Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (10/1 έως 16/1)

Διανύοντας τον «τρομερό μήνα Ιανουάριο» βλέπουμε ήδη κάποιες επιπτώσεις της δραστικής επιρροής του Ουρανού και του Πλούτωνα, που μας συνοδεύουν από την πρώτη Νέα Σελήνη του έτους, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Αναφέρομαι κυρίως στα «ξεκαθαρίσματα» σε σχέση με υπόγειες οικονομικές διαδρομές του παρελθόντος, κάτι που όπως φαίνεται συμπεριλαμβάνεται στο θετικό ισοζύγιο της δράσης των δύο αργών πλανητών. Και βέβαια, μακάρι να περιοριστούμε σε αυτού του είδους τις αναταράξεις και να μην βιώσουμε το καταστροφικό πρόσωπο τους.
Εκείνο πάντως που θα πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι σε συλλογικό επίπεδο εξ αιτίας της «φορτωμένης» Νέας Σελήνης του μήνα, ακόμη και κάποιες τυπικά θετικές ή «αβλαβείς» όψεις μπορεί να συνδυαστούν με δυσάρεστα τετελεσμένα, όπως φυσικές καταστροφές, ειδεχθή εγκλήματα ή τρομοκρατικές ενέργειες.

Όσον αφορά στο τρέχον επταήμερο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στη λήξη του, αφού την Πέμπτη 16/1 έχουμε την Πανσέληνο του μήνα (στην 26η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω) αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα ενεργειακή συνάντηση της ανάδρομης Αφροδίτης με τον Άρη. Εκτός των άλλων, το τετράγωνο των δύο πλανητών αναμένεται να αναζωπυρώσει έρωτες, πάθη ή διεκδικήσεις του παρελθόντος, με σκοπό να κλείσουν οι όποιες συναισθηματικές «εκκρεμότητες», είτε ευχάριστα, είτε δυσάρεστα, έτσι για να... τελειώνουμε με τα απωθημένα μας! Η όψη βέβαια μπορεί να συμβάλλει και στην δημιουργία νέων σχέσεων, με την υποσημείωση ότι παρά την αρχική και ισχυρότατη έλξη, τελικά θα είναι δύσκολο να εξελιχθούν ομαλά.
Κατά τα άλλα, ισχυρό μερίδιο στις εξελίξεις διεκδικεί ή Έρις, η οποία μέχρι και την Κυριακή δείχνει πρόθυμη να μας εισάγει στα άδυτα της τεχνολογικής εξέλιξης και όχι μόνον. Η συγγένεια της μακρινής ενοίκου του ηλιακού μας συστήματος με το ζώδιο της Παρθένου, αναμένεται να συμβάλλει στην ανάδειξη κάθε θέματος που ανήκει στην δικαιοδοσία του, όπως για παράδειγμα τα εργασιακά, οι ιατρικές εφαρμογές, τα ζώα, ο μικρόκοσμος κλπ.

Ας δούμε όμως όλες τις όψεις του επταημέρου με χρονολογική σειρά:

Την Παρασκευή, η ανάδρομη Αφροδίτη τετραγωνίζεται με την Έριδα (Αιγόκερως-Κριός, 21η μοίρα), δημιουργώντας μεταξύ άλλων ένα μάλλον... ερωτικό κλίμα στους χώρους εργασίας!

Mainstream: Πρακτικό πνεύμα. Αμοιβαία εξυπηρέτηση. «Το τερπνόν μετά του ωφελίμου». Μια σχέση στο χώρο εργασίας. Ιδιαίτερες επαφές μεταξύ προϊσταμένων και υφισταμένων. Ανεύρεση εργασίας. Αισθητική, φροντίδα του σώματος. Ενδιαφέρον για τα ζώα. Αγορά μικρών αντικειμένων. Καθαριότητα, νοικοκυριό. Προμήθεια οικιακού εξοπλισμού. Χρήσιμα δώρα.
SOS: Μια σχέση που υποκινείται από το συμφέρον. Υπερβολική κριτική ή εκλογίκευση των συναισθημάτων.

Την ίδια ημέρα ο αστρικός Ερμής σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Κρόνο (Αιγόκερως-Ζυγός, 27η μοίρα), δυσκολεύοντας κατά τι την καθημερινότητα μας.

Mainstream: Ανάληψη μιας υπευθυνότητας. Επιτυχημένες εξετάσεις. Ενασχόληση με τα δύσκολα. Καταγραφή, κατάρτιση λίστας. Λογιστικές εργασίες. Γραπτός λόγος. Δικαίωση της προνοητικότητας. Τήρηση της ιεραρχίας και της δεοντολογίας. «Κάθε εμπόδιο για καλό».
SOS: Εμπόδια, καθυστέρηση. Ταλαιπωρία σε ένα ταξίδι. Μια άτυχη στιγμή. Ποινή, τιμωρία. «Η τσιμπίδα του νόμου». Τεχνικά προβλήματα. Αγορές προϊόντων κακής ποιότητας.

Την Κυριακή είναι η σειρά του Ήλιου να συνδιαλλαγεί με την Έριδα, αναδεικνύοντας τη λογική μας σε καταλυτικό παράγοντα των εξελίξεων. Μεταξύ άλλων, το τετράγωνο των δύο ουρανίων σωμάτων (Αιγόκερως-Κριός, 21η μοίρα) αναμένεται να φέρει στο προσκήνιο ιατρικά και επιστημονικά θέματα.

Mainstream: Έμφαση στην λεπτομέρεια, ενασχόληση με τον μικρόκοσμο. Γραμματειακή υποστήριξη. οργάνωση, ταξινόμηση. καταγραφή. Όλα σε μια σειρά. Επιστημονικό ενδιαφέρον, ιατρικές εφαρμογές. Επαφές με στρατιωτικούς, το στράτευμα στο προσκήνιο. Ρύθμιση εργασιακών θεμάτων, ανεύρεση εργασίας. Ενασχόληση με την τεχνολογία.
SOS: Υπερβολική σχολαστικότητα, «ψείρισμα».

Την Δευτέρα, έχουμε ένα «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον αστρικό Ερμή και τον τροπικό Ουρανό (Αιγόκερως-Κριός, 9η μοίρα), μια όψη που ευνοεί τις αλλαγές και τις καινοτομίες.

Mainstream: Ξαφνικό συναπάντημα. Αλλαγή, ανατροπή. Έμφαση στην διαφορετικότητα και το καινούριο. Πειραματισμός, έρευνα. Μια πρωτότυπη παρουσίαση-λύση. Μια ευχάριστη έκπληξη. Επικράτηση ενός αουτσάιντερ. Επιτυχία σε μια πολύ δύσκολη αποστολή. Οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. «Μία στο εκατομμύριο». Συμπαράσταση από ξένους. Ενασχόληση με σπάνια ή πολύ ιδιαίτερα θέματα.
SOS: Προκλητική συμπεριφορά, νευρική κρίση. Υπέρβαση της δεοντολογίας ή των ηθικών κανόνων. Αλλόκοτη συμπεριφορά από οικεία πρόσωπα. Μια δυσάρεστη έκπληξη. Αποτυχία σε μια θεωρητικά εύκολη αποστολή. Ζημιές σε ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, βραχυκύκλωμα.

Την Τετάρτη ακολουθεί η «κρυφή» σύνοδος του αστρικού Ερμή με τον τροπικό Πλούτωνα στην 11η μοίρα του Αιγόκερω. Αναμένονται έρευνες και νέες αποκαλύψεις... επί παντός επιστητού!

Mainstream: Έρευνα σε βάθος, ενασχόληση με μυστήρια. Ενδοσκόπηση. Μια σημαντική εκμυστήρευση, μια πληροφορία «για λίγους». Θεάματα ακροάματα και διαβάσματα αστυνομικού περιεχομένου ή θρίλερ. «Μαύρο» χιούμορ. Μεταφυσική, αποκρυφισμός.
SOS: Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις, ιδιαίτερα σε άγνωστα μέρη. Μια δυσάρεστη είδηση. Απώλεια εγγράφων ή αρχείων. Καθοριστική ζημιά σε μια συσκευή. Παρακολούθηση, κατασκοπία, υπονόμευση. Κακολογία, καταστροφολογία. Πορνογραφία.

Την Πέμπτη, νωρίς το πρωί γίνεται με ακρίβεια η Πανσέληνος του Ιανουαρίου, η οποία αναμένεται να ανακατέψει για τα καλά τις σχέσεις και τις συνεργασίες μας!

Mainstream: Ανάληψη μιας σημαντικής αρμοδιότητας. Νέα δεδομένα στις συνεργασίες. Δημιουργία ενός ισχυρού συνασπισμού. Ζωηρή κοινωνική ζωή. Μια συγκέντρωση σε σπίτι με επαγγελματικούς στόχους.
SOS: Διάσταση ανάμεσα στις κοινωνικές και οικογενειακές υποχρεώσεις. Διάσπαση, παλινδρόμηση.

Την ίδια ημέρα, ο Ήλιος και η Δήμητρα σχηματίζουν ένα τετράγωνο (Αιγόκερως-Ζυγός, 26η μοίρα), το οποίο αναμένεται να τονώσει την κοινωνική μας ζωή αλλά και να συμβάλλει στην δημοσιοποίηση-προώθηση των στόχων μας.

Mainstream: Φροντίδα για την κοινωνική εικόνα. Έμφαση στις συνεργασίες και την διάδοση στόχων ή ιδεών. Επικοινωνιακό πλεονέκτημα. Μια επαφή υψηλού επιπέδου. Σύσκεψη, συμβούλιο. Διπλωματία, συμφιλίωση των αντιθέτων. Πολιτικές διεργασίες. Νομικές ρυθμίσεις. Κοινωνική ζωή, γνωριμίες.
SOS: Υπερβολική σημασία στην εξωτερική εικόνα, ναρκισσισμός. Αρνητική δημοσιότητα. Διαδικαστικά «τερτίπια«, κωλυσιεργία. «Από τον Άννα στον Καϊάφα».

Τέλος, όπως σημείωσα και παραπάνω, το τετράγωνο ανάμεσα στην ανάδρομη Αφροδίτη και τον Άρη (Αιγόκερως-Ζυγός, 17η μοίρα) διασαλεύει την συναισθηματική τάξη πραγμάτων, με ότι θετικό ή αρνητικό συνεπάγεται αυτό.

Mainstream: Έντονη ζωή, δυναμικά συναισθήματα. Ένας κεραυνοβόλος έρωτας. Επανασύνδεση μιας σχέσης. Σεξουαλική απόλαυση, ηδονή.
SOS: Ερωτική απιστία, σκάνδαλο. Σεξουαλική παρενόχληση-επίθεση. Ζήλεια, βίαιο ξέσπασμα. Ακραίος ανταγωνισμός, φανατισμός.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved