Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 24 έως 26 Δεκεμβρίου

Ο καλικάντζαρος μέσα σου

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 24 έως 26 Δεκεμβρίου

Πάνω που σχεδίαζες να περάσεις ήρεμα και ειρηνικά Χριστούγεννα έρχονται οι... καλικάντζαροι για να στα χαλάσουν.

Ο Ουρανός κι ο Πλούτωνας μπολιάζουν τον Ερμή με την δική τους ενέργεια κι ο μικρός σου φίλος από ένας απλός διεκπεραιωτής της καθημερινότητας σου δεν θέλει και πολύ για να μεταμορφωθεί σε ένα τερατάκι, πανέτοιμο να σου σκαρώσει χίλια δυό χουνέρια, οδηγώντας τελικά την καθημερινότητα σου στα άκρα.

Θα πεις... Ήταν ανάγκη τώρα να προκύψουν όλα αυτά; Σε ποιόν χρωστάς και ο κατά τα άλλα εορταστικός διάκοσμος συνοδεύεται από «στημένες» καταστάσεις, υποψίες, εμμονές, εκμυστηρεύσεις, αποκαλύψεις, αλλόκοτες συμπεριφορές, απρόοπτα και σπάνια συμβάντα; Γιατί ταλαιπωρείσαι, τι αμαρτίες πληρώνεις και τρέχεις από τεχνικό σε τεχνικό;
Δεν είναι κρίμα κι άδικο να πριονίζεται το δένδρο της ευδαιμονίας σου;

Κι αν είναι έτσι τι μπορείς να κάνεις για να προστατευτείς από τους αναποδιασμένους;

Το πρώτο που θα σου γράψω είναι ότι αυτός ο Ερμής δεν σε θέλει «αραχτό και λάιτ» αλλά ερευνητή και υποψιασμένο. Ακόμη και «τρελό επιστήμονα», αν χρειαστεί. Και βέβαια από το να χαζολογάς και να περιφέρεσαι σε κούφιες συναθροίσεις, ανταλλάσσοντας λόγια του αέρα, θα προτιμούσε να εντρυφήσεις στα ποικίλα μυστήρια του σύμπαντος. Στις μυστικές και υπόγειες διαδρομές, από τα βάθη της ψυχής σου, μέχρι τα υψίπεδα του σύμπαντος. Να αφουγκραστείς το απίθανο, την εξαίρεση που βεβαιώνει τον κανόνα.

Να αλλάξεις για μια φορά το «πνεύμα των Χριστουγέννων» σου.

Σκέψου...

Χρόνια τώρα γιορτάζεις την γέννηση του Θεανθρώπου, δίνοντας της έναν μάλλον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Ποντάρεις και προσμένεις περισσότερα από τον επερχόμενο Άη Βασίλη, προσπερνώντας βιαστικά τις ιστορίες που κάποτε μάγεψαν την παιδική σου καρδιά. Το άστρο, η φάτνη, οι βοσκοί, οι άγγελοι, τα «ωσαννά»...
Αυτές δεν έχουν γκλαμουριά, παρά μόνον όταν τις αναπαριστάς κάτω από το φωταγωγημένο δένδρο σου, στις πλατείες και τους μεγάλους δρόμους που λαμπρύνει ο τοπικός σου άρχοντας.

Ψωνίζεις για το εορταστικό τραπέζι σου όλα τα καλά του κόσμου, θέλεις να σκορπίσεις τη χαρά στους δικούς σου ανθρώπους και παρασύρεσαι... νομίζεις ότι
έπραξες το εορταστικό καθήκον σου εξαντλώντας την προσήλωση σου στην ύλη.
Αναπόφευκτα συνηθίζεις και τα παιδιά σου σε αυτό το καθεστώς. Η «φάτνη» τους δεν είναι φτωχική αλλά φωταγωγημένη και δεν ζεσταίνονται από τα χνώτα των ζώων αλλά από τα θαυμαστά έργα του τεχνολογικού σου πολιτισμού.

Κι ακόμη εύχεσαι μια ήρεμη και ισορροπημένη ζωή, χωρίς σκοτούρες, χωρίς προκλήσεις.
Παραβλέπεις όμως το γεγονός ότι το Θείο Βρέφος που γεννήθηκε κι εσύ τιμάς έμελλε να περάσει τη ζωή του στα άκρα.
Γιατί όποιος φέρνει το καινούριο είναι καταδικασμένος να βιώσει ή να πράξει ακρότητες.

Θυμήσου...

Η σφαγή των νηπίων, η ασκητική ζωή στην έρημο, οι διώξεις, η «στημένη» δίκη, η Σταύρωση...
Κι ακόμη, η συνομιλία του δωδεκαετούς Ιησού με τους σοφούς, η βάπτιση, τα θαύματα, η Ανάσταση...

Είναι όλα αυτά συνηθισμένα και βατά, όπως έμαθες να εύχεσαι να είναι η ζωή σου. Όχι βέβαια.
Κι αν τελικά απεύχεσαι τις «ακρότητες», αν πασχίζεις να παραμείνεις ένας «μέσος ανθρωπάκος» πάση θυσία, στην ουσία ακυρώνεις το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων.

Η Γέννηση, η γέννηση σου, ορίστηκε να τιμάται –διόλου τυχαία- την περίοδο που στο Βόρειο ημισφαίριο η ημέρα αρχίζει να μεγαλώνει. Συμβολίζει λοιπόν το Ηλιοστάσιο σου, την στιγμή μιας καμπής σου, που μετρά αντίστροφα για την κορύφωση σου.
Τα πάντα ρει, όπως είπε ο Ηράκλειτος, εσύ όμως συχνά μοιάζεις να θες να κρατήσεις τον Ήλιο σου ακίνητο, να κάνεις το σύμπαν σου στατικό. Έχοντας σαν προμετωπίδα την υποτιθέμενη ασφάλεια σου, αναστέλλεις διαρκώς την νέα γέννηση σου, την εξέλιξη σου.

Και τελικά, το εκάστοτε παλιό σύστημα, με ότι σάπιο το συνοδεύει, αυτό που συχνά σε βασανίζει και καταριέσαι, εξακολουθεί να υπάρχει και να κυριαρχεί χάρις και στην δική σου συνενοχή.

Εδώ είναι που οι καλικάντζαροι έρχονται για να σε ξυπνήσουν. Να ενεργοποιήσουν κάθε δυνατότητα σου που παραμένει εν υπνώσει. Να δοκιμάσουν τα όρια σου. Να σε χρίσουν έναν μικρό ήρωα, σπάζοντας την αυτάρεσκη απροθυμία σου.
Γι' αυτό αγάπησε τους και χαμογέλα. Δεν είναι το κακό που σε βρίσκει αναπάντεχα, δεν είναι η αναποδιά σου αλλά η ευκαιρία σου για να ξεκολλήσεις από τη μιζέρια σου. Αρκεί να το θέλεις και θα γίνει.

Σου εύχομαι καλά και μεστά Χριστούγεννα!

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved