Τα SOS της εβδομάδας, από 25/4 έως 1/5

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Τα SOS της εβδομάδας, από 25/4 έως 1/5


Γνωρίζεις πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να σε ευνοούν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Πρόκειται αντίστοιχα για τις Mainstream και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα σου. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης σου. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία σου.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμόζεσαι κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».
Να ξέρεις ότι η ενέργεια δεν χάνεται και αν τυχόν γίνεις «στόχος» μιας δύσκολης επιρροής, τα ευχολόγια δεν θα σε βοηθήσουν. Εκείνο που πρέπει να κάνεις, όσο βέβαια περνάει από το χέρι σου είναι το να χρησιμοποιήσεις έγκαιρα το εκάστοτε mainstream ενεργειακό ισοδύναμο, ώστε να αποτρέψεις μια ανεπιθύμητη SOS εκδήλωση. Ο δημιουργός κυβερνάει τα άστρα, αυτό είναι το μήνυμα και... καλή σου επιτυχία!

Όσον αφορά στον χρόνο επιρροής των εκάστοτε όψεων, ο γενικός κανόνας είναι πως μπορεί να σε επηρεάσουν για κάποιες ημέρες κι όχι μόνον την ημέρα που «κλείνουν» με ακρίβεια. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η επιρροή μιας όψης μπορεί να «απλωθεί» χρονικά ακόμη και πέραν της μιας εβδομάδος (αυτό συμβαίνει πάντα όταν μια όψη γίνεται μεταξύ δύο αργών πλανητών).

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (25/4 έως 1/5)

Εξαιρετικά πλούσιο είναι το μενού των ουράνιων δρώμενων του επταημέρου, με την Νέα Σελήνη και παράλληλα Ηλιακή έκλειψη της Τρίτης να «απειλεί» σταθερές και ισορροπίες, προοιωνίζοντας έναν ανατρεπτικό Μάιο, τόσο στο εγχώριο, όσο και στο διεθνές σκηνικό (η επιρροή της κρατά τουλάχιστον μέχρι τις 28/5). Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Μάιος είναι εκλογικός μήνας, δεν θα ήταν υπερβολή να σκεφτείς ότι θα βιώσεις ένα «τέλος εποχής».
Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη έκλειψη στην αστρική εκδοχή της (14η μοίρα του Κριού) «δένει» επάνω στον «σταυρό» των παρορμητικών, ο οποίος όμως έχει «χαλαρώσει», επιτρέποντας πλέον την εκδήλωση ακραίων φαινομένων.

Εκτός από τα Φώτα, στον σταυρό «κουμπώνει» και ο αστρικός Ερμής, προδιαγράφοντας την ανάπτυξη πολλών ενδιαφερόντων αλλά και ένα επικοινωνιακό-τεχνολογικό αλαλούμ.
Σε προσωπικό επίπεδο βέβαια το αίτημα σου εξακολουθεί να είναι η ολοκλήρωση σου, μέσα από την αναγνώριση τάσεων ή αναγκών, που μέχρι χθες παρέμεναν «εξόριστες» σε κάποιο σκοτεινό «κελί» της ψυχής σου. Η ζωή η ίδια θα σε βοηθήσει να τις εντοπίσεις. Μάλιστα, επειδή ο Ταύρος, που φιλοξενεί την έκλειψη, σχετίζεται άμεσα με τις αξίες και τα δεδομένα που συγκροτούν την βάση της ανάπτυξης και της εξέλιξης σου (από τα οικονομικά και τις σχέσεις, μέχρι την ηθική και την φιλοσοφία σου), το «σοκ» που θα υποστείς μέσα στις επόμενες τριάντα ημέρες, μπορεί να είναι πολύ μεγάλο αλλά είναι στο χέρι σου να του προσδώσεις μια δημιουργική διάσταση. Για να χαλάσει κάτι, πάει να πει ότι έκλεισε ο κύκλος του και μην βλέπεις το ξεβόλεμα σου σαν δυστυχία αλλά σαν μια ευκαιρία να πετύχεις το καλύτερο για σένα.
Μπορείς μάλιστα να προλάβεις να κάνεις την ανατρεπτική κίνηση σου, πριν καταλήξεις ουραγός των εξελίξεων. Άλλαξε τη ζωή σου, τη φιλοσοφία σου και βάλε νέες βάσεις. Αυτό είναι το θετικό «ισοδύναμο» της περιόδου που διανύεις.

Από τις λοιπές πλανητικές όψεις του επταημέρου, καλείσαι κατ' αρχήν να αξιοποιήσεις την αντίθεση της Δήμητρας με την Έριδα, που μεταξύ άλλων έχει την δύναμη να συμβάλει θετικά σε επαγγελματικές συνεργασίες. Αν πάλι έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα χρησιμοποίησε τις γνωριμίες και τις δημόσιες σχέσεις σου. Μπορείς ακόμη και να συνδικαλιστείς ή να καταφύγεις σε πολιτικά πρόσωπα, αν το θεωρήσεις απαραίτητο.

Την προσοχή σου διεκδικεί και μια όψη που θα «κλείσει» με ακρίβεια το Σάββατο 3/5 αλλά το πιθανότερο είναι να σου «αποκαλυφθεί» νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Πρόκειται για την «κρυφή» αντίθεση ανάμεσα στον αστρικό Άρη και τον τροπικό Χείρωνα (Παρθένος-Ιχθύες, 16η μοίρα), που μεταξύ άλλων μπορεί να σε φέρει ενώπιον του παρελθόντος σου κι όχι με τον πιο ήπιο τρόπο. Θα σου θυμίσω με τι άλλο σχετίζεται η συγκεκριμένη όψη αλλά σε κάθε περίπτωση πρόσεχε τι και πως ξεθάβεις, είτε μεταφορικά, είτε κυριολεκτικά.

Mainstream: Έρευνα στο παρελθόν, αποκάλυψη. Ανασκαφή, σκάψιμο. Ψυχική διείσδυση, επαφή με το ασυνείδητο. Επούλωση παιδικών-ψυχικών τραυμάτων. Συστημική αναπαράσταση. Σαμανισμός. Μια δραστική παραδοσιακή θεραπεία. Χείμαρρος αναμνήσεων. Μια πολύ δυνατή αγκαλιά. Συνδυασμός σεξουαλικότητας και προστασίας. Ένας εραστής ή μια ερωμένη από το παρελθόν. Οικοδομικές εργασίες.
SOS: Ψυχική ταραχή, οργή. Εκρηκτική εκδήλωση απωθημένων. Αναζωπύρωση μιας παλιάς διαμάχης. Ένας εχθρός ή ανταγωνιστής από το παρελθόν. Κάτι θαμμένο ή κρυμμένο κι επικίνδυνο. Φωτιά, έκρηξη ή ατύχημα σε κλειστό χώρο. Σεισμός. Εισβολή στο σπίτι, έξωση, εκδίωξη, αναγκαστική εκκένωση. Ενδοοικογενειακή βία, εμφύλιος. Κτηματικές-περιουσιακές διαφορές. Πολεμικό κλίμα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ρατσισμός, σωβινισμός, ακραίος εθνικισμός.

Σου δίνω τώρα όλες τις όψεις του επταημέρου, με χρονολογική σειρά.

Την Παρασκευή, η Αφροδίτη σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Κρόνο (Ιχθύες-Σκορπιός, 21η μοίρα), δίνοντας προτεραιότητα σε αυτά που πρέπει να γίνουν.

Mainstream: Εκπλήρωση μιας υποχρέωσης. Ένας χρήσιμος περιορισμός. Δίαιτα, οικονομία. Αναγκαίες δημόσιες σχέσεις. Μια σχέση με διαφορά ηλικίας.
SOS: Ατυχία, οικονομική απώλεια. Μια αποτυχημένη αγορά. Δερματικά προβλήματα. Ένα συναισθηματικό «μπλέξιμο», μια σχέση με δεσμευμένο/η. Στενοχώρια, θλίψη.

Το Σάββατο, ο Ήλιος και ο Ερμής συναντιούνται στην 6η μοίρα του Ταύρου, δρομολογώντας μια ζωηρή και πολυποίκιλη καθημερινότητα.

Mainstream: Η επικοινωνία στο φόρτε της. Μετακινήσεις, συζητήσεις, συμφωνίες, ιδιαίτερα οικονομικού ενδιαφέροντος.
SOS: Έλλειψη συνέπειας ή συνέχειας. Αέναη περιπλάνηση χωρίς συγκεκριμένο σκοπό. Ξεροκεφαλιά, εμμονή.

Την ίδια ημέρα κλείνει με ακρίβεια η αντίθεση της Δήμητρας με την Έριδα (Ζυγός-Κριός, 22η μοίρα), μια όψη με σχετικά μεγάλη χρονική εμβέλεια επιρροής.

Mainstream: Μια επαγγελματική συνεργασία. Συνδυασμός κομψότητας και χρησιμότητας. Βιομηχανικό σχέδιο. Συνδικαλισμός. Ένα ιατρικό ή επιστημονικό συνέδριο. Ρύθμιση νομικών θεμάτων σχετικών με την εργασία.
SOS: Νομικά κωλύματα σε εργασιακά θέματα. Ο κακώς εννοούμενος συνδικαλισμός.

Από το Σάββατο μέχρι και την Κυριακή, ο αστρικός Ερμής εμπλέκεται στον «σταυρό», που απαρτίζεται από τον Άρη, τον Δία, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, ενεργοποιώντας τον νου σου και ευνοώντας κάθε είδους πνευματική αναζήτηση. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να ψάξεις, να διαβάσεις ή να μοιραστείς τους προβληματισμούς σου. Αντίθετα οι πιο εξωστρεφείς δραστηριότητες σου (μετακινήσεις, ταξίδια, κοινωνική ζωή κλπ) ενδέχεται να είναι σχετικά... περιπετειώδεις, κάτι που μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και όχι, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία και την διάθεση σου.
Μπορείς πάντως να ασχοληθείς με ποικίλα τεχνικά θέματα, προχωρώντας σε εφαρμογές και πρωτοβουλίες, αρκεί βέβαια να ξέρεις τι κάνεις. Γιατί αν δεν ξέρεις, τότε ένα απλό τεχνικό πρόβλημα μπορεί να εξελιχθεί σε... τραγωδία!

Την Κυριακή και την Δευτέρα, ο αστρικός Ήλιος... μιμείται τον Ερμή και η εμπλοκή του στον «σταυρό» δίνει το έναυσμα για μια σειρά από διαδοχικές όσο και αλληλοσυγκρουόμενες καταστάσεις, με ενδεχόμενο αποτέλεσμα την αποδιάρθρωση κάθε σταθερού πόλου αναφοράς. Πολλά και ακραία είναι αυτά που μπορεί να συμβούν σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, ωστόσο αυτό που σε ενδιαφέρει πρωτίστως είναι το να διαχειριστείς τα δικά σου θέματα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Εδώ είναι που πρέπει να δράσεις πριν... σε πάρει το ποτάμι ή αν σε παρασύρει να απολαύσεις τουλάχιστον το «κολύμπι», ξέροντας ότι μια νέα όχθη σε περιμένει.
Όσον αφορά πάντως τις πνευματικές ή πιο «εσωτερικές» αναζητήσεις σου, οι συνθήκες θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις ή να συνειδητοποιήσεις πράγματα, που μπορεί να αλλάξουν την ζωή σου.

Την Τρίτη, στις 9:14 :19 ακριβώς γίνεται η Νέα Σελήνη στον Ταύρο, η οποία είναι και Ηλιακή έκλειψη. Και κατά τα ειωθότα των εκλείψεων, που αναφορικά με τις ενδείξεις τους χαρακτηρίζονται από... υπερβάλλοντα ζήλο, αναμένονται καταλυτικές εξελίξεις, είτε ευχάριστες, είτε δυσάρεστες.

Κατ' αρχήν, εξ αιτίας της φύσης του ζωδίου, το «θέμα» της είναι πρωτίστως οικονομικό και μέχρι τα τέλη Μαΐου οι παγκόσμιες ισορροπίες απειλούνται με ένα γερό «ταρακούνημα», το οποίο φυσικά θα συνδεθεί και με κυβερνητικές ανατροπές. Εδώ «παίζει» και η απώλεια ενός σημαντικού ηγέτη.
Δεν θα λείψουν ακόμη οι διακεκριμένες καταστροφές κι όχι μόνον από φυσικά αίτια. Είναι γνωστό ότι οι σεισμοί και τα ηφαίστεια παίρνουν τα.. πάνω τους σε περιόδους εκλείψεων, επιπλέον όμως υπάρχει κι ένα σοβαρό ενδεχόμενο μιας μεγάλης καταστροφής εξ αιτίας της ανθρώπινης απροσεξίας ή πλεονεξίας.
Παραμένει επίσης ανοικτό το θέμα μιας επικίνδυνης επιδημίας, που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αυτό το τελευταίο είναι «κληρονομιά» των δύο αντιθέσεων Άρη-Έριδας που έγιναν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και ουσιαστικά «γέννησαν» ένα θέμα, που η έκλειψη μπορεί να διογκώσει.
Για την Ελλάδα, που έχει επίσης μερίδιο στους κινδύνους για την Δημόσια Υγεία, το καθαυτό πεδίο δράσης της έκλειψης είναι το πολιτικό γίγνεσθαι, όπου αναμένονται συνταρακτικές όσο και πρωτοφανείς εξελίξεις. Τίποτε δεν θα είναι ίδιο μετά τις εκλογές, μπορεί και πριν από αυτές.
Όσο για τον καθαρά θετικό αντίκτυπο της έκλειψης, στο συλλογικό επίπεδο έχει να κάνει με την αποκάλυψη μιας παράνομης δραστηριότητας ή την εξάρθρωση «σκοτεινών» μηχανισμών και οργανώσεων.

Για σένα τώρα, επί προσωπικού, έχει αξία να βρεις σε ποιόν γενέθλιο οίκο σου γίνεται η έκλειψη, αφού τα δικά του θέματα είναι αυτά που πιθανότατα θα σε απασχολήσουν. Οι συνέπειες και τα αποτελέσματα, εξαρτώνται από τις γενέθλιες προδιαγραφές σου αλλά και την βούληση σου.
Κι αν αναρωτιέσαι για την «τύχη» σου, τις ευκολίες δηλαδή που από μόνη της μπορεί να δρομολογήσει η έκλειψη, ένας καλός οιωνός είναι το να ενεργοποιεί τον γενέθλιο Δία σου. Να έχεις δηλαδή τον Δία σου σε μια από τις «επίκαιρες» θέσεις που με διάφορους τρόπους υποδεικνύει η έκλειψη: Δηλαδή, κοντά στην 8η μοίρα ενός σταθερού ζωδίου (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) ή στην 1η και 25η των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες).
Αν πάλι έχεις τον γενέθλιο Δία σου κοντά στην 14η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως), τότε γενικά στην παρούσα φάση η τύχη σου είναι ανάμικτη με προβλήματα, γι' αυτό όμως μπορείς να πετύχεις και πολύ σπουδαία πράγματα.

Επίσης την Τρίτη, ο τροπικός Ερμής σχηματίζει δύο ακόμη όψεις:

Ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Ποσειδώνα (Ταύρος-Υδροχόος, 13η μοίρα), που αυξάνει τους κινδύνους εξαπάτησης σε οικονομικά θέματα και όχι μόνον. Να θυμάσαι πως τα φαινόμενα απατούν και ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.

Mainstream: Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Απόκρυψη ανεπιθύμητων λεπτομερειών. Ένα ψέμα που προστατεύει. Διαίσθηση, προφητικά όνειρα. Ύπνος, χαλάρωση. Διαφυγή από τα δύσκολα, ακύρωση μιας μη συμφέρουσας διαδικασίας. Τυχαία ανεύρεση ενός εγγράφου ή αντικειμένου. Ενασχόληση με την Αστρολογία ή την Μεταφυσική.
SOS: Δόλος, απάτη, ύποπτο παρασκήνιο. Πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία. Υποκλοπή δεδομένων. Αφηρημάδα, αβλεψία, λάθος. Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Εξαφάνιση εγγράφων ή αντικειμένων. Τεχνικά προβλήματα, χωρίς προφανές αίτιο. Χημική ρύπανση, διαρροή, λεκές. Μίξη χρωμάτων κατά την πλύση των ρούχων.

Έπεται το τρίγωνο με τον Πλούτωνα (Ταύρος-Αιγόκερως, 13η μοίρα), που μπορεί να σου αποκαλύψει μερικά ενδιαφέροντα μυστικά.

Mainstream: Έρευνα σε βάθος. Εκμυστήρευση, αποκάλυψη. Ανίχνευση μιας μυστικής διαδρομής. Ενασχόληση με μυστήρια. Ξεκαθάρισμα αντικειμένων.
SOS: Υπονόμευση, παρακολούθηση. Απώλεια-διαγραφή χρήσιμων εγγράφων ή αρχείων. Ανεπανόρθωτη βλάβη σε μια συσκευή ή ένα εξάρτημα της. Ταλαιπωρία στο άγνωστο. «Στημένες» καταστάσεις, δόλια χειραγώγηση. Πορνογραφία.

Την Τετάρτη, ο Ερμής συνεχίζει τις επαφές του, σχηματίζοντας αυτήν την φορά ένα εξάγωνο με τον Δία (Ταύρος-Καρκίνος, 15η μοίρα). Αν λοιπόν ψάχνεις για μια καλή είδηση, να η ευκαιρία σου!

Mainstream: Ευχάριστα νέα. Αποδοχή αιτήματος. Μία εύκολη λύση, τύχη. Χαρά, γέλιο, παιχνίδι, διασκέδαση. Μια σημαντική ευκαιρία, ένα κέρασμα. Κερδισμένες εντυπώσεις, θετικό κλίμα.
SOS: Επιπολαιότητα, αμετροέπεια. Μεγάλα λόγια. Λύσεις σε βάρος των άλλων, βόλεμα των «ημετέρων». Ενασχόληση με ανούσιες υποθέσεις.

Την Πέμπτη (Πρωτομαγιά) έχουμε ένα μπαράζ όψεων, με την συμμετοχή του Ερμή, της Αφροδίτης, της Δήμητρας και της Έριδας. Καλόβολοι... τύποι και οι τέσσερις σου υπόσχονται ένα ευχάριστο διάλλειμα, έστω κι αν η Έρις σε βάλει στην... βάσανο των λεπτομερειών!

Η τροπική Αφροδίτη σε αντίθεση με την αστρική Δήμητρα (Ιχθύες-Παρθένος, 28η μοίρα), διευρύνει τον κοινωνικό σου κύκλο.

Mainstream: Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους, υψηλές γνωριμίες. Μόδα, ομορφιά. Φροντίδα για την εξωτερική εμφάνιση, αγορές, διακόσμηση. Συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
SOS: Ενασχόληση με τη ζωή των άλλων, κουτσομπολιό. Υπερβολική αξία στο «φαίνεσθαι».

Η τροπική Αφροδίτη σε σύνοδο με την αστρική Έριδα (Ιχθύες, 28η μοίρα), σε βοηθά να εφαρμόσεις μια πληθώρα πρακτικών λύσεων.

Mainstream: Βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Μια σχετικά εύκολη, όσο και συμφέρουσα εργασία. Μια σχέση στο χώρο εργασίας. Μια σχέση αμοιβαίων συμφερόντων. Φροντίδα για το σώμα. Φυσικά καλλυντικά ή σκευάσματα. Βότανα. Φροντίδα για τα ζώα ή τα φυτά. Ένα πρακτικό και χρήσιμο δώρο.
SOS: Μια σχέση μονομερούς συμφέροντος. Υπερβολική εκλογίκευση των συναισθημάτων.

Ο αστρικός Ερμής σε αντίθεση με την τροπική Δήμητρα (Κριός-Ζυγός, 21η μοίρα), συμβάλλει κι αυτός στην... θεραπεία της μοναξιάς σου.

Mainstream: Κοινωνική ζωή, γνωριμίες, δικτύωση. Διαφήμιση, προώθηση. Μια συμφωνία.
SOS: Ενασχόληση με ανούσιες υποθέσεις. «Περί ανέμων και υδάτων».

Ο αστρικός Ερμής σε σύνοδο με την τροπική Έριδα (Κριός 22η μοίρα), σε θέλει πολύ πιο σχολαστικό με κάποιες λεπτομέρειες.

Mainstream: Οργάνωση, ταξινόμηση. Έμφαση στην λεπτομέρεια. Τεχνικές εργασίες. Αγορά εξοπλισμού, γραμματειακή υποστήριξη. Ιατρικές εξετάσεις. Συζητήσεις για επιστημονικά ή ιατρικά θέματα.
SOS: Υπερβολική κριτική. Άγονη σχολαστικότητα, «ψείρισμα». Κάποιος που βλέπει το δέντρο κι όχι το δάσος.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved