Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 19 έως 21 Φεβρουαρίου

Απλά μαθήματα Παιδαγωγικής

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 19 έως 21 Φεβρουαρίου

Πάλι Ερμής-Κρόνος, ξανά Ερμής-Άρης, αυτά είναι τα κακά με τους ανάδρομους. Πάνω που λες πάει, πέρασε ένα τετράγωνο, τσουπ... το ξαναβρίσκεις μπροστά σου για να εμπεδώσεις το δίδαγμα!

Μόλις πριν από μια εβδομάδα έγραψα για... σφυριά, αμόνια και σιδηρουργούς, δηλαδή για το δίπολο Άρη-Κρόνου και την επιρροή του αλλά η ζωή το 'φερε έτσι, ώστε να κάνουμε θέλοντας και μη μια δραστική επανάληψη στο «έτσι δένεται το ατσάλι»!

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Την Τετάρτη ο μπάρμπα Κρόνος ξαναπιάνει τον Ερμή από το αυτί και τον στρώνει στα θρανία.
-Για να δούμε τώρα τι έμαθες κατεργαράκο από την προηγούμενη φορά που τα είπαμε...
-Μα κύριε με εξετάσατε πριν από λίγες ημέρες, δεν θυμάστε; Άλλοι έχουν να εξεταστούν μήνες κι αυτό είναι αδικία!
-Δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω, αναιδέστατε... Εμπρός, ζήτημα πρώτον, πες μου πως πάμε από την Ομόνοια στο Σύνταγμα και πόσο χρόνο κάνουμε.

-Κύριε, κύριε, να το πω;
Είναι ο Άρης που πετάγεται από το βάθος της αίθουσας...
-Σιωπή Άρη, μην ανησυχείς θα έρθει κι η δική σου σειρά!

Ευτυχώς, η ερώτηση είναι εύκολη κι ο Ερμής αναθαρρεί
-Μια ευθεία είναι κυρ δάσκαλε... Πιάνεις τη Σταδίου και σε δύο λεπτά έφτασες!
-Νομίζεις μικρέ εξυπνάκια...
Κατ' αρχήν δεν υπολογίζεις τον παππού που οδηγεί μπροστά σου και πάει με πέντε. Ύστερα είναι το μποτιλιάρισμα από το χαλασμένο φανάρι στην Κλαυθμώνος, χώρια οι διαδηλωτές έξω από το υπουργείο.
Αν νομίζεις λοιπόν ότι με το αυτοκίνητο θα κάνεις τα δύο λεπτά που λες, είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως! Δεν έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να σας λέω ότι πρέπει να προνοείτε και να υπολογίζετε κάθε ενδεχόμενο;
-Εεε... τότε κύριε, το μετρό, παίρνεις το μετρό, αυτό είναι!
-Α ρε κατακαημένη Αράχωβα... Τι θα κάνω με εσάς που έχω μπλέξει... Ποιο μετρό βρε βλακέντιε όταν είναι κλειστό λόγω της διαδήλωσης; Μα που ζεις θεέ μου;

Η σωστή απάντηση παλιοντουβάρι είναι δέκα λεπτά και είκοσι δεύτερα πεζή και με κανονικό βήμα. Κι όχι βιτρίνες, χαζολογήματα και τσιλιμπουρδίσματα, που συνηθίζεις του λόγου σου... Γιατί για σένα το δεκάλεπτο θα γίνει τρίωρο.

Μαύρα χάλια Ερμή, όπως το περίμενα εξάλλου. Αλλά θα σου δώσω μια δεύτερη ευκαιρία, μήπως και διασωθείς.

-Κύριε, κύριε!
Είναι ο Άρης πάλι κι αυτήν την φορά δεν περιμένει την άδεια για να μιλήσει.
Κύριε δεν είναι όπως τα λέτε... Γιατί εγώ καβαλάω το πεζοδρόμιο, ρίχνω και τα κλωτσομπουνίδια μου κι έφτασα on time. Κι αν τυχόν πέσω πάνω στα ΜΑΤ, το κόβω αριστερά, πιάνω ανάποδα την Πανεπιστημίου και φτάνω στο πιτς φυτίλι!

Το μάτι του Κρόνου γίνεται ξαφνικά τεράστιο και γουρλωτό...
-Αίσχος Άρη! Αυτά σας μαθαίνω εγώ; Εγκεφαλικό θα πάθω με σένα... Κι από την άλλη ποιος σε ρώτησε; Έξω! Αποβάλλεσαι κι αύριο να έρθεις με τον κηδεμόνα σου!

-Α να χαθείς παλιόγερε, απαντάει ο Άρης, που δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω... Αλλά δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ... Είμαι ο γιος του Δία γεροξούρα και με ένα τηλεφώνημα θα βρεθείς στα σύνορα να μετράς τους καημούς και τους αναστεναγμούς σου!
Και αποχωρεί κλείνοντας με δύναμη την πόρτα...

Ο Κρόνος σημειώνει προσεκτικά στο μπλοκάκι του: Αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, αναίδεια, εκβιασμός και πάει λέγοντας... Ούτε σε δέκα τέρμινα δεν καθαρίζει το βρωμόπαιδο κι ας έχει το θεό μπάρμπα.

Ύστερα, απευθύνεται ξανά στον Ερμή, με το ψυχρό επαγγελματικό του ύφος.

-Ποιος είναι παιδί μου ο πιο ασφαλής τρόπος να μεταδώσεις ένα μήνυμα;
Ωχ, σκέφτεται ο Ερμής... Ότι κι αν απαντήσω θα μου πει ότι χάλασε το τηλέφωνο, ο υπολογιστής, το μίξερ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο ή ότι έχουν απεργία οι ταχυδρομικοί, τα ΜΜΕ, ότι έπεσε ο δορυφόρος κλπ...

-Νομίζω κύριε να παραδώσεις το μήνυμα γραπτώς και ιδιοχείρως στον παραλήπτη...

Εύγε Ερμή παιδί μου! Μόλις έσωσες την τιμή και την υπόληψη της τάξης σου. Και για να σε ανταμείψω θα σου δώσω να προετοιμάσεις τα μαθήματα της επόμενης εβδομάδας!

Ξαφνικά, ανοίγει με πάταγο η πόρτα και μπουκάρει ο Άρης, που σιγά μην έφευγε χωρίς να πάρει την ρεβάνς. Έβραζε και τσουρτσουριζόταν στον διάδρομο και μόλις άκουσε τα περί μηνύματος δεν άντεξε.
-Θα σου δείξω εγώ τον πιο σίγουρο τρόπο ουρλιάζει και χυμάει έτοιμος να ανοίξει το κεφάλι του Κρόνου. Μήνυμα δεν θες; Θα στο φυτέψω στην κεφάλα σου για να με θυμάσαι!

Ευτυχώς την κρίσιμη στιγμή καταφθάνει η διευθύντρια, η κυρία Δήμητρα, που πάντα πασχίζει να γεφυρώσει τις διαφορές.
-Όχι σταματήστε, τι πράγματα είναι αυτά; Πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε, δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε. Περάστε όλοι στο γραφείο μου!

Κάπως έτσι έχει η κατάσταση στους ουρανούς, αφού εκτός από το τετράγωνο Ερμή-Κρόνου, έχουμε κι άλλο ένα «κρυφό» ανάμεσα στον Ερμή και τον Άρη, ενώ μεσολαβεί το τρίγωνο Ήλιου-Δήμητρας.

Και είναι αλήθεια ότι στο συνεργατικό πνεύμα του τελευταίου κρέμονται οι τελευταίες ελπίδες μας για να βρούμε τις απολεσθείσες ισορροπίες και να επικρατήσει... ειρήνη επί της γης!

Ταύροι, Υδροχόοι, Λέοντες, Υδροχόοι, Κριοί, Ζυγοί κι Αιγόκεροι καλούνται πρώτοι να διαχειριστούν μια μάλλον πιεστική όσο και περίπλοκη κατάσταση, που συμπεριλαμβάνει καθυστερήσεις, κολλήματα, δογματισμούς ή τεχνικές δυσλειτουργίες από την μια και αυθαιρεσίες, συγκρούσεις, εντάσεις ή ακόμη και ατυχήματα από την άλλη.
Μαζί τους μια μερίδα Καρκίνων, όσοι δηλαδή έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 27η μοίρα του ζωδίου τους.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved