Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 12 έως 15 Απριλίου

Ξέρεις από έκλειψη;

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 12 έως 15 Απριλίου

Σου έχουν μιλήσει πολλές φορές για την έκλειψη. Σου έχουν γράψει να φοβάσαι, να προσέχεις το άλφα, το βήτα... Σε προτρέπουν να λουφάξεις, να μην κάνεις τίποτα γιατί η μήνις των ουρανών θα πέσει επάνω σου.
Κι εσύ αρχίζεις να νοιώθεις σαν τον πρωτόγονο άνθρωπο που με κάθε έκλειψη έτρεχε να κρυφτεί, δέσμιος της δεισιδαιμονίας του και ανήμπορος να καταλάβει.
Όμως εκείνος είχε μια σοβαρή δικαιολογία, την άγνοια του. Εσύ, νοήμων άνθρωπος, τι γυρεύεις στο παζάρι της καταστροφολογίας; Ας αναζητήσουν αλλού το κοινό τους, οι αυτάρεσκοι οιωνοσκόποι της συμφοράς.

Εγώ σου προτείνω να χαμογελάσεις με όλα αυτά, βέβαιος ότι ο κόσμος σου θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτήν την Σεληνιακή έκλειψη. Καλύτερος κι ομορφότερος, αρκεί να το θέλεις.
Εξ άλλου έχεις να ζήσεις πολλές ακόμη, Σεληνιακές και Ηλιακές εκλείψεις κι αν ρωτάς σε τι μπορεί να σου χρησιμέψει αυτό, ένα έχω να σου πω. Κάθε έκλειψη σε βοηθά να εξαντλήσεις τις δυνατότητες σου, να υπερβείς τα όρια σου, ώστε να έχεις λιγότερες αυταπάτες για το ποιος είσαι και ποιος είναι ο σκοπός σου.

Κάθε έκλειψη σου αποκαλύπτει εμφατικά αυτά που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Σε βγάζει από το μαγγανοπήγαδο της καθημερινότητας σου για να σε ρίξει στα βαθιά, εκεί που πάντα ήθελες να πας κι όλο το ανέβαλες. Κι αν τυχόν τρομάξεις με όσα θα βιώσεις, θυμίσου τους παιδικούς σου φόβους, που αργότερα σε έκαναν να γελάς. Η άγνοια σου έφταιγε, μα τώρα την προσπέρασες.

Γι' αυτό σου προτείνω να αγαπήσεις την έκλειψη. Να αγαπήσεις την μαγεία, την μοναδικότητα και τον καταλυτικό χαρακτήρα της. Για σένα δουλεύει και μην βαρυγκομάς. Για σένα υπερβάλλει κι όχι βέβαια στην κατεύθυνση του κακού και μόνον, όπως σου λένε. Σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί πάντα θα συμβαίνουν κι όχι μόνον σε περιόδους εκλείψεων. Υπάρχουν μάλιστα κάποιοι που πετυχαίνουν τους πιο σημαντικούς στόχους τους σε περιόδους εκλείψεων και περιμένουν πως και πως το επόμενο κοσμικό ραντεβού τους με την επιτυχία. Ελπίζω να ανήκεις σε αυτούς αλλά ακόμη κι αν δεν συμβαίνει αυτό, θα μπορέσεις σίγουρα να διαλύσεις πολλές από τις αμφιβολίες σου.

Θα σου επισημάνω τώρα τι είναι αυτό που μπορεί ζητάει από σένα η Σεληνιακή έκλειψη της Τρίτης. Γίνεται στον άξονα Ζυγού-Κριού, με «παραστάτες» την Δήμητρα και τον αστρικό Κρόνο.
Ευκαιρία λοιπόν να ξεδιαλύνεις το τοπίο στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου. Ποιες είναι εκείνες που ανταποκρίνονται στην αλήθεια σου και δεν είναι προϊόν ενός επαίσχυντου συμβιβασμού; Ποιους ανθρώπους θέλεις πραγματικά δίπλα σου; Ποιοι δικαιούνται να είναι δίπλα σου;

Ευκαιρία να κοιταχτείς στον καθρέφτη, απ' έξω κι από μέσα. Να δεις την αντανάκλαση του εαυτού σου στις σχέσεις σου κι αν δεν σου αρέσει κάτι να το αλλάξεις. Πρώτα σε σένα, εκεί βρίσκεται η πηγή, όχι στους άλλους.
Διαφορετικά θα καταλήξεις σε μια αέναη κριτική, που δεν συνιστά παρά ένα άλλοθι της στασιμότητας σου.

Ευκαιρία να πάρεις θέση και απόφαση στην όσμωση των αντιθέτων. Να μπεις ανάμεσα στο «εγώ» και τους «άλλους», να βρεις το κέντρο σου. Να συμφιλιωθείς με την αρσενική και την θηλυκή σου πλευρά. Και το εννοώ βέβαια σε ψυχικό επίπεδο. Αν η γυναίκα και ο άνδρας μέσα σου εξακολουθούν να πολεμούν, είναι γιατί δεν γνωρίζονται καλά. Κι όσο πολεμούν, τόσο θα δυστυχείς, τόσο θα τραυματίζεσαι από την αντανάκλαση τους στον εξωτερικό κόσμο σου.
Να ξέρεις ότι το συναίσθημα και η λογική σου δεν είναι εχθροί, εσύ τα βάζεις απέναντι, παρασυρμένος από όσα σε δίδαξαν οι θεματοφύλακες μιας μουσειακής τάξης πραγμάτων. Μην δεσμεύεσαι από τους ορισμούς, νοιώσε την ουσία.

Το ότι είσαι ζωντανός και προχωράς, το ότι δημιουργείς ιδέες, παιδιά, χαρά ή ευτυχία, το οφείλεις στα μεγάλα αντίθετα της ζωής. Το ένα δεν υπάρχει χωρίς το άλλο, ούτε εσύ χωρίς αυτά. Ο τελικός σκοπός σου είναι βέβαια να τα ενοποιήσεις, ανεβαίνοντας κάθε φορά ένα ακόμη σκαλί προς την συνειδητότητα σου.

Και η έκλειψη της Τρίτης μπορεί να σου δώσει την αναγκαία ώθηση.

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved