Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 18 έως 20 Δεκεμβρίου

Ραντεβού με τον Άγιο Βασίλη

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 18 έως 20 Δεκεμβρίου


Νάτος... Γελαστός και όπως πάντα... χοντρός είναι ακόμη εδώ και από το φωταγωγημένο πόστο του μοιράζει ευκαιρίες δώρα και τυχερά στους αγαπημένους του. Είναι ο Δίας, είναι οι τρεις μάγοι σε ένα, είναι ένα θαυμαστό πανδοχείο, που στην μαρκίζα του αναβοσβήνει το «αν έχεις τύχη διάβαινε». Μάλιστα, ο μεγάλος «Χοντρός» έχει για πολύτιμους βοηθούς την Δήμητρα και τον Ερμή, που στην χειρότερη περίπτωση θα μας κάνουν να νοιώσουμε καλύτερα, όπως μια μάνα ξεγελάει με σκέρτσα και παιχνίδια την πείνα του παιδιού της. Θα μας κάνουν ίσως να γελάσουμε με κάποιες σκανδαλιστικές λεπτομέρειες της ζωής των... άλλων, ξεχνώντας τα δικά μας βάσανα. Όχι πώς αυτό είναι το ζητούμενο αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τη δυναμική μιας πίστωσης χαρούμενου χρόνου.

Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Ζυγοί, Κριοί αλλά και όλοι όσοι... συνωστίζονται στο πανδοχείο της τύχης, ίσα-ίσα που προλαβαίνουν να δεχτούν τις ευλογίες του Δία, αφού οι Ουρανοπλουτωναίοι με τον Άρη, βρίσκονται προ των πυλών, φέρνοντας τα δικά τους... αντιδώρα στην καθημερινότητα μας. Το τι απίθανοι «μποναμάδες» μπορεί να σκάσουν στην πόρτα μας λίαν προσεχώς, δεν περιγράφεται. Αυτό όμως είναι θέμα του... επόμενου «Αστρολογικού δελτίου», έστω κι αν για την ώρα αναγκάζομαι να κάνω τα στραβά μάτια. Ως προοίμιο πάντως, η γενική οδηγία είναι «διαλύστε, πριν σας διαλύσουν» κι εδώ είναι αλήθεια ότι δεν χωρά κανένας δισταγμός και καμία αθωότητα.

Όλα αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο κοσμικός Άγιος Βασίλης και βιάζεται να ολοκληρώσει το έργο του, πριν πλακώσουν οι βάρβαροι και του κάνουν το πανδοχείο καλοκαιρινό.

Δίπλα του βέβαια στέκει ο μαιτρ του φανταστικού, ο Ποσειδώνας, που -αυτός κι αν ξέρει- έχει μυριστεί τα χουνέρια των Ουρανοπλουτωναίων και με μια ύστατη κίνηση αγάπης προσπαθεί να μας κλείσει τα μάτια για να μην βλέπουμε τα αστραπόβροντα. Αποπειράται να μας φυγαδεύσει στον δικό του κόσμο, όπου ο πόνος είναι διά παντός εξορισμένος. Ξέρει για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται και για τον τρομερό μήνα Ιανουάριο, που το... τέλος του κόσμου δεν πιάνει χαρτωσιά μπροστά του. Οπότε σου λέει, ας μείνουν οι θνητοί με τις αισιόδοξες σκέψεις στο προσκέφαλο τους και το χαμόγελο της ευτυχίας στα χείλη, μήπως και καταφέρουν να πετάξουν ψηλότερα από την αντάρα, μήπως και χρησιμοποιήσουν τελικά αυτό το... έρμο το δικαίωμα της υπέρβασης, που όλοι οι σοφοί το μνημονεύουν αλλά ελάχιστοι το ασκούν.

Κι ας μην πάει το μυαλό μας μόνον σε «προχωρημένους» διδασκάλους. Το πρώτο και κύριο μάθημα του Ποσειδώνα είναι να βλέπουμε παντού και πουθενά... Σαν έναν ηθοποιό επί σκηνής που δαμάζει το τρακ και υπερβαίνει τον «πραγματικό» εαυτό του ατενίζοντας το κενό, ψηλά επάνω από τα κεφάλια των θεατών. Εκεί στο κενό συναντά την έμπνευση και τον εσωτερικό εαυτό του, είναι στο κέντρο του μακριά από φόβους και άγχη. Έχει τεράστια σημασία τελικά, το να μην «μαρμαρώνουμε» μπροστά στις δυσκολίες, εξ αιτίας της πεποίθησης μας ότι εμείς είμαστε το κέντρο του κόσμου. Ότι αυτά που μας συμβαίνουν είναι τόσο τρομερά μοναδικά, που η ζωή μας πια άγεται και φέρεται από τις παιδικές ασθένειες του Εγώ μας. «Γιατί να συμβεί αυτό σε εμένα;»... Και τα βάρη πολλαπλασιάζονται από μια αίσθηση αποτυχίας που εμείς οι ίδιοι ενδυναμώνουμε. Ακόμη λοιπόν κι αν είμαστε το κέντρο του κόσμου, δεν ωφελεί το να πιστεύουμε σε αυτό...

Ιχθύες, Τοξότες, Παρθένοι και Δίδυμοι τρίβουν πρώτοι το μαγικό λυχνάρι που τους δώρισε ο Ποσειδώνας, πρέπει όμως να ξέρουν τι θα ευχηθούν. Δόξα και χρήμα είναι μεν του κόσμου τούτου αλλά όχι του δικού του, οπότε οι ευχές θα πάνε στράφι, χώρια που μπορεί να... μπερδευτεί και αντί για το κέρας της Αμάλθειας να ανασύρει από το χρονοντούλαπο της μυθολογίας τον Αλή Μπαμπά με τους σαράντα κλέφτες.

Γιατί, περιττό να θυμίσω, ότι ο φίλος μας δεν φέρει καμία ευθύνη για τις υλικές μας χίμαιρες. Αυτές, ως καρπός της πνευματικής φθήνιας μας, είναι ολότελα δικές μας και μαζί με την πνευματικά ανάρμοστη πίστη στους απανταχού σωτήρες συνθέτουν τον παραμορφωμένο εαυτό του, όπως φαίνεται στον καθρέφτη μας: Απατεώνας και κλέφτης...
Όμως, ο Ποσειδώνας μας καλεί να πιστέψουμε πρώτα απ' όλα στην Θεία ουσία που κρύβεται μέσα μας, στην εσωτερική μας δύναμη, αυτή που μοιραζόμαστε με το σύμπαν και οδηγεί σε μικρά ή μεγαλύτερα θαύματα. Μας ωθεί να κερδίσουμε την ελευθερία εκείνου που δεν τον αγγίζει τίποτα μιαρό, εκείνου που ακούει τη φωνή της καρδιάς του κι αφήνεται με εμπιστοσύνη στην παλίρροια της ζωής, αποδεσμευμένος από περιοριστικές πεποιθήσεις και εμμονές.

Κι αυτό το τελευταίο σημαίνει ότι η λογική μας θα πρέπει να σταθεί στο πραγματικό ύψος της, να είναι δηλαδή πρόθυμη να χορέψει στον ρυθμό του ονείρου και να συνεργαστεί με την διαίσθηση χωρίς προκαταλήψεις. Και για να καταλάβετε τι εννοώ αρκεί να σας θυμίσω ότι στην Ιστορία των επιστημών υπάρχουν πολλά παραδείγματα γιγάντων της σκέψης, που παρά τα όσα βαυκαλίζονται οι φανατικοί του ορθολογισμού, δεν θα έφταναν ποτέ στον στόχο τους αν δεν άκουγαν την διαίσθηση τους ή αν δεν αναγνώριζαν και ενσωμάτωναν στο σύστημα τους τις πληροφορίες με τις οποίες το Ασυνείδητο αντάμειψε την προσπάθεια τους.
Ο «πραγματικός» και ο «φανταστικός» κόσμος δεν είναι αντίπαλοι αλλά σύμμαχοι κι όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε, τόσο πιο κοντά θα βρεθούμε στον Άγιο Βασίλη της καρδιάς μας.

Έτσι λοιπόν, όλοι μας, με την συνδρομή της ενέργειας του Ποσειδώνα αλλά και του Δία, μπορούμε να μετατρέψουμε την καθημερινότητα αυτών των ημερών σε μια γιορτή χαράς, αγάπης, συναισθημάτων, ήχων και χρωμάτων. Κι αν σαν παιδιά αναρωτηθούμε «υπάρχει ο Άγιος Βασίλης;», η απάντηση θα είναι «ναι» για όσο καιρό θα είμαστε πρόθυμοι να τον υποδυόμαστε, ατενίζοντας το κενό επάνω από τα κεφάλια των θεατών.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved