Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 3/12 έως 5/12

Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε;

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 3/12 έως  5/12

Δανείστηκα τον τίτλο από το βιβλίο του Χρόνη Μίσσιου και σίγουρα υπάρχει λόγος γι' αυτό. Λίγο η Αφροδίτη, ίσως πιο πολύ ο Δίας δίνουν τον ρυθμό και οι ουρανοί όχι απλά χαμογελούν αλλά ξεκαρδίζονται στα γέλια!
Όλοι οι πλανήτες εν χορώ γελούν με τα χάλια τους και με τα χάλια σου.

Θα μου πεις, γελούν οι θεοί σου;
Μα ναι, μόνον που εσύ χωμένος μέσα στο άγχος και τις δυσοίωνες προοπτικές σου, δεν ακούς παρά μόνον μπουμπουνητά κι αστραπόβροντα.
Κι αν δεν το ξέρεις, ο Γέλως ήταν θεός των αρχαίων Ελλήνων. Κι εκεί μας πρόλαβαν όλους οι πρόγονοι μας.

Κάθε πλανήτης έχει τον δικό του τύπο χιούμορ κι ανάλογα με τον ποιόν απ' όλους προτιμάς, αυτός ο τύπος καθρεφτίζεται στην ψυχή σου. Ακόμη κι ο Κρόνος που δεν σου γεμίζει το μάτι για χιουμορίστας, μπορεί να μοιράζεται τα στερεότυπα αστεία του. Είναι κι εκείνος που «παίζει» τα κονσερβαρισμένα γέλια στις τηλεοπτικές σειρές για να σου δείξει που «πρέπει» να γελάσεις. Ακόμη κι ο «μαύρος» Πλούτωνας, που τόσο σε τρομάζει, μπορεί να σε διασκεδάζει με –τι άλλο- το μαύρο χιούμορ του.

Τελικά, όλοι οι πλανήτες σου σκαρώνουν φάρσες σαν τα μικρά παιδιά, θέλοντας να σου δείξουν ότι η ζωή σου χωρίς γέλιο και παιχνίδι, απλά δεν είναι ζωή. Όμως εσύ την ίδια στιγμή κουνάς το δάκτυλο δασκαλεύοντας τα δικά σου παιδιά, έξω σου και μέσα σου, να πάψουν να γελούν γιατί σε αποσπούν από το έργο σου.

Γιατί δεν γελούν οι άνθρωποι, πατέρα;

Σε πλάκωσαν το άγχος και οι δυσοίωνες προοπτικές σου. Η σοβαροφανής θλίψη σου, δεν σου επιτρέπει να πάρεις τη ζωή πιο ανάλαφρα και να το γλεντήσεις. Λες πως δεν είσαι πλούσιος, ότι η κρίση και οι στερήσεις σου στέρεψαν την ευτυχία σου, μα αν σκέφτεσαι με τέτοιο τρόπο δεν έχεις δίκιο.

Γιατί είναι το γέλιο που συντελεί στην ψυχική υγεία σου, που σε αποφορτίζει συναισθηματικά και σε λυτρώνει από άγχη και αγωνίες. Είναι το γέλιο που σε χαλαρώνει και σε κάνει να αντιμετωπίζεις με ελπίδα και αισιοδοξία τη ζωή. Να ξεπερνάς κάθε τι το δυσάρεστο. Να σε απελευθερώνει από κοινωνικές συμβάσεις και άγονους καθωσπρεπισμούς. Να σε φέρνει πιο κοντά με τον συνάνθρωπο σου.

Το γέλιο είναι μια από τις θεραπείες σου αλλά και μια αδιάκοπη γεννήτρια ζωής
Αυτό το ξέρουν οι ουράνιοι φίλοι σου, γι' αυτό και παραμένουν αθάνατοι στο στερέωμα σου.
Δεν παίρνουν τόσο σοβαρά τη ζωή όσο εσύ, ούτε ντρέπονται να ξεφύγουν από τη σοβαροφάνεια τους. Ξέρουν να εκτιμούν την.. ώρα του παιδιού και παρότι λογίζονται ως κυβερνήτες σου δεν φοβούνται να υιοθετήσουν ένα καθ' όλα αναρχικό σύνθημα:
Ένα γέλιο θα σας θάψει!

Θα θάψει την μιζέρια που παράγει η ισχύς των απανταχού εξουσιαστών σου.
Αυτών που ξέρουν να χειραγωγούν και να κατευθύνουν όλες τις επαναστατικές σου πράξεις, όλες εκτός από μια, το γέλιο σου, τη σάτιρα σου.
Αυτών που αφρίζουν στην κυριολεξία, βλέποντας σε να γελάς με τα καμώματα τους, αντί να τρομάζεις. Βγάζεις τη γλώσσα κοροϊδευτικά στα αμείλικτα ερωτήματα που σου θέτουν. Τους αποδομείς με το ανίκητο όπλο σου.

germanoi-kaltses-tzaki-pedila

Κι ακόμη, γελώντας κερδίζεις την παρουσία σου στο σήμερα, παραμερίζοντας τις μεγάλες προσδοκίες που σε βαραίνουν.
Δες τι γράφει ο Χρόνης, Μίσσιος στο βιβλίο του:

«Κάναμε το σώμα μας ένα απέραντο νεκροταφείο δολοφονημένων επιθυμιών και προσδοκιών, αφήνουμε τα πιο σημαντικά, τα πιο ουσιαστικά πράγματα, όπως να παίξουμε και να χαρούμε μεταξύ μας, να παίξουμε και να χαρούμε με τα παιδιά και τα ζώα, με τα λουλούδια και τα δέντρα, να κάνουμε έρωτα, να απολαύσουμε τη φύση, τις ομορφιές του ανθρώπινου χεριού και του πνεύματος, να κατεβούμε τρυφερά μέσα μας, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και το διπλανό μας...
Όλα, όλα τα αφήνουμε για το αύριο που δεν θα 'ρθει ποτέ...»

Πολύ το σοβάρεψα όμως...

Κλείνω με ένα ανεκδοτάκι, που μου άρεσε και πιστεύω να αρέσει και σε σένα:

Βρέθηκαν μια μέρα στη Κόλαση ένας Έλληνας , ένας Γερμανός και ένας Ινδός. Στην αίθουσα αναμονής τους βρίσκει ένας διαβολάκος και τους λέει.
Το αφεντικό δίνει σε όλους που έρχονται εδώ μία ευκαιρία για να μεταφερθούν στο Παράδεισο. Και βγάζοντας ένα τεράστιο αγκαθωτό μαστίγιο, συμπληρώνει: Όποιος θα αντέξει επτά χτυπήματα χωρίς να φωνάξει φεύγει κατ' ευθείαν για Παράδεισο. Κι επειδή δεν είμαστε άσπλαχνοι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε για ασπίδα ό, τι θέλετε.

Πρώτος στήνεται ο Γερμανός, κρατώντας για ασπίδα μια μεγάλη επίπεδη πέτρα και σίγουρος για την δύναμη και την πειθαρχία του προστάζει:
Βάρα!.
Σηκώνει ο διαβολάκος το μαστίγιο, χτυπάει μια, δύο φεύγει η πέτρα, χτυπάει τρίτη, τέταρτη, πέμπτη... ε δεν αντέχει άλλο κι αρχίζει να φωνάζει σαν τρελός ο Γερμανός.

Να περάσει ο επόμενος, λέει ο εκπρόσωπος του Όξαποδώ .

Βγαίνει ο Ινδός και τον ρωτά:
Εσύ τι θα έχεις για ασπίδα;
Τίποτα! -λέει ο Ινδός-80 χρόνια γιόγκα έκανα και δεν νιώθω πόνο σωματικό ποτέ!

Πρώτο χτύπημα. Ο ινδός «σσσσσσσς»
Δεύτερο χτύπημα. Ο ινδός «σσσσσσς»
Τρίτο χτύπημα. Ο ινδός «σσσσσς»
Μέχρι και το έβδομο δεν λύγισε...

«Α να πάρει!!!» κάνει ο διαβολάκος «πρώτη φορά αντέχει κάποιος επτά χτυπήματα. Λοιπόν, του λέει, χαλάλι σου. είσαι ελεύθερος να πας στον παράδεισο.»

Α. όχι, λέει ο Ινδός, θέλω να μείνω και να δω. Σε όλα τα ανέκδοτα ο Έλληνας την βγάζει καθαρή, θέλω να δω τώρα πώς θα ξεμπερδέψει!

Εντάξει, λοιπόν, αφού το θέλεις μείνε.
Έλληνα, η σειρά σου! Εσύ τι θα χρησιμοποιήσεις για ασπίδα; Και απαντάει ο δικός μας «Ε τι, τον Ινδό φυσικά!»

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved