Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 22 έως 26 Φεβρουαρίου

Να ξαναβρούμε τα κλεμμένα όνειρα μας

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 22 έως 26 Φεβρουαρίου

Ένας κόσμος ξεγυμνωμένος από οραματιστές κι οράματα καταλήγει να είναι απατηλός και άρρωστος. Αυτή τουλάχιστον είναι η πολύτιμη εμπειρία που έχουμε αποκομίσει τις τελευταίες δεκαετίες, όταν οι περισσότεροι από εμάς εγκατέλειψαν τα όνειρα τους για έναν καλύτερο κόσμο, διαπιστώνοντας ότι οι «μεγάλοι εισηγητές» τους ήταν οι πρώτοι που τα πρόδωσαν έναντι πινακίου φακής ή... χρυσού!
Παλιοί ιδεολόγοι έπεσαν με τα μούτρα στο κυνήγι του χρήματος και των υλικών αξιών γενικότερα, απεμπολώντας την υπερβατική και πνευματική φύση του Ποσειδώνα. Γιατί αυτός είναι ο «υπεύθυνος» για κάθε ανώτερη αξία που μπολιάζει την καρδιά και την ψυχή ενός ιδεολόγου.
Να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος...
Εφηβικές ή νεολαιΐστικες προσδοκίες που συνήθως εξαερώνονται μπροστά σε ένα «πειστικό» δέλεαρ: Δεν είσαι εσύ που θα σώσεις τον κόσμο... Συμβιβάσου, πόσα θέλεις;

Έχω προσωπική εμπειρία –φαντάζομαι κι εσείς- από ιδεολόγους του χθες που έγιναν μεγαλοστελέχη του συστήματος, εξαργυρώνοντας την δράση και τις ιδέες τους. Ο ακραιφνής και επίμονος επαναστάτης των 60s και των 70s μετατράπηκε σε έναν καθώς πρέπει «γιάπη» και συνδαιτυμόνα στο «μαζί τα φάγαμε».
Φαίνεται τελικά ότι η ιδεολογία του δεν ήταν γνήσια αλλά ψευδεπίγραφη. Δεν ήταν προϊόν μιας συνειδητής επιλογής αλλά αναδύθηκε από την υλική στέρηση ή τη ζήλεια και τον φθόνο απέναντι σε όσους είχαν «τα γένια και τα χτένια» στην νομή του υλικού πλούτου.
Και όπως είπε κάποτε ο Χένρι Κίσινγκερ «η εξουσία είναι το υπέρτατο αφροδισιακό».
Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν υπάρχουν πραγματικοί ιδεολόγοι στους θώκους των εξουσιών. Για να φτάσουν μέχρι εκεί, έχουν ήδη διαβρωθεί ηθικά και συνειδησιακά και το άλλοθι τους γίνεται όχημα για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.
Ιδεολόγοι μπορεί να παραμείνουν μόνον όσες ή όσοι απαρνούνται τους πειρασμούς της εξουσίας, κρατώντας άσβεστη μέσα τους την φλόγα της καρδιάς τους.

Συμβολική για τα όσα έγιναν ήταν και η μετεξέλιξη ενός πολύ μεγάλου Έλληνα ηθοποιού. Θυμάστε τους ρόλους του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου; Σχεδόν πάντα ενσάρκωνε χαρακτήρες ιδεολόγων που έπρεπε να αντιπαλέψουν τα μεγάλα συμφέροντα. Μέχρι που ο ίδιος μπήκε σε μια οικογένεια μεγάλων συμφερόντων, καθιστώντας τελικά τους ρόλους του ένα κενό γράμμα.

Το κακό είναι πως όταν ο Ποσειδώνας στερείται πνευματικού περιεχομένου, αναγκάζεται να λειτουργήσει με κάποιες άλλες «ενεργειακά ισοδύναμες» ιδιότητες, που εύκολα μπορεί να ασκήσει στον «πραγματικό» κόσμο μας: Την απάτη, την προδοσία, την «λαμογιά». Την θέση των οραμάτων παίρνουν η ψευτιά, η σκόπιμη παραπλάνηση και η αναζήτηση ενός «φευγάτου» παράδεισου μέσα από άσπρες, καφέ ή κίτρινες σκόνες.
Μαζί εμφανίζονται και οι φιλόδοξοι «σωτήρες» που καλούν το κοινό τους να «πνευματικοποιηθεί», γεμίζοντας όμως πρώτα τις τσέπες τους με φρέσκο παραδάκι.

Κι όλα αυτά τα γράφω γιατί μέσα στο Σ/Κ έχουμε μια σύνοδο Ήλιου-Ποσειδώνα, που για τον καθένα μας θα δείξει αν, πώς και σε ποιόν βαθμό έχουμε ανταποκριθεί στην ανώτερη πνευματική φύση του.
Ο ίδιος θα ήθελε πολύ να μας θεραπεύσει από όλες τις πλάνες κι όλα τα σκοτάδια που εδρεύουν μέσα μας. Θα ήθελε να χαλαρώσουμε, να ευχηθούμε, να προσευχηθούμε, να ανακαλύψουμε τον ανεξάντλητο πλούτο που παράγεται από την επικοινωνία μας με τον εσωτερικό ανώτερο εαυτό μας και τις συμπαντικές δυνάμεις. Να ονειρευτούμε, να πετάξουμε ψηλά επάνω από την βρωμιά που μας πνίγει, ακυρώνοντας την.

Αλλά όλα αυτά δεν γίνονται χωρίς όραμα, χωρίς όνειρα και χωρίς πίστη. Κι αν τυχόν έχουν καταχωνιαστεί, οφείλουμε να τα ξαναβρούμε. Αν μας τα έκλεψαν να τα πάρουμε πίσω. Αν δεν υπάρχουν πουθενά, οφείλουμε να τα εφεύρουμε. Διαφορετικά θα βρεθούμε και πάλι αντιμέτωποι με τον προδομένο εαυτό μας.

Η σύνοδος του Ήλιου με τον Ποσειδώνα τείνει να διαμορφώσει ένα μάλλον θολό τοπίο, όπου θα είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα. Εδώ καλούμαστε να επιλέξουμε και να αποφασίσουμε με βάση την διαίσθηση μας κι όχι τη λογική μας, που μπορεί να μας ξεστρατίσει.

Επιπλέον, μπορούμε να αναζητήσουμε κάποια ενεργειακά ισοδύναμα της Ποσειδώνιας επιρροής, ώστε «βουτώντας» σε αυτά να μετριάσουμε ή και να αποτρέψουμε ολοκληρωτικά κάποια ενοχλητικά βιώματα, που συνήθως έχουν να κάνουν με κρούσματα εξαπάτησης ή ένα έντονο παρασκήνιο. Ένα τέτοιο ισοδύναμο είναι οι κάθε είδους καλλιτεχνικές δραστηριότητες κι ένα άλλο η εντρύφηση μας σε μυστήρια.

Στον «πραγματικό» κόσμο, ο Ποσειδώνας εξαντλεί τις δυνατότητες μας να κρύψουμε την δυσάρεστη όψη των πραγμάτων. Αυτό μπορεί να γίνει τόσο με καλό σκοπό (κυρίως την εμψύχωση όσων την χρειάζονται ή την παραπλάνηση των «κακών»), όσο και με πονηρό (να ξεγελάσουμε κάποιον προς ίδιον όφελος). Η ανθρώπινη φύση εμπεριέχει και τις δύο τάσεις και ο καθένας μας «βλέπει» και λειτουργεί την Ποσειδώνια ενέργεια που ανταποκρίνεται στο ήθος και την καλλιέργεια του.

Έχω ξαναγράψει πολλές φορές για τα οφέλη που μας παρέχει ο «άρχων της φαντασίας», ιδιαίτερα στην πνευματική σφαίρα. Ως φορέας κάθε μικρού ή μεγαλύτερου θαύματος είναι ο μόνος που μπορεί να μας απελευθερώσει από τα δεσμά μιας φαινομενικά άτεγκτης και ανίκητης πραγματικότητας.
Και μερικές φορές μας καθοδηγεί σιωπηλά, ακυρώνοντας δράσεις που θα μας έκαναν ζημιά.
Σε αυτό το επίπεδο η δράση του Ποσειδώνα είναι υπερπολύτιμη κι αν τύχει να ματαιώσει κάτι που εμείς –μέσα στην τύφλα μας- θεωρούσαμε ως κύριο προαπαιτούμενο για την επιτυχία ή την ευτυχία μας, ας σκεφτούμε απλά ότι αυτός μπορεί να ξέρει καλύτερα.

Ιχθύες, Παρθένοι, Τοξότες και Δίδυμοι είναι οι πρωτόκλητοι σε αυτήν την δοκιμασία, που μπορεί να αναδείξει είτε την μια είτε την άλλη πλευρά του Ποσειδώνα.
Μαζί τους και μια μερίδα εκπροσώπων των σταθερών (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), όσων δηλαδή έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 11η μοίρα του ζωδίου τους.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved