Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 29 έως 31 Ιανουαρίου

Ο κόσμος δεν αλλάζει αν δεν αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 29 έως 31 Ιανουαρίου

Δεν πρόκειται αφηρημένα, για την επανάληψη ενός «πιασάρικου» κλισέ.
Η Σελήνη στον Αιγόκερω σε κόντρα ρόλο, φέρνει αλλαγές, ανατροπές «τελειώματα», ξεκαθαρίσματα και τετελεσμένα... Μέχρι και την Τετάρτη θα είμαστε στον αστερισμό των Ουρανοπλουτωναίων κι αν θέλουμε να τους προλάβουμε πριν κάνουν κάποια... άγαρμπη κίνηση, έχουμε τουλάχιστον δύο επιλογές.

Η πρώτη σχετίζεται με την πνευματική μας φύση και όλα εκείνα που συνιστούν τις μεγάλες συνειδητοποιήσεις. Αυτές που μέσα σε μια στιγμή λύνουν δεκάδες γρίφους της ύπαρξης μας και απελευθερώνουν το συναίσθημα μας από τις νοητικές αγκυλώσεις του. Αυτές που μας μεταμορφώνουν, αποκαλύπτοντας ότι τα αδιέξοδα πάθη μας και το μένος μας ενάντια σε οτιδήποτε θεωρούμε πως μας εναντιώνεται, δεν είναι παρά οι καρποί ενός ασθενούς Εγώ, που δεν μπορεί να «περπατήσει» χωρίς να δοξάζει τον εαυτό του και συνάμα να κρίνει λυσσαλέα και να κατηγορεί τους άλλους.
Κι αν νομίζουμε ότι τέτοια φαινόμενα δεν συμβαίνουν στην αυλή μας επειδή έχουμε το άλλοθι του πνευματικού αναζητητή, τότε γινόμαστε οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι των Γραφών, πρόθυμοι να καταδικάσουμε την ακίδα στο μάτι του διπλανού μας, χωρίς να βλέπουμε το δοκάρι στο δικό μας. Ηθικοί νόμοι και κανόνες επιστρατεύονται για να στηρίξουν «το δίκιο μας» αλλά τελικά όποιος πλασάρεται ως «πνευματικός άνθρωπος» και δεν ορίζεται από την Αγάπη και την Κατανόηση -στην πράξη κι όχι στα ωραία λόγια- κοροϊδεύει τους πάντες ξεκινώντας φυσικά από τον δύστυχο εαυτό του.
Καλή προσπάθεια, δε λέω, αλλά επειδή στον χώρο της Αστρολογίας βολοδέρνουν πολλές τέτοιες «φωτισμένες» ψυχές, ας έχουμε τον νου μας, αφού στην πράξη την θέση των πολυδιαφημιζόμενων αρετών σφετερίζονται η δολιότητα, η ποταπότητα και τελικά το μίσος που τρέφεται από την αποτυχία των άλλων...

Όσο ασθενέστερο είναι το Εγώ μας, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι προσδοκίες του.
Γι' αυτό και πολλοί για να διασκεδάσουμε την ασημαντότητα μας δεν χάνουμε την ευκαιρία μιας επίδειξης δύναμης, όταν θεωρήσουμε πως έχουμε το «πάνω χέρι». Θα σου δείξω εγώ, λέμε στην εύκολη λεία μας, απευθυνόμενοι ουσιαστικά στον αδύναμο εαυτό μας.
Κι έτσι η καθημερινότητα μας γεμίζει από πικρές ιστορίες όψιμης εξουσιαστικής οργής.
Οι μεγάλες προσδοκίες του Εγώ μας, μεγαλώνουν και το αίσθημα της αποτυχίας του όταν κάτι δεν πάει καλά. Και τότε στεκόμαστε ανήμποροι κι υπνωτισμένοι μπροστά στην έλλειψη μιας πραγματικής αξίας, όπως είναι η ίδια η ζωή.

Οι άνθρωποι έχουμε την κακή συνήθεια να εγκλωβιζόμαστε στην αδιέξοδη δίνη ενός αυτάρεσκου Εγώ, χωρίς να έχουμε την αναγκαία αίσθηση μέτρου και γιγαντώνοντας ότι μας αφορά. «Γιατί να συμβεί σε μένα αυτό», αναρωτιόμαστε και φωνάζουμε -χαλάμε τον κόσμο- ρίχνοντας μάλιστα την ευθύνη στους άλλους. Εμείς βλέπεις είμαστε οι άγιοι που όλα τα έχουμε καλώς καμωμένα... Κι αυτός ο γιγαντισμός που βασανίζει πολλούς από εμάς, ευθύνεται άμεσα για την τύφλα μας αλλά και πολλά από τα δεινά που συσσωρεύονται στην ζωή μας. Την «ατυχία» μας στις σχέσεις, όταν εμείς οι ίδιοι κινούμαστε μίλια μακριά από την αλήθεια μας. Τις ψυχικές ή σωματικές ασθένειες, που μια ωραία πρωία μας κτυπούν την πόρτα κι εμείς καταριόμαστε την «άδικη και σκληρή μοίρα», χωρίς να αναλογιστούμε ότι μπορεί εμείς οι ίδιοι να τις δρομολογήσαμε με τις επιλογές μας.

Όλοι οι παραπάνω προβληματισμοί, που αυτές τις ημέρες μπορεί να αποκτήσουν ουσία και υπόσταση, μας αφορούν όλους αλλά πολύ περισσότερο τους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) που καλούνται πρώτοι να τοποθετηθούν απέναντι σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα. Μαζί τους και όσες ή όσοι εκπρόσωποι των μεταβλητών (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες) έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 17η μοίρα του ζωδίου τους.

Υπάρχει βέβαια και η εξωτερική πλευρά των πραγμάτων, που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε. Γιατί καλές είναι οι θεωρίες σε σχέση με την συνειδητοποίηση και την μεταμόρφωση μας αλλά τι κάνουμε όταν το «θεριό» έρχεται καταπάνω μας. Όταν δηλαδή, οί Ουρανοπλουτωναίοι δεν έχουν την... υπομονή να «το κουβεντιάσουμε». Στάσου Τούρκο να γεμίσω;
Εδώ η πιο σοφή πολιτική απέναντι στις αλλαγές ή τις ανατροπές που βλέπουμε να έρχονται, είναι το να τις δημιουργήσουμε εμείς. Αυτό είναι κάτι που όσες ή όσοι έχουν μια στοιχειωδώς καλή σχέση με τον εσωτερικό εαυτό τους, το διαισθάνονται και πράττουν αναλόγως και εγκαίρως. Αλλάζουν ρότα, πριν τους «πάρουν μπάλα» οι εξελίξεις, εγκαταλείποντας από μόνοι τους μια θεωρητικά «σίγουρη» επιλογή, χωρίς απαραίτητα να μπορούν να εξηγήσουν το γιατί.
Και συνήθως η συνέχεια τους δικαιώνει, αφού και οι δύο «μεγάλοι» συνηθίζουν να ανταμείβουν πλουσιοπάροχα όσες και όσους πηγαίνουν με τα νερά τους.

Αν πάλι δεν προλάβουμε να... απομακρυνθούμε από την επικίνδυνη ζώνη, το παιχνίδι δεν είναι κατ' ανάγκην χαμένο. Απλά θα περάσουμε διά πυρός και σιδήρου, δοκιμάζοντας τις ικανότητες μας σε συνθήκες... χάους! Έτσι κι αλλιώς για πολλούς από εμάς οι μεγάλες συνειδητοποιήσεις είναι βιωματικές, να λοιπόν μια ακόμη ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω μας βαρίδια και «επαχθή δάνεια».

Και σε μια τέτοια προσπάθεια δεν θα είμαστε μόνοι. Ο Ποσειδώνας, αυτός ο παντοτινός θεραπευτής κάθε δυσαρμονίας, είναι εδώ για να μας συνδράμει, εφ' όσον βέβαια του το επιτρέψουμε.
Η «κρυφή» σύνοδος του με τον τροπικό Ήλιο στον Υδροχόο, έχει την δύναμη να σφαλίσει τις αισθήσεις μας μπροστά στην ασχήμια, για να πετάξουμε ψηλότερα από αυτήν χωρίς να πέσουμε θύματα του αδύναμου Εγώ μας.
Υπερβάσεις και οράματα μας γνέφουν δελεαστικά, ενώ την ίδια στιγμή ο φύλακας άγγελος μας επαγρυπνεί, αν δεν τον έχουμε αποπέμψει φυσικά...

Από την άλλη πλευρά βέβαια, οφείλω να θυμίσω ότι για πλείστα θέματα που θεωρούνται τα «must» του κόσμου μας (χρήμα, ισχύς, δόξα κλπ), η παρουσία του ενεργού Ποσειδώνα είναι μια ουσιαστική αντένδειξη. Ο ίδιος είναι διαπρύσιος κήρυκας του «δωρεάν λάβετε, δωρεάν δότε» κι αν τυχόν τον ανακατέψουμε με τα ιδιοκτησιακά μας, είναι ικανός να τα... εξαερώσει!
Σε αυτό το επίπεδο, οι Ιχθύες, οι Υδροχόοι, οι Λέοντες και οι Παρθένοι, καλούνται πρώτοι να... περάσουν από την «Λέσχη της απάτης»!

Κλείνω με μια ενδιαφέρουσα όσο και άκρως επικοινωνιακή συνδρομή του Ερμή και της Δήμητρας. Την Παρασκευή, οι δύο πλανήτες σχηματίζουν ένα τρίγωνο στους ουρανούς, ενισχύοντας άμεσα τις κοινωνικές μας διαστάσεις και τις πιθανότητες μιας κοινής-ομαδικής δράσης. Η όψη είναι του τύπου... περάστε κόσμε, συμπεριλαμβάνοντας φυσικά ιδέες και σχέδια που είτε θα δημοσιοποιηθούν άμεσα, είτε θα τύχουν ευνοϊκής αποδοχής από ευήκοα ώτα.
Εδώ οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι οι εκπρόσωποι των ζωδίων του Αέρα (Ζυγοί, Υδροχόοι και Δίδυμοι) που κρατούν τα κλειδιά μιας καλής -ελπίζω- παρουσίας. Γιατί από την άλλη πλευρά είναι γνωστό ότι αν είναι να φανεί η γύμνια μας, καλύτερα να... πάμε πάσο!

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved