Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 23 έως 25 Οκτωβρίου

Ο καθείς εφ ω ετάχθη

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 23 έως 25 Οκτωβρίου

Στους ουρανούς επικρατεί σχετική ηρεμία, αφού δεν σχηματίζεται καμία όψη που να αξίζει το ενδιαφέρον μας, αυτό όμως δεν συνιστά απαραίτητα ένα καλό νέο. Κατ' αρχήν, εν μέσω δύο εκλείψεων, ουδείς μπορεί να θεωρεί ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο κι αν υπάρξει μια κάποια νηνεμία, δεν είναι παρά αυτή, πριν την θύελλα. Η κατάσταση θυμίζει ακριβώς μια πορεία στο μάτι του κυκλώνα, όπου είτε μπρος πάμε είτε πίσω, τελικά θα πέσουμε πάνω του ή αν προτιμάτε θα πέσει αυτός επάνω μας...

Παράλληλα η παντελής απουσία όψεων δεν είναι σώνει και καλά ένα καλό νέο για όσες ή όσους ποντάρουν στην... βαριεστιμάρα των πλανητών. Κατ΄αρχήν ένα φαινομενικό κενό στις κοσμικές επιρροές μπορεί να υποκρύπτει εξελίξεις που συμβαίνουν επειδή ακριβώς δεν υπάρχει τίποτε για να τις εμποδίσει κι εδώ αναφέρομαι κυρίως στις λεγόμενες αρμονικές επιρροές.
Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις οι λεγόμενες δυσαρμονικές επιρροές μας θέτουν σε συναγερμό με αποτέλεσμα να προλαμβάνουμε δυσάρεστες καταστάσεις πριν αυτές δημιουργηθούν. Όμως, ακόμη κι αν οι εξελίξεις μας προλάβουν, έχουμε συνήθως τον τρόπο για να ανταποκριθούμε και επιπλέον να συνειδητοποιήσουμε τις εν υπνώσει δυνατότητες μας. Μαζί με το εν δυνάμει πρόβλημα δηλαδή, υπάρχει και η εν δυνάμει λύση του κι αυτή είναι μια αρχή που διέπει την Αστρολογία.

Άρα λοιπόν, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς ένα βασικό μέλημα μας είναι η προετοιμασία για όσα έρχονται και η αναζήτηση ενός ασφαλούς καταφύγιου.
Εδώ το γνωστό κι αγαπημένο παραμύθι με τον λύκο και τα τρία γουρουνάκια αρχίζει και αποκτά υπόσταση στην πραγματικότητα μας. Ούτε το αχυρένιο, ούτε το ξύλινο «σπιτάκι» είναι ικανό να μας προστατέψει, ενώ ακόμη και το πέτρινο δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη αν δεν συνδυάζεται με τη βούληση μας να κτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του. Καλή και άγια είναι η άμυνα και το μηδέν παθητικό αλλά για να νικήσουμε πρέπει να «σκοράρουμε».

Κι αν φανταστούμε τους 12 ζωδιακούς τύπους ως μέλη μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, είναι κατανοητό πως ενώ ο σκοπός είναι κοινός, ο ρόλος του καθένα από αυτούς είναι διαφορετικός, ενώ παράλληλα κάθε «παίκτης» είναι εν δυνάμει και προπονητής.

Σε αυτήν την φάση λοιπόν, με υποκινητή τον Άρη ένας ικανός αριθμός Διδύμων, Παρθένων, Τοξοτών και Ιχθύων -συγκεκριμένα, οι του πρώτου δεκαημέρου- έχουν αναλάβει τον ρόλο του επιθετικού και θα πρέπει να κινηθούν ανάλογα, σε στυλ «είμαι στρατιωτικός και τα λέω τσεκουράτα». Δηλαδή, γρήγορη κίνηση, αιφνιδιασμός του αντιπάλου, εκμετάλλευση των στημένων φάσεων και γενικότερα εφαρμογή όλων όσων έμαθαν στην προπόνηση, ήτοι στην πρότερη εμπειρία τους. Μπορεί βέβαια να βρουν απέναντι τους έναν αντίπαλο που... παίρνει πόδια αλλά κι αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι. Ας προσέξουν το κακό συναπάντημα αλλά και τον κακό εαυτό τους, αφού η «κόκκινη κάρτα» καιροφυλακτεί στο τσεπάκι του διαιτητή...
Και βέβαια, η φύση απεχθάνεται τους τεμπέληδες επιθετικούς, που αντί να κυνηγάνε τις φάσεις, χαριεντίζονται με τα πλήθη θεωρώντας ότι βρίσκονται σε πασαρέλα. Αργά ή γρήγορα θα περιπέσουν σε δυσμένεια, αφού την ώρα της μάχης, λιγοψύχισαν.

Αντίθετα, αυτός είναι ένας ρόλος που -ελέω Αφροδίτης- ταιριάζει γάντι στους εκπροσώπους των μεταβλητών που ανήκουν στο δεύτερο δεκαήμερο και οι οποίοι προφανώς βρίσκονται σε άλλο «γήπεδο», για να μην πω... κρεβάτι και βλέπουν το ντέρμπι από την TV, μασουλώντας διάφορα καλούδια!

Πάμε τώρα στα ανασταλτικά καθήκοντα, που χωρίς αυτά δεν γίνεται προκοπή., αφού τι να το κάνεις το σκοράρισμα, όταν η άμυνα σου «μπάζει». Ποιός λοιπόν θα αναλάβει να φυλάξει «Θερμοπύλες»;
Εδώ έχουν πιάσει δουλειά τα σταθερά, δηλαδή οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι, οι οποίοι επιπλέον συγκροτούν και την μεσαία γραμμή της ομάδας. Κι αν αδέλφια μας πάρει το κέντρο ο εχθρός, τότε... χαθήκαμε!

Για να μην συμβεί αυτό οι καλοί μας «σταθεροί» θα πρέπει να εφαρμόσουν by the book τα συστήματα που διδάχτηκαν χρόνια τώρα. Κι ας λείπουν οι φαντεζί πλην όμως αβέβαιες ενέργειες. Στα σίγουρα η μπάλα και το καλό θα έρθει... Εδώ βέβαια θα μετρήσει και η προσωπική εμπειρία, αφού είναι γνωστό ότι ο καθένας μας μέρα με τη μέρα μαθαίνει να εφαρμόζει τους δικούς του ιδιαίτερους κανόνες, βγαλμένους από το δικό του «book». Ο παλιός είναι αλλιώς επισημαίνει ο Κρόνος, αρκεί βέβαια η παλαιότητα του να είναι συνυφασμένη με την βούληση του να αναλαμβάνει υπευθυνότητες, έχοντας πλήρη επίγνωση των διοικητικών καθηκόντων του, στο πνεύμα του «αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω»... Αλλιώς, αν τεμπελιάσει ή δειλιάσει κινδυνεύει να καταλήξει ένας απλός αποδιοπομπαίος τράγος, φορτωμένος με την αποτυχία ή την ανεπάρκεια των άλλων. Αν τώρα παρ' ελπίδα καταλήξουμε στο γνωστό «καλή εμφάνιση παιδιά αλλά χάσαμε», είναι κι αυτό ένα λιθαράκι για να βελτιωθούν οι όποιες αδυναμίες.

Όσο για τους εκπροσώπους των «παρορμητικών» παικτών-προπονητών, χωρίζονται κι αυτοί σε δύο κατηγορίες, όπως και οι «μεταβλητοί».
Οι μεν που έχουν γεννηθεί κοντά στα όρια του πρώτου με το δεύτερο δεκαήμερο, καλούνται να κάνουν το κάτι διαφορετικό, αυτό που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, ενώ τους συμφέρει σφόδρα να θεωρούνται αουτσάιντερ ή «τελειωμένοι», αφού έτσι είναι πολύ πιο κοντά σε μια συμφέρουσα ανατροπή των δεδομένων. Εδώ είναι που οι φαντεζί ή «εξωτικές» ενέργειες -οι μια στο εκατομμύριο- αναζητούν με καλές πιθανότητες τη δικαίωση τους. Αντίθετα αν πάνε «by the book», φλερτάρουν με το να πέσουν εκείνοι θύματα μιας απρόβλεπτης ενέργειας-ανατροπής. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με όσες ή όσους θεωρούν σίγουρη την θέση τους στην ομάδα. Ουδείς γνωρίζει τις βουλές του Προέδρου, ούτε καν ο ίδιος...

Μαζί με τους «μεν» υπάρχουν φυσικά και οι «δε». Πρόκειται για όσες ή όσους έχουν γεννηθεί κοντά στα όρια του δευτέρου με το τρίτο δεκαήμερο και έχουν τον Δία κορώνα στο κεφάλι τους. Εδώ δεν έχει ούτε έγνοιες, ούτε κόπους. Αν η ομάδα χάσει δεν θα παίξουν, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά. Από την άλλη πλευρά, θα πάρουν το πριμ της νίκης ακόμη κι αν δεν παίξουν ούτε λεπτό...

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved