Τα SOS της εβδομάδας, από 7/2 έως 13/2

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Τα SOS της εβδομάδας, από 7/2 έως 13/2


Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (7/2 έως 13/2)

Πολύ λίγα σε αριθμό είναι τα highlights του επταημέρου, με τον ανάδρομο Ερμή να διεκδικεί τα πρωτεία στις... αναποδιές!
Έχουμε όμως και τον Κρόνο να κάνει αισθητή την παρουσία του από την Δευτέρα, οπότε σε γενικές γραμμές δεν είμαστε για πολλά-πολλά, ιδιαίτερα σε μια αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Το σύμπαν μας ζητά να κριθούμε, να επανεξετάσουμε την στάση μας ή τα δεδομένα μιας υπόθεσης, να κλείσουμε εκκρεμότητες του παρελθόντος και να δούμε τι εναλλακτικές επιλογές έχουμε στο «συρτάρι» μας. Επικοινωνιακά είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν διάφορα κωλύματα και... κολλήματα, από την άλλη πλευρά όμως ευνοούνται οι επανασυνδέσεις προσώπων και οι προσπάθειες για την κάλυψη λειτουργικών κενών.

Στο μέτωπο των αργών πλανητών ξεχωρίζει το τρίγωνο του Δία με τον Χείρωνα (Καρκίνος-Ιχθύες, 12η μοίρα) το οποίο φέρει κάποια πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αφού πρακτικά είναι μέρος ενός σχηματισμού (διευκολυνόμενη αντίθεση Δία-Πλούτωνα, με «σφήνα» τον Χείρωνα. Είναι δηλαδή σαν να «τσακώνονται» οι δύο πρώτοι και τις συνέπειες να τις πληρώνει ο τρίτος με όλα τα θέματα που εκπροσωπεί (κυρίως τα ακίνητα, την οικογένεια, και οτιδήποτε συνδέεται με το παρελθόν).

Σε προσωπικό επίπεδο η «διέξοδος» του Χείρωνα, μπορεί να επιταχύνει οικονομικές ρυθμίσεις σε σχέση με την ακίνητη περιουσία αλλά και να δρομολογήσει επισκευαστικές ή οικοδομικές εργασίες. Εδώ ο Δίας έχει «δικαίωμα» να συμπράξει με εύνοια και υποστήριξη.

Στο συλλογικό όμως όλα τα παραπάνω έχουν μια κερδοσκοπική χροιά, με τους «καρχαρίες» να προσπαθούν να φάνε τα πάντα.
Εκείνο που προσδοκούμε είναι μια σημαντική πρόοδος στην Ιατρική ή την Ψυχοθεραπεία, με την αξιοποίηση μιας αρχαίας γνώσης, όπως επίσης μια πολύ μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη.
Η πλέον δυσάρεστη εκδοχή είναι βέβαια η εκκένωση μιας περιοχής εξ αιτίας έκτακτων συνθηκών, όπως είναι για παράδειγμα ένας σεισμός, μια φωτιά ή μια πλημμύρα. Οι Κεφαλλονίτες είναι οι πρώτοι που βίωσαν τέτοιες καταστάσεις και μακάρι το θέμα να τελειώσει εδώ χωρίς κάποιον «νέο γύρο» σε άλλη περιοχή.

Ας δούμε όμως και τις άλλες τρεις όψεις του επταημέρου με χρονολογική σειρά

Την Παρασκευή ο αστρικός Ήλιος τετραγωνίζεται με τον τροπικό Άρη (Αιγόκερως-Ζυγός, 25η μοίρα), συμβάλλοντας στην ανάληψη δυναμικών πρωτοβουλιών αλλά και στο ξέσπασμα ποικίλων εντάσεων.

Mainstream: Δράση, κίνηση. Διεκδίκηση, αγωνιστικό πνεύμα. Ένα σημαντικό κατόρθωμα, μια ηρωική πράξη. Αθλητισμός, γυμναστική. Διεκπεραίωση μιας υπόθεσης σε σύντομο χρόνο.
SOS: Αυθαιρεσία, «τσαμπουκάς». Αυτοδικία. Ένας οξύς πόνος. Ατυχήματα, πυρετοί, πρηξίματα. Ένα αποτυχημένο ρίσκο.

Την Τρίτη προς Τετάρτη, ο Ερμής επαναλαμβάνει το σχετικά πρόσφατο τρίγωνο του με την Δήμητρα, με την διαφορά ότι αυτό γίνεται σε υδάτινα ζώδια (Ιχθύες-Σκορπιός, 1η μοίρα). Έτσι λοιπόν, η κοινωνικότητα που επαγγέλλεται η όψη αποκτά και μια πιο συναισθηματική χροιά, ενώ παράλληλα αποκτούν προτεραιότητα οι συζητήσεις-συμφωνίες οικονομικού χαρακτήρα.

Mainstream: Επαφές, γνωριμίες, δικτύωση. Προώθηση ιδεών, διαφήμιση. Μια νομική ρύθμιση, συμβόλαια, συμφωνίες. Δημόσιες σχέσεις, διπλωματία. Φροντίδα για την εμφάνιση. Συσκευές ή αξεσουάρ σε σχέση με την επικοινωνία. Πολιτικές ζυμώσεις και διεργασίες.
SOS: Ατέρμονες συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Την Τρίτη όμως «κλείνει» και το τετράγωνο ανάμεσα στον Ήλιο και τον Κρόνο (Υδροχόος-Σκορπιός, 22η μοίρα)

Mainstream: Τακτοποίηση, οργάνωση, ιεράρχηση. Τήρηση των κανόνων, αξιοκρατία. Αναζήτηση της ποιότητας, «ο πήχης ψηλά». Επιτυχημένες εξετάσεις. Δικαίωση της εμπειρίας, της προνοητικότητας και των πρότερων κόπων. Ανάληψη μιας σημαντικής ευθύνης, διοίκηση. Περικοπές των μη αναγκαίων, πωλήσεις. Σύλληψη ενός ενόχου.
SOS: Περιορισμός, ποινή, τιμωρία. Αίσθηση αποτυχίας, ανασφάλεια, ενοχές. Εξυπηρέτηση των άλλων, χωρίς αντίκρισμα. Μια σημαντική οικονομική απώλεια, μια επένδυση χωρίς κέρδος. Αγορά ελαττωματικών προϊόντων. Υπερβολική αυστηρότητα. Κρίση σε μια φιλική σχέση. Διακοπή σχέσεων με έναν σύλλογο ή μια ομάδα. Μια συλλογική προσπάθεια χωρίς προοπτική.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved