Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 25/4 έως 28/4

Το δώρο του Χείρωνα

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 25/4 έως 28/4

Ο Ερμής, ο Άρης και η Αφροδίτη στροβιλίζονται παρέα με τον Χείρωνα. Κι εσύ, βυθίζεσαι στο παρελθόν, κοιμάσαι κι ονειρεύεσαι...

Βλέπεις έναν γέροντα να σε κοιτά, σαν να προσπαθεί να θυμηθεί από πού σε ξέρει
Από το μυαλό του περνούν χιλιάδες εικόνες, με την ταχύτητα που μόνον ο νους κατέχει. Και με μια αδιόρατη κίνηση σε βάζει κι εσένα στην εικονική πραγματικότητα του.

Βλέπεις πρωτόγονους να κυνηγούν μαμούθ στην παγωμένη στέπα για να ταΐσουν την φαμίλια τους, βλέπεις κι αθλητές να γυμνάζονται για τους μεγάλους αγώνες της Ολυμπίας. Τα κορμιά τους λάμπουν στο φως του ήλιου, μα πιο πολύ λάμπει η ψυχή τους. Στην νοερή συντροφιά σου έρχονται και οι θεραπευτές, ιερείς του Ασκληπιού κι οι μύστες στην Σαμοθράκη και την Ελευσίνα. Οι προσκυνητές συναντούν τον θεό τους κι ένας δρυΐδης κόβει βότανα στο δάσος με τις βελανιδιές.
Ακούς την λύρα του Ορφέα και σοφούς να αγορεύουν επάνω σε ιερά μάρμαρα.
Βλέπεις λαμπρές πολιτείες να σφύζουν από ζωή, ταξιδευτές να σκίζουν τις θάλασσες, εμπόρους να παζαρεύουν την πραμάτεια τους: Λάδι, κρασί και μετάξι, ασήμι και χρυσάφι.

Βλέπεις τα παλάτια του Μίνωα. Αγόρια και κορίτσια πηδούν ευτυχισμένα τον αυλόγυρο την ώρα που η μάνα Αριάδνη πλέκει το νήμα της. Κανείς δεν θα χαθεί σε λαβύρινθο, κανείς δεν αξίζει μια τέτοια τύχη. Πλάι της τα δελφίνια δείχνουν τους μεγάλους θαλασσινούς δρόμους, που τραγούδησε ο Όμηρος. Ακούς την Αργώ να εξιστορεί τις περιπέτειες των Αργοναυτών. Βλέπεις τα πατήματα του Ηρακλή, του Διόνυσου και του Οδυσσέα. Στεριές και θάλασσες έπλασαν τον μύθο τους, που είναι ακόμη ζωντανός.
Βλέπεις θέατρα γεμάτα κόσμο, γλύπτες κι αρχιτέκτονες να σηκώνουν το ανθρώπινο πνεύμα στον ουρανό.

Βλέπεις μια ευτυχισμένη οικογένεια να κάθεται σε γιορτινό τραπέζι. Γελούν, κάνοντας και σένα να χαμογελάσεις...

Μα ξάφνου το βλέμμα σου σκοτεινιάζει από σύννεφα δυστυχίας. Τώρα πια βλέπεις μαινάδες να ξεσκίζουν τα αθώα θύματα τους σε σκοτεινά φεγγάρια. Άγριους πολεμιστές να μάχονται χωρίς ιερό και όσιο. Σκλάβους να ματώνουν στις πυραμίδες κι ύστερα σε γαλέρες και σε φυτείες του Νότου.
Ιεροεξεταστές να σέρνουν μάγισσες στην πυρά, χριστιανούς να σφάζονται μεταξύ τους για του Χριστού την πίστη την αγία. Από τον Βυζαντινό θρόνο στάζει δηλητήριο κι η Παπική τιάρα βυθίζεται στην ακολασία. Αργυρώνητοι και τραπεζίτες χαϊδεύουν τις χοντρές κοιλιές τους καθώς μπροστά τους τα πλήθη πεθαίνουν από πείνα και αρώστιες..
Ένας Ίνκα βασιλιάς ατιμάζεται από Ισπανικό μαχαίρι. Τους τα έδωσε όλα μα εκείνοι ήθελαν κι άλλα... Μια περήφανη Ινδιάνα τρέχει να ξεφύγει από το πεπρωμένο της. Χίλιοι καβαλάρηδες την καταδιώκουν και δεν θα μπορέσει. Πέφτει στα γόνατα και παρακαλά... Μάταια. Άτια ξεφυσούν, μηχανές αγκομαχούν, σπαθιά και κανόνια γίνονται ένα με ανθρώπινες σάρκες. Πόλεμος, αδιάκοπος πόλεμος...

Ο Μένγκελε καγχάζει στο εργαστήριο του και το μανιτάρι του θανάτου απλώνεται επάνω από την Χιροσίμα. Πύραυλοι φορτωμένοι περιμένουν για να μηδενίσουν τα πάντα. Φοβικές κοινωνίες και καραβάνια προσφύγων σε όλη τη γη. Οι μισοί χάνονται στη φυγή τους...

Βλέπεις κι ένα δένδρο που στα κλαδιά του κρέμονται οι πράξεις των παππούδων και των πατεράδων σου. Πράξεις άνομες και φρικτές, που νόμιζες πως δεν σε αφορούν, μα τώρα καταλαβαίνεις ότι κι αυτές σε καταδιώκουν. Χλομιάζεις από την βαριά κληρονομιά σου, κλαις για τον πόνο που κουβαλάς...

Ω Θεέ μου, φτάνει πια, που πήγε η αγάπη;

Ο γέροντας με μια κίνηση σε βγάζει από το μαρτύριο. Τώρα στέκεις ενώπιος ενωπίω, στην ασφάλεια του παρόντος σου.
Και με αρχέγονη σταθερή φωνή σου λέει:

-Το κλάμα σου σε γιάτρεψε κι αξίζεις μια καλύτερη τύχη.
Σου τα έδειξα όλα αυτά για να ξέρεις από πού έρχεσαι. Είσαι παιδί του αίματος και του πνεύματος, του μίσους και της αγάπης, της άγνοιας και της σοφίας. Οι αμαρτίες της γενιάς σου είναι πολλές, μα τόσες είναι και οι ελπίδες σου. Ότι έφτιαξαν οι πρόγονοι σου σε ακολουθεί, όπως και τα εγγόνια σου θα παραλάβουν την δική σου σπορά. Γι' αυτό φρόντισε να σπάσεις την αλυσίδα της βίας, που μόνο δυστυχία φέρνει. Να βαπτιστείς στην αλήθεια σου, αυτό σου πρέπει κι όχι να την σκεπάζεις. Να μεταλάβεις με σοφία και αγάπη γιατί αυτό προστάζουν ο νους και η καρδιά σου. Ψάξε το παρελθόν σου και σβήσε μια για πάντα τον κακό σου εαυτό, πέτα τα βαρίδια που σέρνεις. Ότι δεν είναι καλώς καμωμένο να το αλλάξεις, φέρνοντας το στο φως. Να το πεις και στους συνοδοιπόρους σου, να μην καταστρέφουν άλλο, να δημιουργούν!
Κι ακόμη, αγκάλιασε τον κόσμο γύρω σου κι όχι μόνον αυτούς που θεωρείς «δικούς σου». Μεγάλωσες και θέριεψες. Η οικουμένη είναι πια η οικογένεια σου και η γη το σπίτι σου. Κι αύριο με το καλό θα είναι ο γαλαξίας και το σύμπαν σου...

Μια αδιόρατη φλόγα πέρασε από τα μάτια σου, ήξερες πια ποιος είναι ο δρόμος σου. Θέλησες να ευχαριστήσεις τον γέροντα Χείρωνα, μα είχε ήδη χαθεί από τα μάτια σου. Ανασηκώθηκες στο κρεβάτι σου και χαμογέλασες. Μια καινούρια μέρα άρχισε.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved