Τα SOS της εβδομάδας, από 2/5 έως 8/5

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Τα SOS της εβδομάδας, από 2/5 έως 8/5


Γνωρίζεις πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να σε ευνοούν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Πρόκειται αντίστοιχα για τις Mainstream και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα σου. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης σου. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία σου.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμόζεσαι κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».
Να ξέρεις ότι η ενέργεια δεν χάνεται και αν τυχόν γίνεις «στόχος» μιας δύσκολης επιρροής, τα ευχολόγια δεν θα σε βοηθήσουν. Εκείνο που πρέπει να κάνεις, όσο βέβαια περνάει από το χέρι σου είναι το να χρησιμοποιήσεις έγκαιρα το εκάστοτε mainstream ενεργειακό ισοδύναμο, ώστε να αποτρέψεις μια ανεπιθύμητη SOS εκδήλωση. Ο δημιουργός κυβερνάει τα άστρα, αυτό είναι το μήνυμα και... καλή σου επιτυχία!

Όσον αφορά στον χρόνο επιρροής των εκάστοτε όψεων, ο γενικός κανόνας είναι πως μπορεί να σε επηρεάσουν για κάποιες ημέρες κι όχι μόνον την ημέρα που «κλείνουν» με ακρίβεια. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η επιρροή μιας όψης μπορεί να «απλωθεί» χρονικά ακόμη και πέραν της μιας εβδομάδος (αυτό συμβαίνει πάντα όταν μια όψη γίνεται μεταξύ δύο αργών πλανητών).

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (2/5 έως 8/5)

Σχετικά λίγες είναι οι όψεις αυτού του επταημέρου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουν την... δουλίτσα τους. Μάλιστα λόγω της αυξημένης συμμετοχής του, ο Χείρωνας είναι αυτός που διεκδικεί μεγάλο μερίδιο στα δρώμενα των ημερών, φέρνοντας με ποικίλους τρόπους, το παρελθόν στο σήμερα.
Ας δούμε όμως όλες τις όψεις με χρονολογική σειρά.

Το Σάββατο, όπως ήδη σου έγραψα από την προηγούμενη εβδομάδα, η «κρυφή» αντίθεση ανάμεσα στον αστρικό Άρη και τον τροπικό Χείρωνα (Παρθένος-Ιχθύες, 16η μοίρα), μεταξύ άλλων μπορεί να σε φέρει ενώπιον του παρελθόντος σου κι όχι με τον πιο ήπιο τρόπο. Θα σου θυμίσω με τι άλλο σχετίζεται η συγκεκριμένη όψη αλλά σε κάθε περίπτωση πρόσεχε τι και πως ξεθάβεις, είτε μεταφορικά, είτε κυριολεκτικά.

Mainstream: Έρευνα στο παρελθόν, αποκάλυψη. Ανασκαφή, σκάψιμο. Ψυχική διείσδυση, επαφή με το ασυνείδητο. Επούλωση παιδικών-ψυχικών τραυμάτων. Συστημική αναπαράσταση. Σαμανισμός. Μια δραστική παραδοσιακή θεραπεία. Χείμαρρος αναμνήσεων. Μια πολύ δυνατή αγκαλιά. Συνδυασμός σεξουαλικότητας και προστασίας. Ένας εραστής ή μια ερωμένη από το παρελθόν. Οικοδομικές εργασίες.
SOS: Ψυχική ταραχή, οργή. Εκρηκτική εκδήλωση απωθημένων. Αναζωπύρωση μιας παλιάς διαμάχης. Ένας εχθρός ή ανταγωνιστής από το παρελθόν. Κάτι θαμμένο ή κρυμμένο κι επικίνδυνο. Φωτιά, έκρηξη ή ατύχημα σε κλειστό χώρο. Σεισμός. Εισβολή στο σπίτι, έξωση, εκδίωξη, αναγκαστική εκκένωση. Ενδοοικογενειακή βία, εμφύλιος. Κτηματικές-περιουσιακές διαφορές. Πολεμικό κλίμα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ρατσισμός, σωβινισμός, ακραίος εθνικισμός.

Την ίδια ημέρα, πολύ νωρίς το πρωί, ο Ερμής σχηματίζει μια αντίθεση με τον Κρόνο (Ταύρος-Σκορπιός, 20η μοίρα), βάζοντας υψηλότερα εμπόδια στην καθημερινότητα σου.

Mainstream: Υπευθυνότητα, προνοητικότητα. Δικαίωση της νομιμότητας ή της τυπικότητας. Μια λεπτομερής εργασία, κατάταξη, ταξινόμηση. Επιτυχημένες εξετάσεις. Γραπτός λόγος. Ρεαλισμός, «ένα κι ένα κάνουν δύο».
SOS: Καθυστέρηση, αναποδιά, ταλαιπωρία. Ξεροκεφαλιά, δογματισμός. Ένα σημαντικό τεχνικό πρόβλημα. Έλλειψη των αναγκαίων εγγράφων. Αίσθημα αποτυχίας, απαισιοδοξία, κατάθλιψη. Αποτυχημένες εξετάσεις. Ποινή, τιμωρία.
Αγορά ελαττωματικών προϊόντων.

Την Κυριακή τα ξημερώματα, ο Ήλιος τριγωνίζεται με τον Πλούτωνα (Ταύρος-Αιγόκερως, 13η μοίρα), ορίζοντας ίσως μια ακόμη κρίσιμη καμπή στην ζωή σου.

Mainstream: Αναγέννηση, επανεκκίνηση. Οφέλη από ζημιές ή απώλειες τρίτων. Ένα θετικό τετελεσμένο. Προστασία μέσω κρυφών κύκλων ή κέντρων εξουσίας. Παροχή εγγυήσεων. Αποκάλυψη μιας παράνομης δραστηριότητας. Έρευνα σε βάθος, ενασχόληση με μυστήρια και το άγνωστο.
SOS: Ένα επώδυνο τέλος, μια καταστροφή. Ζημιές από την δράση υπονομευτών ή περιθωριακών στοιχείων. Εκβιασμός, τοκογλυφία. Ένα αρνητικό τετελεσμένο.

Την ίδια ημέρα ο τροπικός Ερμής σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Χείρωνα (Ταύρος-Υδροχόος, 22η μοίρα), φέρνοντας σε πλησιέστερα σε πρόσωπα, ιδέες και πράγματα του παρελθόντος.

Mainstream: Επανένωση, reunion. Ενασχόληση με υποθέσεις του παρελθόντος. Αναμνήσεις, νοσταλγία. Ανεύρεση ενός παλαιού εγγράφου ή αντικειμένου. Αντίκες, παραδοσιακά είδη. Επανάληψη μιας ακολουθίας συμβάντων, «η ιστορία επαναλαμβάνεται». Μια συγκέντρωση σε κλειστό χώρο ή στο σπίτι. Συζητήσεις και συμφωνίες για περιουσιακά θέματα. Εσωτερική μεταρρύθμιση, αλλαγές στην επίπλωση. Ιστορία, Αρχιτεκτονική, Μυθολογία.
SOS: Μια «ενοχλητική» λεπτομέρεια από το παρελθόν. Νοητική σύγχυση, ευσυγκινησία, υπερβολικός υποκειμενισμός.

Παράλληλα, ο Ποσειδώνας διεκδικεί μεγάλο μέρος του χρόνου και των ενδιαφερόντων σου, σχηματίζοντας δύο δυναμικές «κρυφές» όψεις.

Η σύνοδος του με την αστρική Αφροδίτη στην 7η μοίρα των Ιχθύων, θα σε κάνει να ονειρευτείς και να χαλαρώσεις.

Mainstream: Αίσθηση ευτυχίας. Εξιδανικευμένα συναισθήματα, ευγένεια. Ζωή σαν παραμύθι. Ονειροπόληση, χαλάρωση, ύπνος. Μια σχέση από απόσταση. Απόκρυψη ανεπιθύμητων λεπτομερειών, εξωραϊσμός, διακόσμηση. Γόνιμη φαντασία. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ανθρωπισμός, βοήθεια σε πάσχοντες. Βότανα, αφεψήματα. Γλυκό μεθύσι.
SOS: Μια... κατά φαντασίαν σχέση. Αποπλάνηση, παραπλάνηση, χαλαρά ήθη. Προσβολή από μύκητες. Χρήση ουσιών.

Αντίστοιχα, το τετράγωνο του αστρικού Ποσειδώνα με τον τροπικό Ήλιο (Υδροχόος-Ταύρος, 13η μοίρα), επιδιώκει κι αυτό να σε φέρει πλησιέστερα στην ευτυχία, θα πρέπει όμως να προσέξεις τις παγίδες του, ιδιαίτερα σε οικονομικά ζητήματα.

Mainstream: Ενεργητική φαντασία. Υπέρβαση, εμψύχωση. Διαλογισμός, προσευχή, πίστη. Διαίσθηση, έμπνευση, ενόραση. Αόρατη προστασία, ένας «φύλακας άγγελος». Ένα θαύμα. Πράγματα που δεν γίνονται για το καλό σου. Μια τυχαία, όσο και σημαντική αποκάλυψη. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες κι εφαρμογές. Ενασχόληση με την Αστρολογία ή την Μεταφυσική.
SOS: «Πολύ καλό, για να είναι αληθινό». Απάτη, δολιότητα, κλοπή. Χίμαιρα, αυταπάτη. Εξαφάνιση. Ακύρωση δραστηριοτήτων.

Την Τρίτη, ο Ήλιος σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Δία (Ταύρος-Καρκίνος, 14η μοίρα), διευρύνοντας τις προοπτικές και αυξάνοντας τις ευκολίες σου.

Mainstream: Τύχη, εύκολες λύσεις. Βοήθεια από έναν ισχυρό. Ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Μια καλή επένδυση ή αγορά.
SOS: Ανευθυνότητα, επιπολαιότητα. Μια «πεταμένη» ευκαιρία. Κερδοσκοπία, εκμετάλλευση των άλλων.

Την Τετάρτη, ο Ήλιος σχηματίζει δύο ακόμη όψεις, εντελώς διαφορετικών κατευθύνσεων.

Η «κρυφή» σύνοδος του αστρικού Ήλιου με την τροπική Έριδα στην 22η μοίρα του Κριού, μπορεί να φέρει στο προσκήνιο τα εργασιακά σου αλλά και θέματα ιατρικού ενδιαφέροντος.

Mainstream: Έμφαση στην λεπτομέρεια. Ρύθμιση διαφόρων τεχνικών θεμάτων. Ανεύρεση εργασίας. Ενασχόληση με ιατρικά θέματα. Ψηφιακή τεχνολογία, επιστημονικά ενδιαφέροντα. Συνειδητοποίηση.
SOS: Γραφειοκρατία, υπερβολικό «ψείρισμα».

Αντίθετα, το εξάγωνο του Ήλιου με τον Χείρωνα (Ταύρος-Ιχθύες, 17η μοίρα), τονίζει κυρίως οικογενειακά θέματα και για μια ακόμη φορά το... παρελθόν σου

Mainstream: Ενδιαφέροντα κι ενασχολήσεις σχετικά με το σπίτι ή την οικογένεια. Στροφή στο παρελθόν ή την παράδοση. Μια θεραπευτική αναδρομή. Ιστορία, Αρχαιολογία, Αρχιτεκτονική. Συνάντηση με έναν σοφό.
SOS: Συναισθηματική αδυναμία, εξάρτηση. Προγονολατρεία, αρχαιοπληξία.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved