Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (9 έως 15 Αυγούστου)

Ο Ερμής είναι ο πρωταγωνιστής των ημερών, θέτοντας προτεραιότητες σχετικές με την επικοινωνία και τις μετακινήσεις μας. Σχηματίζοντας διαδοχικές όψεις με όλους τους αργούς πλανήτες ζητά από εμάς το... κάτι παραπάνω στην καθημερινότητα μας, χωρίς να αποκλείονται οι «τρικλοποδιές», ιδιαίτερα σε τεχνικά θέματα, όπου τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Γενικότερα οι καταστάσεις θα αλλάζουν από ώρα σε ώρα, οπότε ας μην βιαστούμε να καταλήξουμε σε οριστικά συμπεράσματα.

Παράλληλα όσο πλησιάζουμε προς τον Δεκαπενταύγουστο, το κλίμα γίνεται ολοένα και πιο ερωτικό, με τις επιθυμίες να κορυφώνονται και τις νέες γνωριμίες να ταράζουν τα ήρεμα νερά της καρδιάς μας.

Όσον αφορά τους αργούς πλανήτες, η Έρις είναι εκείνη που κρατά τα σκήπτρα των εξελίξεων, θέτοντας με τη σειρά της, τεχνικές και κατασκευαστικές προτεραιότητες. Πολύ σημαντικό είναι το τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη και την Έριδα (Καρκίνος-Κριός), μια όψη που θα κλείσει με ακρίβεια στις 17/8 αλλά τα σημάδια της θα γίνουν ορατά μέσα στο τρέχον επταήμερο.

Δύο από τις SOS πλευρές της όψης είναι τα εργατικά ατυχήματα ή εκείνα που προκύπτουν από «αστοχία υλικού», όπως επίσης και οι προσβολές από «αγριεμένα» μικρόβια. Απαιτείται λοιπόν προσοχή στη χρήση εργαλείων ή μηχανημάτων, ενώ καλό είναι να ληφθούν προληπτικά μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι από εστίες μόλυνσης, ιδιαίτερα σε υγρό περιβάλλον αλλά και μέσα στο σπίτι μας.

Την Παρασκευή, ο αστρικός Ήλιος σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με την τροπική Έριδα (Λέων/Καρκίνος-Κριός), συμβάλλοντας στην καλύτερη οργάνωση μας.

Mainstream: Ειδίκευση, ταξινόμηση. Ρύθμιση λεπτομερειών. Προτεραιότητες σχετικές με εργασιακά θέματα. Ιατρικές εφαρμογές.
SOS: Γραφειοκρατία, «κόλλημα» στις λεπτομέρειες.

Το Σάββατο, ο αστρικός Ερμής στον Καρκίνο «πέφτει» επάνω στον τροπικό Δία, προσφέροντας ευκαιρίες και διευκολύνσεις στους τυχερούς.

Mainstream: Μια εύκολη λύση. Πλούσια κοινωνική ζωή, γνωριμίες, πάρτι. Μετακινήσεις, ταξίδια, εκδρομές. Μια καλή είδηση, πληροφορίες που διαφωτίζουν. Πρόσβαση στις πηγές. Διασκέδαση στο σπίτι ή σε οικείο περιβάλλον, γλέντι με προσκεκλημένους.
SOS: Οι εντυπώσεις σε βάρος της ουσίας. Ενασχόληση με επουσιώδη ζητήματα.

Παράλληλα όμως, ο αστρικός Ερμής σχηματίζει και μια αντίθεση με τον τροπικό Πλούτωνα στον Αιγόκερω, βάζοντας στο παιχνίδι το... άγνωστο!
Και πέρα από τις ποικίλες εκμυστηρεύσεις σε σχέση με τις προθέσεις και τη δράση διαφόρων ατόμων, «παίζουν» δυνατά και οι εξελίξεις οικονομικού ενδιαφέροντος.

Mainstream: Έρευνα, εξερεύνηση, αποκάλυψη. Ξεκαθάρισμα αντικειμένων. Κέρδη από την αξιοποίηση πληροφοριών. Οικονομικές συναλλαγές που αλλάζουν το τοπίο, μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων. Αποζημίωση, κληρονομιά. Ομόλογα, μετοχές. Θεάματα αγωνίας και μυστηρίου.
SOS: Περιπλάνηση στο άγνωστο, ταλαιπωρία. Συναντήσεις με «ύποπτα στοιχεία». Υπονόμευση, παρακολούθηση. «The Big Brother». Ανηθικότητα, κέρδη «επί πτωμάτων».

Την Κυριακή είναι η σειρά του Κρόνου, ο οποίος ως είθισται μας θέτει προ των ευθυνών μας. Το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Ερμή (Σκορπιός-Λέων), μπορεί να μετατρέψει την καθημερινότητα μας σε ένα δύσκολο σταυρόλεξο, περνώντας μας από διαδοχικές εξετάσεις.
Σε κάθε περίπτωση τα νόμιμα έγγραφα κρίνονται ως απαραίτητα, ενώ καλό είναι να ξεχάσουμε για λίγο την χαλαρότητα και τις διασκεδάσεις, δίνοντας προτεραιότητα σε αυτά που πρέπει να γίνουν.

Mainstream: Οργάνωση, πρόνοια. Διοίκηση, εφαρμογή μέτρων. Μελέτη, διάβασμα. Αξιοποίηση της εμπειρίας. Ένας «χρήσιμος» περιορισμός. «Κάθε εμπόδιο για καλό». Επιτυχημένες εξετάσεις. Αξιοκρατία. Διδαχή από γεροντότερους. Γερουσία.
SOS: Καθυστέρηση, ταλαιπωρία. Τεχνικά προβλήματα. Απαισιοδοξία, καταθλιπτικές τάσεις. Μια δυσάρεστη είδηση για αγαπημένο πρόσωπο. Τιμωρία ποινή. Υποτίμηση των προσωπικών δυνατοτήτων. Ενοχές, τύψεις.

Την ίδια ημέρα ο Ήλιος κάνει μια αντίθεση με τον αστρικό Χείρωνα (Λέων-Ιχθύες/Υδροχόος), φέρνοντας στο προσκήνιο το παρελθόν και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον πρωταγωνιστικό ρόλο των ατόμων μιας... κάποιας ηλικίας..

Mainstream: Οικογενειακές επαφές, συναντήσεις με πρεσβυτέρους. Επανασύνδεση. Ανεύρεση θαμμένων ή κρυμμένων αντικειμένων. Ιστορία, Αρχαιολογία. Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου, αρχιτεκτονική. Ταξίδι στο παρελθόν, αναζήτηση της καταγωγής. Αναβίωση, αναπαλαίωση. Παραδοσιακή θεραπεία, συστημική αναπαράσταση. Ο σαμάνος.
SOS: Εξάρτηση, αδυναμία δράσης. «Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα». Προγονοπληξία, δεισιδαιμονία.

Την Δευτέρα, ο Ερμής περνά σε μια όλως διόλου διαφορετική διάσταση, αφού ως αστρικός σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ουρανό (Λέων/Καρκίνος-Κριός).

Mainstream: Αλλαγές, εκπλήξεις, ένα ξαφνικό συναπάντημα. Μια ευχάριστη ή επωφελής ανατροπή. Συναντήσεις με ιδιαίτερες προσωπικότητες. Επιτυχία σε μια θεωρητικά δύσκολη αποστολή. Ξεχωριστά ενδιαφέροντα. Αποκαλύψεις, ανακαλύψεις, έρευνες. Σπάνια γεγονότα, παραδοξότητες. Διαφορετικότητα ή διαφοροποίηση που κερδίζει.
SOS: Νευρική κρίση, αλλόκοτη συμπεριφορά. Μια δυσάρεστη έκπληξη. Απροσδόκητα ισχυρή αντίσταση, αποτυχία σε ένα θεωρητικά εύκολο έργο. Προβλήματα με ηλεκτρικές συσκευές, βραχυκύκλωμα.

Την ίδια ημέρα έχουμε κι ένα τρίγωνο ανάμεσα στην Δήμητρα και την Έριδα (Λέων-Κριός).

Mainstream: Μια επαγγελματική συνεργασία ή σύμβαση. Εργατικό δίκαιο, συνδικαλισμός. Δικτύωση με τη συνδρομή της τεχνολογίας. Ρομποτική. Ο τεχνοκράτης.
SOS: Τα «ψιλά γράμματα» ενός συμβολαίου. Κωλύματα σε μια συνεργασία εξ αιτίας κάποιων λεπτομερειών.

Την Τετάρτη ο Ερμής συνεχίζει τις επαφές του με τους «μεγάλους», σχηματίζοντας μια «κρυφή» αντίθεση με τον αστρικό Ποσειδώνα. Εδώ η λογική έρχεται... δεύτερη και καταϊδρωμένη!

Mainstream: Απόκρυψη, διαφυγή. Εύστοχη διαίσθηση. Διαλογισμός, προσευχή. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες, διακόσμηση. Θρησκευτικό συναίσθημα, Μεταφυσική. Ανθρωπισμός, βοήθεια σε πάσχοντες. Ένα προφητικό όνειρο. Θεία προστασία. Ο υπνοβάτης.
SOS: Απάτη, αυταπάτη. Κλοπή, πλαστογραφία. Ακύρωση συνάντησης. Τεχνικά προβλήματα χωρίς προφανή αιτία. Αφηρημάδα, αβλεψία.

Την ίδια ημέρα όμως «κλείνει» με ακρίβεια το τετράγωνο της τροπικής Αφροδίτης με τον αστρικό Άρη (Παρθένος-Καρκίνος/Δίδυμοι), δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ποικίλες συναισθηματικές αναταράξεις.

Mainstream: Φλερτ, ερωτισμός, «πικάντικες» εμπειρίες. Μια «δυνατή» γνωριμία. Έντονος τρόπος ζωής, ξεφάντωμα.
SOS: Ζήλεια, φανατισμός. Απιστία. Σεξουαλική παρενόχληση.

Την Πέμπτη, ανήμερα της Παναγίας, η «κρυφή» αντίθεση ανάμεσα στην αστρική Αφροδίτη και τον τροπικό Ποσειδώνα (Παρθένος-Ιχθύες) συμβαδίζει απόλυτα με το θρησκευτικό κλίμα των ημερών.

Mainstream: Άδολη αγάπη, καλοσύνη. Προσφορά σε πάσχοντες. Ένα θαύμα. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες, διακόσμηση, εξωραϊσμός. Μια πλατωνική σχέση. Γλυκό μεθύσι.
SOS: Αποπλάνηση, απιστία. Παρασιτισμός, μύκητες.

Την ίδια ημέρα έχουμε ακόμη δύο όψεις, ένα τρίγωνο του Ερμή με τον Ουρανό (Λέων-Κριός) κι άλλο ένα ανάμεσα στον Ήλιο και την Έριδα (επίσης Λέων-Κριός). Για τα υπέρ και τα κατά αμφοτέρων μπορείτε να ανατρέξετε στην Παρασκευή και την Δευτέρα αντίστοιχα.


Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved