Αστρολογική επικαιρότητα, 16/5

Σχολιάζοντας αστρολογικά την κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα

Αστρολογική επικαιρότητα, 16/5

Ανακάλυψαν το ναυάγιο του πλοίου του Κολόμβου

«Πιθανές είναι ανακαλύψεις και εξερευνήσεις στο υδάτινο στοιχείο» γράφουμε στα Σεληνιακά Φαινόμενα του Μαΐου στην παράγραφο «Μια πρώτη εκτίμηση – γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο». Μετά από 500 χρόνια, οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι έχουν βρει το ναυαγισμένο πλοίο του Χριστόφορου Κολόμβου «Σάντα Μαρία» στο βυθό της θάλασσας, στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της Αϊτής. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι πολύ σημαντικά καθώς πρόκειται για τη σωστή θέση, σύμφωνα με αυτά που γράφει στο ημερολόγιό του ο Χριστόφορος Κολόμβος. Τα τοπικά ρεύματα συμφωνούν με τα ιστορικά στοιχεία για τον τρόπο που παρασύρθηκε το σκάφος προτού διαλυθεί, ενώ το αποτύπωμα του ναυαγίου συμφωνεί με το μέγεθος που πιθανολογείται πως είχε το πλοίο. Οι αρχαιολογικοί ερευνητές σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Αϊτής συνεχίζουν να εργάζονται για την αρχαιολογική ανασκαφή του ναυαγίου.


Ξεκινούν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Πατραϊκό, Κατάκολο και Ιωάννινα

Στους παλμούς της Πανσελήνου στον Σκορπιό (υδάτινος πλούτος) στην 23η μοίρα που εκπροσωπείται από τον Ουρανό (έρευνα) έπεσαν την Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 οι υπογραφές των συμβάσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Ιωάννινα, Πατραϊκός Κόλπος και Κατάκολο). Οι συμβάσεις υπογράφηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο με τους ανάδοχους Energean Oil and Gas/ Petra Petroleum για την χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων, Ελληνικά Πετρέλαια/ Edison/ Petroceltic για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού και Energean Oil And Gas / Trajanoil And Gas Ltd για το Κατάκολο.


FT: Το απόρρητο «Σχέδιο Ζ» για το Grexit

«Η Πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 14/5 στην 23η μοίρα του Σκορπιού προϊδεάζει αποκαλύψεις σχετικά με μυστικές ή σκοτεινές υποθέσεις και χρηματοπιστωτικά θέματα» γράφουμε στα Σεληνιακά Φαινόμενα του Μαΐου. Η επιβεβαίωση ήρθε από το δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο αποκαλύπτει ότι από τα τέλη του 2011 μέχρι το 2012 εικοσιτέσσερις αξιωματούχοι κλήθηκαν να σχεδιάσουν μια «μυστική στρατηγική» με την ονομασία «Σχέδιο Ζ», στο πλαίσιο της οποίας, από τη μια θα εξετάζονταν οι επιπτώσεις μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ και από την άλλη θα προετοιμαζόταν ένα πρόγραμμα δράσης. Το ρεπορτάζ τονίζει ότι, αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, θα έπρεπε μεταξύ άλλων να κλείσουν όλες οι αυτόματες μηχανές ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) και να επιβληθούν έλεγχοι στα σύνορα για να αποφευχθεί η μαζική φυγή κεφαλαίων. Πολύ σοβαρά θα ήταν και τα νομικά προβλήματα που θα δημιουργούνταν μέσα στην Ε.Ε., καθώς θα ήταν πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να εξακολουθήσει να είναι πλήρες μέλος της εσωτερικής αγορά της ΕΕ. Στο πλαίσιο του «Σχεδίου Ζ», όμως, είχε γίνει επίσης λεπτομερής επεξεργασία του τρόπου με τον οποίο θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα από το μηδέν.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved