Aστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 31/8 έως 3/9

Οι υποχθόνιοι βγαίνουν στον αφρό

Aστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 31/8 έως 3/9

Τέλος διακοπών για τους περισσότερους και ο Κρόνος... βαστάει γερά! Οι όψεις του με τον Ήλιο και την αστρική Δήμητρα επισημαίνουν εμφατικά ότι για μια ακόμη φορά ήρθε η ώρα για να «κάνουμε ταμείο» και να επανέλθουμε στην σκληρή πραγματικότητα.
Φυσικά ο «παππούς» του ζωδιακού έχει και τα καλά του, αφού ήταν είναι και θα είναι πιστός θιασώτης του «εγώ με την αξία μου κι όχι με ξένες πλάτες», ενώ οι περιορισμοί που επαγγέλλεται ισχύουν προς κάθε κατεύθυνση, βάζοντας τελικά κάθε «κατεργάρη» στον πάγκο του.
Πολλές από τις πτυχές αυτής της «Κρονιάδας» μπορείτε να διαβάσετε στο Αστρολογικό δελτίο της περασμένης Τρίτης. Επί του παρόντος οφείλω να υπενθυμίσω ότι βασικοί πρωταγωνιστές στην ανάληψη ευθυνών και την εκπλήρωση υποχρεώσεων είναι οι εκπρόσωποι των σταθερών ζωδίων (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), που επιπλέον καλούνται να υπερνικήσουν τις όποιες τάσεις μελαγχολίας θα ξεπηδήσουν από το «καπέλο» του αγαπημένου μας μπάρμπα-Κρόνου.

Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Κρόνος, όπως και το γήρας «ου γαρ έρχεται μόνος». Τον συνοδεύει ο μικρός μεν αλλά διόλου ευκαταφρόνητος Πλούτωνας, ο οποίος έχει τριμερή συνδιάσκεψη με τον Ερμή, τον Ήλιο και τον Άρη. Σκούρα τα πράγματα θα μπορούσε να πει κανείς... κυριολεκτώντας, αφού το μαύρο είναι ένα από τα αγαπημένα «χρώματα» του Mr Deep. Κρίμα που δεν έχουμε εκλογές αυτό το Σ/Κ...

Εξαιρώντας τις ενδυματολογικές και στιλιστικές επιλογές, όπου οι dark ή gothic πινελιές δεν συνάδουν απαραίτητα με κάποιο είδος υπαρξιακού δράματος, στην καθημερινότητα μας το μαύρο συνδέεται με ένα τέλος πραγμάτων (έριξε μαύρη πέτρα) ή με το σκοτάδι που απελευθερώνει τις απανταχού σκοτεινές δυνάμεις (μαύρο φίδι που σ' έφαγε). Ο σοφός λαός έχει αποτυπώσει σε παροιμίες πολλές από τις πτυχές μιας Πλουτώνιας πραγματικότητας και ίσως μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές είναι η «μαύρη μοίρα που 'χεις άντρα, όλοι παν και δε γυρίζουν εσύ πας κι έρχεσαι»...
Γιατί η μοίρα του Πλουτώνιου τύπου είναι να βλέπει το σύμπαν να καταρρέει γύρω του, πρόσωπα και πράγματα να «τελειώνουν» κι αυτός... εκεί, αθάνατος, μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος!

Γνωρίζετε ίσως, ότι ένα από τα δυνατά χαρτιά του Πλούτωνα είναι η αναγέννηση. Αυτήν επισείει μπρος στα μάτια μας, σαν πολιτικάντης που υπόσχεται για να εξασφαλίσει τα προς το ζην (και κάτι παραπάνω).
Η αναγέννηση θα μας σώσει...
Και βέβαια όλοι μας μπορούμε να ποντάρουμε σε.... 1,2,3 πολλές αναγεννήσεις, το πρόβλημα όμως είναι ότι η βασική προϋπόθεση μιας επανεκκίνησης είναι ο μηδενισμός. Ο πάτος του βαρελιού που λέμε, μόνον που σε αρκετές περιπτώσεις αυτός ο πάτος είναι διπλός και τρίδιπλος...
Εξ ου και ο Πλούτωνας λυσσάει για την έρευνα επί παντός επιστητού, με το θεμελιώδες ερώτημα «που είναι ο πάτος, οέο;»

Έχουμε βέβαια και τα οικονομικά θέματα με τα οποία συνδέεται άρρηκτα. Εδώ το τελικό ζητούμενο είναι ποιοί θα καρπωθούν τις ζημιές ποιών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζονται οι μέθοδοι. Πρόκειται για κάτι «μοιραίο» και φυσικό -η κληρονομιά της θείας στο Αμέρικα- μια ύψιστη τύχη δηλαδή, που ευαγγελίζεται ο Πλούτωνας ή μήπως είναι καρπός μιας δόλιας υπονόμευσης και μιας «συμφωνίας με το διάβολο»; Ανήκει η Εφορία στους Υποχθόνιους; Και σε τι βαθμό μπορεί να φθάσει ο underground πόλεμος;

Σίγουρα ο πλέον ανησυχητικός οιωνός των ημερών είναι η «κρυφή» αντίθεση του αστρικού Άρη με τον Πλούτωνα.
Σε συλλογικό επίπεδο το καλύτερο που μπορεί να δώσει είναι ανακαλύψεις και αποκαλύψεις για τη δράση παράνομων ή σκοτεινών κύκλων. Παραμονεύουν ωστόσο οι διακεκριμένες φυσικές καταστροφές, η ακραία εγκληματικότητα και -το χειρότερο για μένα- η αξεπέραστη ανθρώπινη αγριότητα, συνδυασμένη συχνά με «στημένες» καταστάσεις που έχουν σαν σκοπό να κατευθύνουν και να χειραγωγήσουν. Εδώ οι απανταχού μυστικές υπηρεσίες έχουν πολύ δουλειά να κάνουν, είτε ως γεννήτορες φρικτών εγχειρημάτων, είτε ως προστάτες...

Σε προσωπικό επίπεδο υπάρχουν περισσότερες δημιουργικές εναλλακτικές λύσεις, που σχεδόν όλες τους παραπέμπουν σε ένα «ξεκαθάρισμα» με την καλή έννοια του όρου, ενώ δεν θα λείψουν και οι υπερβατικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις.
Μακάρι όμως να είχαμε να κάνουμε μόνον με τον «Φρανκενστάιν» ή με κινηματογραφικές παραγωγές στις οποίες πρωταγωνιστούν βρικόλακες, λυκάνθρωποι και ότι άλλο βάζει ο νους του ανθρώπου.
Εδώ όμως πρόκειται για πραγματικό πόλεμο με ανθρώπους που έχουν μάθει να κινούνται στο ηθικό σκοτάδι ή με «σκοτεινά κι ακάθαρτα» περιεχόμενα που βγαίνουν στην επιφάνεια. Οπότε ας έχουμε τον νου μας κι ας σιγουρευτούμε ότι το έδαφος που πατάμε είναι σταθερό και απρόσβλητο από τέτοιου είδους προσβολές.

Όπως έχω ξαναγράψει σε ανάλογες περιπτώσεις, η ίδια η όψη δεν προδικάζει το αποτέλεσμα παρά μόνον το είδος της μάχης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο «εχθρός» κινδυνεύει το ίδιο, αφού θα αποκαλύψει την παρουσία και το κρησφύγετο του. Από εκεί κι ύστερα ο βαθμός των ικανοτήτων, της ετοιμότητας και του εξοπλισμού μας θα κρίνει την συνέχεια.

Όσον αφορά τους υποψήφιους ζωδιακούς πρωταγωνιστές, έχουμε συμμετοχές από όλο το φάσμα ξεκινώντας βέβαια... κλασικά από τα παρορμητικά. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι έχουν πολύ καλές πιθανότητες να συναντήσουν το φίδι που οφείλουν να πατήσουν στο κεφάλι, ιδιαίτερα αν έχουν τον Ήλιο τους στην διακεκαυμένη ζώνη του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα (από την 8η έως την 12η μοίρα).
Σε ανάλογη θέση μπορεί να βρεθούν και οι εκπρόσωποι των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 16η μοίρα του ζωδίου τους, όπως επίσης και τινές εκ των σταθερών (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) με τον Ήλιο τους κοντά στην 7η μοίρα.

Για να μην μένουμε όμως μόνον στα δύσκολα, οφείλω να σταθώ και στην μάλλον... καταιγιστική σεξουαλικότητα, που αναδύεται από αυτήν την επίκαιρη σύμπραξη Άρη και Πλούτωνα, ως λάβα σε ενεργό ηφαίστειο. Είναι γνωστό πως μέσα από το (εννοείται συναινετικό) σεξ μπορεί να ανακαλύψουμε πράγματα που ούτε φανταζόμασταν καν για μας, οπότε... φύγαμε κι όποιος αντέξει!

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved