Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 9 έως 12 Ιουλίου

Η υγεία το ύψιστο αγαθό

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 9 έως 12 Ιουλίου


Η Αστρολογία υπάρχει για να βλέπουμε πιο μπροστά, διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να κάνουμε τη ζωή μας είτε απλούστερη είτε δημιουργικότερη. Και βέβαια η συνδρομή της γίνεται πολύτιμη όταν διακυβεύονται πολλά σε σχέση με την υγεία μας.

Το θέμα υγεία «παίζει» από τα μέσα Ιουνίου, από τότε δηλαδή που ταυτόχρονα με την Νέα Σελήνη του μήνα σχηματίστηκε το πρώτο «συμβατικό» τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη και τον Ποσειδώνα. Αυτή η συγχρονικότητα έδωσε μηνιαία προοπτική στην επιρροή της συγκεκριμένης όψης, η οποία εκτός των άλλων είναι «ανοικτή» σε ιώσεις, μολυσματικές ασθένειες και τοξικές προσβολές. Πάνω όμως που θα... ησυχάζαμε, ήρθε η Νέα Σελήνη του Ιουλίου η οποία συνοδεύεται επίσης από μια «κρυφή» όψη ανάμεσα στους δύο πλανήτες, κάτι που παρατείνει την επιρροή τους μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών κι όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη της εβδομάδας, καλούμαστε να ανταποκριθούμε με επιτυχία σε μια μάλλον σπάνια συγκυρία που φέρνει τον Άρη να εμπλέκεται ταυτόχρονα σε όψεις με τον Ποσειδώνα και την Έριδα. Τα «κρυφά» τετράγωνα που σχηματίζει ο «ταραχοποιός» του ζωδιακού με τους δύο πλανήτες-δείκτες της υγείας (ατομικής ή δημόσιας), μας θέτει αναπόφευκτα σε θέση μάχης, ώστε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα κάθε σχετική προσβολή ή ακόμη καλύτερα να την προλάβουμε.
Έτσι λοιπόν όλες οι γνωστές αλλά και οι... άγνωστες συμβουλές πρόληψης γίνονται εξαιρετικά επίκαιρες, ξεκινώντας από την εξάλειψη ή την όσο το δυνατόν μείωση μολυσματικών εστιών και κινδύνων, ακόμη κι εκεί όπου μέχρι στιγμής δεν έχει «αποδειχθεί» στην πράξη η επικινδυνότητα τους. Βλέπετε η συνδρομή του Άρη είναι σε θέση να «εξαγριώσει» ιούς μικρόβια και γενικότερα μικροοργανισμούς (των εντόμων συμπεριλαμβανομένων) που υπό φυσιολογικές συνθήκες έχουν «μάθει» να συμβιώνουν ειρηνικά με τους ανθρώπους.

Ακόμη και αν τελικά η Δημόσια Υγεία εξαρτάται κατά πολύ και από συνολικά μέτρα που οφείλουν να λάβουν οι αρμόδιοι φορείς, σε ατομικό επίπεδο οφείλουμε απλά να πράξουμε το καθήκον μας και να μην αδιαφορήσουμε απέναντι σε ένα μολυσματικό ενδεχόμενο.
Παράλληλα, καλούμαστε να δράσουμε άμεσα στην περίπτωση που αποτύχει η πρόληψη και πέσουμε θύματα ενός μανιασμένου μικροβιακού πολέμου. Ατυχώς η λίστα τέτοιων προσβολών είναι εξαιρετικά μακρά, αφού μόνο και μόνο οι κίνδυνοι από δήγματα εντόμων που είναι φορείς μικροβίων αρκούν για να μας προβληματίσουν. Εδώ τον πρώτο λόγο έχουν οι γιατροί και οι πάσης φύσεως θεραπευτές, που καλούνται επίσης να βρίσκονται σε εγρήγορση αλλά σίγουρα η ύπαρξη ενός στοιχειώδους φαρμακείου επιβάλλεται σε κάθε μικρή ή μεγάλη έξοδο μας προς το ύπαιθρο ή τη θάλασσα.
Όσον αφορά στα ζώδια, στην «ομάδα υψηλού κινδύνου» ανήκουν οι εκπρόσωποι των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) αλλά ανεξαρτήτως ζωδίου και όσες ή όσοι έχουν μια αποδεδειγμένη ευπάθεια-ευαισθησία σε θέματα υγείας.

Φυσικά, η εμπλοκή των τριών ουρανίων σωμάτων μπορεί να έχει κι άλλες κοινωνικές συνέπειες, να δημιουργήσει δηλαδή ένα πολεμικό κλίμα στις τάξεις των ατόμων που σχετίζονται με τη Δημόσια Υγεία, όχι εξ αιτίας ενός υγειονομικού συναγερμού αλλά ύστερα από νομοθετικές ρυθμίσεις ή βίαιες παρεμβάσεις σε νοσοκομεία, θεραπευτήρια άσυλα κλπ.

Όσον αφορά στην πιο εσωτερική διάσταση των δύο «κρυφών» τετραγώνων του Άρη, ισχύει το... απλό και λαϊκό «Δώσε φτωχού και άρρωστου και λειτουργιά μην κάνεις»!

Σε πρώτο χρόνο πάντως, η μόνη όψη που μας επηρεάζει μέχρι και την Τετάρτη είναι η σύνοδος του Ήλιου με τον (ανάδρομο) Ερμή στον Καρκίνο και βέβαια πέρα από τον επικοινωνιακό «οργασμό», που επαγγέλλεται η σύμπραξη των δύο ουρανίων σωμάτων θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να ρυθμίσουμε ποικίλα ζητήματα, ξαναβλέποντας κάποιες λεπτομέρειες που μας είχαν... ξεφύγει. Μάλιστα στην παρούσα φάση και μετά το πέρας της επικοινωνιακά δύσκολης επιρροής της Νέας Σελήνης του Ιουνίου, οι συνθήκες είναι πολύ πιο γόνιμες και παρά τα όποια τετελεσμένα, έχουμε μια ουσιαστική δυνατότητα παρέμβασης στις εξελίξεις και τα δρώμενα.
Ταξίδια και μετακινήσεις είναι στο πρόγραμμα, όπως και οι συναντήσεις με πρόσωπα που έχουμε να δούμε καιρό.
Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρορμητικών (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) έχουν την προτεραιότητα στη διεκπεραίωση συμφωνιών και σε τεχνικές ρυθμίσεις, με «συνοδοιπόρους» τινές εκ των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες), όσες και όσους δηλαδή έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 24η μοίρα του ζωδίου τους.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved