Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 11 έως 13 Ιουνίου

Να ανακαλύψεις το ασχημόπαπο που κρύβεις μέσα σου

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 11 έως 13 Ιουνίου

"Ας τους να λένε παιδάκι μου", είπε η μαμά πάπια στο ασχημόπαπο "δεν είσαι άσχημο, είσαι απλά διαφορετικό"

Από μικρό παιδί εκπαιδεύτηκες στις αντιφάσεις. Έμαθες ότι τα πράγματα αλλάζουν αλλά καλό είναι να μείνουν σταθερά. Έμαθες ακόμη ότι θα πρέπει να υπακούς αλλά και να παίρνεις πρωτοβουλίες. Έμαθες ότι θα πρέπει να είσαι ήρωας αλλά και να μην δίνεις στόχο.
Πώς να μην τρελαθείς μετά απ' όλα αυτά;
Αντέχεις όμως γιατί το παιχνίδι με τα αντίθετα είναι στη φύση σου.

Στο σχολείο βίωσες για πρώτη φορά τον ρατσισμό, μαθαίνοντας συνάμα ότι είναι κακό να είσαι ρατσιστής.
Όμως ο πειρασμός ήταν μεγάλος και ο αποδιοπομπαίος τράγος που έψαχνες να βρεις για να στηρίξεις την ύπαρξη σου, είχε συνήθως διαφορετικό χρώμα, διαφορετική καταγωγή, διαφορετικές συνήθειες. Ο ομογενής συμμαθητής σου ήταν για σένα Αλβανός, Ρώσος, Τούρκος, ένας ξένος με ποιος ξέρει τι σκοτεινούς σκοπούς. Ο επαρχιώτης ήταν ένα βλαχαδερό, ο απουσιολόγος ένας σπασίκλας, ο απείθαρχος ένας αλήτης.
Η μια ήταν χοντρέλα-βαρέλα γεμάτη κρασί, η άλλη αγοροκόριτσο, η τρίτη κλαψιάρα...

Τελικά εδώ που τα λέμε, ούτε ένας φυσιολογικός δεν υπήρχε.
Όλοι ήταν διαφορετικοί, εκτός από σένα.
Τι στο καλό πήγε τόσο στραβά και η μοίρα σε έριξε σε έναν λάκκο με παραδείγματα προς αποφυγήν;

Αναλογίσου!
Πόσες φορές κορόιδεψες το παιδί που δεν σου έμοιαζε;
Πόσες φορές δεν κοίταξες με καχυποψία την διαφορετικότητα;
Πόσες φορές ένοιωσες ντροπή για την διαφορετικότητα σου και την έκρυψες;

Θυμάσαι όμως κάθε διαφορετικό παιδί, όπως θυμάσαι και τις στιγμές που διαχώρισες την θέση σου και πήγες κόντρα στο ρεύμα, την ίδια στιγμή που πασχίζεις να επαναφέρεις στην μνήμη σου έστω και ένα στοιχείο, μια λεπτομέρεια από την ρουτινιάρικη ζωή σου. Δεν θυμάσαι τίποτα, γιατί δεν έχει αξία. Η διαφορά είναι που μένει.
Η διαφορά είναι που κινεί την Ιστορία.
Η διαφορά είναι που σε κάνει άνθρωπο, γιατί δεν υπάρχει άλλο είδος στον πλανήτη με τόσες ατομικές διαφορές. Στην συνείδηση σου το οφείλεις αυτό και αναμφισβήτητα πρόκειται για δάκτυλο του Ουρανού, που σε έχει χρίσει «αιρετικό» κι ας μην το ξέρεις. Η αμφισβήτηση, η αλλαγή, η ανατροπή είναι φυτεμένες μέσα στα γονίδια σου. Πηγαίνεις κόντρα στη Φύση, βγάζεις γλώσσα ακόμη και στον Θεό τον ίδιο, γιατί έτσι φτιάχτηκες.
Κι αν τύχει και ξεχαστείς, βολεμένος στην τάξη σου, τότε η αλλαγή έρχεται με τους δικούς της όρους. Κτυπά ξαφνικά μέσα στη νύχτα κι αυτό συνήθως δεν σου αρέσει καθόλου.
Γιατί λοιπόν επιμένεις να συντηρείς ένα μοντέλο που αύριο δεν θα υπάρχει;

Τα πρότυπα που ζήλεψες και θαύμασες, ήταν και είναι ξεχωριστοί άνθρωποι. Θέλεις να τους μοιάσεις αλλά αυτό δεν γίνεται αν δεν σπάσεις την κατάρα της ομοιομορφίας σου. Αυτής που αιώνες τώρα διδάχτηκες να καλλιεργείς, γιατί στην πραγματικότητα ποτέ δεν την είχες. Και οι ηγέτες σου το γνωρίζουν αυτό, όπως γνωρίζουν και το πόσο εύκολα ξεγελιέσαι και παγιδεύεσαι στις κατευθυντήριες γραμμές τους. Γι' αυτό σε βάζουν από νωρίς στο κόλπο της ομοιομορφίας. Ένας άπιαστος πόθος τους, που περνά και για δικός σου.
Η διαφορετικότητα σου και η «παραξενιά» σου είναι αυτή που τρομάζει τα συστήματα. Σε θέλουν αγέλη για να σε ελέγχουν. Σε θέλουν πρόβατο, καταναλωτή, ψηφοφόρο, τηλεθεατή χωρίς δική σου σκέψη. Το ξέρεις αλλά βολεύεσαι με την ιδέα ότι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Να 'τη πάλι η ομοιομορφία ως άλλοθι της απραγίας σου.

Και τελικά φοβάσαι να κάνεις το ουσιαστικό βήμα και αναλώνεσαι σε φαντεζί επιδείξεις διαφορετικότητας, από αυτές που μπορεί να κερδίζουν τις εντυπώσεις αλλά ποτέ δεν στοχεύουν στην ουσία.
Έχεις διαφορετικό κινητό, διαφορετικό αυτοκίνητο, διαφορετικό σπίτι. Διαφέρεις από την πλέμπα, τους άξεστους και τους κακομοίρηδες. Διαφέρεις από τον λαουτζίκο. Έχεις στυλ, είσαι «προχώ».

Μακάρι να νοιαζόσουν το ίδιο και για την πνευματική σου διαφορετικότητα, για τα ιδανικά και τις αναζητήσεις σου, πέρα από τα εμπορικά κέντρα και τα κουμπιά του τηλεκοντρόλ.

Θα νοιαζόσουν περισσότερο για τα σκουπίδια που σε ταΐζουν, τα ψέματα και τις κενότητες.

Θα νοιαζόσουν περισσότερο για την ελεγχόμενη ζωή σου, τον «Μεγάλο Αδελφό» που σε παρακολουθεί και καταγράφει κάθε σου κίνηση. Το εμπόριο με τις ψυχές των ανθρώπων. Τα μεταλλαγμένα είδη, τον βιασμό του περιβάλλοντος. Την κοινωνική σου αξιοπρέπεια. Το «πάρτι» συμφερόντων, που γίνεται στις πλάτες σου και πάντα «για το καλό σου».

Θα νοιαζόσουν περισσότερο για την ζωή σου, που ελπίζεις να γίνει διαφορετική χωρίς να αλλάξεις τίποτα.

Και θα δρούσες.

Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανένας δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του, είπε κάποτε ο Λέων Τολστόι, ένας άνθρωπος με απίστευτες ιδιαιτερότητες, που επάνω τους έκτισε το έργο του.
Και ο Γκάντι συμπλήρωσε: "Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει."

Ξεκίνα λοιπόν, ποτέ δεν είναι αργά να ανακαλύψεις το ασχημόπαπο που κρύβεις μέσα σου.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved