Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 19 έως 22 Ιουλίου

Ο δικός σου πόλεμος

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 19 έως 22 Ιουλίου

Όπως είπε κι ο Ηράκλειτος «πόλεμος πατήρ πάντων»! Αν όμως ο πόλεμος δεν είναι πραγματικά δικός σου, τότε και τα παιδιά του θα είναι νόθα.

Ο Άρης εξακολουθεί να δεσπόζει στον ορίζοντα των συμβάντων σου, όλων εκείνων δηλαδή που μπορείς να αντιληφθείς και να βιώσεις, παίρνοντας την δική σου θέση.
Γιατί υπάρχουν και τα άλλα που δεν βλέπεις και καλό είναι να το θυμάσαι αυτό.

Τα τύμπανα του πολέμου κτυπούν εδώ και ημέρες στον πλανήτη, με την Ουκρανία και την λωρίδα της Γάζας να διεκδικούν τον τίτλο της χειρότερης κρίσης. Θα μου πεις ευτυχώς είναι μακριά από σένα, ξέρεις όμως ότι με τον Άρη πανταχού παρόντα δεν θέλει και πολύ για να βρεθείς σε ανάλογη κατάσταση. Κι όχι απαραίτητα επειδή θα εισβάλλουν στα μέρη σου τανκς και αεροπλάνα. Τα «σκυλιά του πολέμου» έχουν πολλούς τρόπους να δαγκώνουν κι ένας από αυτούς είναι η μετατροπή της καθημερινότητας σου σε πεδίο μάχης. Πολλές φορές έτσι... δι' ασήμαντον αφορμήν.

Σου έχω ξαναγράψει πως όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από την προσωπική σου σφαίρα και δεν έχεις να διαχειριστείς την δική σου ενέργεια αλλά αυτήν των άλλων, πρακτικά δεν μπορείς να μην πολεμήσεις, να μην διεκδικήσεις τα αυτονόητα δικαιώματα σου στην ζωή. Πολεμάς ενάντια στον βιασμό της θέλησής σου, ενάντια στην υποταγή σου και τα ειρηνικά ευχολόγια δεν θα σε βοηθήσουν από την στιγμή που απέναντί σου έχεις άξεστους βαρβάρους που καταλαβαίνουν μόνον την κλαγγή των όπλων.

Κι εύχομαι πραγματικά να επικρατήσεις των αντιπάλων σου, αφού εσύ είσαι «παλικάρι» και τηρείς τους κανόνες του πολέμου, ενώ εκείνοι όχι. Εσύ πιστεύεις ότι η αξία του νικημένου δίνει δόξα στον νικητή, εκείνοι σε κτυπούν λυσσαλέα γιατί επάνω στην συντριβή σου θα κτίσουν την πλαστή υπεροχή τους. Έμαθαν να ζουν με αξίες-σκουπίδια και νοιώθουν δυνατοί, βγάζοντας τα απωθημένα τους, μόνον εκεί που «τους παίρνει».
.
Θέλω όμως κι εσύ να σταθείς για μια στιγμή και να αναλογιστείς: Μήπως τελικά αυτός ο πόλεμος δεν είναι δικός σου;

Υπερασπίζεσαι το δίκιο και την αλήθεια, πιστεύοντας ότι πράττεις το σωστό. Όμως ενώ παιανίζεις το εμβατήριο της νίκης σου, σαν ένας γνήσιος Άρειος τύπος γεμάτος ενθουσιασμό, δεν καταλαβαίνεις ότι κάποιοι μπορεί να σε χρησιμοποιούν. Να σε βάζουν μπροστά για να βγάλεις το φίδι από την τρύπα, εξυπηρετώντας άριστα τα συμφέροντα τους.

Εξ άλλου, η «εξαγωγή» της βίας είναι ένα από τα αγαπημένα τρικ της εξουσίας, κάθε φορά που φτάνει σε αδιέξοδο.

Αυτό το έργο το έχεις δει να παίζεται πολλές φορές στην μακραίωνη Ιστορία σου, έγινες πολλές φορές τροφή για τα σκυλιά του πολέμου αλλά εσύ δείχνεις να μην βλέπεις παρά μόνον την πρόσκαιρη νίκη σου. Πανηγυρίζεις γι' αυτήν αλλά στην πραγματικότητα είσαι ο μεγάλος ηττημένος.
Δεν βλέπεις το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες σου κι όσο δεν το βλέπεις θα είσαι πάντα ένας ξεπουλημένος και προδομένος ήρωας.

Πολέμησες και νίκησες τους Τούρκους για να σου κάτσουν στον σβέρκο οι κοτσαμπάσηδες, παλιοί και σύγχρονοι.
Πολέμησες και νίκησες τους Γερμανούς, που περιορίστηκαν στις πόλεις σου, για να γίνεις γκασταρμπάιτερ στις φάμπρικες τους και να σου αγοράζουν σήμερα την περιουσία σου για ένα κομμάτι ψωμί..
Πολέμησες και νίκησες τον αδελφό σου για να γίνεις βούτυρο στο ψωμί των υπερδυνάμεων.
Πολέμησες και νίκησες την φτώχια σου για να σε έχουν σήμερα αλυσοδεμένο με δάνεια και χρέη.
Πολέμησες στους δρόμους για τα δικαιώματα σου και νίκησες για να φουσκώσουν οι κοιλιές των εργατοπατέρων σου και να κάνουν πλιάτσικο τα κλεφτρόνια.

Φαίνεται πως κάτι σου λείπει, γιατί αλλιώς δεν θα είχες φτάσει σε αυτό το χάλι μετά από τόσες «νίκες».

Τι έγιναν αλήθεια οι καρποί της νίκης σου;
Νοθεύτηκαν από τους «πονηρούς».
Τι έγιναν οι πόλεμοι σου;
Ο «Τρίτος Παγκόσμιος» του Μάνου Λοΐζου θα υπάρχει πάντα για να στο θυμίζει.
Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φρανς...

Έχεις μάθει να πολεμάς μόνον αυτό που φαίνεται, ξεχνώντας ότι πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν.

Σε χρησιμοποίησαν επανειλημμένα ξένες και εγχώριες δυνάμεις, πολιτικοί, κομματάρχες και μεγαλοπαράγοντες, που σε έβαλαν να πολεμάς με τον φίλο και γείτονα σου για να πλουτίσουν ή απλά για «να κάνουν το κομμάτι τους».
Και κάθε φορά που άνοιγες τα κεφάλια των «εχθρών» σου, εσύ ως γνήσιο τέκνο της αγέλης θριαμβολογούσες για την νίκη σου κι ας μην κέρδισες ποτέ κάτι, πέρα από τα εύσημα της «μαγκιάς» σου.
Έγινες μπράβος των συμφερόντων και μάλιστα αμισθί.

Αυτόν τον Άρη δεν τον θέλεις, δεν σου πρέπει. Είναι εφάμιλλος με τον Άρη των βαρβάρων σου.

Και σε έναν πιο στενό κύκλο μπορεί να σε χρησιμοποιούν οι απανταχού «καλοθελητές» που διασπείρουν ζιζάνια και προξενούν έριδες, για να δικαιώσουν με κάποιο τρόπο την συμπλεγματική και μίζερη ύπαρξη τους. Γιατί στην πραγματικότητα το μοναδικό τους προσόν είναι να βάζουν λόγια και να χαίρονται όταν «ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα».
Γι' αυτό και είναι ανίκανοι να ζήσουν, εφαρμόζοντας ένα στοιχειώδες «ευ αγωνίζεσθαι».
Κατηγορούν τους πάντες, εκτός φυσικά από τον εαυτό τους. Υιοθετούν κάθε βρωμιά και κάθε ψέμα που συναντούν στο διάβα τους, αρκεί να πλήξουν την ειρήνη των σχέσεων σου, διαβάλλοντας αυτούς που πραγματικά σε σέβονται και σε αγαπούν.
Και σε παρασύρουν, εκμεταλλευόμενοι τον Άρη σου. Τον πείθουν με τις πλεκτάνες τους και σε βάζουν να πολεμάς σε έναν πόλεμο που δεν είναι δικός σου. Κτυπάς, ματώνεις και πληγώνεσαι για να κρυφογελούν και να καμαρώνουν όλοι αυτοί οι δόλιοι «μυστικοσύμβουλοι».

Σκέψου τα όλα αυτά πριν τσακωθείς, πριν χωρίσεις, πριν εξαπολύσεις την πύρινη ρομφαία σου εναντίον δικαίων και αδίκων.

Εδώ είναι που για μια ακόμη φορά θα μετρήσει η πνευματικότητα σου. Γιατί πέρα από τον εξευγενισμό των ενστίκτων σου και την διπλωματική οδό, έχεις τον τρόπο να κρίνεις, έχεις τον τρόπο να διαβείς το κατώφλι του ορίζοντα των γεγονότων σου και να βρεις τι κρύβεται πίσω από τις έντεχνα καλλιεργούμενες έχθρες.
Πίσω από κάθε πόλεμο υπάρχει μια αιτία, που συνήθως σκιάζεται από την προπαγάνδα. Βρες την αληθινή γιατί και στην καθημερινότητα σου περιστοιχίζεσαι από Γκαιμπελίσκους.

Σίγουρα σε συλλογικό επίπεδο οι δυνατότητες σου είναι σχετικά περιορισμένες. Καν' το όμως σε προσωπικό, χωρίς να βουτήξεις το μυαλό σου στο θυμικό σου. Πάλεψε κι αγωνίσου για τις αξίες σου. Για την αγάπη σου, για την συνειδητότητα σου, για την ελευθερία σου, ξέροντας πια ότι ο πραγματικός εχθρός σου είναι ο κρυμμένος εχθρός. Γύρω σου αλλά και μέσα σου.

Αυτός είναι ο πρώτος δικός σου πόλεμος, για την αλήθεια σου και μόνον. Απέναντι σε όλα τα στραβά και τα πλαστά που σε ταλαιπωρούν. Απέναντι στην άγνοια, την βλακεία και την προκατάληψη. Απέναντι στο δόλιο παρασκήνιο. Απέναντι στις εξαρτήσεις και τις εμμονές σου, τις ενοχές που σου φόρτωσαν άλλοι και εξακολουθούν να σε βαραίνουν. Απέναντι στον εμφύλιο σπαραγμό του μεγαλείου και της μικρότητας σου.

Με την νίκη, λοιπόν!

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved