Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 14/9 έως 17/9

Δεν μας τρομάζουν οι σκοτεινές δυνάμεις

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 14/9 έως 17/9

«Όποιος ψάχνει βρίσκει», αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μότο του Πλούτωνα ιδιαίτερα όταν -καλή (;) ώρα- συνδιαλέγεται με τον Ερμή και βέβαια τα καλά νέα είναι ότι θα λυθούν αρκετές από τις βασανιστικές απορίες μας.

Γιατί προχθές το γειτονόπουλο σου έκλεισε πονηρά το μάτι; Πλούτωνας σελίδα 3...
Ποιός σου τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια; Πλούτωνας, σελίδα 007...
Τι μυστικά κρύβει η Μενεγάκη από τον Ματέο; Πλούτωνας σελίδα 69...

Και μαζί με αυτά, χιλιάδες διαθέσιμες απαντήσεις σε υπαρξιακά και συμπαντικά μυστήρια, με δώρο μια σειρά από DVDs τρόμου, θρίλερ, ψυχολογικών δραμάτων και πορνό. «Παίζουν» ωστόσο και οι σχετικές παρωδίες του τύπου «Φρανκενστάιν τζούνιορ», «Ο θάνατος σου πάει πολύ», «Οικογένεια Άνταμς» και οτιδήποτε άλλο αναδεικνύει το μαύρο χιούμορ.

Γιατί και ο Πλουτώνιος τύπος θέλει τη διασκέδαση του ακόμη κι αν σκέφτεται σοβαρά να υλοποιήσει το σενάριο του «Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο».
Μέσω των καλλιτεχνικών υπερβάσεων-προβολών, όπου ο κάθε ρόλος βιώνεται χωρίς να μας πλακώνει την ψυχή, οι «σκοτεινές δυνάμεις» αφοπλίζονται και μας αφήνουν στην ησυχία μας. Εδώ «μιλάει» ο Ποσειδώνας και το τρίγωνο του με την Αφροδίτη, μια όψη που μπορεί να συμβάλλει σε μια «πτήση» υπεράνω των μπελάδων. Πρακτικά, αυτή είναι μια καλή λύση-εφαρμογή, ένα τέχνασμα, για να ξεγλιστρήσουμε από τα άλλα -ενδεχομένως δύσβατα- μονοπάτια του Πλούτωνα. Τις εμμονές, τα «τελειώματα» και τις αυτοκαταστροφικές τάσεις, που με περίσσια... χαρά μοιράζει δεξιά κι αριστερά.

Επιστρέφοντας στην πρώτη θεραπαινίδα, την έρευνα, οφείλω να παραδεχθώ ότι δεν είναι πανάκεια, αφού στην «ούγια» της υπάρχουν πολλοί... αστερίσκοι! Όλα καλά και άγια αν εξαντλήσουμε την βρούμε κάτι που μας δίνει εξηγήσεις και λύνει τις κάθε είδους απορίες μας.
Όμως ο Πλουτωνάκος δεν φείδεται και σε αποκαλύψεις ή εικόνες που ενίοτε σηκώνουν όρθιες τις τρίχες της κεφαλής μας. Κι ας μην πάει το μυαλό μας μόνον σε αποτρόπαιες σκηνές που μας μαυρίζουν την ψυχή, αφού για έναν ερωτευμένο το ισοδύναμο της φρίκης μπορεί να είναι ένα παθιασμένο μήνυμα στο κινητό του έρωτα του, το οποίο βέβαια δεν έστειλε εκείνος. Σκοτοδίνη, απελπισία και σκέψεις εκδίκησης κάνουν πάραυτα την εμφάνιση τους, διαλύοντας οριστικά κάθε ροζ συννεφάκι και κάνοντας τον Πλούτωνα να... μεγαλωωώνει!

Υπό το καθεστώς ενός τετραγώνου ανάμεσα στον Ερμή και τον Πλούτωνα, τα «εύρηκα» της καθημερινότητας μας μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από σκουπίδια και βρωμίτσες κάτω από το χαλί. Στο κάτω-κάτω με αυτά ξεμπερδεύεις εύκολα -μια σκούπα αρκεί για να διώξει την ντροπή της νοικοκυράς- τι γίνεται όμως με τις άλλες «βρωμίτσες» που άμα τη αφίξει τους μας ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι; Της... συνωμοσίας το ανάγνωσμα γίνεται και σίγουρα ανάμεσα στις συνωμότρες βρίσκεται και η Εφορία. Πάρε να' χεις «ραβασάκια»! Σε κάθε περίπτωση πάντως το εγκεφαλικό δεν είναι λύση, παρότι -εντελώς αντικειμενικά- θα τροφοδοτήσει με τη σειρά του το σερί των αρνητικών ειδήσεων, είναι δηλαδή πολύ... mainstream!

Ευτυχώς, από την άλλη πλευρά υπάρχουν άλυτα μυστήρια, που η εντρύφηση μας σε αυτά δεν έχει αρνητικές συνέπειες, παρά μόνον όταν αποκτά το χαρακτήρα μιας... αθάνατης εμμονής. Ο Πλουτωνάκος ηδονίζεται επίσης με τις εμπιστευτικές πληροφορίες γύρω από κάθε σκοτεινό σχέδιο της CIA, της ΝΑΣΑ, των Νεφελίμ, των Νεοταξιτών, της Τρόικας ή του «πουλημένου» διαιτητή που κάνει μακρινό παρελθόν το «άχαστο διπλό» . Ενδιαφέρεται σφόδρα για τα κρυμμένα μηνύματα του Dan Brown και την αποκωδικοποίηση των δίσκων Dropa. Αυτός δημιούργησε όλα τα μυστήρια, αυτός έχει και τις λύσεις τους.

Πέρα όμως από την ενασχόληση μας με τα κρυφά και τα απόκρυφα, ο Πλούτωνας είναι πιθανόν να μας ζητήσει να διαγράψουμε ένα -ανεπιθύμητο πλέον- κομμάτι του παρελθόντος μας, ρίχνοντας στο πυρ το εξώτερο οτιδήποτε μας συνδέει με αυτό. Ανανέωση, αναγέννηση, αναβάπτιση, αυτό είναι το τρίπτυχο που καλούμαστε να ακολουθήσουμε, τουλάχιστον σε νοητικό επίπεδο.

Τα ζώδια που σφάζονται στην ποδιά του Mr Black, για το ποιό θα πάρει το χρίσμα του μεγάλου εξαγνιστή ή την ταυτότητα του Ηρακλή Πουαρό, είναι βέβαια τα παρορμητικά (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) αλλά εδώ θα πρέπει απαραιτήτως να προσθέσουμε τους Σκορπιούς και όσους εκπροσώπους των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 16η μοίρα του ζωδίου τους.

Παράλληλα, όλοι μας καλό είναι να... βγάλουμε μάτια και στην πλάτη, αφού οι ημέρες είναι πονηρές, να αποφύγουμε τις άσκοπες περιπλανήσεις στο άγνωστο, διότι υπάρχουν πολλές... λακκούβες κι αν δούμε κάτι «περίεργο» στο pc μας να μην το πάρουμε αψήφιστα.

Ο «Χοντρός» είναι εδώ

Αυτή είναι μια χαρμόσυνη είδηση, που ο Πλούτωνας της διαπλοκής ποτέ δεν θα επέτρεπε να κυκλοφορήσει, αφού αντίκειται στη μαυρίλα του. Οι αστρολόγοι όμως έχουν τα μέσα και τον τρόπο τους να παρακάμπτουν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις...

Την Κυριακή και την Δευτέρα, ο Δίας επανεμφανίζεται στο προσκήνιο, πρόθυμος να ευλογήσει με την εύνοια του όλους τους πιστούς ακόλουθους του και βέβαια πρωτίστως εκείνες κι εκείνους που τον έχουν «μπάρμπα» στο γενέθλιο ωροσκόπιο τους. Από κοντά όμως είμαστε όλοι, μήπως και καρπωθούμε ένα γερό κομμάτι της γαλαντομίας του.

Εδώ δεν υπάρχουν δύσκολα σημεία παρά μόνον ο δισταγμός μας να αρπάξουμε την ευκαιρία όταν θα περάσει από μπροστά μας. Κι ας μην το ζορίζουμε το πράγμα με δεύτερες, τρίτες και τέταρτες σκέψεις. Με το «κρυφό» τετράγωνο Ήλιου-Δία, κάθε ευκαιρία, μικρή, μεγάλη, κουτσή, στραβή ή... φαλακρή δεν παύει να είναι ευκαιρία κι ο καθένας μας τελικά μπορεί να κερδίσει περισσότερα του αναμενομένου.

Πάντως, οι Καρκίνοι, οι Αιγόκεροι και οι Τοξότες φαίνεται να έχουν ήδη πιάσει θέση στο τραπέζι της χαράς, ενώ πίσω τους συνωστίζονται όσοι Παρθένοι και Δίδυμοι έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 23η μοίρα του ζωδίου τους.

Από Δευτέρα, πιάνει δουλειά κι ο Ουρανός, έτοιμος να μας σερβίρει κάθε είδους έκπληξη, παραξενιά ή ανατροπή. Εδώ τον χορό σέρνουν οι Ζυγοί, οι Κριοί και οι Υδροχόοι, που είναι «μανούλες» να φέρνουν τα πάνω κάτω.
Μέγιστο ενδιαφέρον παρουσιάζει βέβαια η «κρυφή» αντίθεση Αφροδίτης-Ουρανού, η οποία φέρνει τους ξένους πιο κοντά, την ίδια στιγμή που απομακρύνει τους οικείους. Ο έρως αποκτά πιο εξωτικές διαστάσεις, τα αδύνατα γίνονται δυνατά, όλα αυτά όμως αναφέρονται στους αδέσμευτους. Για τους άλλους, τους ας πούμε βολεμένους, ο Ουρανός πάντα θα επιφυλάσσει ένα κρύο ντουζάκι!

Για περισσότερες λεπτομέρειες και για να μην μακρηγορώ, μπορείτε να απευθυνθείτε πάραυτα στα «SOS της εβδομάδος».

Όσο για τα τέσσερα σταθερά ζώδια (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους), μην τυχόν ξεγελαστούν από την σχεδόν ανεπαίσθητη παρουσία τους στο παρόν Αστρολογικό δελτίο και θεωρήσουν ότι τίποτε σπουδαίο δεν τους αφορά. Η παρουσία του Άρη και του Κρόνου στα... χωρικά τους ύδατα, δεν πρόκειται να αφήσει στην ησυχία του κανέναν. Από τη μια πλευρά βέβαια είναι μια καλή αφορμή για δράση, δουλειά και ανάληψη ευθυνών, από την άλλη όμως μια τέτοια συγκυρία δεν παύει να δημιουργεί εντάσεις και συγκρούσεις, οπότε ας... ξαγρυπνούν!

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved