Τα SOS της εβδομάδας, από 25/7 έως 31/7

Ποια ζώδια θα επηρεάσουν οι όψεις των πλανητών την εβδομάδα που έρχεται;

Τα SOS της εβδομάδας, από 25/7 έως 31/7


Γνωρίζεις πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να σε ευνοούν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Πρόκειται αντίστοιχα για τις Mainstream και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα σου. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης σου. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία σου.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμόζεσαι κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».
Να ξέρεις ότι η ενέργεια δεν χάνεται και αν τυχόν γίνεις «στόχος» μιας δύσκολης επιρροής, τα ευχολόγια δεν θα σε βοηθήσουν. Εκείνο που πρέπει να κάνεις, όσο βέβαια περνάει από το χέρι σου είναι το να χρησιμοποιήσεις έγκαιρα το εκάστοτε mainstream ενεργειακό ισοδύναμο, ώστε να αποτρέψεις μια ανεπιθύμητη SOS εκδήλωση. Ο δημιουργός κυβερνάει τα άστρα, αυτό είναι το μήνυμα και... καλή σου επιτυχία!

Όσον αφορά στον χρόνο επιρροής των εκάστοτε όψεων, ο γενικός κανόνας είναι πως μπορεί να σε επηρεάσουν για κάποιες ημέρες κι όχι μόνον την ημέρα που «κλείνουν» με ακρίβεια. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η επιρροή μιας όψης μπορεί να «απλωθεί» χρονικά ακόμη και πέραν της μιας εβδομάδος (αυτό συμβαίνει πάντα όταν μια όψη γίνεται μεταξύ δύο αργών πλανητών).

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (25/7 έως 31/7)

Από τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου ξεχωρίζει η Νέα Σελήνη στον (τροπικό) Λέοντα την Κυριακή το πρωί, η οποία έχει μεν θεαματικά χαρακτηριστικά (τα Φώτα σε σύνοδο με τον Δία) αλλά πρακτικά προοιωνίζεται ένας καυτός μήνας (μέχρι τα τέλη Αυγούστου) σε όλα τα επίπεδα. Από τον καιρό έως τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις και τα αθλητικά.
Συνοδευόμενη από το τετράγωνο Άρη-Δία, αυξάνει κατ' αρχήν κατακόρυφα τον κίνδυνο να ξεσπάσουν «αδηφάγες» πυρκαγιές, γι' αυτό τόσο οι δυνάμεις πυρόσβεσης, όσο και οι διαμένοντες κοντά σε δασικές εκτάσεις θα πρέπει να επαγρυπνούν.

Το «μενού» έχει και δραστικές εξελίξεις σε οικονομικά θέματα. Εδώ κυριαρχούν οι κερδοσκοπικές κινήσεις υψηλού ρίσκου και πιθανότατα τις υπερθετικές επιδόσεις θα ακολουθήσει μια μεγάλη «κοιλιά». Κι όποιος προλάβει...

Γενικά το κλίμα είναι μάλλον πολεμικό, με τα ανδραγαθήματα και τις... γκάφες να εναλλάσσονται αδιαλείπτως κι ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά θα συμβούν κυρίως σε αθλητικό επίπεδο, όπου κάθε Ελληνική συμμετοχή έχει τύχη.

Το τετράγωνο του Άρη με τον Δία θα «κλείσει» με ακρίβεια τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 2/8 αλλά είναι βέβαιο ότι η ενέργεια του θα εκδηλωθεί τόσο νωρίτερα, όσο και... αργότερα, μέχρι δηλαδή να κλείσει ο κύκλος της Νέας Σελήνης.

Στο ωροσκόπιο της Ελλάδος, η Νέα Σελήνη ενεργοποιεί τον γενέθλιο Ουρανό της χώρας (στον Υδροχόο), κάτι που μπορεί να πριμοδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις σε κυβερνητικό επίπεδο (ανατροπές, παραιτήσεις, ανταρσίες) αλλά και μια μάλλον αναπάντεχη εξέλιξη σε σχέση με τους «έξω». Παίζουν δηλαδή δυνατά και τα εθνικά θέματα. Κι επειδή αυτόν τον μήνα, η προοδευμένη Σελήνη τετραγωνίζεται με τον γενέθλιο Άρη της χώρας, καλό είναι να έχουμε τον νου μας και στους... γείτονες.

Ενεργοποιείται ακόμη και ο γενέθλιος Χείρωνας της Ελλάδος στον Ταύρο, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο «σαρωτικών» κερδοσκοπικών κινήσεων σε σχέση με ακίνητα (του Δημοσίου αλλά και ιδιωτικά).

Παράλληλα, μπορεί να έχουμε μια λαμπρή αρχαιολογική ανακάλυψη (καλώς να έλθει) αλλά εδώ οφείλω να επισημάνω τους κινδύνους της εμπλοκής του Χείρωνα στο τετράγωνο Άρη-Δία.
Οι δυσοίωνες εκτιμήσεις αναφέρονται σε «ξεσπιτώματα» μεγάλης κλίμακας και εκκενώσεις περιοχών κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα επιβεβαιωθούν.

Ωστόσο και πέρα από όλα τα παραπάνω, επί προσωπικού, η επιρροή της συγκεκριμένης Νέας Σελήνης, μπορεί να αποδειχθεί γόνιμη και θετική για πολλούς, ιδιαίτερα στον γενέθλιο τομέα (οίκο), που φιλοξενεί τα Φώτα και τον Δία.

Αναμένεται να επηρεάσει πρωτίστως τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος), ιδιαίτερα όσες και όσους έχουν τον Ήλιο τους στις πρώτες (2η έως 6η) ή τις τελευταίες (κοντά στην 27η) μοίρες του ζωδίου τους.
Επίσης, τους εκπροσώπους των παρορμητικών (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) που έχουν τον Ήλιο τους από την 8η έως την 12η μοίρα του ζωδίου τους.

Επιπλέον, νωρίς το Σάββατο (στις 5:25 το πρωί) έχουμε την είσοδο του Άρη στον Σκορπιό, που αναμένεται να βάλει στην... πρίζα τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων, πρωτίστως. Ο πλανήτης θα παραμείνει στον Σκορπιό μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου, συμβάλλοντας σε δραστικές πρωτοβουλίες αλλά και σε εντάσεις στους βασικούς τομείς της ζωής τους (προσωπική κατάσταση, σχέσεις, επαγγελματικά, οικογενειακά).

Ας δούμε τώρα όλες τις όψεις με χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από τα... ευχάριστα!

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, η σύνοδος Ήλιου-Δία στην αστρική της εκδοχή «κουμπώνει» πάνω στην τροπική Αφροδίτη στον Καρκίνο. Τι άλλο καλύτερο θα βρεις για να πιστοποιήσεις την τύχη σου;

Mainstream: Ένα εξαιρετικά ευχάριστο γεγονός, μια λαμπρή τελετή. Μια γνωριμία που τα έχει... όλα! Τύχη πέραν του αναμενομένου, μεγάλα κέρδη. Επιτυχία, αναγνώριση.
SOS: Αμετροέπεια, σπατάλη. Σκάνδαλα, αρνητική δημοσιότητα.

Η «κρυφή» τριπλή σύνοδος επηρεάζει πρωτίστως: Λέοντες, Υδροχόους, Ταύρους Σκορπιούς, Κριούς, Τοξότες αλλά και τους εκπροσώπους των παρορμητικών (Κριός, Ζυγός, Αιγόκερως και Καρκίνος), που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 6η μοίρα του ζωδίου τους.

Εκείνος πάντως που δεν δείχνει να συμμερίζεται την... συμπαντική χαρά είναι ο Ερμής, που την Παρασκευή... υποφέρει, στριμωγμένος ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό. Ό, τι του συστήνει ο ένας, ο άλλος του προτείνει το αντίθετο κι έτσι η καθημερινότητα σου δεν θέλει και πολύ για να γίνει... μύλος.

Το τετράγωνό του με τον Ουρανό (Καρκίνος-Κριός, 16η μοίρα) σε βάζει στο κυνήγι της έκπληξης και του απροσδόκητου.

Mainstream: Ανάδειξη της διαφορετικότητας. Ανεξαρτησία, χειραφέτηση. Εφευρετικότητα, πρωτοτυπία. Πειραματισμός, έρευνα, αποκάλυψη. Ένα ξαφνικό όσο και ευχάριστο γεγονός, μια επωφελής ανατροπή. Έκπληξη, αιφνιδιασμός. Ενασχόληση με παράδοξες ή σπάνιες καταστάσεις. Ενδιαφέρον για το Διάστημα και τους εξωγήινους. Επιτυχία σε μια θεωρητικά δύσκολη αποστολή. Υποστήριξη από ξένους ή... στριμμένους! Μια απροσδόκητη συνάντηση. «Από μικρό κι από τρελό, μαθαίνεις την αλήθεια».
SOS: Πραξικοπηματικές καταστάσεις. Αλλόκοτη ή απρόσμενα δυσάρεστη συμπεριφορά. Μια κρίση από το πουθενά. Ιδιοτροπία, εκκεντρικότητα. Προκλητικές επιλογές. Καταστρατήγηση της δεοντολογίας και των ηθικών νόμων. Αμοραλισμός, κυνισμός. Προβλήματα με ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές. Βραχυκύκλωμα.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Καρκίνους, Κριούς, Αιγόκερους, Ζυγούς αλλά και τους εκπροσώπους των μεταβλητών (Ιχθύες, Δίδυμοι, Τοξότης και Παρθένος), που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 22η μοίρα του ζωδίου τους.

Αντίθετα, το τρίγωνό του με τον Κρόνο (Καρκίνος-Σκορπιός, 16η μοίρα) σε θέλει συντηρητικό και... νομιμόφρονα!

Mainstream: Οργάνωση, τακτοποίηση, καταχώρηση. Ενασχόληση με λεπτομερείς εργασίες. Γραπτός λόγος. Δικαίωση της νομιμότητας. Πρόνοια για επάρκεια σε αναγκαία έγγραφα ή εξοπλισμό. Ανάληψη μιας σημαντικής ευθύνης. Κάλυψη υποχρεώσεων. Συλλογή αντικειμένων κι αποδείξεων.
SOS: Εμπόδια, καθυστερήσεις. Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις. Δυσκολία συνεννόησης. Δογματισμός, υπερβολική τυπικότητα. «Έπεσε σε τοίχο». Τεχνικά προβλήματα. Έλλειψη των νόμιμων εγγράφων. Ποινή τιμωρία.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες αλλά και τους εκπροσώπους του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός και Υδροχόος), που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 22η μοίρα του ζωδίου τους.

Την ίδια ημέρα έχουμε κι ένα τρίγωνο του Ερμή με τον Χείρωνα (Καρκίνος-Ιχθύες, 17η μοίρα). Πρακτικά δημιουργείται ένα μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του Νερού, το οποίο όμως μεταφέρει μαζί του μια μάλλον δύσκολη ψυχολογία, αφήνοντας μια αίσθηση εγκλωβισμού ή υπερβολικής εσωστρέφειας. Σκέψεις και συναισθήματα, εμπλέκονται μεταξύ τους, χωρίς να βγαίνει απαραίτητα κάποιο νόημα. Από την άλλη πλευρά, κάθε επιλογή που θεωρείται «συντηρητική» έχει τον πρώτο λόγο, το πιθανότερο όμως είναι να εγείρει... αντιδράσεις από την πλευρά του Ουρανού.
Το ιδανικό θα ήταν να προχωρήσεις σε εφαρμογές που συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία.

Mainstream: Αναδρομή στο παρελθόν. Συζητήσεις κι επαφές για οικογενειακά ή περιουσιακά θέματα. Συνάντηση με έναν παλιό γνωστό. Εργασίες συντήρησης. Αρχιτεκτονικά σχέδια, διαμόρφωση εσωτερικού χώρου. Ενασχόληση με την Ιστορία ή την Αρχαιολογία. Αντίκες, παλαιά χειρόγραφα.
SOS: Υπερβολική εσωστρέφεια. Νοητικό μπλοκάρισμα. Εγκλωβισμός.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Ιχθύες, Καρκίνους, και Σκορπιούς, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 17η μοίρα του ζωδίου τους, όπως επίσης και τους εκπροσώπους των σταθερών (Υδροχόος, Λέων, Ταύρος και Σκορπιός), που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 23η μοίρα του ζωδίου τους.

Την Δευτέρα, ο Πλούτωνας σχηματίζει μια αντίθεση με την Αφροδίτη (Αιγόκερως-Καρκίνος, 11η μοίρα), φέρνοντας στο προσκήνιο έντονες επιθυμίες, πάθη αλλά και «τελειώματα».

Mainstream: Δυνατά συναισθήματα, έντονες εμπειρίες. Μια καταλυτική σχέση. Ταύτιση. Οικονομικά οφέλη, δάνειο, αποζημίωση, κληρονομιά. Καθαριότητα σε βάθος. Αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων.
SOS: Αίσθηση απώλειας, πένθος. Βρωμιά, σήψη. Πορνογραφία, πορνεία.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους αλλά και τους εκπροσώπους των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες), που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 17η μοίρα του ζωδίου τους.

Την ίδια ημέρα, ο τροπικός Ερμής σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Κρόνο (Καρκίνος-Ζυγός, 23η μοίρα), κάνοντας την καθημερινότητα σου λίγο πιο... ταλαίπωρη!

Mainstream: Ταξινόμηση, καταχώρηση. Μια χρονοβόρα εργασία. Επιτυχημένες εξετάσεις. Δικαίωση της νομιμότητας και της προνοητικότητας.
SOS: Καθυστέρηση, εμπλοκή. Κώλυμα, εμπόδιο. Ένα τεχνικό πρόβλημα. Κακή προετοιμασία, αποτυχία. Ποινή, τιμωρία.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Καρκίνους, Αιγόκερους, Κριούς και Ζυγούς αλλά και τους εκπροσώπους των σταθερών (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 16η μοίρα του ζωδίου τους.

Έχουμε ακόμη το τετράγωνο του Ερμή με την Έριδα (Καρκίνος-Κριός, 23η μοίρα), μια όψη που δίνει προβάδισμα στις τεχνικές και τεχνολογικές λεπτομέρειες.

Mainstream: Επιστημονική επεξεργασία, ειδίκευση. Ψηφιακές εφαρμογές, ρομποτική. Συγγραφή ή προμήθεια λεξικού. Εξονυχιστική επεξεργασία, «ψείρισμα».
SOS: «Κόλλημα» σε λεπτομέρειες. Ταλαιπωρία σε ιατρικές εξετάσεις. Γραφειοκρατία.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους αλλά και τους εκπροσώπους των μεταβλητών (Ιχθύες, Παρθένους, Τοξότες και Διδύμους), που έχουν τον Ήλιο τους στις 2-3 τελευταίες μοίρες του ζωδίου τους.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, ο Πλούτωνας... επιμένει, σχηματίζοντας αυτήν την φορά μια «κρυφή» αντίθεση με τον αστρικό Ήλιο (Αιγόκερως-Καρκίνος, 11η μοίρα).

Mainstream: Αναγέννηση, ξεκίνημα από το μηδέν. Έρευνα. Ξεσκέπασμα υπόγειων ή παράνομων δραστηριοτήτων. Κρυφή υποστήριξη από ισχυρούς. Κέρδη από ζημιές άλλων.
SOS: Ένα μοιραίο ή επώδυνο τέλος. Άνομες πρακτικές, εκβιασμός, χειραγώγηση, υπονόμευση.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Κριούς, Καρκίνους, Αιγόκερους και Ζυγούς αλλά και τους εκπροσώπους των σταθερών (Λέων, Υδροχόος, Σκορπιός και Ταύρος), που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 6η μοίρα του ζωδίου τους.

Τέλος, την Πέμπτη ο Ερμής σχηματίζει ένα τετράγωνο με την Δήμητρα, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στην προώθηση ιδεών και προϊόντων.

Mainstream: Διαφήμιση, προώθηση, παρουσίαση. Διεύρυνση του κύκλου γνωριμιών, δικτύωση, συνεργασία. Υπογραφή μιας συμφωνίας ή ενός συμβολαίου.
SOS: Πολυγνωμία. Κουτσομπολιό.

Η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Καρκίνους, Ζυγούς, Κριούς και Αιγόκερους.

Έπονται οι... εξωτικές, όσο και ανατρεπτικές περιπέτειες της Αφροδίτης με τον Ουρανό, για τις οποίες όμως θα έχουμε περισσότερα στην επόμενη εκπομπή SOS.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved