Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 30 Απριλίου έως 2 Μαΐου

Συνεργατική Πρωτομαγιά

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 30 Απριλίου έως 2 Μαΐου

Έχω καλά νέα για σένα. Στον απόηχο της Ηλιακής έκλειψης, που απαιτεί να επαναπροσδιορίσεις –κι αν χρειαστεί να ξανακτίζεις- τις αξίες σου, η Έρις και η Δήμητρα σε φορτώνουν με τα δώρα τους και σε καλούν να εκμεταλλευτείς τον πλούτο τους.
Η πρώτη σε θέλει λογικό, αναλυτικό και παρατηρητικό. Σε θέλει σκεπτόμενο και πρακτικό, ικανό να αξιολογείς τις λεπτομέρειες. Σε θέλει επιστήμονα μα και φυσιολάτρη.
Η δεύτερη χαίρεται όταν συνεργάζεσαι, δικτυώνεσαι και επικοινωνείς με τους συνανθρώπους σου. Χαίρεται όταν μοιράζεσαι τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τους καρπούς των προσπαθειών σου, ανταμείβοντας σε με λύσεις και εφαρμογές, που θα δυσκολευόσουν να βρεις από μόνος σου
Είσαι λοιπόν έτοιμος να ανταποκριθείς στο κέλευσμα τους, χωρίς να τις ντροπιάσεις;
Γιατί σε έχω ικανό να εξαντλήσεις την μετριότητα σου, βολοδέρνοντας μεταξύ μιας άγονης σχολαστικότητας και μιας κοινωνικότητας του τύπου «σκοτώνω την ώρα μου».

Κι αν αναρωτιέσαι για τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε να συμβεί αυτό, κοίταξε γύρω σου και παραδειγματίσου από το μικρότερο μικρό. Να μια σπουδαία συνεισφορά της Έριδας που δεν πρέπει να την αφήσεις να πάει χαμένη. Ο μικρόκοσμος μοιάζει μαγικός γιατί στην επικράτεια του συμβαίνουν πράματα και θάματα, από αυτά που στον «κανονικό» σου κόσμο απαγορεύονται.

Επειδή βέβαια δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις μικροσκόπιο ή μυαλό Φυσικού, ψάξε στο μεγαλύτερο μικρό, εκεί όπου η φύση ανθίζει κόντρα στην πεποίθηση σου πως ότι κι αν κάνεις, τίποτε δεν θα αλλάξει. Δες για παράδειγμα ένα μικρό κι ασήμαντο μπρος στην μεγαλοσύνη σου φυτό, που δοκιμάζεται συχνά από την μανία της φύσης αλλά και την δική σου, που έχεις περιβάλλει με τσιμέντο και χημικά το δικαίωμα του στη ζωή.

Δες το όμως, αντιστέκεται... Γεννά νέους βλαστούς και υψώνει το ανάστημα του προς τον ήλιο. Το κάνει με θέρμη και ζήλο κάθε ημέρα κι ας είναι η τελευταία του. Αυτό ένα τόσο δα ασήμαντο φυτό κι εσύ τόσο τεράστιος, τόσο σοφός, μα σε ξεπερνά σε τόλμη και δίψα για ζωή. Ίσως γιατί για σένα ο ήλιος έχει πάψει πια να είναι μαγικός και δεν στρέφεσαι σε αυτόν. Τον ερμήνευσες και τον θεωρείς δεδομένο, τον κατέταξες κι ησύχασες. Ακόμη και την ηλιοθεραπεία σου την κάνεις σε σολάριουμ...

Σου γράφω μεταφορικά για τον Ήλιο της καρδιάς σου, το άστρο που σου δείχνει τον δρόμο που εσύ επιμένεις να αγνοείς, τυλιγμένος μέσα στο τεχνητό σου φως. Τεχνητή αγάπη, τεχνητή αλήθεια... Μιμείσαι τον Ήλιο αντί να είσαι Ήλιος, όπως σου αρμόζει. Πόσο πια;

Σου γράφω για τον Ήλιο της συνειδητότητας σου, που αγωνίζεται να ανατείλει πάνω από τον ορίζοντα της ασφαλούς μετριότητας σου. Θα μου πεις, η συνειδητότητα απαιτεί κότσια, αυτογνωσία, διαρκή προβληματισμό, και που να τρέχεις τώρα... Αφού έτσι κι αλλιώς οι πλανήτες θα ορίσουν το μέλλον σου, ω ταλαίπωρε μοιρολάτρη. Όμως, όπως σου έχω ξαναγράψει, τα πράγματα δεν είναι έτσι, αφού έχεις πια το δικαίωμα να επιβληθείς σε αυτό που από παλιά ονόμασες μοίρα. Να συνεργαστείς με τα άστρα και τα ζώδια, σεβόμενος τις κατευθύνσεις τους. Και να αναδείξεις το πραγματικό μεγαλείο της μοναδικότητας σου, που δεν είναι όπως σου έμαθαν το να κυριαρχείς αλλά το να ξεχωρίζεις και να εξελίσσεσαι, εξελίσσοντας το ίδιο το σύμπαν.
Και σε αυτήν την κατεύθυνση, πάντα θα έχεις ανάγκη τους άλλους, αφού σου δείχνουν όσα δεν φαίνονται με μια πρώτη ματιά. Εσύ και οι άλλοι... Θα έλεγα ο Ήλιος σου και η Δήμητρα σου...
Μια σύνθεση που αυτές τις ημέρες η φύση σε καλεί να την ψηλαφίσεις. Ζωγράφισε την, χόρεψε την, σκάλισε την...

Διαφορετικά, το Εγώ σου απομονωμένο και στερημένο από το άστρο του, απογυμνωμένο δηλαδή από οράματα, αξίες και με την σπίθα της δημιουργίας μέσα του σβηστή, θα αρχίσει να γίνεται αδύναμο κι αρρωστημένο, γεμάτο φόβο για το αύριο. Κάθε ημέρα ζεις με τον φόβο του τελευταίου σου αύριο. Ξέρω ότι δεν σου αρέσει αυτό αλλά δεν κάνεις και κάτι για να το αλλάξεις.

Ξεκίνα λοιπόν την καλλιέργεια σου, αφήνοντας κατά μέρος την αλαζονεία σου την περιχαρακωμένη από τις κατακτήσεις σου.
Καμαρώνεις για την τηλεόραση και το facebook, πανηγυρίζεις για την τεχνολογική σου υπεροχή, που τελικά δεν σε έχει βοηθήσει παρά να λουφάξεις κρυμμένος πίσω από ψευτιές. Κάλπικες ειδήσεις και κάλπικα προφίλ συντροφεύουν την ανάγκη σου να επικοινωνήσεις και να μάθεις. Δεν φταίνε βέβαια τα εργαλεία σου αλλά ο τρόπος που τα χρησιμοποιείς ή πιο σωστά ο τρόπος που σε χρησιμοποιούν. Τους έχεις δώσει ανυπέρβλητη αξία, έχεις βάλει από μόνο σου το κεφάλι σου στον ντορβά της τεχνητής ύπνωσης και της χειραγώγησης σου.

Σαν πρώτο βήμα λοιπόν, δες το φυτό σου, που δεν φοβάται το αύριο κι εδώ είναι που θα σου γράψω για τις αμοιβαίων συμφερόντων σχέσεις του, που αξίζει να τις ενστερνιστείς, αφού κινούνται πάντα κοντά στην αλήθεια της φύσης, στην αλήθεια του. Σε αντίθεση με τις δικές σου που συχνά μοιάζουν με κυνήγι φαντασμάτων.

Έχει κι αυτό 5ο και 7ο οίκο. Ερωτοτροπεί με τα έντομα που χορεύοντας μοιράζουν την γύρη του. Συνεργάζεται με άλλα φυτά για να βελτιώσει τις αποδόσεις του, να γίνει καλύτερο. Η ντοματιά με τον κατιφέ για να είναι πιο προστατευμένη από τα εχθρικά έντομα, η φασολιά με το καλαμπόκι για να φτάνει ψηλότερα αλλά και να εμπλουτίζει τον φίλο της με άζωτο.
Να μια ιδανική συναστρία, που αξίζει να την έχεις ως πρότυπο. Όμως εσύ ψάχνεις για σχέσεις εντυπώσεων και όχι ουσίας, για σχέσεις και συνεργασίες, που απλά καλύπτουν την μοναξιά σου ή τις απαιτήσεις των γονιών και του κοινωνικού σου κύκλου.

Δες το... Έχει κι αυτό 2ο και 8ο οίκο. Όμως οι καταθέσεις του δεν είναι ούτε σε δολάρια, ούτε σε ευρώ, μα είναι σπόροι που φέρνουν νέα ζωή. Κι εσύ σε μια περισπούδαστη αλλά ανάξια μίμηση αποθηκεύεις τίτλους, ομόλογα και μετοχές, όχι για να εξελίξεις την ύπαρξη σου αλλά για να ξεγελάσεις την ανικανοποίητη πείνα σου. Βαρέλι δίχως πάτο έχει γίνει, μα εσύ εκεί, επιμένεις. Έφτιαξες και πλαστικό χρήμα για να διαιωνίσεις τα δεσμά σου. Ονειρεύεσαι τον πλούτο αλλά απεργάζεσαι συστηματικά την φτώχια της ελευθερίας σου.

Δες το... Έχει κι αυτό 9ο οίκο. Σου μιλάει κι ας μην έχει φωνή, σου δείχνει το δρόμο, σε διδάσκει χωρίς δογματισμούς και παιχνίδια κυριαρχίας για το πώς μπορείς κι εσύ να γίνεις καλύτερος. Κάθε φυτό ακολουθεί τον δικό του μονοπάτι και βέβαια δεν είδες ποτέ την πατατιά να εξαναγκάζει την τριανταφυλλιά να καρπίσει πατάτες.
Εσύ όμως το κάνεις συνέχεια με τους άλλους κι αν περνούσε από το χέρι σου ο κόσμος θα είχε μόνον ένα είδος, το δικό σου.

Οι πλανήτες σε καλούν να παρατηρήσεις την απλότητα της φύσης, που αιώνες τώρα όλο δαμάζεται από εσένα τον άνθρωπο κι όλο νικάει. Να παρατηρήσεις και να διδαχθείς από την σοφία της. Να την μιμηθείς καλλιεργώντας τον δικό σου κήπο. Να σπείρεις την αλήθεια σου για να δρέψεις τους καρπούς της πραγματικής αγάπης. Να σπείρεις την αναζήτηση σου για να απολαύσεις τους καρπούς της συνειδητότητας σου. Να νοιώσεις την ενότητα που διέπει το σύμπαν, εσένα, την φύση και τον θεό σου.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved