Το πάρε-δώσε των άστρων, από 2/10 έως 5/10

Οι ημέρες δεν προσφέρονται για υγιείς επενδύσεις ή εύκολες λύσεις

Το πάρε-δώσε των άστρων, από 2/10 έως 5/10

Η περίοδος είναι κομβική και τα «μαντάτα» μπορεί να μην είναι και τόσο ευχάριστα.
Ακόμη είναι καλό να αποφύγεις τις σημαντικές αγορές, δίνοντας προτεραιότητα στην κάλυψη πρότερων υποχρεώσεων αλλά και στην... άμυνα σου απέναντι σε έξωθεν επιβουλές.

Κατ' αρχήν, ο ανάδρομος Ερμής στο Σκορπιό αναμένεται να καθυστερήσει ή να περιπλέξει μια οικονομική υπόθεση σου αλλά εδώ δεν χρειάζεται να τα... βάψεις μαύρα. Ουσιαστικά, ο Ερμής «κόβοντας» μια πηγή εισοδήματος σε βοηθά παράλληλα να βρεις λύσεις που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν. Να αξιοποιήσεις δηλαδή μια προοπτική που κάποτε είχε «σκαλώσει», να εκμεταλλευτείς λύσεις που υπάρχουν στο «συρτάρι» σου ή ακόμη να ενισχύσεις το εισόδημα σου με την επιστροφή κάποιων δανεικών.
Αυτό το «πίσω-μπρος» των οικονομικών σου, που μπορεί να κρατήσει μέχρι τα τέλη του μήνα, μπορεί να σε προβληματίσει αλλά σίγουρα δεν πρόκειται για κάποια καταστροφή.

Τα πολύ πιο δύσκολα προκύπτουν από τις πλανητικές όψεις της περιόδου, οι οποίες στο σύνολο τους δεν προσφέρονται για «υγιείς» επενδύσεις ή εύκολες λύσεις. Αντίθετα πριμοδοτούν αναγκαστικές περικοπές και μάλλον δυσάρεστα τετελεσμένα.

Για παράδειγμα, το τετράγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα συνδέεται με «τελειώματα» και οικονομικά ξεκαθαρίσματα, με τους ισχυρούς (και τους διαπλεκόμενους) να έχουν το «πάνω χέρι» στις μεγάλες αναδιανομές πλούτου. Ξέρεις ότι ο Πλούτωνας ειδικεύεται στις μεγάλες μετατοπίσεις κεφαλαίων, που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, Αυτά όσον αφορά το «χοντρό» παιχνίδι κι αν έχεις κατά νου μια μεγάλη επένδυση μην προχωρήσεις αν δεν έχεις τις κατάλληλες «άκρες».
Πρόσεξε ακόμη μήπως μια χρηματοδότηση σε δέσει χειροπόδαρα. Εδώ είναι που πρέπει να θυμάσαι το... καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.
Ίσως πάλι χρειαστεί να εγκαταλείψεις μια για πάντα ένα σχέδιο σου εξ αιτίας της έλλειψης πόρων.

Δεν είναι όμως όλα αρνητικά.

Ο Πλούτωνας θα... χειροκροτήσει και θα υποστηρίξει τις προσπάθειες σου αν μπεις σε μια διαδικασία αναγέννησης. Το ξεκίνημα από το μηδέν είναι μάλλον η αγαπημένη του προτίμηση και με τις ευλογίες του μπορείς να πετύχεις πολλά. Εδώ το μόνο πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει πραγματικά να έχεις φτάσει στο μηδέν, να έχεις δηλαδή κλείσει οριστικά το πρότερο μοντέλο της οικονομικής σου ανάπτυξης, κάτι που συνήθως συνδυάζεται με ... πόνο και δάκρυα.

Ξέρεις ακόμη ότι με τον Πλούτωνα στις επάλξεις έχει πολύ μεγάλη σημασία το τι γίνεται «κάτω από το τραπέζι», γι' αυτό η πρώτη σου δουλειά είναι να ψάξεις προσεκτικά, μήπως και... φωτιστείς από αυτά που θα ανακαλύψεις. Οι αποκαλύψεις παρανομιών ή «σκοτεινών» διαδρομών του χρήματος συνηθίζονται υπό αυτές τις συνθήκες και είναι ίσως ότι καλύτερο μπορείς να πετύχεις.
Αν βέβαια ανήκεις στους... πολύ τυχερούς, ο Πλούτωνας θα σε ανταμείψει με έμμεσα ή άμεσα κέρδη από ζημιές άλλων ή κάποια καταστροφή.

Εκτός όμως από τον ενεργό Πλούτωνα είναι και ο Κρόνος που «κάνει παιχνίδι». Αυτός συνδέεται κυρίως με περικοπές και μέτρα λιτότητας, ενώ η σύνοδος του με την Δήμητρα αναμένεται να περιπλέξει πολύ τα πράγματα σε σχέση με οικονομικές συνεργασίες. Το αδιέξοδο είναι προ των πυλών, με τις νομικές ενέργειες να γίνονται μονόδρομος.
Αν πάντως έχεις φροντίσει να καλύψεις έγκαιρα τα νώτα σου, μπορείς να διεκδικήσεις μια γενναία αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη. Αν όχι, τότε επιδίωξε μια συμβιβαστική λύση.

Τέλος, το τετράγωνο του Άρη με τον Χείρωνα έχει «αναλάβει» τα οικογενειακά και περιουσιακά θέματα, όπου οι εκατέρωθεν διεκδικήσεις μπορεί να φτάσουν στα άκρα.
Ειδικά σε σχέση με την ακίνητη περιουσία, ο «πόλεμος» θα ενταθεί κι από αυτήν την άποψη θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα.
Κι εδώ ωστόσο κρύβεται ένα «πριμ», που αν είσαι τυχερός θα το καρπωθείς άμεσα. Η ανεύρεση θαμμένων ή καταχωνιασμένων πολύτιμων αντικειμένων είναι ένα από τα αγαπημένα «σπορ» του Χείρωνα, απλά με τον Άρη παρόντα ίσως χρειαστεί να... σκάψεις λίγο περισσότερο!

Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για σένα τα άστρα τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved