Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (20 έως 26 Σεπτεμβρίου)

Ο Άρης και ο Χείρωνας «φορτσάρουν» μέχρι και την Δευτέρα, συμβάλλοντας σε εξαιρετικά φορτισμένες καταστάσεις, τόσο ευχάριστες, όσο και δυσάρεστες.
Τον Άρη μάλιστα θα τον ξαναβρούμε στο διάβα μας σχετικά σύντομα (μέσα στο μεθεπόμενο Σ/Κ), κάτι που σημαίνει πως η ηρεμία τείνει να γίνει... είδος υπό εξαφάνιση!
Φυσικά θα υπάρξουν και οι καλές ή αν προτιμάτε τυχερές στιγμές, αφού ο Δίας δείχνει πρόθυμος να βοηθήσει όπου και όπως μπορεί, ιδιαίτερα στο άνοιγμα και το κλείσιμο του επταημέρου.

Βλέποντας όμως λίγο μακρύτερα, η ουσιαστική πρωταγωνίστρια των ημερών μπορεί να είναι η Αφροδίτη στον Σκορπιό, αφού το προσεχές τετράγωνο της με τον Άρη στο Λέοντα (κλείνει με ακρίβεια στις 28/9) αναμένεται να «δείξει» μέσα στο τρέχον διάστημα. Κατ' αρχήν λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με μια «φλογερή» περίοδο για τα αισθηματικά θέματα, κατά τη διάρκεια της οποίας κάποιοι θα ευτυχήσουν ζώντας την περιπέτεια τους και κάποιοι άλλοι θα... τσουρουφλιστούν! Παράλληλα, το πάθος αναμένεται να κυριαρχήσει γενικότερα στην καθημερινότητα μας, δηλαδή και σε θέματα που δεν άπτονται των ερωτικών. Οι όψεις ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Άρη μας εξωθούν συχνά να «τα δώσουμε όλα» είτε αυτό αναφέρεται σε μια υπόθεση που μας απασχολεί, είτε απλά στη διασκέδαση μας. Από την άλλη πλευρά βέβαια ο ανταγωνισμός και η ζήλεια καιροφυλακτούν, απειλώντας να εξελιχθούν σε φθόνο ή φανατισμό.

Όσο για το μέτωπο των αργών πλανητών, ξεχωρίζει ο ακριβής σχηματισμός του εξαγώνου ανάμεσα στον Κρόνο και τον Πλούτωνα (Σκορπιός-Αιγόκερως), μια όψη με σχετικά μεγάλο χρονικό εύρος επιρροής, γι' αυτό και δεν είναι σκόπιμο να θεωρήσουμε ότι θα «δώσει» οπωσδήποτε κάτι άμεσα. Λειτουργεί εδώ και μερικές εβδομάδες και θα συνεχίσει να λειτουργεί για μερικές ακόμη. Σε γενικές γραμμές οι δύο πλανήτες πραγματεύονται-συνδέουν οικονομικά και διοικητικά θέματα, των οποίων η εξέλιξη εξαρτάται από τις προδιαγραφές του εκάστοτε γενέθλιου χάρτη. Η θετική τους εκδοχή συνίσταται στην πιστοποίηση της λειτουργικότητας ενός συστήματος ή στην μελετημένη και οργανωμένη αντιμετώπιση των κακώς κείμενων, τόσο των φανερών, όσο και των άδηλων. Στον αντίποδα μπορούν να «παγώσουν» κάθε εξέλιξη, ενώ στον καθαρά οικονομικό τομέα η ενιαία δράση τους μπορεί να γίνει συνώνυμη μιας χρεοκοπίας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η επιρροή τους δεν είναι απαραίτητο να γίνει αισθητή επί προσωπικού, εκτός κι αν «πιάνει» κάποιους δείκτες (πλανήτες ή σημεία) ενός γενέθλιου χάρτη. Γενικά οι όψεις μεταξύ αργών πλανητών έχουν πρωτίστως συνέπειες σε συλλογικό-κοινωνικό επίπεδο.

Ας δούμε όμως όλες τις όψεις του επταημέρου

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ο Ερμής σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Δία (Ζυγός-Καρκίνος), μια όψη που θα μας επηρεάσει και την Πέμπτη.

Mainstream: Αισιοδοξία, χαρά, παιχνίδι, διασκέδαση. Μια ευχάριστη είδηση, μια κερδοφόρα ιδέα. Στήριξη από ισχυρούς, εξυπηρετήσεις, αποδοχή αιτήματος. Σκανδαλώδης τύχη. Κερδισμένες εντυπώσεις.
SOS: Αμετροέπεια, επιπολαιότητα. Μεγάλα λόγια ή υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Τεμπελιά, ανευθυνότητα, βόλεμα σε βάρος των άλλων. «Τα φόρτωσε στον κόκορα». Η ποσότητα σε βάρος της ποιότητας, ενασχόληση με ασήμαντα θέματα. Πολύ κακό για το τίποτα.

Την Παρασκευή έχουμε δύο ακόμη όψεις

Ο αστρικός Ήλιος σε αντίθεση με τον τροπικό Ποσειδώνα (Παρθένος-Ιχθύες).

Mainstream: Φυγή από τα δύσκολα, απόκρυψη ενοχλητικών λεπτομερειών. Μια κατά λάθος επιτυχία. Έμπνευση, διαίσθηση που προστατεύει. Ο «φύλακας άγγελος». Εμψύχωση. Εξωραϊσμός, καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Χαλάρωση, ύπνος. Αποκάλυψη μιας παρασκηνιακής ενέργειας. Προσφορά σε πάσχοντες.
SOS: Λανθασμένες ή άστοχες κινήσεις. Ακύρωση μιας δραστηριότητας, σχέδια που δεν υλοποιούνται. Μια απατηλή γνωριμία, υποσχέσεις που δεν τηρούνται. Εξαπάτηση, αφέλεια.

Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Χείρωνα (Σκορπιός-Ιχθύες).

Mainstream: Συναισθηματική και κοινωνική αποκατάσταση. Επισημοποίηση μιας σχέσης. Αγκαλιά, στοργή, οικογενειακό κλίμα. Καλλωπιστικές εργασίες στο σπίτι. Μια γνωριμία από τα παλιά, επανασύνδεση. Παραδοσιακές συνταγές, λαϊκή παράδοση, αντίκες. Αναμνήσεις, νοσταλγία.
SOS: Συναισθηματική αδυναμία, εξάρτηση. Παλινδρόμηση σε παλιές «αμαρτίες».

Το Σάββατο είναι επίσης πλούσιο σε πλανητικές όψεις. Εκτός από τον ακριβή σχηματισμό του εξαγώνου Κρόνου-Πλούτωνα, έχουμε ακόμη:

Ο Ήλιος σε αντίθεση με την αστρική Έριδα (Παρθένος-Ιχθύες).

Mainstream: Ταξινόμηση, οργάνωση, επίλυση τεχνικών ζητημάτων. Ενασχόληση με εργασιακά θέματα. High-tec εφαρμογές. Μια λεπτομερής εργασία. Ιατρικές ή φαρμακευτικές εφαρμογές, θεραπεία.
SOS: Γραφειοκρατία, υπερβολική σημασία σε λεπτομέρειες. «Βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος».

Η Δήμητρα σε αντίθεση με τον Χείρωνα (Παρθένος-Ιχθύες).

Mainstream: Μια συνεργασία «από τα παλιά». Καταστάσεις «ρετρό». Μια παραδοσιακή τελετή. Νομικές ρυθμίσεις-συμβόλαια σχετικά με ακίνητα. Μια πολιτική απόφαση για τα ακίνητα. Δημιουργία μιας κοινότητας. Μια κοινωνική εκδήλωση στο σπίτι.
SOS: Σύγκρουση ανάμεσα σε εξωστρεφείς (κοινωνικές) και εσωστρεφείς δραστηριότητες. Αναβίωση μιας παλιάς αντιπαλότητας. Εθνικισμός, ρατσισμός, τοπικισμός.

Η Δευτέρα είναι ημέρα... Άρη, αφού ο πλανήτης της δράσης και των εντάσεων σχηματίζει δύο σημαντικές όψεις:

Ο Άρης σε αντίθεση με τον αστρικό Χείρωνα (Λέων-Υδροχόος)

Mainstream: «Βουτιά» στο παρελθόν, διερεύνηση των αιτίων μιας κατάστασης. Δυναμική προστασία οικείων προσώπων. Τεχνικές εργασίες στο σπίτι, θεμελίωση. Θαμμένα αντικείμενα έρχονται στο φως. Αρχαιολογία. Μια δραστική παραδοσιακή θεραπεία. Συστημική αναπαράσταση. Σαμανισμός. Αρχιτεκτονική, γλυπτική.
SOS: Ενδοοικογενιακές έριδες, φαγωμάρα, εμφύλιος. Μια απειλή από το παρελθόν, θαμμένος κίνδυνος. Εισβολή, ζημιές ή ατυχήματα στο σπίτι. Εκκένωση ενός χώρου, ξεσπίτωμα. Φανατικές αντιλήψεις περί «ράτσας» ή φυλής, βίαια επεισόδια, κοινωνική αναστάτωση. Φωτιά ή έκρηξη σε εσωτερικό χώρο. Σεισμός.

Ο αστρικός Άρης σε τετράγωνο με την τροπική Έριδα (Καρκίνος-Κριός).

Mainstream: Κερματισμός, κόψιμο σε μικρά τεμάχια. Απολύμανση, «κυνήγι» μικροβίων. Εξαιρετικά λεπτομερείς τεχνικές εργασίες. Χειρουργική. Ειδικά εργαλεία ή μηχανήματα. Εργασιοθεραπεία, εντατική εργασία. Μια στρατιωτική άσκηση. Ειδική γυμναστική.
SOS: Μια εξαιρετικά επιθετική μόλυνση, αρχή μιας επιδημίας. Ηλεκτρονικός πόλεμος. Έκρηξη ή ατύχημα σε παραγωγική μονάδα. Αναταραχή στο στράτευμα ή τον ιατρικό κλάδο. Απεργίες, συγκρούσεις για τα εργασιακά. Απόλυση. Κακός χειρισμός βαρέων οχημάτων ή μηχανημάτων, ένα σοβαρό δυστύχημα.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, ο Ερμής σχηματίζει μια αντίθεση με την Έριδα (Ζυγός-Κριός), συμβάλλοντας σε πρακτικές λύσεις.

Mainstream: Ρύθμιση λεπτομερειών. Διεκπεραίωση τυπικών και αναγκαίων προϋποθέσεων. Κατάταξη, καταγραφή, ταξινόμηση, «ψείρισμα». Μικρογραφία, μινιατούρα. Προμήθεια ηλεκτρονικών εξαρτημάτων ή συσκευών. Ενασχόληση με προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, downloads. Το «γράμμα του νόμου».
SOS: Υπερβολική σχολαστικότητα, γραφειοκρατία. «Χαμένος στον μικρόκοσμο»

Τέλος, την Πέμπτη έχουμε ένα τρίγωνο ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Δία (Σκορπιός-Καρκίνος), μια όψη που φέρει την σφραγίδα μιας οικονομικής επιτυχίας, ενώ επιπλέον μπορεί να μας ανεβάσει τη διάθεση στα ύψη.

Mainstream: Τύχη, χαρά, διασκέδαση. Εύκολες λύσεις. Μια σημαντική γνωριμία. Αγορές ποικίλων ειδών, δώρα, κεράσματα. Απολαύσεις που μένουν αξέχαστες, γαστριμαργική πανδαισία. Αισιοδοξία, ανεμελιά. Ανάπτυξη σε πολύ θετικές βάσεις, μια έναρξη δραστηριότητας με προοπτικές.
SOS: Σπατάλες, καταχρήσεις. Τεμπελιά, αποποίηση ευθυνών, «κοπάνα». Ενασχόληση με ανούσιες υποθέσεις. Μια επιπόλαιη σχέση. «Ουκ εν τω πολλώ το ευ».

Ακολουθούν οι όψεις του Άρη με την Αφροδίτη (τετράγωνο) και την αστρική Δήμητρα (σύνοδος), δύο όψεις που αναμένεται να «ανάψουν τα αίματα» ή να ρίξουν λάδι στη φωτιά, δρομολογώντας σημαντικές εξελίξεις, τόσο επί προσωπικού, όσο και στην κοινωνία. Για όλα αυτά όμως θα έχουμε περισσότερα στην επόμενη... εκπομπή SOS!

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved