Τα SOS της εβδομάδας, από 31/1 έως 6/2

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Τα SOS της εβδομάδας, από 31/1 έως 6/2


Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (31/1 έως 6/2)
Μετρημένες στα δάκτυλα του... ενός χεριού είναι οι πλανητικές όψεις του επταημέρου, κατά τη διάρκεια του οποίου όμως έχουμε μερικά αξιοσημείωτα δρώμενα.

Η Νέα Σελήνη
Κατ' αρχήν, την Πέμπτη αργά το βράδυ, γίνεται η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, η οποία συμμετέχει δραστικά στον ορισμό του γενικού πλαισίου των εξελίξεων του Φεβρουαρίου.
Σε αυτήν ξεχωρίζουν με την παρουσία τους τόσο ο Άρης, όσο και ο Ποσειδώνας, με τον πρώτο να βρίσκεται σχεδόν επάνω στον Ωροσκόπο της Νέας Σελήνης (23 02΄ του Ζυγού, για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών) και τον δεύτερο να συνταυτίζεται ως αστρικός με τα Φώτα στην 10η-1η μοίρα του Υδροχόου.

Κι αν όλα αυτά σε προσωπικό επίπεδο τελούν εν δυνάμει σε καθεστώς διαχείρισης, με τον καθένα μας να αξιοποιεί δημιουργικά είτε την ορμή του Άρη, είτε την υπερβατικότητα του Ποσειδώνα, αντίθετα στο κοινωνικοπολιτικό πεδίο δρομολογούν αφενός ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και συγκρούσεις και αφετέρου διακεκριμένες απάτες, μπλόφες ή παραπλανήσεις, το κοινώς λεγόμενο «παραμύθιασμα». Παράλληλα, η δράση στα παρασκήνια θα κτυπήσει κόκκινο και πραγματικά σε αρκετές περιπτώσεις θα χρειαστεί... μεγάλη τέχνη για να διαπιστώσουμε τι κρύβεται πίσω από τα δήθεν πραγματικά δεδομένα ή πίσω από τον καταιγισμό των «θα».
Εδώ είναι όμως που ισχύει το «αγαπάει ο θεός τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη».
Γιατί ο Ποσειδώνας μπορεί να έχει και πολλά ράμματα για την γούνα κάποιων εκ των κυβερνώντων, που κινδυνεύουν να περιπέσουν σε καθεστώς πλήρους ανυποληψίας, ύστερα από ένα μπαράζ αποκαλύψεων για τον πρότερο... ανέντιμο βίο τους!

Ανεξάρτητα πάντως από όλα αυτά, εκείνο που καθιστά σαφές ο Ποσειδώνας είναι ότι στην παρούσα φάση άλλοι είναι εκείνοι που κινούν τα νήματα κι όχι αυτοί που φαίνονται.
Επίσης, ευκαιρίας δοθείσης και βλέποντας λίγο πιο μπροστά, με δεδομένο το ότι ως αστρικός ο πλανήτης γυροφέρνει στα... λημέρια του γενέθλιου Ήλιου της Ελλάδος στην 14η μοίρα του Υδροχόου, είναι πιθανόν στο εγγύς μέλλον να δρομολογήσει καταστάσεις ανάλογες με εκείνες του Νοεμβρίου του 1973 ή του Ιουλίου του 1974. Υπάρχει βέβαια κι ένα πιο παλιό «ισοδύναμο», ο αποκλεισμός του Πειραιά από τον Αγγλικό στόλο το 1850 (τα λεγόμενα Παρκερικά) με αφορμή την άρνηση της τότε κυβέρνησης να αποζημιώσει τον (τοκογλύφο) Πατσίφικο. Σε κάθε περίπτωση, το κοινό σημείο είναι η επέμβαση ξένων δυνάμεων στα Ελληνικά πράγματα αλλά και η έμπρακτη ανάδειξη των ιδανικών της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Είναι ίσως πρόωρο να θέτω τέτοιο ζήτημα -σε αυτήν την φάση μπορούμε να ανιχνεύσουμε μόνον κάποιες προπαρασκευαστικές ενέργειες- αλλά αυτό ακριβώς είναι ένα από τα καθήκοντα ενός αστρολόγου, το να διαβλέπει δηλαδή και τις μεσοπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες εξελίξεις.

Όσο για τον Άρη, η αντίθεση του με την Έριδα, θέτει επιπλέον μια σειρά από σοβαρά ζητήματα σε σχέση με την Δημόσια Υγεία και όχι μόνον.
Η ακραία εκδοχή της όψης στο κοινωνικοπολιτικό πεδίο είναι «ένοπλη σύγκρουση με εμπλοκή του στρατού» κι αν μέχρι τώρα στην γειτονιά μας την «πληρώνουν» κυρίως η Αίγυπτος και η Ουκρανία, δεν σημαίνει ότι εξακολουθούμε ως χώρα να είμαστε στο απυρόβλητο. Για παράδειγμα, οι πρόσφατες διακεκριμένες παρενοχλήσεις στο Αιγαίο από την πλευρά των Τούρκων, μπορεί να λάβουν οξύτατο χαρακτήρα μέσα στον Φεβρουάριο, έστω και υπό την μορφή ενός «ατυχήματος».
Κάτι επίσης απευκταίο είναι μια σοβαρή ζημιά στο δίκτυο παραγωγής, όπως είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο στην Σαντορίνη (τότε είχαμε τετράγωνο Άρη-Έριδας). Ανάλογα «καυτό» φαντάζει το ενδεχόμενο ενός υγειονομικού συναγερμού σε μεγάλη κλίμακα, ύστερα βέβαια από την εκδήλωση μιας επιδημίας.

Η όψη των δύο πλανητών έκλεισε με ακρίβεια την περασμένη Κυριακή, αφήνοντας σε πρώτη φάση τρία ορατά σημάδια στην εγχώρια ειδησεογραφία (την διαρροή υδραργύρου στην Ξάνθη, τα κρούσματα φυματίωσης στην Σπάρτη και την «αγριεμένη« γρίπη) αλλά κι ένα εξόχως αντιπροσωπευτικό στην διεθνή (την επιδημία γαστρεντερίτιδας σε κρουαζιερόπλοιο, που... άφησε ξερούς πάνω από 600 προσβληθέντες).

Κι εδώ να σας θυμίσω την αξιολόγηση της όψης, έτσι όπως αποτυπώθηκε στα «SOS» της περασμένης εβδομάδας.

Mainstream: Μια δραστική θεραπεία, απολύμανση. Τεχνικά έργα. Κερματισμός, κομμάτιασμα. Εργασιοθεραπεία. Ανεύρεση μιας προσωρινής εργασίας. Στρατιωτικές ασκήσεις.
SOS: Προσβολή από επιθετικά μικρόβια, μια επιδημία. Σοβαρές βλάβες σε μηχανήματα ή παραγωγικές μονάδες. Αστοχία υλικού. Εργατικό ατύχημα, έκρηξη-φωτιά σε εργοστάσιο. Αναταραχή στο στράτευμα, επιστράτευση. Ηλεκτρονικός πόλεμος.

Προσθέτοντας και την βίαιη αναταραχή στον ιατρικό-φαρμακευτικό κλάδο, ατυχώς, οι σχετικοί κίνδυνοι δεν έχουν εκλείψει, ίσα-ίσα που μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε νέα επεισόδια.

Κλείνοντας την αξιολόγηση της Νέας Σελήνης στον Υδροχόο, οφείλω να αναφερθώ στην επί προσωπικού επιρροή της, η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι το τέλος του μήνα.
Όσον αφορά τα... Ποσειδωνιασμένα Φώτα, στοχεύουν τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και ιδιαίτερα όσες ή όσους εξ αυτών έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 11η μοίρα του ζωδίου τους. Εδώ σε πρακτικό επίπεδο η βασική μέριμνα έχει να κάνει με την αντιμετώπιση φαινομένων απάτης ή αυταπάτης.
Στην αστρική εκδοχή τους πάλι, τα Φώτα βρίσκονται στην 17η μοίρα του Αιγόκερω, όπου όμως δεν κάνει κουμάντο ο Ποσειδώνας αλλά ο Άρης. Οι ανάλογοι «δικαιούχοι» λοιπόν, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά σε αυτήν την «παρορμητική» μοίρα (του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού ή του Αιγόκερω) είναι πιθανότερο να βιώσουν την ορμή του «κόκκινου πλανήτη», είτε ως δράστες, είτε ως... παθόντες.
Εδώ το ανεπιθύμητο «μενού» έχει είτε ατυχήματα, είτε Ομηρικούς καβγάδες, συν τα θέματα υγείας.

Έχουμε όμως κι άλλους εν δυνάμει πρωταγωνιστές, με βάση πια το που «δείχνουν» οι γωνιακές ακμές του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης.
Αν λοιπόν γνωρίζετε τις παραμέτρους του γενέθλιου χάρτη σας, μπορείτε να τσεκάρετε αν και τι έχετε στην 22η-26η μοίρα των παρορμητικών ή κοντά στην 29η του μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες). Ό, τι υπάρχει σε αυτές τις περιοχές (ουράνια σώματα αλλά και οίκοι), θα ενεργοποιηθεί και μπορεί να δώσει εξελίξεις ανάλογες με τη φύση του.
Εννοείται πως σημαντικές εξελίξεις μπορεί να δρομολογηθούν και στα θέματα του γενέθλιου οίκου που «δείχνουν» τα Φώτα στον Υδροχόο.

Ας δούμε όμως τώρα κάποια άλλα σημαντικά ουράνια δρώμενα που λαμβάνουν χώρα μέσα στο τρέχον επταήμερο.

Οι ανάδρομοι

Μέσα στο τρέχον Σ/Κ η Αφροδίτη γίνεται στάσιμη κι αρχίζει να επανέρχεται σταδιακά σε ορθόδρομη πορεία, κλείνοντας την «παρένθεση» που άνοιξε σε οικονομικά και αισθηματικά θέματα κυρίως. Αυτή η τρόπον τινά επαναδιαπραγμάτευση θεμάτων που είχαν μείνει «μισά», μπορεί να ωφέλησε ή να ζημίωσε κάποιους, ανάλογα με τις εκάστοτε προδιαγραφές, με την τελευταία πράξη του έργου να παίζεται μέσα στις επόμενες ημέρες.
Στα αισθηματικά, έφτασε μια ακόμη «ώρα της αλήθειας», ενώ για τα οικονομικά μπορείτε να ανατρέξετε στο τελευταίο «Πάρε-δώσε των πλανητών»
Το θέμα είναι ότι τώρα πια καλούμαστε να βλέπουμε μπροστά, έχοντας κλείσει κάποιες σημαντικές εκκρεμότητες.

Ωστόσο, την (πρώην) ανάδρομη Αφροδίτη, αντικαθιστά... επάξια ο Ερμής, που από την Πέμπτη 6/2 κοντοστέκεται για να ξεκινήσει την δική του ανάδρομη πορεία, ανοίγοντας με τη σειρά του μια παρένθεση για όλα τα θέματα της αρμοδιότητας του (επικοινωνία, μετακινήσεις, συνεννοήσεις). Κι εδώ η συνταγή είναι λίγο-πολύ γνωστή: Αξιοποίηση λύσεων και επιλογών που παρέμεναν αδρανείς, επανένωση -έστω και κατ' ανάγκην- κάθε είδους «κομμένης αλυσίδας», συμπλήρωση των όποιων ελλείψεων αλλά και αρκετές αναποδιές σε νέες πρωτοβουλίες.

Στο μέτωπο των αργών πλανητών, έχουμε τον ακριβή σχηματισμό της αντίθεσης ανάμεσα στον Δία και τον Πλούτωνα και παρότι η όψη είναι μακράς διαρκείας ως προς τον χρόνο επιρροής της -δεν έχει δηλαδή απαραίτητα άμεση δράση- αξίζει να σταθώ σε ένα εξέχον χαρακτηριστικό της, την μετακίνηση κεφαλαίων, προς όφελος κυρίως των «μεγάλων» και των κερδοσκόπων.
Είναι αυτό που λέμε «χοντρό παιχνίδι», που σε επιχειρηματική κλίμακα μπορεί να εκδηλωθεί μέσω συγχωνεύσεων ή συμφωνιών για φυσικούς πόρους αλλά σε σχέση με την Ελληνική πραγματικότητα δεν θα πάψει ποτέ να αναπαράγει το φαινόμενο της διαπλοκής.

Σημαντική είναι και η αλλαγή ζωδίου της τροπικής Δήμητρας, η οποία περνάει στο Σκορπιό, δρομολογώντας μεταξύ άλλων μια σειρά από... ειδήσεις μεγάλων καταστροφών και καταλυτικές οικονομικές εξελίξεις!
Πάντως, σε αυτήν την πρώτη φάση της παραμονής της στο ζώδιο (στις 23/3 θα επιστρέψει ως ανάδρομη στον Ζυγό και θα επανέλθει στον Σκορπιό στις 7/8), το πιθανότερο είναι να μην εξαντλήσει τις δυνατότητες της, φυλώντας τα «καλύτερα» για το τρίμηνο Αύγουστος-Οκτώβριος του 2014

Επί προσωπικού, η διέλευση της Δήμητρας από τον Σκορπιό θα τονίσει τις δραστηριότητες των εκπροσώπων των τεσσάρων σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος), συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των δημοσίων σχέσεων τους και στην δημοσιοποίηση καταστάσεων που τους αφορούν, είτε για καλό, είτε για... κακό!

Ας δούμε τώρα και τις τρεις κύριες όψεις του επταημέρου, ξεκινώντας από την κρυφή σύνοδο του τροπικού Ήλιου με τον αστρικό Ποσειδώνα, που έγινε μεν με ακρίβεια την Πέμπτη 30/1 αλλά θα είναι άμεσα ενεργή και την Παρασκευή.

Mainstream: Απόκρυψη αδυναμιών, καμουφλάζ. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Μεταφυσικά βιώματα, θρησκευτικό αίσθημα. Ανθρωπισμός, βοήθεια σε πάσχοντες, δωρεά. Ένας φύλακας-άγγελος, ένα θαύμα. Διαφυγή από δύσκολες καταστάσεις. Επαφή με τον εσωτερικό εαυτό.
SOS: Απάτη, παραπλάνηση, απιστία. Ακύρωση μιας σημαντικής δραστηριότητας. Μια χίμαιρα.

Την Παρασκευή, ο Ερμής λίγο πριν περάσει στους Ιχθύες σχηματίζει ένα τρίγωνο με την Δήμητρα (Υδροχόος-Ζυγός, 29η μοίρα), προάγοντας την επικοινωνία με κάθε τρόπο.

Mainstream: Επαφές, γνωριμίες, δικτύωση. Προώθηση ιδεών, διαφήμιση. Μια νομική ρύθμιση, συμβόλαια, συμφωνίες. Δημόσιες σχέσεις, διπλωματία. Φροντίδα για την εμφάνιση. Συσκευές ή αξεσουάρ σε σχέση με την επικοινωνία. Πολιτικές ζυμώσεις και διεργασίες.
SOS: Ατέρμονες συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Την Πέμπτη 6/2, ο τροπικός Ήλιος συναντά τον αστρικό Χείρωνα στην 17η μοίρα του Υδροχόου,

Mainstream: Στροφή στο παρελθόν ή την παράδοση, αναβίωση. Επαφές με πρεσβυτέρους. Ενασχόληση με οικογενειακές ή περιουσιακές υποθέσεις. Ενδιαφέροντα σχετικά με την Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Αρχιτεκτονική. Δημιουργία-σύσταση ενός ομοιογενούς συνόλου. Επανάληψη φαινομένων του παρελθόντος. Ενασχόληση με παραδοσιακές θεραπείες. Σαμανισμός. Συστημική αναπαράσταση.
SOS: Παραδοσιακές πεποιθήσεις που εμποδίζουν την ανάπτυξη. Δεσμεύσεις από το παρελθόν, συναισθηματικά κωλύματα. Προγονολατρεία, αρχαιοπληξία. Τοπικισμός, σύσταση μιας «κλειστής» ομάδας με ακραίες αντιλήψεις. Δεισιδαιμονία.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved