Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (20 έως 26/12)
Σχετικά ήπιες είναι οι πλανητικές όψεις του επταημέρου, με εξαίρεση βέβαια την αντίθεση του Άρη με τον Ουρανό, που εντελώς έξω από το πνεύμα των ημερών, διευκολύνει κάθε είδους ακρότητες, σπάνιους κινδύνους και αντινομίες. Η όψη «κλείνει» ανήμερα τα Χριστούγεννα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα μας επιδείξει τις δυνατότητες της την συγκεκριμένη ημέρα. Όπως συμβαίνει συχνά σε ανάλογες περιπτώσεις, η ενέργεια της μπορεί να εκδηλωθεί κάποιες ημέρες νωρίτερα ή αργότερα.

Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός είναι η έναρξη της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης. Αργά το Σάββατο γίνεται στάσιμη, ξεκινώντας σταδιακά την ανάδρομη πορεία της, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια της ενδέχεται να επανεξεταστούν σχέσεις του παρελθόντος, ώστε να δοθεί ένα τέλος στις όποιες συναισθηματικές εκκρεμότητες. Ακόμη στα οικονομικά θέματα μπορεί να ανακύψουν εμπλοκές ή καθυστερήσεις, ενώ δεν θα λείψουν και τα προβλήματα τροφοδοσίας στην αγορά (ελλείψεις προϊόντων, εξάντληση αποθεμάτων κλπ). Από την άλλη πλευρά ωστόσο, όλοι μας μπορούμε να ενεργοποιήσουμε πηγές εσόδων, που για κάποιο λόγο είχαν εγκαταλειφθεί στο παρελθόν. Τέλος, σε αρκετές περιπτώσεις θα υιοθετηθούν «ρετρό» επιλογές στην μόδα ή την εξωτερική εμφάνιση.

Ας δούμε τώρα όλες τις όψεις με χρονολογική σειρά:

Την Παρασκευή, ο Ερμής σχηματίζει μια κρυφή αντίθεση με τον αστρικό Δία (Τοξότης-Δίδυμοι, 23η μοίρα), κάνοντας τους πιο τυχερούς να... πανηγυρίζουν!

Mainstream: Τύχη, κέρδος, εύκολες λύσεις. Μια πολύ ευχάριστη είδηση. Δώρα, κεράσματα. Ένα όμορφο ταξίδι. Καλή παρέα, γέλιο, χαρά, παιχνίδι.
SOS: Οι εντυπώσεις σε βάρος της ουσίας. «Οι φελλοί επιπλέουν». Μειωμένη αίσθηση καθήκοντος, «κοπάνα». Αναξιοκρατία, βόλεμα. Κερδοσκοπία.

Την ίδια ημέρα, ο Ερμής σχηματίζει κι ένα «κρυφό» τετράγωνο με την αστρική Δήμητρα (Τοξότης-Παρθένος, 24η μοίρα), προάγοντας με κάθε μέσον την επικοινωνία και την δικτύωση μας.

Mainstream: Προώθηση ιδεών και σκοπών, διαφήμιση. Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους, δικτύωση. Μια γόνιμη συνεργασία. Μια ευνοϊκή νομική απόφαση.
SOS: Ατέρμονες συζητήσεις, χωρίς νόημα και σκοπό, κουτσομπολιό. Οπορτουνισμός.

Την Κυριακή το βράδυ, ο αστρικός Ερμής σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον τροπικό Ποσειδώνα (Τοξότης-Ιχθύες, 3η μοίρα), ενισχύοντας τις καλλιτεχνικές τάσεις, τις εξιδανικεύσεις αλλά και τις πιθανότητες μιας εξαπάτησης.

Mainstream: Καλλιτεχνικές δραστηριότητες, διακόσμηση. Μουσική, χορός, ζωγραφική. Ρομαντικό ή «ατμοσφαιρικό» κλίμα. Απόκρυψη ενοχλητικών λεπτομερειών. Αναβολή μιας δυσάρεστης εξέλιξης. «Αυτός κοιμάται και η τύχη του δουλεύει». Μια συμπτωματική ανεύρεση απολεσθέντων αντικειμένων ή εγγράφων. Χαλάρωση, ύπνος. Διαλογισμός, προσευχή. Εκπλήρωση μιας ευχής, θαύμα. Θρησκευτική κατάνυξη. Μεταφυσική, Αστρολογία.
SOS: Λάθη, αβλεψίες, κακή συνεννόηση. Ανυπόστατες φήμες, «χαλασμένο τηλέφωνο». Εξαφάνιση αντικειμένων, εγγράφων ή αρχείων. Πλαστογραφία, αντιποίηση. Ψέματα, παραπλάνηση. Απάτη, κλοπή. Ουτοπική αναζήτηση. Ακύρωση μιας σημαντικής δραστηριότητας ή επαφής. Ψευδεπίγραφα είδη.

Την Δευτέρα τα ξημερώματα, ακολουθεί το επίσης «κρυφό» τετράγωνο του τροπικού Ερμή με την αστρική Έριδα (Τοξότης-Ιχθύες 27η μοίρα), μια όψη που ενεργειακά κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από την προηγούμενη, τονίζοντας μάλλον τις λεπτομέρειες μιας καθ' όλα... τεχνολογικής πραγματικότητας.

Mainstream: Έμφαση στις λεπτομέρειες. Ενασχόληση με την τεχνολογία, ιδίως την ψηφιακή. Μικρογραφία. Κατάταξη, κωδικοποίηση, λεπτομερής αναφορά. Ιατρικές εξετάσεις. Γραμματειακή υποστήριξη.
SOS: Γραφειοκρατία, υπερβολικό «ψείρισμα».

Την Τρίτη έχουμε την... ρελάνς του πλανήτη της φαντασίας. Το εξάγωνο ανάμεσα στον Ήλιο και τον Ποσειδώνα (Αιγόκερως-Ιχθύες, 3η μοίρα), είναι μια όψη που μπορεί να απαλύνει τις εντάσεις και να μας εμψυχώσει, ανεξάρτητα από τις αντικειμενικές συνθήκες που βιώνουμε.

Mainstream: Ρομαντισμός, εξιδανίκευση. Ανθρωπιστική ή φιλανθρωπική δράση. Εμψύχωση, αισιοδοξία. Πνεύμα αγάπης και συγχώρεσης, εξάλειψη των εντάσεων. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Έμπνευση, διαίσθηση. Ένα όραμα.
SOS: Κακόβουλη παρασκηνιακή δράση. Εθελοτυφλία, εφησυχασμός. Σχέδια που δεν εκπληρώνονται.

Τα Χριστούγεννα «κλείνουν» με ακρίβεια δύο όψεις με την μια από αυτές να κινείται ξεκάθαρα στα πλαίσια του πνεύματος των Χριστουγέννων, ενθαρρύνοντας το οικογενειακό κλίμα και την αναβίωση παραδοσιακών επιλογών.

Ο αστρικός Ήλιος σε τετράγωνο με τον τροπικό Χείρωνα (Τοξότης-Ιχθύες, 9η μοίρα), μοιράζει... αγκαλιές και σκορπίζει στον αέρα ζεστές παραδοσιακές μυρωδιές.

Mainstream: Ζεστή ατμόσφαιρα. Ενασχόληση με το σπίτι ή με οικογενειακά θέματα. Ρύθμιση περιουσιακών θεμάτων. Αναβίωση της παράδοσης ή του παρελθόντος. Ιστορία, Αρχαιολογία, Μυθολογία. Σημαντικές επαφές με πρεσβυτέρους. Έμφαση στις κοινές ρίζες, ομογενοποίηση. Ένα «κλειστό» κλαμπ.
SOS: Ένα άκρως δεσμευτικό παρελθόν, που εμποδίζει την εξέλιξη. Εξάρτηση, «βαριά» κληρονομιά. Τοπικισμός, ρατσισμός.

Η δεύτερη όψη ωστόσο παραπέμπει μάλλον στους... Καλικάντζαρους, αφού δρομολογεί αιρετικές όσο και ανατρεπτικές ή ακραίες διαδικασίες.
Και μεταξύ άλλων, η αντίθεση του Άρη με τον Ουρανό (Ζυγός-Κριός, 8η μοίρα) επιμένει ότι οφείλουμε να κοιτάζουμε ψηλά, όχι όμως για να προσευχηθούμε αλλά για να διαπιστώσουμε αν έρχεται κάτι καταπάνω μας!

Mainstream: Μια ξαφνική, όσο και επωφελής ανατροπή των δεδομένων. Αντίσταση κατά της αδικίας, δραστική διαφοροποίηση. Extreme sports. Επιτυχία σε μια πολύ δύσκολη αποστολή.
SOS: Σοκ, κρίση πανικού. Κεραυνός εν αιθρία. Έκρηξη οργής. Κίνδυνος στον αέρα ή από ιπτάμενα αντικείμενα. Πτώση στο κενό. Ένα αεροπορικό δυστύχημα. Ακρότητες, αγριότητες. Μια δυσάρεστη ανατροπή των δεδομένων. Θύελλα, τυφώνας. Ηλεκτροπληξία. Ανταρσία. Πολιτική «καταιγίδα».

Την Πέμπτη έχουμε δύο ακόμη όψεις που μπορεί να κάνουν την καθημερινότητα μας πιο ελκυστική.

Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα (Αιγόκερως-Ιχθύες, 3η μοίρα), αποκρύπτει κάθε ενοχλητική λεπτομέρεια, φέρνοντας μας πιο κοντά στην ευτυχία.

Mainstream: Αισιοδοξία, χαλάρωση, ρομαντισμός. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εξωραϊσμός. Απόκρυψη αδυναμιών, καμουφλάζ, παραλλαγή. Μια εύστοχη διαισθητική προσέγγιση. Μια κατά λάθος επιτυχία. Ένα προφητικό όνειρο. «Αθώα» ψέματα.
SOS: Δόλια απόκρυψη, παρασκήνιο. Αφηρημάδα, αστοχία. Ακύρωση ενός ραντεβού. Υποκλοπή, απάτη, υπεξαίρεση, πλαστογραφία. Προϊόντα «μαϊμού».

Ο τροπικός Ήλιος σε «κρυφή» σύνοδο με την αστρική Αφροδίτη στην 4η μοίρα του Αιγόκερω, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για όμορφες στιγμές και καλή παρέα.

Mainstream: Όμορφες στιγμές, φλερτ, διασκέδαση. Αγορές, δώρα, καλλωπισμός. Συναντήσεις με πρόσωπα του παρελθόντος, επανασύνδεση σχέσεων.
SOS: Αποκλειστική ενασχόληση με ανούσια θέματα. Συναισθηματικές «παρασπονδίες».

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved