μου εισηγείται ένας ισχυρός Δίας και των ποιοτικών που μου επιβάλλει ένας εξ ίσου ισχυρός Κρόνος», οφείλεις να καταλήξεις σε μια σύνθεση, διαφορετικά θα βρίσκεις διαρκώς «απέναντί» σου ό, τι απέρριψες, αφού «είσαι» και τα δύο. Επιλέγοντας δηλαδή το Α βρίσκεις απέναντι σου το Β και επιλέγοντας το Β βρίσκεις απέναντι σου το Α!

Και εξηγούμαι:
Αν για παράδειγμα, βρίσκεσαι στο «κλασικό» σταυροδρόμι Αρετής και Κακίας, αποφασίζοντας να ακολουθήσεις την «δύσβατη» διαδρομή της πρώτης, σύντομα θα βρεθείς αντιμέτωπος με «φαινόμενα» Κακίας εκφρασμένα, όχι από σένα, αλλά από τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που σε περιβάλλουν.
Αν πάλι πάρεις τον «εύκολο δρόμο» είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα βρεθείς αντιμέτωπος με την Νέμεσή σου, εκφρασμένη από κάποιον εκπρόσωπο της «άλλης» πλευράς.

Αυτή η διαδικασία είναι απολύτως φυσιολογική στο ξεκίνημα σου, όταν «πρέπει» να αποκτήσεις την εμπειρία αμφοτέρων των επιλογών σου, έχοντας όμως έναν ουσιώδη σκοπό: Να κτίσεις την συνειδητότητα σου, «αναγνωρίζοντας» το υλικό από οποίο είσαι φτιαγμένος.
Στην αρχή λοιπόν επειδή κανείς δεν γεννιέται «έτοιμος», περνάς από την «βάσανο» των ψυχικών προβολών, να βλέπεις δηλαδή σαν σε καθρέφτη όλα αυτά που απέρριψες.
Σταδιακά, όμως, μπαίνεις στον κόπο να συμφιλιωθείς με τον «καθρέφτη» σου και να υπερβείς τον αρχικό διχασμό σου, προχωρώντας σε μια διαδικασία ενοποίησης.

Και ο καρπός μιας τέτοιας διαδικασίας είναι μια δημιουργία ή ένας τρόπος ζωής που εμπεριέχει και τις δύο τάσεις ή με όρους Ψυχολογικής Αστρολογίας, μια δημιουργική προβολή, που, εκφραζόμενη με απτό τρόπο, έρχεται τελικά ως «απάντηση» και λύση στο αρχικό σου πρόβλημα.

Στην περίπτωση του δίπολου Δία-Κρόνου μια τέτοια λύση-εφαρμογή θα μπορούσε να εμπεριέχει, σε μια ισορροπημένη μίξη, στοιχεία ποσότητας και ποιότητας, ευκολίας και δυσκολίας, διασκέδασης και αίσθησης καθήκοντος, επιείκειας και αυστηρότητας, επέκτασης και δομικής αρτιότητας, τύχης και προσπάθειας.

Αυτός είναι ο τρίτος δρόμος, ο δικός σου δρόμος, ο δρόμος της σύνθεσης.

Και βέβαια το αρχικό πρόβλημά σου δεν θα λυθεί ποτέ, αν συνεχίσεις να κινείσαι στα άκρα και εγκλωβιστείς είτε στη μια είτε στην άλλη «αλήθεια». Θα πηγαινοέρχεσαι, κτυπώντας στα τοιχώματα των ορίων σου σαν μπαλάκι του τένις, χωρίς ποτέ να καταλήγεις στο «κέντρο» σου, έχοντας ταυτόχρονα μια ουσιαστική παρενέργεια: Για ό,τι «αρνητικό σου συμβαίνει θα σου φταίνε μονίμως οι άλλοι, το κακό σου το ριζικό και πάει λέγοντας....

Στις ημέρες που ακολουθούν, εκτός από τις προκλήσεις του δίπολου Δία-Κρόνου, καλείσαι να διαχειριστείς κι εκείνες του δίπολου Χείρωνα-Ουρανού.

Εδώ οφείλεις να συνθέσεις το παραδοσιακό με το μοντέρνο, το συναίσθημά σου με την εγκεφαλική σου προσέγγιση, την ομογενοποίηση με την διαφοροποίηση και την αλήθεια των παραδόσεων με την επιστημονική αλήθεια.

Αν, παρ' ελπίδα, «ταχθείς» με την μια ή την άλλη πλευρά, τότε σίγουρα σε περιμένουν μπελάδες, αφού η άλλη θα «αντεπιτεθεί» με σφοδρότητα, όχι από μίσος, αλλά από έναν ανεκπλήρωτο «έρωτα».

Ψάξε, λοιπόν, να βρεις τον καλύτερο για σένα τρόπο με τον οποίο θα «ζευγαρώσεις» τα αντίθετα. Και μην μου πεις ότι δεν γίνεται, αφού ήδη έχει εντυπωθεί μέσα σου η πεποίθηση ότι «τα ετερώνυμα έλκονται»!

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved