Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 22 έως 24 Οκτωβρίου

Βγες δυνατός μέσα απ' την κρίση, διώξε τις σκιές σου

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 22 έως 24 Οκτωβρίου

Ο Κρόνος σε ρωτά: Πόσο ώριμος είσαι να δεις μια σχέση κατάματα, χωρίς ψευδαισθήσεις, ξεκινώντας από σένα, από τα δικά σου λάθη; Όχι να κατηγορείς τους άλλους και την κακή σου μοίρα...

Το σύμπαν σου βάζει δύσκολα κι εσύ έχεις την ευκαιρία να αποδείξεις πόσο γερές και σταθερές είναι οι βάσεις σου και το οικοδόμημα σου, αυτό που κτίζεις χρόνια τώρα με στερήσεις, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, όπως όλοι μας.
Για μια ακόμη φορά δίνεις εξετάσεις στο σχολείο της ζωής, ανακεφαλαιώνοντας και συνοψίζοντας αυτά που σου έμαθαν αλλά κι εκείνα που έγιναν κτήμα σου μέσα από τη δική σου πορεία.

Και δεν αποκλείεται αυτές οι δύο διδαχές να συγκρούονται μεταξύ τους, ιδιαίτερα στην προσωπική σου ζωή.
Αναζητάς την ευτυχία σου αλλά στο όνομα τίνος;
Της εύρυθμης λειτουργίας των πραγμάτων, του συμφέροντος, της ασφάλειας σου;
Λάθος δρόμο πήρες καρδιά μου...

Από παιδί σου έμαθαν να μην ακολουθείς τον δρόμο της καρδιάς σου. Ότι θα πρέπει να συμβιβάζεσαι με την πραγματικότητα στοχεύοντας και εκπληρώνοντας προοπτικές ή προσδοκίες των άλλων. Της κοινωνίας, των γονιών σου ή και των δύο μαζί. Φύτεψαν στο κεφάλι σου πεποιθήσεις, που υποτίθεται ότι διασφάλιζαν τη ζωή σου, στην πραγματικότητα όμως συντηρούσαν και συντηρούν το σύστημα που σε ευνουχίζει στο όνομα του «κοινού καλού».

Έμαθες για παράδειγμα ότι ο έρωτας σου δεν μπορεί, δεν δικαιούται να είναι έξω από κοινωνικές νόρμες. Σου έμαθαν ότι η «σωστή» σχέση είναι εκείνη που διασφαλίζει το κοινωνικό και οικονομικό σου μέλλον κι όχι αυτή που λαχταρά η καρδιά σου. Γιατί –έτσι σου είπαν- ο έρωτας περνά αλλά το... κομπόδεμα μένει κι ένας καλός γάμος, η ευτυχισμένη ζωή σου, βασίζεται σε ένα γερό κομπόδεμα.

Ίσως να ενέδωσες σε αυτήν την πεποίθηση, ίσως να πίστεψες ότι αφού στο λένε εκείνοι που θέλουν το καλό σου, έτσι θα είναι.

Κι άρχισες να κάνεις τα λάθη το ένα πίσω από το άλλο. Το πορτοφόλι σου μπορεί να φούσκωνε, απόκτησες σπίτι, εξοχικό, πλάσμα tv, εντιμότατους φίλους και «άκρες» στην εκάστοτε κυβέρνηση αλλά την ίδια στιγμή η καρδιά σου μαράζωνε, ο έρωτας σου κατέρρεε. Και δεν άργησες να χρησιμοποιήσεις τις εναλλακτικές λύσεις που σου πρόσφερε εξ αρχής το ίδιο το σύστημα.

Είτε είσαι άνδρας, είτε γυναίκα, το σύστημα ξέρει πώς να σε κατευθύνει, ξεκόβοντας σε από την πηγή της αντίστασης σου: Τον αληθινό έρωτα σου, αυτόν που δεν υποκύπτει σε συμβάσεις και δεν εξαργυρώνεται.

Διάλεξα να σου γράψω για τον πιο παραδοσιακό τρόπο διαχείρισης της προσωπικής σου ζωής, χωρίς να παραγνωρίζω ότι μπορεί να έχεις κάνει ουσιαστικά βήματα προόδου. Μακάρι να έχεις αποποιηθεί αυτήν την «κληρονομιά» των ρόλων αρσενικού και θηλυκού, να έχεις χειραφετηθεί από τις πεποιθήσεις και τα σχήματα που σε εγκλωβίζουν σε έναν «καθώς πρέπει» κύκλο δυστυχίας.

Ας πάμε λίγο πίσω στο χρόνο.

Σαν αγόρι, γαλουχήθηκες με ένα κλείσιμο του ματιού: «Ε, άντρας είσαι, θα κάνεις και τις κουτσουκέλες σου». Οπότε καθώς η συμβατική σχέση σου έκαιγε το λάδι στο καντήλι της, δεν ήθελες και πολύ για να αρχίσεις να αναλώνεσαι στο παιχνίδι της «αυτονόητης» απιστίας. Όχι πως σκέφτηκες ποτέ να διαλύσεις το σπίτι σου. Όλα κι όλα... Έχεις κούτελο στην κοινωνία! Αλλά να... Έχοντας κλείσει οριστικά το κεφάλαιο «ερωτική έλξη» με την σύντροφο σου και μην έχοντας ουσιαστική επαφή μαζί της, βαρέθηκες, μπούχτισες από μια «ανούσια» οικογενειακή ζωή, που όμως –θυμήσου- εσύ διάλεξες. Προτίμησες όμως να θυμηθείς πρώτα το «κλείσιμο του ματιού»... Από πολύ νωρίς είχες κερδίσει την αποδοχή της απιστίας σου και ήταν πλέον η ώρα της εξαργύρωσης. Θεώρησες ότι δεν σου έμενε άλλος δρόμος, παρά να μπεις στο παιχνίδι των αποδείξεων, να πιστοποιείς διαρκώς ότι η «μπογιά» του κατακτητή περνάει ακόμη. Στο θύμιζαν κι οι φίλοι σου σε εκείνες τις επικές συνάξεις άνευ θηλυκών, με παρέα τις μπύρες και τις διηγήσεις σέξι ανδραγαθημάτων. Δεν άργησες λοιπόν να μαζέψεις γύρω σου επικίνδυνα «τσουλιά», όπως λέει πια η –νυν ή πρώην- σύζυγος σου, γνωρίζοντας από την πλευρά της ότι μια γυναίκα έχει γαλουχηθεί με έναν ολότελα διαφορετικό τρόπο. Έχει μάθει να κρατά τον άνδρα που κερδίζει, για όσο καιρό τουλάχιστον της προσφέρει κοινωνική και οικονομική ασφάλεια. Αυτήν καταλήγει να υπερασπίζεται κι όχι τον έρωτα της, που είτε εξαγοράστηκε, είτε θάφτηκε εξ αρχής κάτω από τόνους «πρέπει».

Σαν κορίτσι πάλι, ερωτεύτηκες κι εσύ αλλά γρήγορα «έμαθες» τα περί «σωστού» έρωτα, αυτού που καταλήγει να είναι μια εμπορική συμφωνία. Δίνεις το κορμί σου, την ψυχή σου έναντι αμοιβής, γενναίας ή λιγότερο γενναίας. Ακόμη να ξεριζωθεί αυτή η αντίληψη που θέλει τη γυναίκα εμπόρευμα κι ας είσαι πια αυτοδύναμη οικονομικά. Το μόνο που άλλαξε σίγουρα από τα πολύ πέτρινα χρόνια του παρελθόντος είναι ότι πλέον μπορείς να πουλάς πολύ ακριβά το τομάρι σου. Πρακτικά ακόμη κι αν είχαν τις καλύτερες προθέσεις, οι ταγοί σου σε δίδαξαν να είσαι πόρνη εφ' όρου ζωής, καταδικάζοντας βέβαια τις άλλες πόρνες που ανυπόληπτες κι αστεφάνωτες κάνουν πιάτσα για... ψύλλου πήδημα! Μα τι χαζές που είναι τελικά... Και μάλλον διδάχτηκες να είσαι υπομονετική, πιστή και υπάκουη, να μεγαλώνεις τα παιδιά και να επιτηρείς τον καλό σου, μήπως τον τυλίξει κάποια άλλη. Γιατί «ξέρεις» ότι ο μεγαλύτερος εχθρός σου είναι η γυναίκα. Ξέρεις ότι μια γυναίκα έχει τον τρόπο να σέρνει από τη μύτη το αρσενικό θύμα της. Ξέρεις τις ικανότητες της στις οποίες κι εσύ η ίδια εκπαιδεύτηκες. Εσύ εξ άλλου ήσουν που κέρδισες τον άνδρα σου, τον άρπαξες από τα νύχια μιας άλλης. Όμως το τρόπαιο σου βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο. Ξέρεις την «αδυναμία» του, γι' αυτό... πάντα φταίνε οι άλλες! Αυτές θα ξεμαλλιάσεις κι όσο για τον καλό σου, αν τολμήσει και τον πιάσεις στα πράσα, θα πληρώσει χρυσή την απιστία του. Θα του τα πάρεις όλα, μέχρι τελευταίας δεκάρας, αφού ουσιαστικά σε αυτό πόνταρες από την αρχή. Έκανες πέτρα την καρδιά σου, έβαλες τα όνειρα σου στον αυτόματο πιλότο, για να κρατήσεις το σπίτι σου, για να είσαι μια κυρία κι αυτό είναι που μετράει. Να έρθει λοιπόν μια σουρλουλού να σου χαλάσει τη συνταγή; Κι αν η ομόλογη «καπάτσα» αποδειχθεί καλύτερη στις «επενδύσεις» αυτού του τύπου, τότε μέσα στα δάκρυα και την οργή σου συνειδητοποιείς ότι ο άνδρας δεν αγαπά, απλά... πληρώνει.

Αυτά και άλλα πολλά... Άνθρωπος οδηγημένος από ένα στρεβλό μοντέλο καταλήγεις συχνά σε καταστάσεις που κάποτε ξόρκιζες, πεισμένος ότι δεν θα σου συμβούν ποτέ. Μια σχέση, ένας γάμος που υπάρχει για τα μάτια. Εκατέρωθεν απιστίες, σχέσεις με παντρεμένους-ες, όλα αυτά που καταδίκαζες μετά βδελυγμίας. Διαψεύσεις, απογοητεύσεις, έλλειμμα εμπιστοσύνης. Σχέσεις που ξεκινούν και διαιωνίζονται ως προβληματικές, λες κι έχεις βάλει στοίχημα να μην αγαπηθείς ποτέ σου. Σχέσεις στα πατώματα...

Και το «παιχνίδι» καλά κρατεί, βασισμένο όμως εξ αρχής σε μια λανθασμένη συνταγή ρόλων. Αυτός είναι ο λόγος, που είτε είσαι άνδρας, είτε γυναίκα απομακρύνεσαι διαρκώς από την ευτυχία σου. Δεν σου φταίνε ούτε τα ζώδια, ούτε οι πλανήτες. Κι αν νιώθεις την ενόχληση των ουρανών είναι γιατί σου θυμίζουν την αλήθεια σου. Απευθύνονται στο ζωντανό σου κομμάτι, που ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει κι ας φυτοζωεί. Ξυπνούν τους ανεκπλήρωτους πόθους, τα όνειρα που τις περισσότερες φορές εσύ ο ίδιος έβαλες στην κατάψυξη.

Αν λοιπόν διαπιστώσεις ότι κάτι δεν πάει καλά στην προσωπική σου ζωή, δες με αγάπη μέσα σου, τι είναι αυτό που σε κάνει «κακότυχο»;

Μήπως η αλήθεια της σχέσης σου δεν είναι τελικά δική σου αλλά ένα ξένο σώμα, ένα δάνειο που φορτώθηκες γιατί «έπρεπε» ή γιατί «έτσι κάνουν όλοι»;
Μήπως διέγραψες με μια μονοκοντυλιά τα πιο δημιουργικά σου στοιχεία «για να μην είσαι μόνος»;
Μήπως καταδιώκεσαι από ανασφάλειες κι ενοχές, που σαν το σαράκι υποσκάπτουν την παρούσα αλλά και την μελλοντική ευτυχία σου;
Μήπως βρίσκεις νόημα σε μια σχέση μόνον όταν φορτώνεσαι το όποιο πρόβλημα του συντρόφου σου, όταν «σταυρώνεσαι» υποδυόμενος τον ψυχοθεραπευτή ή τον κοινωνικό λειτουργό; Σε ποιόν χρωστάς και βασανίζεσαι; Είναι άραγε «καρμικό»;

Δεν χρωστάς παρά μόνον στον εαυτό σου. Αν δεν αγαπήσεις κάθε του πτυχή, αν δεν σεβαστείς την αλήθεια σου, τότε δεν θα αγαπήσεις παρά μόνον τις σκιές σου και δεν θα αγαπηθείς παρά μόνον από αυτές. Φαύλος κύκλος...

Γι' αυτό σου γράφω ότι εδώ είναι που πρέπει να σταθείς και να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου. Να διαγράψεις όλα αυτά που σε στέρησαν από την αλήθεια σου κι όταν θα σταθείς εμπρός της μη φοβηθείς όσο σκληρή κι αν είναι. Αγκάλιασε την και να είσαι σίγουρος ότι ο προδομένος έρωτας σας θα ξαναγεννηθεί και η ευτυχία σου θα μπει στο δρόμο της.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved