Aστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 21 έως 23 Αυγούστου

Ένα «πολύχρωμο» μπλε φεγγάρι

Aστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 21 έως 23 Αυγούστου

Αστρονομικά το φεγγάρι της 21ης Αυγούστου είναι «μπλε». Ως τέτοιο θεωρείται το τρίτο από τα τέσσερα φεγγάρια μιας εποχής του έτους, στην συγκεκριμένη περίπτωση του καλοκαιριού.

Ωστόσο αστρολογικά η Πανσέληνος του Αυγούστου διακρίνεται μάλλον από την «πολυχρωμία» της. Κι αυτό οφείλεται στα έντονα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά της, που μπορούν να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά σε ένα ιδιότυπο παζάρι επιθυμιών, προθέσεων και στοχεύσεων.
Εδώ, οι λέξεις κλειδιά της επιτυχίας είναι ενημέρωση, διαπραγμάτευση και ευελιξία, ενώ είναι βέβαιο ότι με τα κατάλληλα «κονέ» όλα μπορεί να γίνουν ευκολότερα.
Θα υπάρξουν βέβαια και οι επαφές εκτός... σχεδίου, τα σουαρέ, οι μετακινήσεις, τα ταξίδια κι οι βεγγέρες, που πηγάζουν από μια γνήσια κοινωνική διάθεση, έτσι για να ξεσκάσουμε βρε αδελφέ...
Όσο για τους πιο εσωστρεφείς χαρακτήρες, δεν είναι βέβαια καταδικασμένοι σε εκατό χρόνια μοναξιάς. Πέρα από την ευκαιρία που τους δίνεται να προωθήσουν τις σκέψεις τις έρευνες και τα γραπτά τους, υπάρχει και το... facebook, όπου μπορούν να εκπληρώσουν τα στοιχειώδη επικοινωνιακά αιτήματα των ημερών, εντρυφώντας στα χιλιάδες διαθέσιμα προφίλ και γράφοντας ή διαβάζοντας πιασάρικες κοινοτοπίες, που πάντα θα συγκινούν τις ευαίσθητες ψυχές.

Με δεδομένο ότι όλα αυτά σχετίζονται με την τριπλή σύνοδο Ήλιου, Ερμή και Δήμητρας στον Λέοντα, οι εκπρόσωποι των σταθερών ζωδίων (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) εξακολουθούν να κρατούν τα σκήπτρα σε ένα κοινωνικό άνοιγμα το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις θα αποδώσει εξαίσιους καρπούς, ενεργοποιώντας αδρανείς μέχρι σήμερα προοπτικές ή κάνοντας τις πολύ πιο δελεαστικές.
Από τον χορό της επικοινωνίας δεν θα λείψουν φυσικά ούτε οι εκπρόσωποι των άλλων δύο αέρινων ζωδίων (Δίδυμοι και Ζυγοί), αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση για αυτούς ισχύει το γνωστό «όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη».

Όταν όμως μιλάμε για πολύχρωμο παζάρι δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε απ' έξω τα ερωτικά, πολύ περισσότερο αν -βλέποντας λίγες ημέρες πιο μπροστά- πρόκειται να γίνει... του Κουτρούλη ο γάμος!
Αναφέρομαι βέβαια στις επερχόμενες όψεις της Αφροδίτης με Πλούτωνα, Δία και Ουρανό, που κάνουν το συναισθηματικό τοπίο να μοιάζει με ζούγκλα: You Tarzan, me Jane κι όποιον πάρουν τα βέλη!
Για όλα αυτά θα γράψω περισσότερα στο επόμενο «Αστρολογικό δελτίο», το οποίο εκ των πραγμάτων θα είναι εξαιρετικά «καυτό», με την καλή και την κακή έννοια του όρου. Προς το παρόν οφείλω να σταθώ στην επίκαιρη αντίθεση της αστρικής Αφροδίτης με τον τροπικό Χείρωνα, μια όψη που τείνει να μας βυθίσει σε μια γλυκιά νοσταλγία, να επαναφέρει πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος αλλά και να δοκιμάσει την ανθεκτικότητα μας απέναντι σε συναισθηματικές εξαρτήσεις.

Εδώ τα καλά νέα είναι είτε η αναβίωση μιας σχέσης, η οποία μάλιστα έχει και διαστάσεις «αποκατάστασης», είτε ένα μπαράζ τρυφερών στιγμών με ρομαντικά bonus, που αφήνουν έντονη την αίσθηση της αγκαλιάς.
Τα κακά νέα είναι η διαπίστωση ότι όσο κι αν θέλουμε να ξεφορτωθούμε τις «αμαρτίες» του παρελθόντος, αυτές στέκουν στο διάβα μας αμετακίνητες και πρόθυμες να ακυρώσουν την νέα πορεία που χαράξαμε.

Κι αν πάλι δούμε το θέμα σε μια πιο ουδέτερη διάσταση, η λέξη κλειδί είναι «αντίκα», είτε αναφέρεται σε πρόσωπα είτε σε πράγματα.
Στις σχέσεις, σε ένα καθεστώς που διέπεται από την «Ωραία» και τον «Αρχαίο», οι επιλογές που βγαίνουν στον αφρό είναι αυτές που χαρακτηρίζονται από μια διαφορά ηλικίας, όπως ακριβώς προδίδουν και τα προσωνύμια των δύο πλανητών.
Όσο για τις λοιπές δραστηριότητες της καθημερινότητας ισχύει το «όπως τον παλιό καλό καιρό». Όλες τους τείνουν να κινηθούν σε ένα «ρετρό» πνεύμα, με την παράδοση να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Οι ζωδιακοί πρωτόκλητοι σε αυτό το συναισθηματικό παιχνίδι με το χρόνο είναι οι εκπρόσωποι των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) αλλά φυσικά και οι καθ' ύλην αρμόδιοι Καρκίνοι, που δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν ένα τέτοιο γλέντι...

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved