Aστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 10 έως 13 Αυγούστου

Έτσι δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να δώσουμε προτεραιότητα σε περίπλοκες-λεπτομερείς διαδικασίες, που εκ φύσεως απαιτούν χρόνο και υπομονή.

Aστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 10 έως 13 Αυγούστου


Οι κρυφές χάρες του Ερμή

Ένα τρελό-τρελό Σ/Κ μας περιμένει, αφού πολύ διαφορετικές μεταξύ τους καταστάσεις θα εναλλάσσονται διαρκώς, αφήνοντας μας τελικά με μια γλυκόπικρη αίσθηση.

Υπεύθυνος για αυτό είναι ο Ερμής, ο οποίος σαν καλός διαμεσολαβητής που είναι δεν θέλει να αφήσει κανέναν από τους «μεγάλους» φίλους του παραπονεμένο. Ότι πει λοιπόν ο Κρόνος, ο Δίας, ο Ουρανός, ο Πλούτωνας και σιγά μην βρουν όλοι αυτοί κοινά σημεία. Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του... Εμείς είμαστε πάλι εκείνοι που καλούμαστε να κάνουμε τη... βρώμικη δουλειά, να ανακαλύψουμε δηλαδή, τον τρόπο με τον οποίο θα εκφράσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Τυπικά, τα αστρολογικά κιτάπια γράφουν: Ερμής σε τετράγωνο με Κρόνο, κάτι που θυμίζει εκείνα τα γνωστά σήματα «αργά εκτελούνται έργα».

Παράλληλα, πλήθος παροιμιών επικρεμώνται ως Δαμόκλειος σπάθη μήπως και μας... συνετίσουν: Όποιος βιάζεται σκοντάφτει, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν αλλά και η γριά κότα έχει το ζουμί!

Ξεκινώ από το τελευταίο, αφού όταν κάνει κουμάντο ο Κρόνος, σε πλείστες περιπτώσεις ευνοεί τους κατ' εξοχήν αγαπημένους του, τα υπερήφανα γηρατειά που λέγαμε κάποτε, γιατί σήμερα κόψε-κόψε τις συντάξεις και με την εγκληματικότητα να έχει πάρει τον ανήφορο, η υπερηφάνεια τείνει να γίνει μακρινή ανάμνηση. Ωστόσο σε αυτήν την φάση, είτε λόγω εμπειρίας, είτε έτσι από καθαρή τύχη, όσες και όσοι έχουν πατημένα τα -ήντα, μπορούν να ελπίζουν σε κάτι παραπάνω. Μαζί τους και οι εκ χαρακτήρος συνετοί ή συντηρητικοί που μένουν μακριά από υπερβολές, έχουν μάθει να κρατούν μικρό καλάθι και είναι θιασώτες του «κάλλιο πέντε και στο χέρι...»

Από την άλλη πλευρά, το καμπανάκι που κτυπά για τους νεότερους και άπειρους προειδοποιεί κυρίως για εξωστρεφείς δραστηριότητες ή πρωτοβουλίες που μπορεί να πέσουν σε τοίχο. Με τις πιο εσωστρεφείς επιλογές ο Κρόνος δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα, ίσα-ίσα που τις επικροτεί και τις ανταμείβει με πλείστα πιστοποιητικά δεξιοτήτων.

Έτσι δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να δώσουμε προτεραιότητα στο διάβασμα ή σε περίπλοκες-λεπτομερείς διαδικασίες ταξινόμησης, που εκ φύσεως απαιτούν χρόνο και υπομονή. Με αυτόν τον τρόπο ή με οτιδήποτε άλλο φέρει τη σφραγίδα του καθήκοντος, μπορούμε να «θρέψουμε» τον Κρόνο και να μας αφήσει στην ησυχία μας, ψάχνοντας αλλού τους... άτακτους και ανυπάκουους, που τολμούν να αμφισβητούν την παντοδυναμία του.

Για παράδειγμα, οι διασκεδάσεις και οτιδήποτε στοχεύει αποκλειστικά στην αναψυχή μας δεν είναι παρά ένα προκλητικό και σκανδαλώδες project, που για να έρθει «στα ίσα του», ο Κρόνος μπορεί να σκαρφιστεί χίλια δυό εμπόδια, με πρώτο και καλύτερο το «έχεις άδεια»;

Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι καλούνται πρώτοι να ρίξουν το βάρος στα προβλήματα της καθημερινότητας και να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη «άδεια» ύστερα από απανωτές εξετάσεις βεβαίως-βεβαίως. Κι αν τυχόν αποδειχθούν ανεπαρκείς, σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες.

Εκείνο που δεν πρέπει να συμβεί, είναι το να υποτιμήσουν τις δυνατότητες τους, δίνοντας χώρο και πλεονέκτημα στους «ξύπνιους» της υπόθεσης που με μηδενικά προσόντα αλλά με περίσσιο θράσος ή «άκρες» κατακτούν αυτό που δεν δικαιούνται. Εδώ για να είμαστε ειλικρινείς, δεν φτάνει από μόνος του ο Κρόνος για να επιβληθεί το σωστό και το δίκαιο, αυτό που λέμε αξιοκρατία. Αν δεν έχει σύμμαχους εμάς, που θα θέσουμε όρια και περιορισμούς στα... θρασίμια, η επιρροή του καταλήγει ως «γκαντέμικη» ή καταθλιπτική.

Ενώ όμως από μια συμβατική οπτική ο Ερμής φαίνεται να είναι δέσμιος του Κρόνου, στην πραγματικότητα αυτές τις ημέρες έχει κι άλλες... κρυφές χάρες!

Την Παρασκευή και το Σάββατο ανταλλάσσει «ραβασάκια» με τον Δία και τον Πλούτωνα, διαμορφώνοντας όλως διόλου διαφορετικές συνθήκες, ιδιαίτερα για τους Κριούς, τους Καρκίνους, τους Ζυγούς και τους Αιγόκερους έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 10η μοίρα του ζωδίου τους αλλά όχι μόνον αυτούς (πάντα παίζουν και οι ιδιαίτερες προδιαγραφές κάθε γενέθλιου χάρτη).

Εδώ ξεχνάμε ντροπές και περιορισμούς, στοχεύοντας στο «δέκα το καλό», δηλαδή σε βοήθειες παντός τύπου, νομότυπες ή όχι.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρξουν και αποκαλύψεις ή εκμυστηρεύσεις που θα συμβάλλουν άμεσα στην διαμόρφωση ενός διαφορετικού τοπίου, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα. Οφείλουμε βέβαια να προσέξουμε δύο πράγματα: Μήπως κατ' αρχήν αυτές οι αποκαλύψεις δεν μας... συμφέρουν καθόλου -άρα δεν χρειάζονται πολλές φιοριτούρες αν έχουμε λερωμένη τη φωλιά μας- κι ακόμη μήπως άθελα μας προβούμε σε μια συμφωνία με τον... Όξω από δω!

Ο Πλουτωνάκος δεν το 'χει σε τίποτε να μας μπλέξει με το βαθύ παρακράτος -μεταφορικά και κυριολεκτικά- ή με πρόσωπα που για να σου κάνουν μια εξυπηρέτηση σε δένουν χειροπόδαρα, σε στυλ Μνημονίου ή σε κρατάνε γερά με μυστικά και ντοκουμέντα, ώστε να μείνεις για πάντα ένας πιστός ακόλουθος τους, σ' αρέσει δεν σ' αρέσει...

Αν θέλουμε να ξεφύγουμε απ' όλα αυτά ένας σίγουρος τρόπος είναι η έρευνα, όπου αγαπάει ο καθείς. Όσο εκστασιάζεται ο Κρόνος με τα καθήκοντα, άλλο τόσο εξιτάρεται ο Πλούτωνας με την έρευνα, ιδιαίτερα που στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να βγάλει λαβράκι.

Το έπος του Ερμή όμως έχει και συνέχεια, αφού την Δευτέρα είναι η σειρά του Ουρανού να πλασάρει την δική του πραγματικότητα.

Εδώ τα πράγματα γίνονται απρόβλεπτα σπάνια ή παράδοξα, ενώ επιπλέον πολλά από εκείνα που προηγήθηκαν μέσα στο Σ/Κ θα πάψουν να έχουν νόημα κι αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να μην δέσουμε τίποτε «κόμπο».

Αναπόφευκτα στον χορό μπαίνουν οι εκπλήξεις, τα απρόοπτα και οι ανατροπές, με αποτέλεσμα κάθε θιασώτης της «απαραβίαστης» τάξης να νοιώθει αμήχανα. Κι όλοι έχουμε τελικά μια τέτοια στη ζωή μας...

Η αναποδιά του Ουρανού εφαρμόζεται χωρίς περιστροφές και συγχωροχάρτια, στο όνομα πάντα της αλήθειας (του).

Το έχει χούι αυτός ο τύπος να αλλάζει ότι βρίσκει, ανεξάρτητα με το αν είναι λειτουργικό, δίκαιο, ηθικό ή όχι. Κάνει τα αδύνατα δυνατά, τα δύσκολα εύκολα αλλά και το αντίθετο.

"Κόντρα στις πιθανότητες", αυτό είναι το μότο του, κάτι που κάνει τους μονίμως κατατρεγμένους όλων των ζωδίων να αισιοδοξούν, αφού έχουν μάθει από καιρό να κολυμπούν στο χάος και αν αλλάξει κάτι, κατά 90% θα είναι προς το καλύτερο.

Τα μεγάλα σοκ προορίζονται για τους «σίγουρους»...

Κι εμείς βέβαια κάτω από αυτές τις συνθήκες καλό είναι να επωφεληθούμε από την προσωρινή κυριαρχία των εξαιρέσεων. Μια στο εκατομμύριο, ίσον... γεγονός, οπότε αξίζει να το παλέψουμε! Οι εκπρόσωποι των παρορμητικών ζωδίων έχουν κι εδώ τον πρώτο λόγο επιλέγοντας το αν θα αιφνιδιάσουν ή θα αιφνιδιαστούν.

Κατά τα άλλα, όλοι μας με όχημα τον Ερμή μπορούμε για μια ακόμη φορά να εξαντλήσουμε το ερευνητικό αλλά και πειραματικό δαιμόνιο του Ουρανού, ανακαλύπτοντας και αποκαλύπτοντας «περίεργα» πράγματα.

Βλέπετε τελικά ότι τουλάχιστον για αυτό το Σ/Κ η έρευνα είναι ο κοινός παρονομαστής στο μαθηματικό μοντέλο των λύσεων και βέβαια πίσω της κρύβεται η πνευματικότητα μας.

Ο δημιουργικός άνθρωπος που ξέρει να υπερίπταται των υλικών περιορισμών, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από τους Ουρανοπλουτωναίους και λοιπούς συγγενείς, ακόμη κι όταν αυτοί αφήνουν πίσω τους μια στοίβα συντρίμμια από «σιγουριές» διαλυμένες στα εξ ων συνετέθησαν.

Αντίθετα όσες και όσοι εξαρτούν την ευτυχία τους από την ποσότητα των κεκτημένων τους, καλό είναι να το ξανασκεφτούν.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved