Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 23 έως 26 Νοεμβρίου

Ζητείται υπέρβαση

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 23 έως 26 Νοεμβρίου

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε
για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου,
απ' τον κόσμο.
Εμείς τραγουδάμε
για να σμίξουμε τον κόσμο.

Με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στους ουρανούς οι παραπάνω στίχοι του Γιάννη Ρίτσου είναι περισσότερο από ποτέ ενδεικτικοί του τι θα έπρεπε να πράξουμε, έστω κι αν κάποιοι θεωρήσουν ότι... μας βάρεσε ο Ποσειδώνας κατακέφαλα.
Και γιατί όχι, παρακαλώ; Αν δεν μας «κτυπήσει» τώρα που έχει τετράγωνο με τον Ήλιο, πότε θα το κάνει;

Ο πλανήτης των υπερβάσεων και της «άλλης» πραγματικότητας είναι εκείνος που μας προσφέρει τα κλειδιά μιας απόδρασης από την βαρβαρότητα, εντελώς αναγκαίας σε αυτήν την φάση. Θα μου πείτε, ποιός, αυτός που ρίχνει ομίχλη, τόσο πυκνή που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την αλήθεια από το ψέμα; Αυτός ο αποπλανών πλανήτης είναι η σωτηρία μας;
Μην κοιτάτε όμως που έχουμε κάνει τον Ποσειδώνα σαν τα μούτρα μας, έναν απατεώνα ολκής. Αυτή η παραλλαγή του πλανήτη που θεωρούμε ότι είναι και η γνήσια εκδοχή του, στην ουσία δεν είναι παρά ένα κακέκτυπο ξαδελφάκι του πραγματικού, προσανατολισμένο μόνον στην ύλη και στερημένο από κάθε ίχνος πνευματικότητας. Αυτός ο λάθος Ποσειδώνας είναι η μοίρα όσων αρνούνται να πετάξουν πάνω από την ομίχλη, όσων ζουν μονίμως μέσα στο Πλατωνικό «σπήλαιο» και τις ψευδαισθήσεις του.
Κι όπως περιγράφει ο Πλάτων στον δικό του μύθο, ουδείς εκ των ενόντων δίνει βάση στα «παραμύθια» για έναν διαφορετικό «έξω» κόσμο, ζώντας το δικό του παραμύθι πιστοποιημένο από τη «βεβαιότητα» της εμπειρίας του.

Ο κανονικός Ποσειδώνας, ο πραγματικός φίλος μας που εμφορείται στην ψυχή μας είναι εκείνος που μας δίνει τα φτερά για να πετάξουμε ψηλά πάνω από την ομίχλη, εκεί που οι αλήθειες μας λάμπουν στο φως του Ήλιου. Μας δίνει το όραμα, την ανθρωπιά και την ευγένεια, την έμπνευση και τη διαίσθηση που μας οδηγούν στο «θαύμα» της ειρήνης, της γαλήνης, της συγχώρεσης και της Αγάπης.

Κι εδώ βέβαια, το βασικό ερώτημα που χρήζει απάντησης είναι εμείς σε ποιόν Ποσειδώνα πιστεύουμε; Σε ποιόν τελικά από τους δύο εμπιστευόμαστε την τύχη μας;

Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες καλούνται πρώτοι να συνειδητοποιήσουν την θέση τους, βιώνοντας στην πράξη, είτε την μια, είτε την άλλη εκδοχή. Μαζί τους και μια μερίδα εκπροσώπων των σταθερών ζωδίων και πιο συγκεκριμένα των Ταύρων, Λεόντων, Σκορπιών και Υδροχόων, που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 10η μοίρα του ζωδίου τους.

Ο λόγος που επιμένω τόσο πολύ στην καταλυτική συνδρομή του Ποσειδώνα, είναι γιατί πολύ απλά αυτήν την περίοδο σε συλλογικό επίπεδο, εκεί που συνήθως κυβερνούν οι αντικειμενικές συνθήκες και ο ρεαλισμός, τα δεδομένα είναι... απλά και συντριπτικά:
Ενώ ο αστρικός Κρόνος σε κρυφή αντίθεση με την Έριδα, κλείνει την μια πόρτα μετά την άλλη, εκτοξεύοντας στα ύψη τον δείκτη της ανεργίας, οι Ουρανοπλουτωναίοι κάνουν χοντρό παιχνίδι στις πλάτες της Δήμητρας, εφαρμόζοντας την πολιτική του διαίρει και βασίλευε.

Ο «Μεγάλος αιρετικός» ψάχνεται για να βρει ότι πιο ακραίο διαθέτει στο οπλοστάσιο του, σεισμούς και καταποντισμούς, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Λίγη βαρβαρότητα δεν βλάπτει αν είναι για να αλλάξει ο κόσμος... Και δώστου ρήξεις, επαναστάσεις, ανταρσίες, προβοκάτσιες και τρομοκρατίες.
-Πελαααάτες μου! Αναφωνεί στρεφόμενος σε Ζυγούς, Καρκίνους, Αιγόκερους και Κριούς.
Την ίδια στιγμή, ο συνωμότης και βαθιά κρατιστής Πλούτωνας περιμένει στη γωνία για να χειραγωγήσει τις εξελίξεις με τον δικό του απαράμιλλο τρόπο. «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Η επανάσταση σας είναι βούτυρο στο ψωμί μου. Αίμα, δάκρυα και πόνοι για μένα δουλεύετε!»
Αυτό λέει και ξαναλέει, βάζοντας μπρος τη μηχανή του κιμά.

Όλοι οι «μεγάλοι» δηλαδή μας την έχουν στημένη κι εδώ είναι που χρειάζεται η δική μας παρέμβαση, ώστε να μην τους κάνουμε τη χάρη. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η ανθρωπιά μας και η πίστη μας σε έναν καλύτερο κόσμο είναι το έσχατο ανάχωμα απέναντι στην βαρβαρότητα. Ας συνεχίσουμε λοιπόν να τραγουδάμε για να ενώσουμε τον κόσμο...

Αλλά και στο μέτωπο των «μικρών», εκεί που η καθημερινότητα μας κλέβει την παράσταση από την τιτανομαχία των «βουβαλιών», σε αυτήν την φάση πάλι... Ποσειδώνα χρειαζόμαστε!

Εδώ κατ' αρχήν κάνει κουμάντο το «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στην αστρική Αφροδίτη και τον τροπικό Άρη, μια όψη που υπόσχεται να μας μπλέξει για τα καλά στα γρανάζια του έρωτα, είτε για να μας απογειώσει, είτε για να μας ρίξει στα πατώματα. Κι αυτό το τελευταίο θα είναι το τίμημα της άγνοιας μας για τον υπερβατικό Ποσειδώνα, εκείνον που γαληνεύει την ψυχή μας και δεν μας ντοπάρει με μεγάλες προσδοκίες ανταλλαγμάτων σε ρομαντικό περιτύλιγμα. «Σε αγαπώ γιατί σε έχω κι όσο περισσότερο σε έχω, τόσο πιο πολύ θα σε αγαπώ». Με το ζόρι, αν χρειαστεί, αφού κάθε απώλεια βιώνεται ως θάνατος...

Ο «ντοπαρισμένος» έρωτας έχει συνήθως την κατάληξη ενός ντοπαρισμένου αθλητή. Ακόμη κι αν πετύχει το στόχο του, ύστερα από καιρό ξεφουσκώνει και προδίδεται. Ο αληθινός έρωτας χωρίς προσμίξεις δεν θέλει τίποτα «δικό του», γιατί πρώτον δεν υποφέρει από ενοχές, ανασφάλειες ή απωθημένα και δεύτερον ξέρει ότι κάθε τι που «έχεις» θα το χάσεις κάποια στιγμή.
Ξέρω πως αυτό το «μάθημα» είναι πολύ δύσκολο για κάθε ερωτευμένο που μοιάζει να είναι παγιδευμένος στο δικό του Πλατωνικό «σπήλαιο». Όμως ας το πιστέψουμε... Έξω στον καθαρό αέρα, η χαρά του έρωτα είναι παντοτινή, γιατί οι ερωτευμένοι χαίρονται τη στιγμή, αναπνέουν συντονισμένοι με το εσωτερικό τους σύμπαν και δεν ζορίζουν τις καταστάσεις. Εκεί δεν «έχουμε» αλλά «είμαστε» κι ο καθένας σέβεται το «είναι» του άλλου, βλέποντας την διαφορετικότητα του ως ευλογία κι όχι ως αντιπαλότητα. Οι ισότιμες σχέσεις προϋποθέτουν την αμοιβαία δυναμική και εξέλιξη μας, όχι το «μάντρωμα».

Οι Αιγόκεροι, οι Καρκίνοι, οι Δίδυμοι, οι Τοξότες, οι Παρθένοι και οι Ιχθύες καλούνται πρώτοι να δοκιμαστούν στο ερωτικό γαϊτανάκι των ημερών, χωρίς να εγκαταλείψουν την πίστη και την Αγάπη τους ως βορά στο «ρεαλισμό», την κτητικότητα ή τα χαμηλότερα ένστικτα τους. Αλλιώς, τους προσμένει στη γωνία ο κακέκτυπος Ποσειδώνας με τα... καλούδια του.

Η τελευταία πράξη του δράματος είναι ίσως η πιο άκομψη για τον Ποσειδώνα. Την Τρίτη ο Ερμής συναντά τον Κρόνο στον Σκορπιό, επιβάλλοντας μια καθημερινότητα όπου οι υπερβατικές «πτήσεις» δείχνουν σχεδόν αδύνατες. Όπου σταθούμε κι όπου βρεθούμε ο Κρόνος θα μας ζητά αποδείξεις και θα μας εξετάζει διαρκώς για να διαπιστώσει πόσο καλά μάθαμε το μάθημα του «σπηλαίου» μας. Μαζοχισμός-ευτυχία, σημειώσατε 1... Υποτίθεται πως μόνον οι ασεβείς παραβάτες θα στηθούν στην ουρά μπροστά στη βίτσα του εξεταστή, στην πραγματικότητα όμως θα συνοδεύονται κι από αρκετούς «νομοταγείς», που δεν έμαθαν ποτέ να πετάνε με τα φτερά του Ποσειδώνα. Κι όχι βέβαια αυτά της απάτης αλλά εκείνα της υπέρβασης.

Στον γήινο κόσμο μας λοιπόν αναμένεται να ταλαιπωρηθούμε από ποικίλες δυσλειτουργίες και το καμπανάκι κτυπά πρώτα για τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι καλούνται να αποφασίσουν αν θα συμμετέχουν στις διαδικασίες του «πραγματικού» κόσμου πληρώνοντας το ανάλογο κόστος -γιατί πάντα υπάρχει κάποιο, είτε σε χρήμα, είτε σε χρόνο- ή αν θα χρησιμοποιήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα μιας αθόρυβης απόδρασης, σε έναν κόσμο όπου το αδύνατον γίνεται δυνατόν, όταν το πιστέψεις.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved