Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 16 έως 19 Αυγούστου

Η φτώχια θέλει καλοπέραση

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 16 έως 19 Αυγούστου

Η Αφροδίτη συναντά τον Δία στον Λέοντα και είναι βέβαιο ότι θα ακούσεις και θα διαβάσεις πολλά καλά γι' αυτήν την σύνοδο. Κι έτσι μπορεί να είναι. Το γέλιο, η χαρά και η καλοπέραση απλώνουν τα πέπλα τους πάνω από την καθημερινότητα σου. Το ίδιο βέβαια και η ελαφρότητα που συνήθως συνοδεύει μια τέτοια όψη. Μια ελαφρότητα που κερδίζει τις εντυπώσεις σε βάρος της ουσίας, όπως ένα πλούσιο τραπέζι με κενόδοξους συνδαιτυμόνες. Χαλάλι της όμως, αφού στους δύσκολους και μίζερους καιρούς που ζεις, κάθε χαρούμενη και γαλαντόμα στιγμή σου παίρνει πολλαπλάσια αξία κι αξίζει να υπερβάλεις ή να ξοδέψεις κάτι παραπάνω, έτσι για το... ονόρε!

Κι αν είσαι πραγματικά τυχερός θα απολαύσεις τα καλά της ζωής, χωρίς περαιτέρω σκοτούρες. Τα δώρα των ουρανών θα πέσουν κατ' ευθείαν στην αγκαλιά σου, από καλούδια μέχρι πρόσωπα που θα ήθελες να γίνουν η μόνιμη παρέα σου.

Μπαίνοντας βέβαια στην σφαίρα των συναισθημάτων και των... προξενιών, καλό είναι να περιορίσεις τις όποιες ποιοτικές απαιτήσεις σου, αφού ο Δίας δεν δίνει διάρα τσακιστή γι' αυτές. Είναι πάντα υπέρ της ποσότητας και του ενδιαφέροντος που εξαντλείται σε παροχές. Πριμοδοτεί λοιπόν «υψηλές» γνωριμίες αλλά από νιονιό, γιοκ... Και ο «βλαξ» σε γλεντάει με τα λεφτά του, θεωρώντας ότι του ανήκεις ψυχή τε σώματι. Ή ανάποδα, εκμεταλλεύεσαι τις περιστάσεις για να καρπωθείς τα περισσότερα, προσφέροντας τα λιγότερα, δηλαδή μόνον υποσχέσεις και... προδιαθέσεις.

Σου έχω ξαναγράψει για αυτές τις «αδυναμίες» του πλανήτη, που μπορούν να τυλίξουν την ζωή σου σε μια όμορφη κόλλα ματαιοδοξίας κι ακόμα χειρότερα να την κάνουν να μοιάζει με πλειστηριασμό. Όποιος δίνει τα περισσότερα κερδίζει, ποδοπατώντας κάθε ηθική αξία. Ξέρεις ότι η κερδοσκοπία και η ηθική που τόσο σου αρέσει να υπερασπίζεσαι, έχουν χωρίσει τα τσανάκια τους εκ γενετής.

Από την άλλη πλευρά, σίγουρα δικαιούσαι να «παίξεις», απλά για να περάσεις καλά και χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις, αφού αυτό είναι το κυρίως ζητούμενο από μια σχέση Αφροδίτης-Δία.

Εδώ, όμως, ίσως αρχίσεις να πατάς και σε επικίνδυνα εδάφη, αφού πάντα υπάρχουν κι εκείνοι που είναι πρόθυμοι να παρεξηγήσουν την καλή και ανοιχτή σου προδιάθεση.

Πρόσεξε λοιπόν μήπως «παίξεις» και με τύπους που στα σκέρτσα και τα νάζια σου διαβλέπουν σκοτεινές προθέσεις που μόνον εκείνοι έχουν στο μυαλό τους. Είναι πολύ δύσκολο –αν όχι αδύνατον- να τους εξηγήσεις ότι δεν φλερτάρεις με τον «εχθρό», ούτε του παραδίδεις γην και ύδωρ. Κι αν ξυπνήσει η ζήλεια μέσα τους (η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κοιμάται), άντε μετά να ξεμπερδέψεις. Ο Δίας ξέρει το ίδιο καλά να διογκώνει την χαρά αλλά και τον εγωισμό ή τη ζήλεια. Φουσκώνει ότι βρει... Κι αν τα πράγματα πάρουν τον κακό τον δρόμο, το μεγαλύτερο λάθος σου θα ήταν να αγνοήσεις αυτά τα προειδοποιητικά μηνύματα και να συνεχίσεις να συμπεριφέρεσαι «ανάλαφρα». Δεν θέλει και πολύ ξέρεις η κωμωδία να «γυρίσει» σε δράμα ή ένας «γάμος» να μετατραπεί σε «κηδεία».

Κι όλα αυτά αποκτούν νόημα και ουσία, εξ αιτίας της «κρυφής» αντίθεσης ανάμεσα στην αστρική Αφροδίτη στον Καρκίνο και τον τροπικό Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα συναισθηματικά μεγέθη γίνονται απόλυτα και το «όλα ή τίποτα» καταλήγει συχνά στο δεύτερο. Παράλληλα, συνειδήσεις, αξίες και κορμιά εξαγοράζονται πανεύκολα και φρόντισε να μην είσαι εσύ το «εμπόρευμα» αλλά ούτε και να επιτρέψεις τέτοιου είδους «συναλλαγές», όσο τουλάχιστον περνά από το χέρι σου. Περιόρισε τις εκεί που ανήκουν, στους «ναούς» του χρήματος.

Αντίθετα, μπορείς να εξαντλήσεις την γενναιοδωρία σου, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και τα συναισθήματα σου. Δεν δίνεις για να πάρεις ανταλλάγματα ή να κερδίσεις αλλά επειδή έτσι νοιώθεις, αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα των ημερών αλλά και η βάση της πραγματικής ευτυχίας σου. Αυτής, που στον πυρήνα της εδρεύει πάντα το μοίρασμα και όχι η πλεονεξία, η αγάπη και όχι ο εγωισμός ή το συμφέρον σου.

Ο Δίας κάνει το πρώτο βήμα δελεάζοντας σε με τους γλυκούς πειρασμούς του. Δείξε του όμως κι εσύ ότι ο αληθινός πλούτος δεν κρύβεται σε παλάτια και πορτοφόλια αλλά στην καρδιά σου.

{youtube}g7fv-wi1fvg{/youtube}

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved