Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 23/5 έως 26/5

Μια λαθραία ζωή

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 23/5 έως 26/5

Ο Άρης και ο Ποσειδώνας σε ταξιδεύουν στον κόσμο τους και δεν θέλει πολύ για να καταλάβεις ότι έχεις να κάνεις με αγιογδύτες κι αγγέλους μαζί.

Μπροστά σου ξεπροβάλλουν από το πουθενά δύο πολύχρωμες τσιγγάνες. Είναι η αφεντιά τους μεταμορφωμένη, αφού τι σόι Ποσειδώνας θα ήτανε αν δεν μπορούσε να κάνει ένα τόσο δα μαγικό;
-Να σε πω τη μοίρα σου καλέ;
Χαμογελάς, διστάζεις, περιμένεις για μια ακόμη φορά να δεις το κόλπο με την καρβουνόσκονη, μα αυτήν την φορά αιφνιδιάζεσαι. Η μια βγάζει ένα καθρέφτη και σου τον δείχνει.

-Εδώ θα τα δεις όλα!

Και βλέπεις τον εαυτό σου να περπατά σε ένα δρόμο χωρίς όνομα. Αυτόν που επιμένεις να αγνοείς την ύπαρξη του, ενώ τον ζεις καθημερινά. Τον λαθραίο σου δρόμο.
Βαδίζεις στην οδό παρασκηνίου, χωρίς χαρτιά, αριθμούς και διακριτικά. Είσαι ότι δηλώσεις, είναι ότι δηλώσουν, μα για ένα είσαι σίγουρος, κανείς και τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται...
Εκεί διαμένουν οι φαντασιώσεις σου, οι ιδεολογίες, τα οράματα, μα και τα φαντάσματα σου. Εκεί καραδοκούν ληστές, μεγαλοσχήμονες και φτωχοδιάβολοι, εκεί οργιάζουν οι συνωμότες κι οι προδότες, εκεί πλουτίζουν οι «φωτισμένοι» γκουρού, οι μάγοι κι οι προφήτες.
Εκεί βρίσκεται κι ο πλανημένος εαυτός σου.

Τον βλέπεις να συνομιλεί με έναν κομψό άνδρα. Τι καλός κι ευγενικός κύριος σκέφτεσαι, μέχρι τη στιγμή που προσπαθεί να σε «βάλει στο κόλπο». Μαύρες και άσπρες σκόνες, κορμιά και ηδονές, όλα στην διάθεση σου με ένα νεύμα του...

Πριν προλάβεις να αρθρώσεις λέξη, μια καλοβαλμένη και πρόσχαρη κοπέλα πέφτει επάνω σου και κοκκινίζει από ντροπή. Συγγνώμην, σου λέει με μάτια σαν ηλιοβασίλεμα και θαμπώνεσαι από την ομορφιά της. Μα το πορτοφόλι σου έχει ήδη αλλάξει χέρια...

Λίγο πιο εκεί έγχρωμοι πλανόδιοι απλώνουν την πραμάτεια τους στο πεζοδρόμιο, σε πρόχειρο σεντόνι. Όλα λαθραία ή κλεμμένα. Σε καλούν κοντά τους ενώ την ίδια στιγμή είναι έτοιμοι να τα μαζέψουν και να εξαφανιστούν στο πουθενά. Ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα κάποιος θα τους «καρφώσει», μπορεί να είσαι κι εσύ...

Τους φαντάζεσαι λαθρεπιβάτες σε ναυαγισμένο σκαρί να αποζητούν μια καλύτερη ζωή, να κλέψουν έστω μια στιγμή ευτυχίας από τις πολλές δικές σου. Μπήκαν στη χώρα σου, ήρθαν στη γειτονιά σου, μοιράστηκαν τον ήλιο και τον αέρα σου.
-Να πάτε από κει που ήρθατε, τους φωνάζεις, την ίδια στιγμή που οι δουλέμποροι μετρούν τα δολάρια τους. Μερίδιο δεν θα πάρεις και το ξέρεις. Μήπως όμως είναι αυτό το πρόβλημα σου;

Με την άκρη του ματιού σου, ίσα που προλαβαίνεις να δεις δύο σκιές να χάνονται στο πουθενά. Δύο παράνομοι εραστές γλιστρούν βιαστικά στο παράδεισο τους. Φοβούνται κι αυτοί μην τους πάρει κανένα μάτι κι αναγκαστούν να δώσουν λόγο για την απιστία τους. Άραγε τους παρακολουθούν;

Τα βλέπεις όλα αυτά και φουσκώνεις από οργή. Λες, επιτέλους κάποιος πρέπει να πατάξει την διαφθορά κι ανασκουμπώνεσαι. Λες, θα τα αποκαλύψω όλα και ορθά πράττεις, μα μέσα στη σπουδή σου να υπερασπίσεις την δικαιοσύνη και την καθαρότητα, ίσως σου διαφεύγει μια μικρή λεπτομέρεια.

Κυνηγάς τα μικρά «ψάρια» κι ίσως να πιστεύεις ότι κάνεις το καθήκον σου απέναντι στον εαυτό σου και την κοινωνία σου. Καμαρώνεις που δεν σε ξεγέλασαν αυτοί οι φτωχοδιάβολοι, που μέσα στην απελπισία τους κλέβουν και παραπλανούν για να ζήσουν. Να κι ο Ιαβέρης που σε χειροκροτεί...
Τι κάνεις όμως για τα μεγάλα «ψάρια», αυτούς που σε τηρούν αφ' υψηλού κι έχουν κατακλέψει το βιός και τα όνειρα σου με επίσημη σφραγίδα; Τι κάνεις απέναντι στους κουστουμαρισμένους άρπαγες, που σε σπρώχνουν να ζήσεις κι εσύ μια ζωή λαθραία;

Εκεί κρύβεσαι και σιωπάς.

Τους βλέπεις, μα ακολουθώντας τη ροή του πλήθους, αντί να τους αποστρέφεσαι, λαχταράς να μπεις κι εσύ στη λέσχη της απάτης, να γίνεις ένας από αυτούς. Σε θαμπώνουν τα πλούτη, τα εκατομμύρια που ξέρεις ότι δεν θα αποκτήσεις ποτέ με τον ιδρώτα σου. Και συχνά καταλήγεις να πετάς χαμηλά, πολύ χαμηλότερα από τις αξίες και τα ιδανικά σου. Ανησυχείς μήπως προδοθείς και προδίδεις πρώτος. Γίνεσαι κι εσύ ένας «φτωχοδιάβολος», που έχει ως ιδανικό του την Κυνή, την μυθική περικεφαλαία του Άδη, που όταν την φοράς σε κάνει αόρατο. Να μην σε βλέπει κανείς όταν κάνεις τις «δουλειές» σου.
Δεν σε κατηγορώ... Κι εγώ την έψαξα πολλές φορές στο παρελθόν, μα ένα έχω να σου πω: Στον κόσμο του χρήματος δεν έχεις καμία τύχη. Αν κλέψεις, θα σε κλέψουν, αν εξαπατήσεις, θα σε εξαπατήσουν, αν προδώσεις, θα σε προδώσουν. Και δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη, αφού πάντα θα υπάρχει ένα μεγαλύτερο «ψάρι», πιο ικανό και πιο πονηρό από σένα.

Τα κέντρα εξουσίας φτιάχνουν νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους. Ξέρουν να κρύβονται πίσω από τυπικούρες και διαδικαστικά τετρτίπια, ακόμη κι όταν η ενοχή τους είναι ολοφάνερη. Σε «παίζουν» σύμφωνα με τα συμφέροντα τους Μα ακόμη αν τύχει να τους ξεφύγει κάτι έχουν τον τρόπο τους να σε κατευθύνουν, ξέρουν πώς να σου παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο για να σε παραπλανήσουν.

Αυτός είναι ο Άρης τους κι αυτός ο Ποσειδώνας τους.

Έχουν στην απόλυτη διάθεση τους κάθε είδους προπαγανδιστικό μηχανισμό αλλά και ανθρωπάκια που προσεύχονται στο χρήμα και την βόλεψη τους. Αυτοί είναι τα πιστά σκυλιά της ατιμίας, που βλέπουν μόνον ότι τους υπαγορεύει το συμφέρον τους.
Δεν βλέπουν τίποτε άλλο, δεν θέλουν να δουν γιατί τότε θα αναγκαστούν να συνειδητοποιήσουν την ατιμία τους κι ο κόσμος τους θα γκρεμιστεί.

Στέκουν λοιπόν μπροστά στον καθρέφτη τους και πείθονται πως ο κόσμος είναι αυτό που βλέπουν.
Είναι βέβαιοι πώς θα σε εξαγοράσουν γιατί είναι ήδη εξαγορασμένοι. Σε εξαπατούν γιατί –δεν μπορεί- κι εσύ απατεώνας θα είσαι. Συνωμοτούν χωρίς αιδώ, αφού σε βλέπουν κι εσένα σαν συνωμότη.
Και σου κουνάνε στα μούτρα τους νόμους τους, κάθε φορά που «παρανομείς».

Θα γίνεις λοιπόν ένας από αυτούς;

Όχι αν παραμείνεις πιστός σε αυτό που πραγματικά είσαι και δεν μπορεί να στο κλέψει κανείς χωρίς την θέληση σου. Γιατί αυτά που έχεις, θα πρέπει να τα θεωρήσεις εκ προοιμίου χαμένα.

Κι αν θέλεις να ξεφύγεις από τις παγίδες του υλικού κόσμου σου, μπορείς βέβαια να επαγρυπνείς, λάθος δεν είναι.
Σου έχω όμως κι έναν τρόπο πιο υπερβατικό: Βάλε δυνατά τη μουσική που σου αρέσει και χόρεψε μέχρι την άκρη του ουρανού. Ή αφέσου στην μαγεία του θεάτρου ή του κινηματογράφου, βυθίσου στις σελίδες των δημιουργών εκεί που ξέρεις ότι με τα «ψέματα» κτίζονται και χαλυβδώνονται χαρακτήρες, εκεί που τα οράματα σου γεννοβολούν αδιάκοπα ονείρατα και θάματα. Εκεί που τρέφεται η ψυχή σου και η ζωή σου δεν πρόκειται ποτέ να γίνει λαθραία.

Αυτός είναι ο Άρης σου κι αυτός ο Ποσειδώνας σου!

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved