Αστρολογική επικαιρότητα, 25/3

Σχολιάζοντας αστρολογικά την κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα

Αστρολογική επικαιρότητα, 25/3

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Σαν το Θεό κανείς δεν αγαπάει την Ελλάδα

Σήμερα 25η Μαρτίου έχουμε διπλή γιορτή! Εθνική και θρησκευτική και η παρουσία του διελαύνοντα Ερμή (ρήση) στους Ιχθύες (ανώτερη δύναμη) ευνοεί να θυμηθούμε τα λόγια του Θρυλικού γέρου του Μοριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, όταν τον ρώτησαν με το μέρος ποιας Μεγάλης Δύναμης ήταν. Ερώτημα που παραμένει ως και τις μέρες μας για τους Έλληνες που περιμένουν κάποια ξένη δύναμη να έρθει να τους σώσει και πολλούς πολιτικούς της χώρας που αν δεν ανήκουν στους «προσκυνημένους» αναρωτούνται για λογαριασμό ποιας ξένης χώρας να λειτουργήσουν. Ας δούμε τι απάντηση έδωσε η ηγετική μορφή της επανάστασης του 1821, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

-Εσύ, στρατηγέ, είσαι αγγλοφιλος;
- Όχι, απεκκρίθηκε εκείνος
- Είσαι, γαλλόφιλος;
-Ούτε
-'Ε, θα 'σαι φαίνεται ρωσόφιλος.
-Όχι, βέβαια.
-Μα, τι είσαι τέλος πάντων;
Κι ο στρατηγός και ήρωας του 1821, Κολοκοτρώνης απάντησε: «Εγώ είμαι Θεόφιλος, γιατί σαν το Θεό κανείς δεν αγαπάει την Ελλάδα.».

Ούτε Αμερικάνοι, ούτε Ευρωπαίοι, ούτε Ρώσοι δηλαδή μπορούν να σώσουν την Ελλάδα, μόνοι οι ίδιοι οι Έλληνες αν πιστέψουν στο Θεό που κουβαλούν μέσα τους!

Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης

Με τη Σελήνη στον Αιγόκερω (βουνά) ευνοείται σήμερα να πάρετε τα βουνά και τα λαγκάδια, αν όμως τα οικονομικά είναι λειψά, και με την προϋπόθεση ότι υπάρχει η διάθεση, η θέση της Σελήνης είναι κατάλληλη και για επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους. Ελεύθερη είσοδο θα έχει σήμερα το Μουσείο της Ακρόπολης το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά από τις 09:00 ως τις 17:00. Μάλιστα ειδικά για την ημέρα έχει προγραμματιστεί μια σειρά παρουσιάσεων για τον Παρθενώνα, την αρχιτεκτονική, τον γλυπτό του διάκοσμο και τον τρόπο έκθεσής του, το συμβολισμό και την ιστορία του μνημείου. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά στις 12.00 και τις 13.00 το μεσημέρι, στα αγγλικά και στα γαλλικά στις 11.00. Η διάρκεια της παρουσίασης είναι 50 λεπτά, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν, θα τηρηθεί, όμως σειρά προτεραιότητας, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας.

Διαβάστε πιο αναλυτικά εδώ.

Κατεβάστε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved