Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 7 έως 10 Σεπτεμβρίου

Γενική επιστράτευση!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 7 έως 10 Σεπτεμβρίου

Κανέναν δεν σκοπεύουν να αφήσουν στην ησυχία του οι πλανήτες και προκειμένου να μας σκάσουν διάφορα χουνέρια, καλό είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Διότι κι αυτοί από εμάς περιμένουν να δουν προκοπή -να γίνουν άνθρωποι επιτέλους- κι αν τους αφήσουμε χωρίς ευγενή καθοδήγηση αναγκαστικά θα προστρέξουν στο οπλοστάσιο των δεινών.

Ξεκινώ με τους εκπροσώπους των μεταβλητών (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες) που με οδηγό την Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου καλούνται να διαπραγματευτούν με το παρελθόν τους αλλά και με το άγνωστο. Σε ανάλογη θέση βρίσκεται όμως και μια μερίδα των παρορμητικών (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) όσες και όσοι δηλαδή έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 9η μοίρα του ζωδίου τους και επηρεάζονται άμεσα από τον Πλούτωνα.
Οι επόμενοι της παρέας είναι βέβαια οι Σκορπιοί, που έτσι κι ακούσουν το κάλεσμα του μπάρμπα τους, σηκώνουν ενστικτωδώς χέρια πόδια κι ότι άλλο διαθέτουν εύκαιρο....

Ο φίλος μας ο Πλουτωνάκος απεργάζεται ως συνήθως τα δικά του τετελεσμένα: Μηδενισμός με ολίγη από επανεκκίνηση είναι το σύνθημα του, οπότε ας μην του χαλάσουμε το χατίρι. Ξεκαθαρίσματα, ξεσκεπάσματα και τελειώματα έχουν την τιμητική τους, με την υπόσχεση πως ότι στείλουμε στον αγύριστο δεν πρόκειται να μας ενοχλήσει ποτέ ξανά. Εδώ βέβαια τίθενται και ορισμένα ηθικά ζητήματα. Τινί τρόπω θα συμβεί αυτό;
Με δεδομένο το ότι εμείς είμαστε οι καλοί, δεν συζητώ τις κακές, κάκιστες σκέψεις που μπορεί να περνάνε από το μυαλό ορισμένων, να κόψουν δηλαδή ένα Πλουτώνιο εισιτήριο στην πεθερά τους, τον αντιπαθή γείτονα τους ή τον ανάξιο των περιστάσεων σύντροφο τους. Απλά επειδή σε ανάλογη φάση μπορεί να βρεθούν κι οι οχτροί μας -που είναι βέβαια οι κακοί- ας συμμαζέψουμε για λίγο την αθωότητα μας.

Ωστόσο, η σοβαρή δουλειά έχει να κάνει με το μέσα μας. Πέρα από την αναγκαία αυτοάμυνα απέναντι στις έξωθεν όσο και υπόγειες επιβουλές (μην πάμε και σαν το σκυλί στ' αμπέλι), το πρώτο που οφείλουμε να πράξουμε είναι να καθαρίσουμε την «κόπρο του Αυγεία» από το δικό μας κονάκι. Αυτό περιλαμβάνει από την κοινώς εννοούμενη καθαριότητα, μέχρι την ψυχική κάθαρση. Τι μας βαραίνει, από τι και πώς εξαρτόμαστε, τι είναι αυτό τελικά που απειλεί να σκοτεινιάσει την ύπαρξη μας;

Ο Πλούτωνας διασκεδάζει πολύ με το να βγάζει στην επιφάνεια βρωμίτσες και να ανοίγει τις ντουλάπες με τους σκελετούς αλλά όλα αυτά δεν αποσκοπούν παρά μόνον στην πρόοδο μας, που εδώ είναι συνώνυμη με την χειραφέτηση από αδιέξοδες δεσμεύσεις -τα λεγόμενα συμβόλαια με το διάβολο- και προκατειλημμένες πεποιθήσεις, έστω κι αν χρειαστεί να περάσουμε από το καθαρτήριο. Ο Πλούτωνας δεν «είναι» μόνον το σκοτάδι, όπως πιστεύουν πολλοί αλλά και το φως μέσα στο σκοτάδι. Και βέβαια όταν ανάψεις το φως σε ένα υπόγειο που είχες χρόνια να πατήσεις το πόδι σου, ένας θεός ξέρει τι... ζούδια θα συναντήσεις.

Σε ψυχικό επίπεδο, ο φίλος μας ο Πλούτωνας μας βοηθά να ανακαλύψουμε κάθε «παιδί-τέρας» που κάποτε είχαμε θάψει με σπουδή στο μπουντρούμι της ψυχής μας, πιστεύοντας ότι το ξεφορτωθήκαμε. Αυτό όμως θέριεψε, αγριεύτηκε κι απαίδευτο πρωτόγονο όπως έμεινε, στερημένο από την αγάπη και την προσοχή μας, είναι έτοιμο να χιμήξει κατά του δυνάστη του, δηλαδή ημών, με την πρώτη ευκαιρία.

Η σκοτεινή μας πλευρά είναι εδώ... ενωμένη δυνατή και σίγουρα δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ύπαρξη της. Μπορούμε όμως να την αναγνωρίσουμε, να αναλογιστούμε το δικό μας μερίδιο στην ύπαρξη της και να πάψουμε να παριστάνουμε τις αθώες περιστερές. Αυτό είναι το πρώτο βήμα, ακολουθούν οι διαπραγματεύσεις, μήπως και το εγκαταλειμμένο «βρέφος» απελευθερωθεί κι αποκατασταθεί χωρίς να μας φορτώσει με ζήλεια φθόνο ή μίσος και χωρίς να μας στέλνει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους εκδικητές απεσταλμένους του. Δεν είναι λίγες οι φορές που βιώνουμε την εσωτερική δυσαρμονία μας ως ένα ισοδύναμο εξωτερικό γεγονός. Και η μόνη δύναμη που μπορεί να διευθετήσει οριστικά αυτήν την αντιπαράθεση είναι η Αγάπη.

Αν πάντως δεν καταστεί δυνατή η συνεννόηση με τις... δυνάμεις του σκότους και βρεθούμε «από κάτω», ας μη σκάμε αφού έχει ο καιρός γυρίσματα. Από Δευτέρα πιάνει δουλειά ο Ουρανός και ό, τι βρει θα το φέρει τούμπα, οπότε ουαί τοις... βολεμένοις!

Όλα τα παραπάνω βέβαια, τα έχουν ήδη πληροφορηθεί ο Άρης και ο Κρόνος που ετοιμάζουν το δικό τους show, στοχεύοντας να αρπάξουν το Όσκαρ μέσα από τα χέρια των Ουρανοπλουτωναίων.

Οι δύο άξιοι εργάτες έχουν αναλάβει εργολαβικά τα σταθερά ζώδια (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) αλλά και όσους Κριούς ή Αιγόκερους υπερασπίζονται με συνέπεια την φύση τους.
Έκαστος διεκδικεί το μερτικό του στην διακυβέρνηση της ζωής μας και είναι γνωστή η... άσπονδη ενεργειακή φιλία τους. Άσπρο λέει ο ένας, μαύρο ο άλλος... Κι έτσι την ώρα που πρώτος σαλπίζει γενική έφοδο -πίσω και σας φάγαμε- ο δεύτερος μουλαρώνει και υψώνει ντουβάρια, παίζοντας φουλ άμυνα. Και πώς να πορευτείς με τέτοιους στρατηγούς;

Δικό μας χρέος είναι λοιπόν να αναζητήσουμε έγκαιρα τη χρυσή τομή ανάμεσα στο «θέλω» και το πρέπει, ώστε να ξεγλιστρήσουμε από τις εκατέρωθεν παγίδες και το φάσμα μιας μνημειώδους αποτυχίας ή ενός εξαιρετικά δυσάρεστου συμβάντος. «Όποιος βιάζεται σκοντάφτει» αλλά και «το γοργόν και χάριν έχει». Δεν πρόκειται περί... παροιμιώδους παράνοιας αλλά για την αναζήτηση του «μέτρον άριστον» ή σε ένα διαφορετικό επίπεδο την επιβεβαίωση του ότι η ελευθερία εκτός από την τόλμη θέλει και την αρετή της.

Στρατηγική και αμοιβαίες υποχωρήσεις χρειάζονται, κόντρα στον δογματισμό ή την εγωπάθεια, που απαντώνται συχνά στις τάξεις των «σταθερών». Και πραγματικά σε αυτήν την φάση δεν συμφέρει κανέναν να παραστήσει είτε το ντουβάρι, είτε αυτόν που πέφτει πάνω του...

Εκτός βέβαια από όλα τα παραπάνω, υπάρχουν και οι πιο ουδέτερες επιρροές. Στα αχνάρια του «Μικροί μεγάλοι, εν δράσει», ο Ερμής είναι εξαιρετικά δραστήριος μέσα στο τρέχον Σ/Κ, κάτι που αναμένεται να συμβάλλει σε ένα επικοινωνιακό κρεσέντο, πασπαλισμένο με ποικίλες δραστηριότητες ή εφαρμογές.
Πρωτοπόροι σε αυτήν την πολύβουη ή πολυσχιδή καθημερινότητα είναι μάλλον οι εκπρόσωποι των μεταβλητών ζωδίων, με τους καθ' ύλην αρμόδιους Ζυγούς να βάζουν το κερασάκι στην τούρτα της κοινωνικότητας.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved