Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου

Καιρός για... δίαιτα

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου


Με την σύνοδο Αφροδίτης-Κρόνου να δεσπόζει στους ουρανούς, η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε για πολλά-πολλά. Από την άλλη πλευρά όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και καταδικασμένοι σε αποτυχία. Απλά ο μπάρμπα-Κρόνος υποστηρίζει σθεναρά κάθε επιλογή του τύπου «μαζέψου σήμερα για ένα καλύτερο αύριο» και το θέμα είναι πόσο έτοιμοι ή πρόθυμοι είμαστε να «πιάσουμε» το μήνυμα και να αυτοπεριοριστούμε πριν μας συμβεί υποχρεωτικά ως ποινή.

Κατ' αρχήν, υπεράνω των οικονομικών μας υπερίπτανται η ανάγκη και η λιτότητα, που απειλούν να σκιάσουν κάθε ανέμελη στιγμή. Γιατί δεν είναι μόνον οι ατυχίες-απώλειες και οι τρέχουσες υποχρεώσεις -εδώ η πρόνοια μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις- ούτε μια κακή αγορά ή επένδυση, αφού όσες και όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές ξέρετε ότι μέρες που είναι, δεν πρέπει να μπείτε σε τέτοιες διαδικασίες. Τι γίνεται όμως αν ο φίλος, ο γιος, η κόρη, η μάνα, ο πατέρας βρεθούν σε έκτακτη ανάγκη και ζητήσουν απεγνωσμένα μια διόλου ευκαταφρόνητη υποστήριξη; Εδώ ο κακός Κρόνος τσακίζεται να ενδώσει βάζοντας ως προμετωπίδα το «έτσι πρέπει», αυξάνοντας με γεωμετρική πρόοδο την ανέχεια του και τα «δανεικά κι αγύριστα». Ο καλός Κρόνος όμως φροντίζει πριν απ' όλα να εξασφαλίσει τα νώτα του κι αν δεν του γίνει το χατίρι, τότε θέτει βέτο. Οι καλοί λογαριασμοί είναι που κάνουν τους καλούς φίλους κι όχι το μονόπλευρο φιλότιμο.

Από την άλλη πλευρά, με τον Κρόνο οδηγό, μπορούμε άνετα να πουλήσουμε κάτι που δεν χρειαζόμαστε άμεσα, ακόμη κι αν η ποιότητα του δεν είναι άριστη. Αυτό όμως το... διαισθάνονται οι απανταχού έμποροι των εθνών και τους πιάνει μια μανία να βγάζουν στον αφρό ότι παλιατζούρα διαθέτουν. Γι' αυτό λέμε ότι με τον Κρόνο παρόντα, πούλησε αλλά μην αγοράσεις, χωρίς να εξασφαλίσεις το δικαίωμα αλλαγής...

Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι καλούνται πρώτοι να ελιχθούν με μαεστρία στις οικονομικές στενωπούς, αποφεύγοντας πρωτίστως τις υπερβολές, ακόμη και στα καθημερινά ψώνια. Όσο για τα θέματα ομορφιάς κι εδώ απαιτείται προσοχή, αφού ένα αθώο μακιγιάζ μπορεί να εξελιχθεί σε δερματική τραγωδία.

Μαζί τους και τινές εκπρόσωποι των παρορμητικών (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι), εκείνες κι εκείνοι που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 14η μοίρα του ζωδίου τους, ενώ από τα υπόλοιπα ζώδια θα προτιμηθούν οι πιο βασανισμένες ψυχές που έχουν μάθει να δίνουν χωρίς να παίρνουν, λες και χρωστάνε σε όλους.

Γενικά, ποικίλες πιέσεις, υποχρεώσεις κι αναγκαιότητες κάνουν δύσκολη τη ζωή της Αφροδίτης και η «Ωραία» πασχίζει να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά με το χαμόγελο στα χείλη. Έτσι κάνει συνήθως όταν ο «Παππούς« την φορτώνει με άγχος και της ζητά διαρκώς αποδείξεις: «Είμαι καλή, θα πετύχω;». Αυτά σκέφτεται ξέροντας ότι οφείλει να δώσει την καλύτερη εικόνα, αποφεύγοντας συνάμα να φορτώσει τους άλλους με τις έγνοιες και τους καημούς της. Όχι... άπαπα!. Σε αυτή τη φάση τα δικά της προβλήματα δεν αξίζουν καν μνείας και φυσικά δεν είναι δυνατόν να τα μοιραστεί με άλλους κι ας έχει σκεβρώσει από τα βάρη. Αντίθετα οφείλει να είναι ευχάριστη, προσηνής και πάντα έτοιμη να ακούσει τον κάθε πικραμένο, που βέβαια μπορεί και να είναι ο κακομαθημένος «γιος του παρ 'τα όλα». Κουτσοί, στραβοί αλλά και... βολεψάκηδες στον Άγιο Παντελεήμονα...
Που θα πάει, θα το πάρει το μάστερ στην ψυχοθεραπεία!

Και βέβαια οι σχέσεις μας αγωνίζονται να επιβιώσουν στριμωγμένες ανάμεσα στα πρέπει, τις ενοχές, τις ανασφάλειες και τα προβλήματα ή τους... προβληματικούς!
Οι δύσκολοι έρωτες του Κρόνου στοχεύουν συνήθως σε πρόσωπα, τα οποία είτε έχουν μια άλλη... δεσμευσούλα και δεν το ομολογούν, είτε είναι του γιατρού και ψάχνουν τζάμπα ψυχοθεραπευτή.

Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις. Όπως οι γεροντοέρωτες, που ο Κρόνος προωθεί με χίλια. Τα μωρά μιας κάποιας ηλικίας παρελαύνουν καμαρωτά στο νυφοπάζαρο των ημερών, ανταλλάσσοντας την πείρα και τη σοφία τους με τη νεανική φρεσκάδα.

Ακόμη πολλά μπορεί να εξαρτηθούν από το πόσο... αιθεροβάμονες είμαστε, σε σχέση με την πραγματικότητα μας κι εδώ μάλλον ταιριάζουν οι στίχοι του Κ Βίρβου από την «Προξενήτρα» σε μουσική Γ Μαρκόπουλου

Που λες Αντώνη μ', το Ρηνάκι
σου πάει για ταίρι μια χαρά
κι ας είν' αλλήθωρο λιγάκι
κι ας βαριακούει μια σταλιά.

Αν πάρεις άλλη να 'χει χούι
ό,τι της λένε να τ' ακούει
και να τα βλέπει όλα γύρω,
σε βλέπω Αντώνη μ' ζωντοχήρο.

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ότι είναι προτιμότερο να ξεκινάς γνωρίζοντας ένα πρόβλημα παρά να πορεύεσαι μέσα στην τρελή χαρά και να το βρεις μπροστά σου. Κι ακόμη, να απλώνουμε μέχρι εκεί που φτάνουμε, αφήνοντας κατά μέρος τις μεγάλες προσδοκίες. Αυτή είναι και η πρέπουσα λογική, όταν κινούμαστε υπό το καθεστώς Αφροδίτης-Κρόνου.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved