Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 15 έως 18 Μαρτίου

Η Πανσέληνος του Μαρτίου: Μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 15 έως 18 Μαρτίου

Η σύνθεση του φανταστικού με το πραγματικό είναι βέβαια μια κλασική ειδικότητα των απανταχού καλλιτεχνικών φύσεων, τελικά ωστόσο μπορεί να βρει εφαρμογές σε όλο το φάσμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Αστρολογικά, η συγκεκριμένη ενότητα έχει να κάνει με τον άξονα Παρθένου-Ιχθύων και με αφορμή την Πανσέληνο της Κυριακής ας πάρουμε μια ιδέα για το τι μπορούμε να πράξουμε σε δημιουργικό επίπεδο, υπερβαίνοντας τα καθημερινά και τετριμμένα.
Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «ο δημιουργός κυβερνάει τα άστρα», ενώ αντίθετα ο πνευματικά άοπλος «μέσος καθημερινός ανθρωπάκος», βολοδέρνει και τραμπαλίζεται μεταξύ των κοσμικών ρευμάτων-επιρροών, ελπίζοντας πως θα γλιτώσει τα χειρότερα.

Και τελικά, δημιουργός μπορεί να είναι ή να γίνει ο καθένας μας, μέσα στα πλαίσια των δικών του τάσεων και δυνατοτήτων, βρίσκοντας την ευτυχία εκεί που δεν μπορεί να μας την αφαιρέσει κανείς: Μέσα μας, στο κέντρο μας, στην αλήθεια μας.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η πρόθεση μας αρκεί για να κινήσει τον μύλο αυτής της ευτυχίας, τις περισσότερες φορές ωστόσο η διαδικασία κολλάει σε πεποιθήσεις και πρέπει που με το ζόρι «δανειζόμαστε» από το περιβάλλον, την οικογένεια και την κοινωνία μας. Μας «δανείζουν» από νωρίς αξίες και ηθικές, στόχους και οράματα, πάντα «για το καλό μας» αλλά στην πραγματικότητα όλα αυτά αποσκοπούν στην διασφάλιση των κατεστημένων δομών εξουσίας και ελέγχου.
Κάτι σαν το ΔΝΤ δηλαδή, υπάρχει όμως κι ο άλλος δρόμος...

Ας δούμε λοιπόν, τον δρόμο που χάραξαν κάποιοι δημιουργοί, που μεταστοιχείωσαν τα αστρολογικά δεδομένα τους σε έργο.

Αν αναρωτηθούμε ποιο μπορεί να είναι το κοινό σημείο μεταξύ του ιδρυτή του Μπάουχάους, Βάλτερ Γκρόπιους, του ιδρυτή της Ανθρωποσοφίας, Ρούντολφ Στάινερ κι ενός σκηνοθέτη όπως ο Μπράιαν ντε Πάλμα, η απάντηση είναι ακριβώς η σύνθεση δύο «κόσμων», που αστρολογικά εντοπίζονται στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων

Ο πρώτος εισηγήθηκε την ενότητα μεταξύ τέχνης και παραγωγής.
Ο δεύτερος εφάρμοσε «εσωτερικές αλήθειες» στην Παιδεία και επίσης στην παραγωγή.
Κι ο τρίτος συχνά μας γοήτευσε, όσο και μας... μπέρδεψε, με πλάνα που ισορροπούσαν ανάμεσα στο φαινομενικό και το... άλλο, που έκρυβε μια διαφορετική πραγματικότητα!

Όλοι τους στον γενέθλιο χάρτη τους είχαν να διαχειριστούν «θέματα» Ιχθύων και Παρθένου.
Ο Γκρόπιους τον Ουρανό του στην Παρθένο, σε ταυ-τετράγωνο με την Έριδα στους Ιχθύες και τον Ερμή στους Διδύμους.
Ο Στάινερ τον Ήλιο του στους Ιχθύες, αντικριστά με την Σελήνη και τον Κρόνο του στην Παρθένο.
Ο Ντε Πάλμα, τον Ιχθυακό του Ωροσκόπο κόντρα στον Ήλιο, τον Ερμή, τον Άρη και τον Ποσειδώνα στην Παρθένο.
Κι όλοι τους τα κατάφεραν μια χαρά, αφήνοντας πίσω τους ένα σημαντικό έργο, όπως έπραξαν αντίστοιχα και πολλοί άλλοι πολίτες του κόσμου μας σε ενεργειακά συγγενικούς τομείς, όπως είναι για παράδειγμα αυτός των θεραπειών.

Ο θεραπευτής-ιατρός πήρε κάποια στιγμή την απόφαση –γιατί δική του είναι- να επιλέξει την νέα ιδιότητα του, αντί να παραμείνει ένας εσαεί ασθενής.
Αμφότερες οι ιδιότητες «ανήκουν» στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου κι όσες ή όσοι δοκιμαζόμαστε σε αυτήν την ενεργειακή διελκυστίνδα, μπορεί να είμαστε είτε χρήστες, είτε εισηγητές φαρμάκων.
Το σύμπαν μας δίνει το δικαίωμα να επιλέξουμε, ανεξάρτητα με το αν η πλειονότητα μας «βολεύεται» στην πρώτη θέση, επειδή η δεύτερη έχει κάποια... προαπαιτούμενα.

Κι εδώ βέβαια, ανεξάρτητα με το επάγγελμα ή τις ενασχολήσεις μας, πρέπει να προσμετρηθεί η διάθεση μας να «ακούσουμε» τον εσωτερικό μας εαυτό, ακολουθώντας το μονοπάτι της αλήθειας μας και ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς αυτοθεραπείας. Γιατί όταν ακολουθούμε μονίμως τα μονοπάτια που μας υπέδειξαν κάποιοι άλλοι, πνίγοντας τον εσωτερικό μας εαυτό στον βούρκο των συλλογικών πρέπει, τότε οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην εκδήλωση προβλημάτων υγείας, που ότι κι αν πιστεύουμε γι' αυτά έχουν στην πραγματικότητα έναν ψυχογενή χαρακτήρα.

Αν όλα αυτά μας φαίνονται δύσκολα και περίπλοκα σε πρώτη φάση, υπάρχει και μια επιπλέον δυνατότητα –ένα ενεργειακό ισοδύναμο- που απορρέει από την ενιαία δράση Παρθένου-Ιχθύων, μια εφαρμογή εύκολη και προσβάσιμη σε όλους μας. Αναφέρομαι στην προσφορά και την βοήθεια, που μπορεί να πάρει τόσο μια πρακτική διάσταση, όσο και μια εμψυχωτική.
Πρόκειται για μια ακόμη ιδιότητα που χαρακτηρίζει τον ανώτερο και δημιουργικό εαυτό μας.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στο τρέχον διάστημα κι αν τυχόν αντιληφθούμε πως είμαστε ακόμη στην κατηγορία των ασθενών ή των παραπλανημένων, ας μην βαρυγκομούμε, αντίθετα να ευγνωμονούμε το σύμπαν τη ζωή κι εμάς τους ίδιους για την αποκάλυψη μιας ακόμη αδυναμίας μας, η οποία ωστόσο μπορεί να γίνει το εφαλτήριο μιας νέας πορείας. Η συνειδητοποίηση είναι το πρώτο βήμα, αφού τελικά ό,τι μας συμβαίνει είναι αντανάκλαση του καθρέφτη της ψυχής μας.
Κι όπως πριν από μια έξοδο καθρεφτιζόμαστε για να βελτιώσουμε την εξωτερική μας εμφάνιση, έτσι με τις καταστάσεις που βιώνουμε και τα πρόσωπα που έλκουμε, αντιλαμβανόμαστε «τι ψάρια πιάνουμε» σε ψυχικό επίπεδο..

Το «μέσα» και το «έξω» μας συνδέονται όπως κι ο αισθητός με τον αόρατο κόσμο. Όπως το «δέντρο» και το «δάσος».

Και η Πανσέληνος της Κυριακής, μας ζητά να ψηλαφίσουμε αυτές τις συνδέσεις, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Να συνθέσουμε δηλαδή δύο πόλους που ξεκινούν ως εκ διαμέτρου αντίθετοι για να συγκλίνουν εν δυνάμει στο κέντρο που εμείς επινοούμε κι ορίζουμε.

Τυπικά οι εκπρόσωποι των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) είναι οι πρώτοι που καλούνται να ανταποκριθούν σε αυτήν την πρό(σ)κληση. Ουσιαστικά όμως όλοι μας έχουμε θέση σε αυτόν τον συγκεκριμένο «χορό των αντιθέτων», αφού είναι από τους θεμελιώδεις της ενσυνείδητης ύπαρξης μας!

Στον αντίποδα μπορούμε να αρκεστούμε σε... απατεωνιές και σχολαστικισμούς, ευπιστίες και δογματικές αρνήσεις, απάνθρωπους εντατικούς ρυθμούς και χαοτικές φυγές, παρασκήνια, συνομωσίες, κάθε λογής «σωτήρες» κι ό, τι άλλο ανάλογο συνιστά την Σκιερή πλευρά του δίπολου Ιχθύων-Παρθένου.

Κλείνω όμως θετικά, με μια ακόμη δημιουργία κι ένα πολύ γνωστό μας πρόσωπο, που συνέδεσε το είναι του με αυτό που τελικά τον ανέδειξε. Στο «Μάτριξ», μια δημιουργία... εντελώς μέσα στο θέμα μας, ο Κήανου Ρηβς, ενσάρκωσε τον εναλλακτικό Σούπερμαν της γενιάς με την σύνοδο Ουρανού-Πλούτωνα στην Παρθένο, έχοντας τον Ωροσκόπο του σε στενή σύνοδο με τους δύο πλανήτες. Παράλληλα, οι αντιθέσεις του Ήλιου και του Ερμή του (επίσης στην Παρθένο) με τον Ιχθυακό Κρόνο έβαλαν την σφραγίδα τους σε ένα ακόμη... διδακτικό καθρέφτισμα της σύνθεσης του φανταστικού με το πραγματικό.

{youtube}m8e-FF8MsqU&feature=youtu.be{/youtube}

Κατεβάστε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved