Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 17 έως 20 Ιανουαρίου

Ευτυχείτε!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 17 έως 20 Ιανουαρίου

...όπως έλεγε κι ο αείμνηστος Ζυγός, Άλκης Στέας...

Η ευτυχία βέβαια είναι πολύ σχετική, αν λάβεις υπόψη σου τις ιδιαιτερότητες και τα καπρίτσια του καθενός. Άλλος ευτυχεί με απλά και καθημερινά πράγματα, άλλος χρειάζεται κάτι πολύ μεγάλο. Άλλος χαίρεται το καφεδάκι του, λουσμένος στον χειμωνιάτικο ήλιο –κι αυτό του αρκεί- ή χαίρεται με την ζεστασιά μιας καλής παρέας. Κι άλλος συναρτά την ευτυχία του αποκλειστικά και μόνον από πλούτη κι αξιώματα.

Εσύ βέβαια μπορεί να φιλοσοφείς αν σου πρέπει το ένα ή το άλλο, ο φίλος σου ο Δίας όμως δεν σκοτίζει το μυαλό του με τέτοια διλήμματα.
Σου λέει, εγώ είμαι ο γάμος και η χαρά, θέλεις να γίνεις η «Βασίλω» μου;
Θες δηλαδή να περνάς ζωή και κότα, να μην χαλάς τη ζαχαρένια σου, να μην ιδρώνεις, να μην κοπιάζεις και να τα βρίσκεις έτοιμα;

Κι αν θες πραγματικά να βρεθείς στη θέση της «Βασίλως», ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα. Γιατί αυτές τις ημέρες και χαρές θα δεις και γλέντια και γάμους, από την άλλη πλευρά όμως η συμμετοχή σου σε όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωτική.
Μπορείς για μια ακόμη φορά να ταμπουρωθείς πίσω από αυστηρά προαπαιτούμενα, την «σιδερωμένη» αξιοπρέπεια σου και τη βλοσυρή μουτσούνα σου απαξιώνοντας με σθένος κάθε τι το «χαζοχαρούμενο», του έρωτος συμπεριλαμβανομένου. Σαν τον καθηγητή Φιλοσοφίας, τον Κίμωνα-Αλέκο Αλεξανδράκη στην ταινία «Κορίτσι για δύο», που μοχθώντας συνέγραψε την φιλοσοφική μελέτη «Έρως, αίσθημα ανύπαρκτον». Μέχρι βέβαια να πιαστεί στα ερωτικά δίχτυα της τραγουδίστριας Μυρτούς-Ζωής Λάσκαρη και να το σκίσει...

Στην συγκεκριμένη ταινία, τον ρόλο της «Βασίλως» έχει αναλάβει ο γλεντζές και τεμπέλης αδελφός του, ο Αριστείδης-Κώστας Βουτσάς, που τα παίρνει όλα ανάλαφρα και φυσικά τον... τρέφει ο Κίμων.

Δύο χαρακτήρες αντίθετοι μα και τόσο αναγκαίοι ο ένα για τον άλλον... Γιατί τι νόημα θα είχε η ύπαρξη των υπεύθυνων, χωρίς τους ανεύθυνους. Των εργατικών, χωρίς τους τεμπέληδες, των ποιοτικών χωρίς τους εμπορικούς.
Στη ζωή υπάρχουν και τα εργατικά μυρμήγκια και οι καλοπερασάκηδες τζίτζικες, που όλη μέρα τραγουδούν. Κι αντίθετα με αυτό που ήθελε να διδάξει ο Αίσωπος με τον γνωστό μύθο του, στην πραγματικότητα και τα δύο είδη ζουν και βασιλεύουν.

Καταλαβαίνεις βέβαια ότι ο δικός σου δρόμος θα πρέπει να είναι ανάμεσα στα δύο άκρα, συνθέτοντας τα, αφού όμως πρώτα τα βιώσεις, το καθένα στην ώρα του.

Κι αυτές τις ημέρες είναι η σειρά της «ελαφρότητας», του γέλιου, της τύχης που δεν αντικατοπτρίζει κάποια προσπάθεια, απλά μοιράζεται στους... τυχερούς.
Η Αφροδίτη και ο Δίας σου γνέφουν να αφήσεις για λίγο στην άκρη την σοβαρότητα σου και να γευθείς τα καλά της ζωής, χωρίς η διάθεση σου να συννεφιάζει από αισθήματα δικαίου. Μαζί τους, ο Χείρωνας μοιάζει με το κερασάκι σε μια ερωτική τούρτα, αφού είναι εύκολο να σε πείσει πως δεν σου αρκεί μια περιπέτεια. Να σε παντρέψει θέλει κι ας γίνει με τον τρόπο που θέλεις εσύ.

Κοιτάξου λοιπόν στον καθρέφτη και ρώτα τον εαυτό σου:
Είμαι καλός στα εύκολα; Ή μόλις μου δώσουν κάτι εύκολο φροντίζω να το δυσκολέψω από μόνος μου;

Γιατί είναι πολλές οι φορές που κλείνεις τα μάτια σου μπροστά σε μια εύκολη λύση. Την θεωρείς «λίγη» για την αφεντιά σου, που είναι βουτηγμένη στην κουλτούρα και την αξιοπρέπεια. Στερείς από τον εαυτό σου κάθε είδους «ανάξια» διασκέδαση, ανθίστασαι επίμονα στην «κατρακύλα» των εφήμερων απολαύσεων.
Και δεν είναι λίγες οι φορές που ξινίζεις μπροστά στους –όπως λες- ατάλαντους, που όμως ξέρουν να κερδίζουν τις εντυπώσεις και τα προνόμια με ένα απλό... κούνημα του κορμιού τους!

Όχι, αν δεν είναι του τύπου σου δεν χρειάζεται να «ξεπέσεις». Μπορείς όμως να κάνεις λίγο σκόντο στην αυστηρότητα σου, γιατί που ξέρεις, ίσως κάνεις κι εσύ κάπου λάθος όπως ο σοφός καθηγητής Κίμων!

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved