Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (29/11 έως 5/12)
Φαινομενικά ήπιο είναι το επταήμερο, αφού ναι μεν απουσιάζουν οι συμβατικές έντονες όψεις, από την άλλη πλευρά όμως έχουμε τρεις «κρυφές» διασυνδέσεις μεταξύ του Άρη και τινών εκ των αργών πλανητών. Ο Δίας, ο Ποσειδώνας και η Έρις «διαγωνίζονται» στην επιθετική εξωτερίκευση των χαρακτηριστικών τους, κάτι που αναμένεται να οξύνει την ενεργητικότητα μας αλλά και να... ταράξει τα ήρεμα νερά της καθημερινότητας μας, με τον τρόπο που «αρμόζει» στον κάθε πλανήτη.

Μια επίσης σημαντική πληροφορία είναι ότι, μέχρι την Τετάρτη θα συνεχίζει να μας επηρεάζει το «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον τροπικό Άρη και την αστρική Αφροδίτη (Παρθένος-Τοξότης, τελευταίες μοίρες), μια όψη που «κάνει παιχνίδι» στις σχέσεις μας, εντείνοντας τις επιθυμίες, τα πάθη, τα ερωτικά παιχνίδια αλλά και τις... ζήλειες!

Όσο για την Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου, η οποία γίνεται στις 3/12 και ώρα 2:22:21, στο ζώδιο του Τοξότη, έχει ανάμικτα στοιχεία, για τα οποία μπορείτε να πάρετε μια συνολική εικόνα διαβάζοντας όλες τις όψεις του επταημέρου, αφού η ισχύς τους θα τερματιστεί με την επόμενη Νέα Σελήνη.
Από αυτές ξεχωρίζει η «κρυφή» σύνοδος των Φώτων με τον Κρόνο, η οποία δίνει έναν μάλλον περιοριστικό και «επιβεβλημένο» χαρακτήρα στις εξελίξεις, ιδιαίτερα σε οικονομικά θέματα αλλά και σε οτιδήποτε αφορά την επικοινωνία και τις μετακινήσεις μας.
Με δεδομένο πάντως το τ-τετράγωνο ανάμεσα στην Δήμητρα, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, ένα σχήμα που περιέγραψα στο προηγούμενο δελτίο «SOS», αναμένεται επίσης να επηρεάσει καταλυτικά τις συνεργασίες και τις σχέσεις μας, ανατρέποντας τα υπάρχοντα δεδομένα.
Η επιρροή της θα μας συντροφεύσει μέχρι την Πρωτοχρονιά του 2014 και όσον αφορά την θετική της διάσταση, μέχρι τότε καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες ή τα «τυχερά» που υπόσχεται η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Δία.

Όσο για την συλλογική επιρροή της συγκεκριμένης Νέας Σελήνης, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο ειδικό άρθρο «Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου: Ο ορισμός του πολιτικού αιφνιδιασμού».

Ας δούμε τώρα όλες τις όψεις με χρονολογική σειρά.

Την Παρασκευή, ο τροπικός Άρης σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Δία (Παρθένος-Δίδυμοι, 25η μοίρα), συμβάλλοντας σε μεγάλες επιδόσεις αλλά και σε διακεκριμένες... γκάφες! Το θέμα για όλους μας είναι να βρούμε τον καταλληλότερο τρόπο να διοχετεύσουμε και να αξιοποιήσουμε την περίσσεια ενέργεια της όψης σε μια δημιουργική κατεύθυνση.

Mainstream: Ενέργεια, δύναμη. Μια μεγάλη επίδοση, ένας άθλος. Επιτυχημένο ρίσκο. Πυροτεχνήματα.
SOS: Ένα «άνοιγμα» που εκθέτει. Φωτιά, εμπρησμός. Ένα σοβαρό ατύχημα σε μεταφορικό μέσον. Καταστροφές σε πνευματικά ιδρύματα ή χώρους μόρφωσης.

Το Σάββατο έχουμε το τρίγωνο του Ήλιου με τον Ουρανό (Τοξότης-Κριός, 8η μοίρα), μια όψη που γενικά παραπέμπει σε εκπλήξεις και αλλαγές ή αναθεωρήσεις.

Mainstream: Αλλαγή, ανανέωση. Η διαφορετικότητα στο προσκήνιο. Πρωτοτυπία, πειραματισμός. Μια ευχάριστη έκπληξη ή ανατροπή, σπάσιμο της ρουτίνας. Βοήθεια από ξένους. Χειραφέτηση, ανεξαρτησία.
SOS: Παραξενιά, ιδιοτροπία. Πρόκληση, αλλόκοτη συμπεριφορά. Καταστρατήγηση της δεοντολογίας, αιρετική στάση. Μια δυσάρεστη έκπληξη ή ανατροπή. Επανάσταση κατά δικαίων και αδίκων.

Την Κυριακή, το τετράγωνο του Ήλιου με τον Χείρωνα (Τοξότης-Ιχθύες, 9η μοίρα) μεταξύ άλλων αναβαθμίζει τις οικογενειακές αξίες και μας φέρνει σε επαφή με το παρελθόν, είτε το δικό μας είτε το συλλογικό.

Mainstream: Επιστροφή στις ρίζες, αναμνήσεις, διερεύνηση του παρελθόντος. Ενδιαφέροντα σχετικά με το σπίτι ή την οικογένεια. Συνάντηση με πρεσβυτέρους. Ενασχόληση με την Ιστορία, την Αρχαιολογία ή την Μυθολογία. Διαμόρφωση ενός κλειστού χώρου. Μια οικογενειακή συγκέντρωση. Ρύθμιση ενός περιουσιακού θέματος. Επαφή με την λαϊκή παράδοση. Μια σχέση με πολύ μεγαλύτερο άνδρα. Μια παραδοσιακή τελετή.
SOS: Εξάρτηση, αδυναμία λήψης μιας απόφασης. Ένα δεσμευτικό παρελθόν. Κακή κληρονομιά. Προγονολατρεία.

Την ίδια ημέρα κλείνει με ακρίβεια η «κρυφή» αντίθεση του αστρικού Άρη με τον τροπικό Ποσειδώνα (Παρθένος-Ιχθύες, 2η μοίρα), η οποία εκτός των άλλων μας συνιστά να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στα όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο ή τον «χώρο του αοράτου».

Mainstream: Χορός, μουσική, καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Αισθησιασμός, ερωτική απόλαυση. Απεντόμωση, ψεκασμός, εξόντωση παρασίτων. Κρυφή δράση που οδηγεί σε μια επιτυχία. Αποκάλυψη παρασκηνιακών ενεργειών. Θαλάσσια σπορ, χιονοδρομίες. Αγιασμός, εξορκισμός.
SOS: Απιστία, προδοσία, ύπουλο κτύπημα. «Μάτιασμα», ψυχική επίθεση. Ναυάγιο, κίνδυνος από το υγρό στοιχείο. Πλημμύρα. Ισχυρή καταιγίδα, χιονοστιβάδα. Τοξική προσβολή, μόλυνση, ίωση. Άστοχες ενέργειες. «Μια τρύπα στο νερό». Λάθη οπλικών συστημάτων, λάθος συναγερμός. Επικίνδυνη χρήση ουσιών, ακραία μέθη. Αναταραχή στους κόλπους της Εκκλησίας. Επεισόδια με ναυτεργάτες.

Την Τρίτη, ο Ερμής σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Άρη (Σκορπιός-Παρθένος, 27η μοίρα), εξωθώντας μας σε ποικίλες πρωτοβουλίες.

Mainstream: Πρωτοβουλία, δράση. Άμεση εφαρμογή. Διεκπεραίωση σε σύντομο χρόνο. Αθλητισμός, γυμναστική. Τεχνικές εργασίες, τρυπήματα, καρφώματα.
SOS: Ένταση, εκνευρισμός, «τσαμπουκάς». Αυθαιρεσία. Ατυχήματα, καψίματα, σπασίματα. Πρήξιμο, φλεγμονή. Ληστεία, κλοπή.

Την ίδια ημέρα, ο αστρικός Ήλιος συναντά τον τροπικό Κρόνο στην 16η μοίρα του Σκορπιού, υποδηλώνοντας ότι δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε κανόνες ή περιορισμούς.

Mainstream: Τήρηση της δεοντολογίας. Δικαίωση της εμπειρίας και της προνοητικότητας. Ανάληψη καθήκοντος. Μια επιτυχημένη δοκιμασία. «Κάθε εμπόδιο για καλό». Πωλήσεις. Ένα μακροχρόνιο έργο.
SOS: Σκληρός, περιορισμός, απαγόρευση. Ποινή, τιμωρία. Αποτυχημένες εξετάσεις. Μια ασύμφορη αγορά.

Την Τετάρτη, ο Ήλιος σχηματίζει ένα εξάγωνο με την Δήμητρα (Τοξότης-Ζυγός, 11η μοίρα), συμβάλλοντας σε σημαντικές εξελίξεις στις συνεργασίες μας.

Mainstream: Μια συμφωνία ή συνεργασία. Γνωριμία με διακεκριμένες προσωπικότητες. Προώθηση, διαφήμιση. Ρύθμιση ενός νομικού θέματος. Αστικό δίκαιο. Ενασχόληση με θέματα life style. Πολιτικές διεργασίες, διπλωματία.
SOS: «Όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει». Νομικές επιπλοκές.

Τέλος, την ίδια ημέρα κλείνει με ακρίβεια μια ακόμη «κρυφή» αντίθεση του Άρη, αυτήν την φορά με την αστρική Έριδα, μια όψη που μας επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να είμαστε αμελείς σε θέματα καθαριότητας ή προληπτικής υγιεινής.

Mainstream: Τεμαχισμός, κερματισμός. Απολύμανση, εξάλειψη μολυσματικών εστιών. Τεχνικές εργασίες με λεπτά εξαρτήματα. Μικροχειρουργική. Μια σύντομη αλλά προσοδοφόρα εργασία. Διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων. Σεξουαλική σχέση με υφιστάμενο/η.
SOS: Προσβολή από επιθετικά μικρόβια ή ιούς. Ηλεκτρονικός πόλεμος. Αστοχία υλικού. Βλάβη συστημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών ή βαρέων μηχανημάτων. Ένα πολύ σοβαρό εργατικό δυστύχημα. Ζημιά σε παραγωγική μονάδα, φωτιά έκρηξη. Αναταραχή στον κλάδο της Υγείας. Απεργία, στάση εργασίας. Ρήξη με υφισταμένους. Απόλυση.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved