Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 23 έως 26 Ιουλίου

Ένα ακόμη crash test

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 23 έως 26 Ιουλίου



Είναι δεδομένο πως οι πλανήτες δεν πάνε διακοπές, δεν μπαίνουν σε... διαθεσιμότητα και βέβαια δεν απολύονται! Είναι πάντα εδώ, άγρυπνοι τοποτηρητές της εξέλιξης, καλώντας μας να ανταποκριθούμε στα κελεύσματα τους, άλλοτε με το καλό κι άλλοτε με το ζόρι. Κι εμείς ανάλογα με τη στάση μας είτε εισπράττουμε το αποτέλεσμα της επιρροής τους ως παθητικοί αποδέκτες, είτε στοχεύουμε σε μια νέα πραγματικότητα, ενδεδυμένοι με την ιδιότητα του δημιουργού.

Και στην παρούσα φάση, είναι αλήθεια πως οι ουρανοί «φλέγονται», με τον Άρη να ξεθάβει το τσεκούρι του πολέμου, στήνοντας ένα πραγματικό «Survivor».
Χωρίς βέβαια να διεκδικώ κάποια... πρωτοτυπία, είμαι αναγκασμένος να επαναλάβω αυτό που λέγεται και γράφεται συχνά τα τελευταία χρόνια: Με την «μοιραία» συνδρομή των Ουρανοπλουτωναίων οι Κριοί, οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι καλούνται πρώτοι να περάσουν από ένα ακόμη σημείο καμπής, δοκιμάζοντας τις αντοχές, τα νεύρα αλλά και τις ικανότητες τους στην διαχείριση κρίσεων. Είτε μικρών, είτε μεγαλύτερων... Γιατί πολλά εξαρτώνται και από τις γενέθλιες προδιαγραφές του καθενός, αφού κρίση από κρίση μπορεί να διαφέρει όσο ένας καμένος μουσακάς με έναν καταστροφικό σεισμό...

Παράλληλα, σε αρκετές περιπτώσεις οι πιέσεις μπορεί να είναι κυρίως ψυχικές, χωρίς να συνοδεύονται απαραίτητα από γεγονότα. Είναι αυτό που λένε «κάτι μου φταίει και δεν ξέρω τι» και το οποίο μπορεί να οδηγήσει τόσο σε σπασμωδικές ενέργειες, όσο όμως και σε σημαντικές αποφάσεις, υποκινούμενες είτε από ένα υγιές ένστικτο, είτε από μια καθαρή λογική.
Υπάρχει δηλαδή μια «μυστικιστική συμμετοχή» στις εξελίξεις, η οποία γεννά και ουσιαστικές δυνατότητες παρέμβασης στα δρώμενα, πριν λάβουν την τελική μορφή τους.
Για παράδειγμα, μόνον και μόνον η αίσθηση πως «κάτι σοβαρό θα συμβεί» σε συνδυασμό με την εμπειρία ανάλογων πρότερων καταστάσεων που το άτομο έχει την τάση να «έλκει», αρκεί ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πρακτικά και ανεξαρτήτως ζωδίου, είναι η δική μας διάθεση-στάση που κάνει πολλά από τα προβλήματα να φαίνονται «μακρινά» ή πολύ «κοντινά», κάτι που πιστοποιεί και μια από τις βασικές αρχές που διέπει τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων και των κοσμικών δυνάμεων. Ότι δηλαδή τα «φίλτρα» που βάζουμε, η ηθική μας, η πνευματικότητα μας και συνολικά ο τρόπος που αντιδρούμε δεχόμενοι τα κοσμικά ερεθίσματα είναι μέρος του συστήματος «επιρροή-γεγονός» και εν δυνάμει διαμορφώνουν την πολυποικιλότητα των προβλέψεων.

Εκτός αυτού είναι σκόπιμο να βλέπουμε και την θετική πλευρά, όχι για παρηγοριά αλλά επειδή πάντα υπάρχει ακόμη και στις πιο «σκληρές» πλανητικές όψεις, οι οποίες από μόνες τους δεν παραπέμπουν σε αποτυχία αλλά σε σύγκρουση, το αποτέλεσμα της οποίας μέλλει να κριθεί. Περί crash test πρόκειται, όχι για αποστολή αυτοκτονίας...

Εξ άλλου, ο Άρης και τα άλλα παιδιά, δεν έχουν μόνον «συμφορές» στην φαρέτρα τους αλλά και σπουδαία επιτεύγματα. Η βαρβαρότητα είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη έχει να κάνει με όλα αυτά που κερδίζουμε μέσα από αγώνες ή ύστερα από ένα ξεκαθάρισμα εμποδίων, οφειλόμενο είτε σε δική μας προσπάθεια, είτε στην ίδια τη μοίρα αυτοπροσώπως, που ως από μηχανής θεός επιβάλλει τη δική της δικαιοσύνη.
Οι πιο τυχεροί δηλαδή από τους εκπροσώπους των τεσσάρων παρορμητικών ζωδίων, θα δουν να αποκτούν τεράστιο πλεονέκτημα, εξ αιτίας μιας «συμπαντικής συνομωσίας» που θα θέσει εκτός πλάνου έναν καίριο αποτρεπτικό παράγοντα των σχεδίων τους. Να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος τους δηλαδή, χωρίς να κουνήσουν το δακτυλάκι τους... Αυτό βέβαια παραπέμπει επαρκώς στο γνωστό «ο θάνατος σου η ζωή μου» αλλά ποιός είπε ότι ο κόσμος μας είναι αγγελικά πλασμένος;
Αντίθετα οι άτυχοι της υπόθεσης καλούνται να υπερασπιστούν τη θέση, τον τίτλο και τις κατακτήσεις τους από έξωθεν επιβουλές κι εδώ βέβαια η άγνοια και η αφέλεια δεν συγχωρούνται.

Δεν είναι όμως μόνον οι «παρορμητικοί» -ιδιαίτερα της 2ης εβδομάδος-που έχουν το θέμα. Οι φίλες και οι φίλοι της στήλης γνωρίζουν πως δεν παραλείπω να αναφέρομαι και στους εκάστοτε «κρυφούς» ζωδιακούς συνοδοιπόρους, όσες και όσους δηλαδή δέχονται την επιρροή των αστρικών πλανητικών θέσεων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με εκείνους τους εκπροσώπους των «μεταβλητών» (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες), που έχουν τον Ήλιο τους από την 13η έως την 18η μοίρα του ζωδίου τους. Και όσον αφορά τα συγκεκριμένα εκλεκτά μέλη της ζωδιακής μας συντροφιάς, οφείλω να θυμίσω ότι τα κοσμικά «καπρίτσια» που θα γίνουν μέρος της καθημερινότητας τους, δεν συνδέονται τόσο με διάθεση, τάση ή ψυχολογία αλλά πρωτίστως με «στεγνά» γεγονότα. Εδώ δηλαδή, τα «ποσοστά» της «μυστικιστικής συμμετοχής» είναι αισθητά μειωμένα και ο προσωπικός παράγοντας δεν παίζει ρόλο -ενισχυτικό ή αποτρεπτικό- στο «πριν» αλλά πολύ περισσότερο στο «εδώ και τώρα». Πρόκειται δηλαδή για ένα ψυχικά απροειδοποίητο crash test, ένα ξαφνικό «διαγώνισμα» τα αποτελέσματα του οποίου εξαρτώνται άμεσα από την επάρκεια των υποδομών που έχουν ήδη κτιστεί τα προηγούμενα χρόνια. Όσοι είναι «διαβασμένοι» απλά θα πιστοποιήσουν την υπεροχή τους, οι υπόλοιποι ας... πρόσεχαν!

Ωστόσο, η αγωνιστική λίστα δεν κλείνει εδώ, αφού οφείλω να προσθέσω και μερικούς ακόμη υποψήφιους. Πρόκειται για όσες και όσους είχαν στα τελευταία γενέθλια τους ανάλογες όψεις του Άρη με την «τρόικα» (είναι και ο Χείρωνας στο «κόλπο») των αργών πλανητών οι οποίοι πρωταγωνιστούν αυτήν την περίοδο στους ουρανούς:
Οι Ταύροι του Απριλίου, οι Παρθένοι του Αυγούστου, οι Σκορπιοί του Οκτωβρίου αλλά και των τελευταίων τεσσάρων ημερών, οι Τοξότες του Νοεμβρίου και οι Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου.

Άντε και καλό βόλι!

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved